O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MÁME DOMA ŠKOLÁČKA PDF Tisk E-mail
Úterý, 16 říjen 2007

Mám dceru a jak už to tak některé maminky mívají, mysím si o ní, že je skvělá, chytrá, krásná, navíc domů nosí samé jedničky a sama od sebe si dělá domácí úkoly a chystá věci. Ve skrytu duše doufám, že jí to vydrží no....aspoň tak do třetí třídy, teď je v první. Svou paní učitelku miluje, spolužáci jsou hodní, jen někteří kluci lítají po chodbách a to se přeci nedělá.

 

 

 

 

 

     Když jsem se první školní den snažila prodrat naprosto nekontrolovatelným davem přisprostlých výrostků a zmalovaných puberťaček, témeř jsem zpanikařila, jak se mojí holčičce povede v takové džungli, jestlipak se dokáže ubránit, co když jí někdo za rohem nabídne něco nekalého, nebo nedej bože se stane obětí šikany. Ano, i takovýma myšlenkama se zaobírá mozek matky prvňáka.

 

     Docela mě překvapila: hned druhý den vystála statečně fronu v bufetu na lízátka - koupila sobě a asi pěti spolužačkám - peníze prostě jsou a maminka nebo tatínek je někde mají. Ale jak jsem se posléze přesvědčila, není úplně blbá, protože na druhý den svého asi stejně přitroublého spolužáka pumpla o pár drobných z kapesného - koupil jí ochucené mlíko.

 

     Dcerka si zvykla docela rychle - horší je to s rodičema. Škola nás - rodinu žijící v mírném neřádu - nutí k disciplíně, pravidelnosti a všem dalším, pro nás tolik neobvyklým věcem. Naštěstí má moje dcera s náma svatou trpělivost. Denně mi připomíná, že bych jí měla podepsat žákovskou nebo domácí úkol. Když odcházím do práce, ptá se mě, jestli má nachystanou svačinu a ostrouhané pastelky. Nedávno jsem byla nucena v šest ráno stříhat písmenka, protože si den před tím přinesla v deníčku razítko - DNES NEMÁM  - s ručně dopsaným dovětkem - vystřižené písmenko P.

 

     Ten vyčítavý pohled mě mrzel.

 

 

     I když jsme se na  její první den celá rodina tešili a taky jsme ji tam v hojném počtu doprovodili (Hujerovi by měli radost), tak nás ten nápor toho "co se musí a má a je potřeba" celkem překvapil. Všude se mluví a píše, jak je pro prvňáčka težké si zvyknout na školu - ale co chudáci rodiče?

 

Paula

 

 

Komentáře (9)add feed
hezký... : ivanka
hihi, a na obrázku holčička se proměnila v chlapečka smilies/grin.gif
(nojo, já vím, že jsou to jen ilustrační fotky)
smilies/grin.gif
říjen 17, 2007 10:35
Proto už nikdy nebudu mít děti, : Ráchel
abych nemusela protrpět první třídu. Vzpomínka na ořezávání pastelek, na každý druh jiné ořezávátko, na stříhání a každonedělní třídění písmenek, psaní domácích úkolů a jiných poviností je nejlepší anikoncepce. Protrpěla jsem to dvakrát a již nikdy více!!!
říjen 17, 2007 11:11
kdysi před lety : alena tečkovaná
se psalo ve Vlaste, že si čtyřicetileté hvězdy pořizují miminka, aby si dodaly na mládí. Dělala jsem tehdá na směnárně, tedy čistě ženském prostředí, kde jejiný muž tam měl titul "Čestná žena" a dokonce dostával i čokoládu na MDŽ. A všechny jsme se tenkrát vzácně shodly na tom, že miminko ano, ale v šesti letech bychom ho daly jednotně k adopci. Ještě jednou školu...to by nás asi zabilo. A nešlo jen o zdaleka jen o ořezávání pastelek. smilies/grin.gif
říjen 17, 2007 11:22
:) no právě : bb
matky co porodí v 35-40 s miminem omládnou, s nástupem do školy zestárnou, takže se to vyrovná, a a nástupem puberty a přechodu zároveň zestárnou dvojnásob, takže výsledek jde do mínusu smilies/wink.gif
ale pořád lepší být starší matka než žádná matka
říjen 17, 2007 11:38
Taky jsem ráda, : Ariana
že už je to dávno za námi. Když si jen vzpomenu na ty třídní schůzky ... jak nám rodičům učitelka na základce řekla: Teď si vezměte tužky a pište ... k tomu ty malinké lavice a židličky ... to byl takový horor, že jsme se s mužem museli pravidelně střídat, abychom to vůbec vydýchali.
říjen 17, 2007 11:41
prvňáčci : hadimrcha
Ale stejně to bylo hezké období, oči rozzářené štěstím,když přinesli jedničku, ranní úprk "mami já už musím, Olda už je támhle", Plná hlava dojmů, když mě večer vyprávěli všechny ty novoty, bylo to hezké, škoda, že je to pryč.
říjen 17, 2007 13:09
Jo, to je období, : Ivanka
kdy jsou průšvihy ještě drobounký... malinký...
Jen počkej, zajíci - průšvihy tě dohoněj...
smilies/smiley.gif
A je to moc hezky napsané.
říjen 17, 2007 15:15
nejkrasnejsi doba meho zivota : Polarka
onehdy jsem byla v knihovne....a nahodou jsem si sedla v detske sekci. Koukala jsem se na knizky....vida....novej Babar.....a najednou jsem si uvedomila, ze ne ne ne to uz se nevrati........ a doted je mi z toho smutnosmilies/sad.gif
Strasne bych to chtle prozivat znovu. Dokonce jsem uvazovala o adopci...je tolik deti na svete co nemaji rodinu, znami si dovesli z Ciny cinskou holcicku...ale mohu to risknout? Strasne mi chybi deti kolem mne.....
říjen 19, 2007 03:49
jj, souhlasim s alenout : sasas
ve veku 6ti let poslat imogenu do skoly ("a poslat znamena z anglie do rangunu ci naopak")
říjen 19, 2007 08:26
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]