O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDYŽ SI SPOLUŽAČKY NEBEROU SPOLUŽÁKY PDF Tisk E-mail
Středa, 24 říjen 2007

Co jsem si vždycky přála: vystudovat vysokou školu, potkat milého, přitažlivého, věrného manžela, mít dvě až tři děti, zajímavou práci. Sice to není až tak vše prosvícené úspěchem, ale více méně - až na pár škrábanců na kráse - tohle vše mám. Tedy mám: vystudovanou školu, dvě děti, práci a manžela.

 

 

 

 

 

 

     Je mi kousek přes třicet a uplynulými léty jsem se doboxovala k solidní ztrátě iluzí. Kdybych se měla zaměřit jen na to, co se mi nepovedlo a co jsem zkopala, asi bych si zadělala na slušnou podzimní depku a hromádku popela na mé tak neodkonalé hlavě.

     Věřím, že se najde spoustu podobně smýšlejících.

 

     Když se ohlížím zpět a skládám si střípky informací o mně kdysi blízkých i méně blízkých, uvědomuju si, že by některé osudy vydaly na román a čím víc nám je, tím zajímavější. Před nedávnem jsem se začala potkávat s bývalou spolužačkou. I když to byla setkání více méně náhodná - na zastávce, před vchodem do školy, pokaždé bylo hodně témat na rozebírání. 

Ona vždy elegantně a vkusně upravena, já ve svých věčných riflích, ona si nenápadně přepudrovávala nos, já byla ráda, když jsem si ráno stačila vyčistit zuby. I tak,  každé setkání bylo příjemné, vtipné a já jsem z něho měla dobrý pocit. O jejím soukromém životě jsem věděla jen, že si vzala muže o pár let staršího. Nikdy o něm příliš nemluvila a mně bylo hloupé se vyptávat. Takže bylo pro mě velkým překvapením, když jsme se potkaly na jednom vánočním firemním večírku, kde se z jejího muže vyklubal velmi blízký spolupracovník mého manžela  - a o rovných 35 let starší. Docela mi klesla brada. Upřímně. Když jsem to vztáhla na sebe, nedokázala jsem si představit, jak ženská v mém věku žije s důchodovým pánem. Toliko ovšem moje představa a předsudek.

 

     Brzy jsme byli s mým mužem pozváni k nim na večeři. A rozhodně to byl dýchánek naprosto odlišný od těch. na kterých se běžně vyskytujeme (hodně lidí, hodně hlučných lidí, něco se sní, často je jedno, co) a hlavně se toho hodně, ale opravdu hodně vypije.Ocitli jsme se v příjemně a vkusně zařízeném bytě, v obýváku hrál decentně Frank Sinatra a na stole už bylo prostřeno. Podávaly se tři chody a já si připadala přesně jako Julia Roberts v Pretty Woman - v rozpacích, kterou lžičku, nebo vidličku použít a jak se to, co mám před sebou, vlastně jí. Jídlo bylo výborné a víno přesně tak. Po dezertu jsme se přemístili do příjemné kožené sedačky a začala ta pravá konverzace.

 

    A tehdy jsem si uvědomila jednu věc: proč by ho nemohla mít ráda, doopravdy ráda? On jí dává to, co chlap v jejím věku sotva. Nadhled, zkušenosti, naučil ji užívat si dobrého jídla a dobrého pití, pravidelně ji bere do vybraných restaurací, byla v opeře v Miláně, jezdí na koncerty slavných dirigentů a orchestrů do Berlína a Londýna. Ale - prosím, to mi věřte - opravdu to není jen o penězích, o blahobytu. Řekla bych, že se nezabývá malichernostmi, nejspíš ani nežárlí... a ona? ona ho obdivuje, baví a navíc mu umožnila  začít nový život ve věku, kdy už mnozí pánové přemýšlí nad výminkem.

 

     Jak už to tak bývá, vše má své pro a proti, ale já jsem si řekla, že se zaměřím spíš na to dobré a pozitivní. Nejspíš bych svého věkově přiměřeného manžela neměnila, ale - takový vyzrálý, prošedivělý, inteligentní ...

 

Paula

 

 

P.S. Neodolala jsem, a jako ilustrační fotku jsem použila tohoto "starce"... - d@niela Tongue out

 

Komentáře (28)add feed
Jé, to je krásný kouknutí : ivanka
když zapomenu na všechny drby o tomto pánovi (např. ten o krtkovi), tak musím jen vzdechnout...
Ten je...
říjen 24, 2007 09:03
O krtkovi? : Béda Traktorista
To jsem ještě neslyšel? Co má Gýr s krtkem? smilies/shocked.gif
říjen 24, 2007 09:06
ivanka : ivanka
já nevim, jestli to sem můžu napsat - jedná se snad o jakousi neběžnou sexuální praktiku, ale fakt, to sou asi drby smilies/grin.gif
říjen 24, 2007 09:12
S krtkem??? : Béda Traktorista
Tak si připadám, že sem z minulýho století a o sexu nic nevím smilies/cry.gif
říjen 24, 2007 09:14
no, : ivanka
maximálně to šéfová vymaže: prostě do jistého otvoru se dá to chlupaté zvířátko, vono tam šmejďínkuje... Ale jednou se prý zašmejdilo moc hluboko...
říjen 24, 2007 09:15
Hm, a ta spolužačka... : tippler
...má se svým manželem taky dvě děti?
říjen 24, 2007 09:19
... : Paula
jedno
říjen 24, 2007 09:26
Ivanko :-))) : Míša šíša
No, to má právě souvislost s tím vyšším věkem. Když už to pán nezvládá, vypustí krtka smilies/grin.gif

Boha jeho, tohle jsem ještě neslyšela, to je snad nějaká blbost, ne?
říjen 24, 2007 09:32
Jedinej problém : Gréta
by nastal, kdyby ona chtěla pustit něco jinýho než Sinatru smilies/smiley.gif)) A to ani nemyslím techno nebo hiphop, ale prostě něco jinýho. Podle mých zkušeností z nejbližšího okolí jde i o boj o moc, kdy starší muž má pocit, že ví vše nejlíp, a od své mladé ženy očekává bezvýhradný obdiv a ne nějaké její vlastní názory.

říjen 24, 2007 09:42
...byla v opeře v Miláně, jezdí na koncerty slavných dirigentů a orchestrů do Berlína a Londýna : NČ
To se taky musim pochlubit. Má mladá přítelkyně je se mnou též jak ve snách. Pravidelně, sobotu co sobotu, sedáme na pavlači, a předloni jsme byli až v Prachovských skalách!
říjen 24, 2007 09:57
... : Paula
no nepřišlo mi, že by neměla vlatní názor, ale určitě ho obdivuje
říjen 24, 2007 09:58
No a kdyby byl mladší a nabídl jí to samé, : Vodoměrka
tak by ho neobdivovala? To přece nemusí být jen o věku, určitě jsou i mladší muži, kterým se líbí vážná hudba, opery a mají dost financí na to, aby místo do Městského divadla v Olomouci vzali svou vyvolenou do Paříže... nemyslím si, že je to jen o věku.
říjen 24, 2007 10:19
... : Paula
no pavlač a Prachovský skály, to je od tebe hezký, fakt že ji takhle vyvezeš smilies/grin.gif
říjen 24, 2007 10:20
jak kterej... : alena tečkovaná
pokud dotyčný není kretén a nevezme si děvče krátce odrostlé pubertě - pak je s ním daleko lepší pořízení, než s mladým gentlemanem, s nímž puberta stále ještě tříská - ten bojuje o moc. Starší pán má bojování plné zuby a dává přednost klidnému domovu a pohodě. Vím co říkám, zažila jsem obojí.
říjen 24, 2007 10:23
Vodoměrko, : ivanka
jenže - když těch pravých je PODSTATNĚ míň, než těch levých...
smilies/cry.gif
tak se nediv, že když si nějakej "stařík", zachovalej, slušnej, milej - najde mladou a obletuje ji, snaží se jí dát co může - tak si myslím, že jsou spokojeni a šťastní oba... A mají i dítě, tak co? Znám pár manželství, která jsou přímo ukázkově šťastná a spokojená. Je to hlavně o tom, že ten starší si už setsakra umí lásky vážit!
říjen 24, 2007 10:30
... : Paula
jasně, že je i fůra mladších, podobných, no ale tak nějak souhlasím s Alenou T, já jsem měla pocit, že s tímhle pánem se dá domluvit, to mi občas - často u těch mladších chybí smilies/tongue.gif
říjen 24, 2007 10:36
Ale já neříkám, : Vodoměrka
že to nemůže být ten pravej. Spíš naopak, o věku to není, ale stejně tak může být na úrovni i mladej.
říjen 24, 2007 11:00
no-většinou ten mladej : alena tečkovaná
nestihne nasbírat ty zkušenosti a taky je bojovnější a nechá se snadněji zblnout "kamarády"- a taky většinou ho neuchvátí Eva, ale Lilith. Jo a pak taky je časem starší, začně mít pocit že si neužil a že o něco přišel....vyýsledky čehož tu čteme denně.Starší pán už si užil,nemá pocit, že o něco přijde, když "neuloví" další, ještě mladší objekt.Už ledacos zažil - a ne vždycky hezkýho, takže si váží klidu, rodiny a hodné a laskavé ženy -( právě té, o které mladík soudí, že je to nezajímavá slepice). On ví, co v ní je - a jak ji zajímavou udělat. Protože vidí dál než k podprsence.
říjen 24, 2007 11:09
... : Kamila
myslím že to fakt souvisí s věkem. Teda aspoň u těch rozumných lidí určitě. Teď třeba mluvím o sobě - věci, který by mi ve dvaceti přišly šíííleně zásadní dneska přecházím mávnutím ruky. Ovšem i naopak - věci, kterým jsem nevěnovala pozornost, dneska pečlivě pozoruji a analyzuji smilies/grin.gif
říjen 24, 2007 11:13
ja si pamatuju : Jasmina
na spoluzacky,jak mely hned jasno,kterej je ten pravej-kdyz mel znackovy dziny a super zastrih a vubec byl impresionantni.Mne vzdy zaujimaly oci a ohoz nebyl podstatnej,jenze jsem si vyslouzila posmech a tak do mnohych hochu nesla. No jo,17let,ja byla sverazna ale tak touzila jit s davem!))))) Kolik tech devcat,co byly tehdy "in" mozna jeste dnes place.....
říjen 24, 2007 13:52
Gréto, pokud ten starší muž není hlupák, : toulavej
pak OPRAVDU VĚTŠINOU ví vše lépe než mladá žena – říká se tomu ZKUŠENOST.
Jenom hlupák by vyžadoval bezvýhradnou poslušnost, naopak zkušenost by udělala muže SCHOVÍVAVÝM a tolerantnějším vůči názorům mladé partnerky, určitě by ho její JINÉ MLADÉ názory zajímali a víc by si vážil, že má doma něco pěkného, mladého – pokud má pod čepicí . . .

říjen 24, 2007 15:35
resp. SHOVÍVAVÝM . . ., že . . . :-) : toulavej
.
říjen 24, 2007 17:51
Mám kamarádku, : carie
ta je taky se starším pánem. Všechno dobrý. Jí mrzí jen jedna věc, ono pro něho není s ní nic poprvé. Všechno už zažil s jinou. Třeba by nekoupil papírový lustr, protože je to hloupost.
říjen 24, 2007 22:07
... : bb
podvědomí zapracovalo, prostě jsi chtěl napsat SCHOVÁVAVÝM ;-)
copak o ty mladé názory a jiné mladé záležitosti, ty by ho jistě zajímaly :-) ale co až bude důchodce a jí bude 45?
příbuzná se ve 20 zbláznila do 41-letého, on do ní, rozvedl se, první ženě platil na tři děti, s tou mladou měl jedno, i když hodně vydělával, tak celý život byla druhá rodina prostě druhou rodinou, protože malé dítě mělo menší potřeby než dospívající studenti a mladá žena si nechtěla a ani neuměla prosadit větší nároky, protože si ho přece brala z lásky a ne pro peníze...a tak se dnes, v 60, kdy její kamarádky jezdí s manžely nebo samy na výlety, do divadel, stará o 81letého stařečka, který sotva chodí, mění mu pleny, pomáhá do vany, nemůže ho nechat doma samotného, a je na to většinou sama, jediný syn musel při studiích pracovat, aby si vydělal kapesné, a protože mu rodiče nemohli do života nic moc dát (otec v důchodu, úspory žádné, když platil trojí alimenty a nejen alimenty, protože nebyl lakomý ani lhostejný ), musí se ohánět, aby svoji rodinu obstaral, pracuje i o víkendech. Starší děti z prvního manželství jsou jen o několik let mladší než ona a řeší své dospívající děti, přechody, starají se o matku a rodiče partnerů. Takže ona, ještě stále v kondici, tráví celé dny péčí o starého nemocného muže už pátým rokem. A i když předtím nepotřeboval měnit pleny aj., bylo mu přes 70, zlobila ho páteř, klouby (obtíže z povolání), byl rád za klid doma v papučích u televize, a ona, hbitá padesátnice, se mu přizpůsobila, protože je hodná, zodpovědná, váží si ho, a cítí se vinna za to, že ho odvedla od rodiny. Tak od svých 45 let splácí...
Myslím, že do 12-15 let to jde, dokonce si myslím, že 10 let je optimální, my jsme o 11 a vyšlo to skvěle, je to však individuální, moji rodiče jsou o rok a vyšlo to taky výborně, ale víc než 10-12 let už je moc. Ne proto, že ti padesátníci vedle 25-30letých vypadají fakt trapně, na to můžou kašlat, ale že je v tom určitá nerovnováha. Stejně jako když založí 35-45letá žena vztah a pak rodinu se zajdou.
říjen 24, 2007 22:08
bb, sama jsi řekla, že to je INDIVIDUÁLNÍ především. : toulavej
Něco je vždycky za něco. Něco ztrácíš, něco získáváš. Např. starší partner Tě může mnohému naučit a to hned, nemusíš se k tomu dopracovávat řadu let sám. Může Ti odkrýt "taje života a světa", o kterých bys začala přemýšlet až o hodně déle, také hned. Prostě může v něčem zkvalitnit Tvůj život, ušetříš čas hledáním. A pak ho jakoby "ztratíš", když se o něho musíš v jeho stáří postarat, ale nemusí to být ztráta pro Tebe, záleží jak tu starost pochopíš . . . Jak říkám, je to individuální, jiné než žije většina, ale ne nutně špatné.
Pokud jde o papírový lustr, může říct, že je to blbost a zabránit v jeho nákupu, ale - když to nebude tak moc stát - může ho i partnerce dopřát koupit, aby sama časem přišla na to, že měl pravdu. Třeba se mu to vyplatí, být shovívavým vůči mládí a ukázat, že holt zase měl pravdu. Je-li partnerka rozumná, může si to u ní dovolit. Má větší odhad, jestli si to dovolit může . . .
říjen 25, 2007 12:34
to je porad to same : martin
jen tu potvrzujete, ze jde zase jen a jen o prachy! cha cha cha! zensky jsou sileny, chtej prachy, cas, obdiv, 'lasku', uctu....
proste se chtej mit dobre a nic nedelat, chtej si proste uzivat, hedonismus nas cil!
jak dotycna pise 'Ale - prosím, to mi věřte - opravdu to není jen o penězích, o blahobytu.', potrefena husa zakyhala! protoze je to vo penezich. a ten starej seladon je mekej, vzdych by si mohl zvat na vecere kazdy vecer jinou a vyslo by to levneji. usetril by si tak vic na stari smilies/smiley.gif
zkratka - zensky, nebrat!
říjen 27, 2007 02:33
... : kolemjdoucí
Povídá takhle Khon, co tomu říkaj Roubíček, budu se ženit. Ale dejte pokoj, a koho si berou? Ale, povídá Khon, Sáru. Ale to nedělaj Khon, povídá Roubíček. Uvažujou trochu. Dyť je jim padesát a Sáře třicet. No, ono by to třeba teďka ještě šlo, ale za deset let jim bude šedesát a Sáře čtyřicet, no to by třeba taky ještě šlo, ale za dvacet let, Khon, jim bude teprve sedmdesát a doma budou mít padesátiletou bábu!
říjen 27, 2007 22:10
kolemjdoucí : Jasmina
bez kecu,nabizel se mi 81 lety zid. Ne na vztah,jen tak...ve Francii mel 27ti letou pritelkyni. Kdyz mu ja rekla ze je mi (tenkrat 38 ale vypadala jsem mladsi),vyvalil oci a udivene vydechl,ze jsem uz na nej stara. smilies/grin.gif
říjen 28, 2007 01:50
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]