O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PANÍ KANE TANAKA PDF Tisk E-mail
Pondělí, 05 srpen 2019
Kane, holčička s úžasným genem dlouhověkosti, se narodila 2. ledna v roce 1903 ve vesnici Kazuki v japonské prefektuře Fukuoka, jako sedmé z osmi dětí. V témže roce založil Henry Ford společnost Ford Motor Co. s cílem vyrábět kvanta automobilů. Těch několik vozů, které v té době existovaly, byly individuálně vyrobené experimentální projekty. A bratří Wrightové jako první postavili a letěli motorovým letadlem. Jak jiný byl tehdejší svět…


 


 

 

Čtyři dny po svých devatenáctých narozeninách se provdala za Hidea, kterého do dne svatby nikdy neviděla. Ano, tak to bývalo tehdy v Japonsku zvykem, byly to dohodnuté svatby. Manželství bylo spokojené, měli spolu čtyři děti, páté si adoptovali.  Během druhé světové války Kane pracovala v krámku, kde společně se svým manželem Hideem prodávala rýžové koláče. Manžel paní Tanakaové se konce války nedožil, a ona sama v krámku vydržela až do svých 63 let.

 

 

Kane (front row, centre) with her brothers and sisters

 

dole uprostřed 19letá Kane

 

Přestože má za sebou několik vážných operací – mj. uzdravila se z rakoviny tlustého střeva a konečníku (tehdy jí bylo 103 let),  žije nyní zdravý a klidný život v domově důchodců ve Fukuoka. Její den je zcela pohodový - ráno se probouzí v 6 hodin a volný čas vyplňuje řešením hlavolamů, je milovnicí deskové hry Othello a často se věnuje kaligrafii. Ráda si pochutnává na polévce, rybách, rýži, nevyhýbá se ale ani sladkostem a kávě. Nesmírně ráda jí čokoládu.

 

Žezlo nejstaršího žijícího člověka a nejstarší žijící ženy Kane převzala po své krajance Čijo Mijakové, která zemřela ve věku 117 let loni v létě. Oficiální titul stvrzený záznamem v Guinessově knize rekordů  získala letos v březnu.

 

 

  
 
 
Japonsko je v dlouhověkosti velmocí.
 
Japonci patří i oficiálně uznaný titul nejstaršího muže všech dob. Džiroemon Kimura zemřel v červnu 2013 ve věku 116 let a 54 dnů. Ještě o třicet let starším byl (alespoň podle indonéských úřadů Saparman Sodimejo, známý jako Mbah Gotho, který zemřel v roce 2017 ve věku 146 let. V jeho případě ale existují oprávněné pochyby o jeho skutečném datum narození - doklady, které mu byly vystavené v roce 2014, sice uvádějí datum 31. prosince 1870, datum narození ale bylo zapsáno hlavně na základě jeho tvrzení a vzpomínek.
Historické doklady potvrzující datum jeho narození muž neměl.
 
 
 

d@niela

 

Tak to vidíte.
Komu se dnes zdá život už moc dlouhý,
přečtěte si příběh paní Kane,
ta prý chce žít minimálně do 120 :-)))
 
Komentáře (1)add feed
... : toulavejV
Viděl jsem v tv tu její předchůdkyni a moc nadšenej z takovýho života bych nebyl. Téměř slepá, skoro hluchá, v nejlepším případě sedět na vozejku, absolutně vodkázanej na pomoc okolí. A to mnoho let, deset, dvacet. Co by z takovýho života mohl člověk mít? A to vůbec neuvažuju možnou demenci . . .
srpen 06, 2019 16:53
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]