O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JO, KOMPJŮTR, TO JE MOJE... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 24 září 2007

Chodím do práce moc ráda, protože dělat s chlapama znamená vždy prima zážitky -  obzvláště s těma na mém pracovišti. Jak stále pracuji na počítači - nebo by to taky mohlo být už sešlostí věkem, tak jsem začala loni hůře vidět, až jsem se svému mladšímu potomkovi několikrát zlehka zmínila, že ty písmenka v novinách jsou čím dál tím menší, snad aby se jim toho tam více vešlo.

 

 

 

 

     A valnou většinu věcí jsem začala číst lupou. No, dostalo se mi od něj překvapivého sdělení, ať si zajdu k očaři, že jsem slepá, že ty písmena jsou stále stejně velká; s dodatkem, ať neminu ušaře, že naši televizi slyší celé sídliště. A tak jsem si s těžkým srdcem a lehčí peněženkou pořídila brýle na blízko. Asi před týdnem jsem už ale ani přes ty brýle pomalu neviděla, co mám napsáno na počítači, i když písmenka byly napsány velikostí čísla 10, což mám tak normálně; trochu mě to vyděsilo a začala jsem se pomalu ale jistě smiřovat s tím, že slepnu.

 

     Bylo mi to docela líto a říkala jsem si, k čemu mi je platný to, je že na ten věk dobře vypadám, když jsem slepá jako patrona. Nicméně jsem to nevzdala a před dvěma dny jsem si řekla, že se nebudu zbytečně trápit a zvětšila jsem si písmenka na číslo 14 a tak jsem i veškerou dokumentaci a podklady odesílala naší paní účetní, což se později ukázalo jako velice moudrý krok.

 

     Dnes ráno mi volala a opatrně mě požádala, jestli bych si nemohla zmenšit písmo, že jí ty 3 malinký dodáky vyjely na 4 velkých plachtách. A tak jsem začala zkoumat, kde je ten zakopaný pes. Bylo mi dost mizerně na duši, ale sebrala jsem všechnu svou odvahu a požádala jsem kolegu se slovy: "Bobe, mám problém, asi bude v mé hlavě, ale pevně doufám, že by mohl být i v počítači... a vše jsem mu vysvětlila, jak se mi ta písmenka v poslední době strašně zmenšila, že na ně vůbec nevidím, ani s brýlema a bylo mi vážně do breku, že jsem to musela přiznat nahlas.

 

     Pohotový kolega se shovívavě usmál a povídá: Šimon, otevři si lupu a mrkni se na to, na kolik to máš %... Tak jsem udělala, jak řekl. A ejhle, bylo to na 70 %, a tak jsem to po jeho doporučení vytáhla na 100 %. A v cukuletu mi všechna písmenka jedním poskočením narostla. Kolega se smál, až se za břicho popadal a odcházel se slovy: no vidíš, Šimonko, a jsi zdravá!!!

 

      Lidi, mě se tak ulevilo, že jsme se pak všichni řezali smíchy ještě celé odpoledne.

 

     Kolegy mám úžasný a naberu v práci vždy spoustu energie, kterou pak zase vyplácám někde jinde. Onehdá si tak sedím po ránu vedle v kanclu a dělám papíry a najednou zaslechnu od vedle od kolegů: "Hele, nafotil jsem na jedné akci paní Janáčkovou, pojď se mrknout!", druhý kolega dorazil, kouká a říká: "No, Fábie v základu, ale viděl si Ditu? Tý vole, to je Mercedes v plném vybavení......."

 

 

Šimonka

 

 

Komentáře (19)add feed
jé, to je hezký, Šimonko, : kiwi
už jsi dlouho nepsala!
září 25, 2007 10:40
Dobrý !!! : mamča
Příčiny slepoty můžou být různé. Já jsem si nedávno umyla monitor, a hned se mi zlepšil zrak ! smilies/grin.gif smilies/grin.gif
A jednou kdysi kamarádky brýlaté dítko při odchodu ze školky usedavě plakalo, že vůbec, ale vůbec nevidí. Maminka koukla, a povídá : Zuzanko, copak jste měli k obědu ? Zuzanka : Cmunduuu...
září 25, 2007 12:31
mamčo : wendy
já umyla okna a hned viděli líp všichni...ale je fakt, že za těch 15 let se mi monitor na zraku podepsal. A to když jsem doma, tak když nemusím, komp nepouštím. smilies/cry.gif
září 25, 2007 13:13
wendy, nemáš teď po návratu šikmější oči :-) : toulavej
Alespoň já se vždycky všude snažím přizpůsobovat . . .

Word má úžasnou věc - nastavení na šířku stránky - stačí pořídit velký monitor.
Bohužel některé programy co používám si zachovávají navolenou velikost písma a nedá se to změnit i když máš monitor sebe větší :-(((
jinak dobrý . . . :-)
září 25, 2007 14:46
K tomuhle účelu : David
používám skvělou funkci Berylu - zoom.
Stačí otočit kolečkem myši a libovolné místo na obrazovce se v okamžiku zvětší na požadovanou velikost - třeba 100x.

Viz. http://www.youtube.com/watch?v=G_EQCi86T_0

Pro moje unavená očka je to balzám.

září 25, 2007 14:59
díky moc za rady, : Šimonka
to budu hned moudřejší, okna taky občas umývám i obrazovku. S tím mým psaním to bude asi tak, že někdo píše když je zamilovanej a já asi většinou v presových životních situacích, taky jsem nikdy před tím nepsala a ani by mě to vůbec nenapadlo, to psaní vlastně vzniklo jednou docela omylem z jednoho veselého rychého mejlíku v mé časové smrti pro Danielu.
září 25, 2007 15:24
Pokud jedete na uindousech : Krakonoš
a nemáte systém a soft z roku raz dva, zoomování ve všech slušnejch programech funguje prostou kombinací Ctrl kolečko myši. Myš bez kolečka hoďte sežrat hadům. smilies/smiley.gif
září 25, 2007 15:28
Krakonoši, pro mě novej objev, díky : toulavej
nebyl jsem tu dneska zbytečně.
Dokonce i na autocad to funguje i když tam to funguje i tak bez problémů. No já myslel spec. programy ve firmě na který to bohužel nefunguje. No nic.


září 25, 2007 15:52
Krakonoši, taky moc dík - : d@niela
pro počítačové imbecilky, jako sem já - to je zas objev :-)))
září 25, 2007 18:48
Krakonoši. Dík!!!! : NČ
.
září 26, 2007 07:06
Tak jsem si to taky zkusila : Jitka
a nic se nestalo - s písmem. Ale pak jsem odešla z Kudlanky a koukám, já mám na obrazovce písmena jako hrom. Takže taky děkuju, pro mé unavené obrýlené oči přímo balzám. Není nad to mít dobré rádce! Další praktické rady nejen k PC vítány!!!!
září 26, 2007 08:06
Jitko, : Krakonoš
co používáš za prohlížeč?
září 26, 2007 10:37
Krakonoši, : Jitka
vždyť já ani nevím, na co se mě ptáš? Ptáš se na program nainstalovaný v PC nebo na to, jestli koukám přes Seznam? Já se v tom fakt vyznám jako řečená koza v petrželi! Musím na sebe prásknout, že zneužívám firemní počítač, takže tomu vlastně vůbec nepotřebuju rozumět. Ale až si něco koupím domů na důchod, nevím, nevím!
září 26, 2007 12:35
Promiň : Krakonoš
zkusím se zeptat lépe: Když koukáš na Kudlanku, nebo na cokoli jinýho na internetu, jak se jmenuje program, kterej k tomu používáš? Zjistíš to v nabídce u horního okraje okna toho programu, většinou pod heslem "nápověda", dále podheslo "o aplikaci..." nebo "o prohlížeči..." - tam se dozvíš, co za prohlížeč (to je ten program) máš a jakou verzi.
září 26, 2007 13:05
Tak jsem se dívla : Jitka
a přečetla jsem něco, co možná chceš vědět - aplikace Internet Explorer. Je to vono? Podotýkám, že to v souvislosti s počítačem slyším poprvé, mám akorát džínsku Explorer. smilies/grin.gif
září 26, 2007 13:20
Krakonoši, jestli je to s Jitkou takovýhle, : toulavej
tak to budeš mít s vysvětlováním asi složitý . . .
(nic ve zlým, Jitko)
září 26, 2007 13:57
Jo, to je vono, : Krakonoš
ještě jsem chtěl vědět tu verzi. Protože v Internet Exploreru (což je ten prohlížeč) verze 7 to s tím Ctrl a kolečkem funguje, včetně Kudlanky. Teda pokud jsem správně pochopil, že jsi to zkusila tady s Kudlankou, a vono nic. Ale nevím, jak na tom byly starší verze IE a nemám možnost to zkusit.
září 26, 2007 14:05
Toulavej, : Jitka
jasně, že ne ve zlým, tohle já beru, protože znám svý slabiny. Zase jsou věci, který třeba znám líp, i když - nějak mě nenapadá, který. smilies/wink.gif
září 26, 2007 14:34
Jitko, myslím, že když řekneš VĚTŠINU tzv. ženských prací : toulavej
tak se nemůžeš splést i kdyby byl chlap sebe šikovnější . . .
září 26, 2007 16:51
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]