O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CO NOVÉHO V KRYSAŘÍKOVĚ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 26 červenec 2007

Všichni si jistě pamatujete na Krysaříka, respektive na kouzelné povídánky o tomhle velkém malém pejskovi. Pak se v životě jeho autora stal velký zlom - nu zlom - do poměrně spokojeného a klidného života mladé rodinky vstoupil dravec... Všechno najednou bylo jinak. Ostatně i Krysařík už není Krysařík, ale Krysaříková.

Tohle ovšem, na rozdíl od velezměny před tím zmíněné, byla událost smutná.  A co je tedy nového? Jón Kixx mi napsal, čtěte.... 

 

Ahoj Danielko Kudlanko,

 

     tak se Ti zase ozývám po roce, který přinesl asi tolik událostí jako vzal iluzí.

 

     Dcera oslavila 10. narozeniny. Do ženské má stejně blízko jako já do každoročního žebříčku boháčů ve Forbesu a představa, že jednou bude sama vychovávat děti, mě spolehlivě rozesmává. Jenže u dortu rozbalila jeden z narozeninových dárků a... ejhle, podprsenka (na východě se říká podkozniky, prý). Nač potřebuje desetiletá holka podprsenku, chtěl jsem se zeptat, ale moje milující manželka se na mě podívala tak, jako by snad ani nebyla milující. Většina mužů se při pohledu na podprsenku zasní. Je-li ta podprsenka ale dceřina, dojde spíše k lehkému orosení čela při představě přicházející puberty.

 

 

     Je zcela jasné, že zbytek dne strávila dcerunka producírováním se v podprsence po bytě s obličejem barevným jako paviánův zadek. Manželka jí půjčila lodičky na šteklech vysokých jako její IQ, aby dojem něčeho na způsob ženského pulce byl dokonalý. Když jsem já chtěl nabídnout srolované ponožky, které by výsledný dojem ještě více podpořily, byl jsem poslán do míst, která jsou sice taky potřebná, ale přítomnost v nich vás nepotěší. Ano, šel jsem opravovat protékající záchod.

 

 

     Předevčírem přišla dcerunka domů a sdělila nám, že jeden kluk jí řek, že vypadá jako Ewa Farná a ten kluk jde po prázdninách do osmičky a to znamená, že tomu rozumí, to je úplně jasný. Svět nám chystá mnohá překvapení, mezi jiným i dospívání vlastních dcer (ač si myslím, že mluvit o dospívání v deseti letech je velmi zábavné) a otcům nezbývá, než útrpně přihlížet a doufat, že tchán ještě neprodal tu kulovnici.

 

 

     Junior naproti tomu oslavil narozeniny první a s pubertou si nedělá starosti. Nejvíc ho rozesměje, když máma konečně přijde na tu nadílku v plíně či se mu podaří vyházet šuplík či granule z misky dřív, než ho někdo odvleče. Byt se nám změnil v jedno velké skladiště (stud mi brání napsat slovo bordel), což těžce nese zejména manželka. Pokud by se to člověk snažil uklidit, pak tím nejlepším prostředkem by bylo hrablo na sníh. Svůj první dárek, auto s vyklápěčkou, okomentoval výrazem "Oááá" a v žebříčku oblíbených hraček ho zařadil hned za lux, plastové láhve a odpadkový koš.

 

 

     V rodině se pomalu stává příznačným jeho "přikazovací prst", kterým na něco namíří a rezolutně prohlásí "Hhh!". Sebevědomí mu fakt nechybí, celej maminka. Od té doby, co objevil existenci polévek a baby šunky, odmítá požívat cokoliv, co má něco společného s kašema. A víš jak smrdí květáková polévka, která prošla trávícím traktem toho našeho vejlupka? Ani si to nepřej vědět.

 

 

     Já se k počítači obvykle dostanu jen tehdy, když předstírám úklid na psacím stole. Pamatuju se, jak jsem kdesi na staré Kudle slíbil něco na způsob nového pohledu na ženské hrdinky televizních Večerníčků. Pravdou je, že už jsem měl napsanou první verzi, ale podařilo se mi ji smazat a tak sbírám síly k tomu, abych to napsal znovu. Pro zábavu si smolím jakousi esej o "skutečné a nesestříhané verzi Princezny se zlatou hvězdou". A co je pro mě teď nejdůležitější:  v sobotu odjíždíme na dovolenou, takže se budu čtrnáct dní pečlivě vyhýbat všemu, co má monitor.

 

 

     Doufám, že i Ty si užíváš léto a povaluješ se na písku a popíjíš chlazené martini... no, pokud ne, tak si o tom dej alespoň zdát. Já takový sny mám často. A pak se probudím a vidím toho skrčka, jak visí na postýlce a povykuje to svý tisíkrát omletý "Ham ham ham!" Sbohem pláže, sbohem chlazené nápoje....

 

     Ale Ty si je určitě užij. Zatím se měj fajn a až napíšu něco, co má hlavu a patu, tak se ozvu.

 

Jón Kixx

Komentáře (5)add feed
moc hezky :-D : sasas
s potesenim jsem si tez zaseprecetla 1. dil:
...Obecně se dá říci, že drtivá většina otců se tváří v tvář vlastnímu narozenému dítěti zmůže jen na hlubokomyslné "kuk" a to bez ohledu na dosažené vzdělání.

plati tez pro matky smilies/grin.gif
červenec 26, 2007 14:45
to je hezký čteníčko, : Inka
jo Kixxi ono se osm let otočí jako na patě než se stačíš vzpamatovat. Otcové asi nějak všeobecně špatně snášejí dospívání svých dcer, jejich první podprsenky, malovátka, melíry ve vlasech, podpatky atd... Vím, že i u nás, když jsem já dospívala tohle nějak velmi těžce proběhlo, otec byl zablokovaný ke všemu co se mě týkalo, brokovnici měl též a žádný kluk by k nám nešel ani náhodou, až na mého prvního manžela (tenkrát kluka), bylo mu 17 a měl z nich jedinej neuvěřitelnou kuráž, otec byl tak překvapanej, že ani neprotestoval až do té doby než zjistlil, že je to syn jeho životního úhlavního nepřítele a toho já si pak vzala.....no ale to by bylo na dlouhé vyprávění.
Stejně tak i naše dcera to neměla jednoduché, ani manžel nebyl moc povolný k pokroku v pubertě a nastaly tuhé boje....Zatímco já jsem s láskou střihala super-ježoury a malovala melírem do vlasů tygří skvrny (synovi), podporovala malování, podpatky a vše co mladá slečna nutně potřebuje k životu, tak manžel řval jak protrženej a nechápal......
červenec 26, 2007 15:41
hračky : manul
Opět moc hezké čtení. Navíc potvrdilo můj objev, který jsem učinila minulý týden na návštěvě u kamarádky s roční ratolestí - totiž, že velkolepé investice do hraček jsou naprosto zbytečné. Možná, že si je dospělí kupují hlavně pro sebe, protože dcerka mojí kamarádky si vystačila s takovými věcmi jako je mobil, ovladač na teloevizi, smetáček s lopatkou, prádlo nachystané k vyžehlení... Jojo, děti se holt učí nápodobou.
červenec 26, 2007 18:25
hahahahaha : AlenaT
s dětmi se člověk opravdu nenudí. Tuhle mi volala moje bývalá spolužačka ze střední - takto účetní v důchodu - momentálně pečující o dvouapůlletou vnučku, neb nejsou jesle. No a všechno v pohodě, babička patřičně utlumená tichou a hezky si hrající holčičkou polevila v ostražitosti. Náhle zazvonil mobil - než se babička zvedla ze židle, vnučka příchozí hovor pochopitelně promptně vzala a ozvalo se následující:"Haló - dobrý den, pane, já jsem Kačenka a jak se jmenujete vy? A už jste dneska kakal?" Ten , kdo volal, byl babiččin bývalý šéf, který jí chtěl nabídnout práci - záskok za nemocnou kolegyni.Ale nenabídl - jen něco zakvokal a položil to. A tak babička přišla o práci - stejně by ji dělat nemohla, neb musela hlídat Kačenku.
červenec 26, 2007 20:21
Jé ahoj KixxiJóne ! : wendy
Četl jsi někdy někde vloni, že jsem tvoje předchozí psí povídáníčka vytisla, úhledně svázala a dala jako dárek svým kamarádkám ? Mělo to ohromný úspěch a já se těším na Princeznu, ať už jakoukoliv.... smilies/cheesy.gif
červenec 27, 2007 10:08
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]