O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KUŘÁTKO PODLE COLONELA SANDERSE PDF Tisk E-mail
Středa, 09 leden 2008

Jedním z nejslavnějších jídel vzniklých v Americe jsou beze sporu kousky kuřete smažené po jižansku - známé KFC. Tento předpis, obsahující tajnou směs dvanácti koření, je založen na tradiční přípravě kuřat černošskými kuchařkami na jižanských plantážích.

 

 

 

     Už jednou jsme přinesli zjednodušenou verzi - viz onu výše uvedenou (kliknout na modré)  pro dnešní recept jsme našli poněkud složitější - máte-li tedy chuť a čas... Na rozdíl od evropských smažených kuřat, obalovaných ve strouhance, je jižanské kuřátko namáčeno do vajec rozkvedlaných s kyselým mlékem a pak obalených v okořeněné mouce. Pokud dodržujete základní proporce (přesné dávky koření nejsou v našem případě příliš důležité), můžete si je upravit podle své chuti.

 

 

KUŘE a` la KENTUCKY FRIED CHICKEN

 


     Jedno celé kuře, šálek mouky, lžíce soli, lžička papriky, půl lžičky drcené šalvěje, špetka černého pepře, špetka bílého pepře, špetka cayenského pepře, špetka zázvoru, špetka česnekových granulí, špetka celerové soli nebo na špičku nože mletých celerových semínek, na špičku nože mletého hřebíčku, koriandru, skořice, oregana, tymiánu, majoránky a bazalky. Olej na smažení, sojový či řepkový, tedy bez výrazné příchuti, dvě celá vejce, šálek kyselého mléka.


     Kuře nasekáme na kousky, ty naházíme do kyselého mléka s vejci a promícháme. Pak vylovíme a vložíme do mísy s moukou s kořením. Druhou rukou pak maso přikryjeme okořeněnou moukou a opatrně promícháme, aby se na mase vytvořila poměrně silná kůrka z okořeněné mouky.

 

     Přebytečnou mouku oklepáme a maso vkládáme do oleje (nejlépe do friťáku, ale stačí těžší, např. litinový kastrol), předehřátého cca na 180 stupňů C. Kousky musí být v oleji volně, nesmí se dotýkat, jinak se spečou a neprovaří. Smažíme asi deset minut, až je kuře propečené až ke kosti.. Olej necháme odkapat zpátky a kousky ještě osušíme papírovým ubrouskem. Nejlépe chutná rovnou z oleje, ale i studené je lahůdkou.


     Američané podávají smažené kuře často s coleslaw (salátem z nakrouhaného zelí, mrkve a dalších ingrediencí).  
    Nezáleží na tom, jaký ze dvou nabízených receptů si vyberete - oba jsou jistě dobré, a pevně doufám, že bude vaše dílko chutnat všem...

 

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (7)add feed
Danielo, co mi to děláš? : strejda
Psát v noci o žrádle a myslet na žrádlo může jen barbar.
Vzbudily mne kapky deště, bubnující na parapet okna. V lednu a v horách, neslýchané... Říkám si, že se ten svět úplně zbláznil a opět zaléhám. Nemohl jsem však zamhouřit a tak jsem se začetl do časopisu 21. století, abych si unavil oči. Nic. V tom mi pípnul mobil a ohlašoval mi příchozí mail. Říkám si, že když už bdím, že se podívám, který čert mi zase píše i když jsem předpokládal, že to bude opět nějaký spam. Nemýlil jsem se. A když už jsem zapnul mé HP, řákám si, že se podívám, co je nového na Kudlance. A čtu. Kuřátko podle Colonela Sanderse. Řákám si HerrGott, co teď? To nebyl přímo hlad, to byla pouhá chuť. Chuť na maso, protože k večeři jsem měl palačinky. A protože tu nemám žádné mražené kuřátko (byl bych schopen i v noci smažit), otevřel jsem lednici a vyndal si kus pečeného bůčku. V půl třetí ráno, chápeš to? To je přímo hrozné...nezdravé a barbarské. Zakrojil jsem, popepřil jsem, posolil jsem a otevřel si pivo. Když už bylo dokonáno, začal jsem zpytovat svědomí. Ale pozdě. A proto bych Tě chtěl poprosit o laskavost. Příště dávej na Kudlanku ty ňuňuňu recepty ráno, nikoli v noci. Pro organismus je to fakt nezdravé, pochop to! Děkuji.

leden 10, 2008 03:13
Vid, Strejdo! : Ceskymo
Hele, nedavno se tu Kudla smala nam vsem rozezravcum, jak jsme urcite nabirali pres vanoce - a ted jeste todle!!! Teda Danielo, stydet by ses mela - zatimco my slabosi jsme se prezirali a nabirali, ty ses tejrala zeleninkou a tak ted nemusis trpet drastickejma dietkama... to se ti to pak pise vo kuratkach po jihoamericku (jiho-USA).
No ale abys vedela, nabrala jsem "pouhych" pet kilo, uz je shazuju... ale treba dneska byl k veceri kousek zeliho smilies/cry.gif A tak mi akorat tak tecou sliny, to je vsechno... ale stejne diky, treba jednou shodim vsechny ty spicky, co se tak (roztomile) natrasaj, kdyz se hejbu, no a pak to vyzkousim. smilies/grin.gif
leden 10, 2008 06:36
:-))) : Míša šíša
Ale vsadím se, strejdo, že jsi po tom bůčku s pivkem následně usnul jak neviňátko smilies/grin.gif
Nevím, kdo na to přišel, že když se člověk na noc hodně nají, nemůže pak usnout anebo má neklidný přerušovaný spánek. Nikdy se mi nespí tak dobře, jako když se večer nadlábnu pořádným tučným nezdravým jídlem (strava z KFC je přímo ideální volbou smilies/grin.gif ). Nesmím pak ale druhý den ráno vlézt na váhu - to jsou šoky!

Jinak by mě zajímalo, jestli už se někomu podařilo připravit kuře a coleslaw skutečně jako z KFC. Zkoušela jsem několik různých receptů, bylo to pokaždý dobrý, ale ještě nikdy to nebylo VONO.
leden 10, 2008 09:13
Nojo, je deset a trpím taky... : wendy
S tou chutí to máte jako s hranolkama v Megáči. Prý spešl olej přesná teplota a do 8 minut po usmažení zákazníkovi do ručky. Já teda MG nemusím, ale uznávám, že hranolky umějí. Ono i to kuře ze stánku u našeho nádraží, kde se smaží s ostatními porcemi a s dobrým kořením v přepáleném tuku, ale nasáklé tím vším - no není to bašta ? ODPOVÍM SI SAMA - I TO JE BAŠTA.
smilies/cheesy.gif mňam
leden 10, 2008 10:03
Organismus úpí, : Míša šíša
ale občas na něj nedám a zahřeším si u zdejších Vietnamců - rovněž smažené kuře s vynikajícím kořením, k tomu jarní závitek plněný zeleninou (přímo z něj kape olej) a v těstíčku osmažený ananas. Taky je to bašta, ale raději ani nepřemýšlet, co to dělá se zažívacím traktem. No, jednou za čas si člověk musí udělat nějakou tu zdraví škodlivou radost, ne?
leden 10, 2008 10:11
No a co takhle smažené nudle : wendy
se zeleninou a kuřecím masíčkem z pánve WOG ? píšu to správně ? to je taky boží...
leden 10, 2008 11:26
Hned dneska : Ryanne
jdu koupit kuresmilies/smiley.gifStacilo precist par radku a uz se mi zbihali sliny,mnamkasmilies/smiley.gif
leden 10, 2008 13:42
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]