O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Z PAMĚTÍ JEDNÉ ŠESTNÁCTKY 6. - CUKROVÍ A TÁTA PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 15 únor 2018
Když jsem byla mladá holka, musela jsem mamince v kuchyni hodně pomáhat. Vzpomínám na jedny Vánoce. To zas byla mamka ve svém živlu. Milovala pečení a každý rok přidávala další a další recepty, které si vyměňovala se sousedkami. Byla také dámská krejčová, takže čas od času i šila pro důstojnické paničky.

 

 

 

 

 

 

Zrovna jsme pracovaly na desátém druhu, když k nám přišla sousedka, která chtěla ale jen upravit svoje šaty. Máma ji vyslechla, a prý dáme si kávu... A tak si vyprávěly a paní nám přitom sdělila, že ona cukroví nepeče, protože ji to nebaví, že prý „Nám všechno přiveze tchyně“. No dobrá, byla to její věc. Asi po týdnu se zastavila, aby jí maminka mohla ozkoušet šatičky.

 

My zrovna plnily včelí úlky, a když paní zjistila, že to není moc složité, vzala si recept. Asi za hodinku však přiběhla, celá červená a nasupená. „Co to je za recept? Vy to máte tak pěkné a mě se všechny rozplácly!“ Ona je dala totiž péct...

 

 

 

Výsledek obrázku pro JAK SE DŘÍVE PEKLY ŠPIČKY  Za pár dnů bylo všechno upečené, cukroví jsme naskládaly do krabic a zabalené daly na balkon naležet. Společně jsme udělaly vánoční úklid, mamka pak vzala upravené šatičky, a že půjdeme k paní práci odevzdat.

 

Balkon byl zrovna pootevřený a tak ho maminka zabouchla, zhasla a šly jsme.

 

Paní mamce zaplatila a uvařila nám kávu. A tak jsme spolu seděly a tlachaly, ony vzpomínaly na svoje dětské Vánoce a čas běžel.

 

 

 

Po hodině jsme odešly domů. Na židli seděl otec, zamotaný v teplé dece a strašně moc se mračil. A můj bratr se usmíval, ale díval se někam až za otce.

 

Ten se totiž vypravil na balkon jen tak nalehko, měl jen trenýrky a tričko, a šel tajně uzobávat cukroví. Protože byl u škatulí skrčený, mamka si ho nevšimla a ten balkon zabouchla. A odešly jsme k paní .... Až bráška, který byl zrovna venku, slyšel volání o pomoc a otce vysvobodil.

 

Ten na nás hučel, že bude určitě nemocný, že si to ale nemůže dovolit, a jenom stále nadával a nadával. Neonemocněl, ale pak když šel náhodou na balkon, vždycky se oblékl, a hlásil do celého bytu, kam jde.

 

HANKA TULIPÁN

 

 

 

 

Komentáře (6)add feed
... : *deeres*
Abych tomu předešla, peču zkušební vzorek, po kterém se na Mikuláše jenom zapráší. Tak nikdo už potom nechodí tajně užírat.
Moravská teta měla na zahradě nádherný vlašák. Velikánský strom plodil skvělé ořechy papíráky a tak teta rok, co rok, nasbírala celé dvě bečky. Celá ves si k ní chodila pro ořechy, když u nich byla nějaká sláva a peklo se cukroví, nebo podle tetina receptu dort, kterému tam říkali "zázrak Vlčková". I moje dcera ho tradičně vyžaduje na své narozeniny.
Když jsme k tetě v létě přijeli, tak jsem tam z jejích ořechů vždycky musela upéct vanilkové rohlíčky z kila mouky. Rohlíčky, aby se rozležely, byly uskladněny v komoře v kamenném hrnci a nikdy se rozležet nestačily.
únor 16, 2018 08:41
... : Milene
Po dietním obědě, jsem si uvařila kafe a k tomu si chci něco přečíst. A teď tady koukám na ty krásné nakousnuté čokoládové špičky. Ach jo. smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
únor 16, 2018 11:33
... : doktor
Nádhera!Co by člověk neudělal pro trochu rozkoše u krabice s cukrovím.
únor 16, 2018 12:59
... : mia I
hezká příhoda smilies/grin.gif
únor 16, 2018 13:08
... : alka..
Když jsem se vdávala,přinesla nám sousedka krabici od margarínu plnou domácích kremrolí.Nechali jsme je na chodbě,že je navečer odvezeme do restaurace,kde měla být svatba.Když se nakládalo,přišla na řadu ona krabice. A v ní se hrůzou klepala jedna trubička. Pravda vyšla najevo až za mnoho let. Byla to celá naše rodina,kdo šel okolo,zastavil se.
únor 16, 2018 16:29
... : doktor
Snacha je cukrářka a dělá fantastické mini kremrole,to pak je to pravé mlsáníčko.
únor 18, 2018 12:47
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]