O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZLETILÁ DCERA S DÍTĚTEM PDF Tisk E-mail
Středa, 18 duben 2012

Dobrý den, měl bych na vás dotaz ohledně placení výživného mé zletilé dcery. Má dvacetiletá dcera studuje na střední průmyslové škole posledním ročníkem. Letos by měla maturovat. Má roční dceru a žije se svým přítelem v pronajatém bytě. Školu nenavštěvuje pravidelným denním studiem, ale má individuální studium. Nedávno proběhlo i soudní řízení o zvýšení alimentů. Dcera mně dala k soudu, i když dobře zná mou finanční stránku.

 

 

 

 

     Je strašné, že dcera tahá po soudech vlastního otce. Můj dotaz tedy je, zda ještě dcera má nárok na vyživovací povinnost? V případě že ano, tak do kdy? A jakým způsobem se žádá o ukončení vyživovací povinnosti?


Děkuji za odpověď,

TOMÁŠ

 

O D P O V Ě Ď :

 

      Zda jste povinen platit dceři výživné záleží na tom, zda je schopna se sama živit, tedy zejména na tom, zda stále studuje. Naproti tomu jí však vznikají nároky vůči otci dítěte. Pokud dcera není provdaná, má nárok na náhradu nákladů neprovdané matky. Otec dítěte, za kterého není matka provdána, je povinen matce přispívat přiměřeně na úhradu výživy po dobu dvou let, jakož na úhradu nákladů spojených s těhotenstvím a slehnutím. Pokud by se dcera vdala, pak vzniká vyživovací povinnost jejímu manželovi a až podpůrně vám.

 


 

Komentáře (3)add feed
Tomáši, : mamča
je to smutné, ale Tvoje dcera si hodně zkomplikovala život už tím, že si pořídila v průběhu studia dítě. Slovo "přítel" ve smyslu "partner" mi hodně vadí. Jestli je to současně i otec dítěte, měl by mladou matku a svoje dítě finančně zabezpečit on. Pokud to tedy není také student, ale to by asi nebydleli v pronájmu.
Vydrž, maturita se blíží, a pak už nebudeš muset dál platit, pokud ovšem dcera nepůjde na VŠ.
duben 19, 2012 08:59
no - tvá dcera je tvá dcera - : alik puntik
a ty s ji vychovával...tady aspoň vidíš, jak mizernou práci jsi odvedl. Ber to výživné jako pokutu, penále nebo náklady na opravu nedbale odvedené práce. Jestliže ovšem - a to je druhá varianta - nežiješ ve společné domácnosti s její matkou a dcera ti nebyla svěřena do péče a tys pouze platil výživné a semtam se s dcerou vídal a máš už jinou rodinu - tak to ber tak, že platíš za to, že ses na dceru tenkrát - když to nejvíc potřebovala - prostě vykašlal. To víš, každá legrace něco stojí....asi s tebou moc domluva nebyla, kdyby byl mezi tečbou a edcerou dobrý vztah,ona tě měla ráda.....a jak jsem řekla, kdyby s tebou byla rozumná řeč...nikdy by tě po soudech nehonila.
duben 19, 2012 13:35
už vůbec nechápu, : alik puntik
proč jsi dceřinu "příteli" nerozbil hubu a nedotáhl ho k oltáři, aby si holku aspoň vzal. A proč jsi nekontaktoval JEHO RODIČE a nedomluvil se s nimi na společném postupu, jak oběma mladým pomoci - nejen finančně. Mimochodem - existuje vyživovací povinnost prarodičů - tedy i jejich. Proč jsi jí nedal dost důrazně najevo - že ať se děje co se děje, jsi její táta a vždycky budeš na její straně a že s tebou může kdykoli počítat. Kdyby v tobě cítila oporu, nikdy by tě netahala po soudech - na to vem jed. Je to přece tvoje dítě, pro koho jinýho už bys to měl udělat. No já vím,nedodělaná škola, nemanželský dítě - atd. atd....ale hele, tys byl vždycky vzornej a nikdy neudělal žádnou kravinu? Jo, hilka se topí v kaši, kterou si sama navařila...ale nemá snad otce, který jí pomůže se zase postavit na vlastní nohy....věř mi, že si z toho poučení vezme.
duben 19, 2012 15:21
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]