O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VĚČNÁ STUDENTKA? PDF Tisk E-mail
Úterý, 24 duben 2012

Měl bych dotaz ohledně placení výživného na zletilé dítě. Dcera z prvního manželství studovala na VŠ a v roce 2009 získala titul bakalář. Poté studovala dál a v roce 2011 promovala jako inženýrka. Současně ale již od listopadu 2009 zastává funkci jednatelky spol. s r.o. v oboru, který studovala. Tuto skutečnost mi však po celou dobu tajila.

 

 

 

 

     Když jsem jí - po její promoci v srpnu 2011 - dále odmítl platit výživné, dala návrh na exekuci mého majetku pro dlužné výživné a současně požádala soud o zvýšení výživného. Přitom jsem dceři dobrovolně platil daleko vyšší výživné, než jsem musel, takže jsem měl vlastně přeplatek na výživném.

 

     Soud však nic nezkoumal a protože jsem se odvolal, doposud je vedeno exekuční řízení.

 

     V současnosti dcera pokračuje ve studiu dalšího oboru na VŠ v anglickém jazyce. Dle písemného vyjádření školy jde o studium dalšího oboru a nejedná se tedy o pokračování přípravy na budoucí povolání.

 

    Dcera tvrdí, že jako jednatelka společnosti nedostává žádné peníze, pouze cestovní náhrady, protože její společnost je ve ztrátě. 

 Nemáte prosím nějakou praktickou zkušenost, jak soudy v takových případech rozhodují?

 

Děkuji,

IVO

 

 

Komentáře (9)add feed
... : Karlos...
Vyčůranost některých "dětí" nemá mezí... smilies/cry.gif Ty jsi udělal, samozřejmě, chybu, že jsi jí přestal platit sám od sebe, takhle to nejde. Dle zdravého rozumu by ti soud měl dát za pravdu, ale víš jak to někdy je... smilies/shocked.gif
duben 24, 2012 12:10
... : Macesska
To je jedno, že jako jednatelka nedostává peníze. Úspěšným ukončením VŠ studia rozhodně dosáhla stavu samostatně se živit (viz níže).

Přečti si rozhodnutí ÚS v trochu podobné věci (mělo by být analogicky závazné pro nižší soudy, akorát soud nemusí přijít sám na to, že existuje, musíš jim to říct) - http://salvia2.gurkol.net/katsrchreader.php?co=budouci povolani priprav*&soubor=3071351#vyskyt
Sice se tam jedná o to, že se hoch vyučil, navazující SŠ nedodělal a chystal se na maturitu v jiném oboru, ale v zásadě je tam analogie (ukončené vzdělání v jednom oboru a další studium v jiném oboru, během kterého už na výživné nárok není).

Ocitovala bych z něj zejména "...dosažení stavu samostatně se živit rozumnou (a ústavně konformní) hranicí trvání vyživovací povinnosti bezesporu je..."

Pokud vyhraješ a ukáže se, že alimenty ti byly strhávány neoprávněně, mám dojem, že bys mohl dceru žalovat za bezdůvodné obohacení a žádat peníze (zaplacené alimenty) zase zpět.

Jinak pokud jsi jí dával peníze navíc k výživnému, tak to máš smůlu - leda bys měl nějaký výslovný doklad, kde je uvedeno, že jde taky o výživné. Jinak se nejedná o přeplatek výživného, ale o dárek nebo něco takového mezi otcem a dcerou.
duben 24, 2012 13:19
Odkaz : Macesska
si halt zkopíruj až do konce dalšího řádku ("...vyskyt"), jinak jde o Rozhodnutí III.ÚS 1805/11 ze dne 15.09.2011
duben 24, 2012 13:21
No a týhle dcerunce : Krakonoš
místo jakejchkoli dalších dárků už dycky jenom nas*r! smilies/grin.gif
Jinak viz výše. Hnus. Jo a až budeš starej a nemohoucí, zažaluj zase vo výživný ji, ať si to holka užije z druhý strany.
duben 24, 2012 13:38
Jo, : Macesska
jinak celkem zajímavé informace o firmě lze najít na justice.cz - najdeš si konkrétní firmu a klikneš u ní na "sbírka listin" - jsou tam (respekive by měly být) účetní závěrky a tak.
Když poprosíš nějakou účetní, tak ti z toho vyčte ledasco - ziskovost určitě, možná i odměny jednatelům apod.
Krom toho se tam můžeš podívat, jestli nefiguruje i v jiné společnosti.
Internet je krutá zbraň.
Ale to jen tak bokem, na vyživovací povinnost by to nemělo mít vliv.
Pokud má VŠ a navíc je schopná dělat jednatelku, je rozhodně schopná se samostatně živit.
duben 24, 2012 14:43
... : bb2
no hezké...co na to její maminka, že má dceru hajzlíčka
duben 24, 2012 15:31
Jestliže je dcera jednatelkou s.r.o. : babi
stačí najet si na ARES,pak na osoby-zadat jméno Vaší dcery a zobrazí se firma,kde je jednatelkou.Ostatní informace o firmě tam najdete také.
duben 24, 2012 17:26
Krakonoši, : Macesska
jo, a my tu pak na Kudle budem zamačkávat slzu, až bude dcerka psát, že otec se rozvedl, neměl o ni zájem, o alimenty ho musela žalovat, jinak by nezaplatil, a von se teď lump ohání vyživovací povinností dětí k rodičům...
duben 24, 2012 21:57
bb2, : Macesska
no co, jaká matka, taká Katka, někde se to naučit musela smilies/grin.gif
duben 24, 2012 21:57
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]