O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KVÍTEČKO? PDF Tisk E-mail
Neděle, 18 únor 2018
Na uplynulé Vánoce to byly už dva roky, co mně opustil můj milovaný patnáctiletý bígl. Protože mám ještě jednoho psa, kterému už táhne letos na šestnáctý rok, tak jsem se zařekla, že zatím už dalšího nechci, nového si pořídím, až Pirx odejde za Burákem do psího nebe. Inspirována články od Johna Kixxe na Kudlance, jsem prohlásila, že si potom pořídím něco mrňavého, kapesního, ale s velkým duchem, tedy pražského krysaříka.

 

 

 

 

 

Dcera na to měla zcela jiný názor a tak brázdila po netu, až narazila na PesWeb pro útulky, který centralizuje nabídky psů z celé republiky na jednom místě. Tam našla fotky pejska, který byl až z Rumburka, nikdo ho nechtěl, opakovaně byl vrácen, navíc se špatnou pověstí. Dcera tam zavolala a paní z PesWebu jí sdělila, že má více zájemců, ale hledá zkušeného pejskaře. Teprve po sdělení, že už máme zkušenosti s problémovými psy z útulků, se domluvily na adopci.

 

 


A tak už 14 dní máme nového chlupáče. Přerostlého krysaříka s infantilním jménem Kvítečko. Okamžitě byl přejmenován na Friga a začalo zkoumání, co jsme si to vlastně pořídili.

 

Vůbec jsme nechápali, co je na něm problematického. Evidentně ho někdo naučil základní příkazy, reaguje perfektně na pískání, můžeme ho pouštět bez vodítka a během krátkého času se naučil, že příkaz k noze neznamená jenom to, že přiběhne, ale, že si i kecne k levé noze.

 

 

 

 

 

V bytě neštěká, je čistotný, se psy se kamarádí a protože to je pažravec, tak za nějakou tu mlsku je ochoten se naučit i tancovat charleston. V pohodě ho můžeme odložit, zůstane na místě, nenásleduje žádný řev, nebo tesklivé kvílení.

 

Jediné, co by mohlo vadit je, že sesbírá jakýkoliv fujtajxl co najde, a snaží se ho sežrat.

 

Minulou sobotu měla dcera narozeniny. Tak jsme se dohodli, že na slavnostní oběd pojedeme do Únětického pivovaru a doma budeme mít jenom chlebíčky a dort.

 

 

 

 

Po dobu naší nepřítomnosti chlebíčky přišly do lednice, dort nahoru na dvoumetrovou lednici. Kočka (máme ještě kočku) chrápala nahoře ve svém hnízdě na stromě, oba psi ve svých pelíšcích.

 

 

 

Vrátili jsme se asi po dvou hodinách, odemkli byt a dveře nešly otevřít.

 

Museli jsme je odtlačit silou. Za dveřmi totiž byly navršeny všechny boty, které se Frigovi podařilo vytahat z botníku a na botách všechno, co dokázal protáhnout kočičími dvířky z ostatních místností.

 

Vytočený toaletní papír, ručník, špinavé ponožky, rozkousané papírové utěrky a částečně i obsah odpadkového koše. Nahoře trůnil Frigo, tlamu, umazanou od dortového krému, roztaženou v úsměvu od ucha až k uchu:“ To koukáte, jak jsem vám tu zatím uklidil!?!“

 

Tak je nám to konečně jasné… Pořídili jsme si skřítka hospodáříčka, Kvítečko z čertovy zahrádky. Jak se mu podařilo vylézt na tu dvoumetrovou lednici a okousat dort, to dodnes nevíme. Leda, že něco pochytil od létajícího strýčka Fida a uši umí používat jako vrtule.

 

A tak mne teď často můžete slyšet jak hulákám: „Frigouši, ty prase, fuj, roztrhnu tě jak hada!“

 

deeres

 

 

 

Komentáře (10)add feed
... : alka..
Přivezli jsme si z útulku Filipa. Dlouho mu trvalo,než nás přijal.Když jsme si mysleli,že je plně aklimatizován,odjeli jsme na 2 dny za obchodem a Filip zůstal doma jen s údržbářem,který v penzionu také bydlel.Tudíž ho Filip bral,že tam patří.Když jsme se vrátili,zjistili jsme,že chybí veškeré manželovy boty.Včetně 11tek holinek a vojenských bagančat.Boty jsme po 3 dnech našli na zahradě. Do dnes nikdo nechápe,jak dostal všechno přes dvůr a přes 15 schodů nahoru.
únor 18, 2018 19:21
... : mia I
už se delší dobu nemůžu dokopat napsat na Kudlu o radu. Mám podobnou zkušenost. Vzala jsem si nalezence , kterého někdo vyhodil z auta, kříženec jezevčíka a jack russela. Je to moje zlatíčko , ale ty jeho výkusy obuvi už mi klid nepřináší. smilies/wink.gif Když je pokáraný, dostaví se chvilkový pocit provinění s typickým skloněním hlavy, ale pak se provinilec rychle otřepe. smilies/wink.gif
únor 19, 2018 08:26
... : *deeres*
Mio, jakmile to nějaký pes už má zažité, tak s tím jen tak nepřestane. Pokud ho nechceš setrvale hlídat, tak je nutné všechno schovat tak, aby na to nemohl a venku ho utahat do bezvědomí. Pak přijde domů,nacpe si břich, padne a nemá už energii na lumpárny.
Ten náš pitoma, když nemůže nic tahat, tak si dokáže honit vlastní ocásek. A když už je úplně zamotanej, protože se točil doprava, tak to za chvíli zkusí i na druhou stranu.
Frigo z velké části bude z nějakého teriéřího plemene, protože má i tu černou skvrnku na patře. Tak, jako Čapkova Dášenka.

A jednou řekl Foxovi jeho kamarád čert, takový čertík mrňavý, rará-
šek, diblík, štěně od čerta: „Ty, Foxi, já bych se chtěl jen na moment
podívat, jak to v ráji vypadá. Vem mne tam s sebou!“ „To nejde,“ řekl
Fox, „oni tě tam nepustí.“ „Tak víš co,“ řekl čert, „vem mne do tlamičky
a prones mne dovnitř. Do huby se ti nikdo dívat nebude.“
Fox si dal z dobroty srdce říci, vzal toho čerta do tlamičky a proklouzl
s ním do ráje; a aby to na něm nebylo vidět, vrtěl vesele ocáskem.
Ale Stvořiteli, to se rozumí, není nic utajeno. „Děti, děti,“ řekl,
„mně se zdá, že tu má někdo čerta v těle.“
„Já ne, já ne,“ křičeli všichni andělé, jen Fox nic neřekl, aby mu čert
z huby nevyletěl. Vyhrkl jen „Haf“ a honem zase zavřel hubu.
„Nic naplat, Foxi,“ pravil Stvořitel, „když máš v sobě čerta, nemůžeš
sloužit andělům. Jdi na zem a provázej člověka.“
Od té doby, Dášeňko, mají všichni foxteriéři raráška v těle a v tlamičce
na patře černý flíček od čerta. Tak je to.

únor 19, 2018 09:28
... : d@niela
TO JE NÁÁÁÁDHERNÝ....

Já si snad tu Dášeňku znova přečtu...


únor 19, 2018 12:26
... : doktor
Jojo,Dášeňka je klasika,ale Frigouš je umělec,umí levitovat.Klobouk dolů.Zdravím super mazánky.
únor 19, 2018 13:02
... : Milene
A knížku Robin od Zdeny Frýbové jste četli? Je to také o foxteriérovi. Taky to byl pěkný rarášek.
únor 19, 2018 13:11
... : *deeres*
Dani, tady máš Dášenku online, můžeš si jí stáhnout do čtečky.
https://web2.mlp.cz/koweb/00/04/29/90/15/dasenka_cili_zivot_stenete.pdf
A ještě dodatek pro Miu.
Nedávej svému chlupáči trhací hračky. To v každém teriérovi podporuje vrozené zabijácké instinkty, kdy zakousne, zatřepe a většinou vrčí. Takže pak máš doma škubače. Abys ho zaměstnala, tak mu klidně kup tu největší kost z buvolí kůže pro dogy (existují i gumové, které nerozkouše), bude jí žvejkat celé hodiny, ale bacha i zahrabávat. A pak jsou různé hračky na pamlsky, které po naplnění zaměstnají pejsana duševně i fyzicky na celé hodiny. Podívej se na ně třeba sem:
https://www.becydog.cz/c-59-interaktivni
únor 19, 2018 15:28
... : mia I
deeres trhací hračky z plyše mu nedávám. Má normální gumové míčky ze Zverimexu nebo pískací gumové hračky po dětech. Zkusím tu bůvolí kost. Dneska degustoval bohužel moje merellky , sice téměř deset let staré, ale pořád dobré na výšlapy. Jsou to nejlepší boty co jsem kdy měla, pohodlné, tak ty mi mrzí, i když kolem baráku je ještě v pohodě unosím. Jinak už fakt dávám pozor, abych nikde nenechala u schodů boty. Někdy třeba gumové nazouváky co v nich chodím do kotelny přikládat jen roznese a nepoškodí.
únor 19, 2018 15:57
... : mia I
jj a taky bohužel rozkousává vodítka. Tím, že je to nalezenec , tak nevím jaký měl základ. Někdo ho v bouřce vyhodil z auta , toulal se a lidé co ho našli, měli už tři pejsky, tak dali nabídku na internet. Je úplně na chlup stejný jako ten pejsek co je maskotem Seznamu.cz.
únor 19, 2018 16:00
... : *deeres*
Mio, zrovna pískací hračky pro trhače nejsou vhodné. Supluje jim to zabíjené zvíře a podporuje tak jejich instinkty.
únor 19, 2018 16:50
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]