O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ - FORMULÁŘ - NEZLETILÍ PDF Tisk E-mail
Středa, 18 leden 2012

Dobrý den, dneska jsem si byla na soudu ohledně informací, které ale jak jsem čekala, jsem tam nezískala. Pak jsem začala projíždět internet, až jsem přišla na Vaše stránky... A tak bych chtěla požádat o radu. V roce 2010 jsem se rozvedla a dcera mi byla svěřena do péče. V té době jsem ještě pobírala rodičovský příspěvek, během rozvodu jsme se odstěhovaly k mým rodičům.

 

 

 

 

     V současné době výsledkem všeho je, že manžel nemá zájem dcerku vídat, přispívá sice výživným, ale když jsem po něm chtěla, aby mi přidal alespoň na školku, tak  vše hned zavrhl. Přitom po skončení rodičáku jsem zůstala bez práce, a i když práci stále hledám,  bohužel žádnou nemohu najít.

 

     Chtěla jsem se zeptat, zda jde i bez právníka požádat o zvýšení výživného a zda mám vůbec šanci uspět; protože jak znám bývalého, tak to, že si nemůžu najít práci... a že sotva vyžijeme... Prostě zase vše otočí oproti mně. A ze sebe udělá chudáka. Vždyť já vlastně ani nevím, kde bydlí, jelikož se odstěhoval a novou adresu mi nesdělil. Také bych se chtěla optat, zda se k soudu musím dostavit osobně a jestli se platí nějaké poplatky nebo kolky? (To víte, pro mne je teď každá koruna drahá.)

 

     A ještě bych Vás chtěla požádat o zaslání formuláře - na zvýšení výživného.

 

 

Děkuji za rady.

S pozdravem a díky LENKA

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

Milá Leni,

 

      formulář máš  - ZDE - (stačí si jen kliknout). Ale je třeba tam opravdu co nejpodrobněji rozepsat všechny potřeby své holčičky, veškerou její režii. Tj. třebas i za peníze na hlídání, když si oběháváš zaměstnání a holčička je třebas delší dobu nemocná... Prostě všechno.  

 

     Ta tvoje je "školková" ale pokud dítě např. chodí do školy - pak je nutno napsat i náklady na školní potřeby a pomůcky, kroužky, návštěvy kulturních podniků, náklady na její oblékání,  atd.  - prostě všechno, co bys - kdyby se dejme tomu jednalo o někoho cizího, třebas podnájemníka - mu vyúčtovala.

 

     Pochopitelně, že se na nákladech mají podílet oba rodiče - ale dle svých možností. Takže, pokud jsi nezaměstnaná... To tam také pochopitelně musíš zdůraznit.  Další - to neznamená, že dává-li například otec dva tisíce, musí totéž dávat i matka, která má dítě ve své péči. Samozřejmě, že ty jí dáváš mnoho už tím, že u tebe bydlí, že na ni pereš, pro ni nakupuješ, vaříš, uklízíš... atd. Stejně tak není možné, aby platil stejně otec, který vydělává 15 tisíc a druhý, který bere 50 tisíc...

 

     Stejně tak je nutno, pokud náhodou dítě potřebuje nějakou speciální výživu (třebas trpí celiakií atd.) nebo je alergické (užívá léky, potřebuje nákup nějakých zdravotních pomůcek,  atd.) - takže nesmí mnoho druhů jídel, musí být oblečeno jen v bavlně.... musí se mu prát jen v hypoalergenních prášcích...

 

     Sedni si s papírem a tužkou, a přemýšlej, co všechno vlastně spolu děláte, co dělá holčička, co potřebuje... A pak si to sepiš. Pak to vše řádně vepiš do oné žádosti o zvýšení přídavků. Pošleš to na soud, kde bylo výživné vyměřeno. Ještě jedno - vzhledem k tomu, že otec o dívenku nemá nějaký extra zájem, vřele ti doporučuju, že pokud by párkrát výživné neposlal, podej okamžitě na soud na exekuci výživného. To je totiž ve většině případů jediná možnost, jak si včasné a bezproblémové zasílání výživného zajistit...

 

     Je to smutné, tohle psát. Ale současné doufám, že je i hodně otců, myslím i těch rozvedených, kterých se tyto mé rady netýkají a týkat nebudou.

 

 

Jo - a ty poplatky: žádosti o výživné, o zvýšení výživného = to vše je bez poplatků, bez kolků...

 

Vše je ostatně vysvětleno na oné stránce,

na kterou se výše uvedeným kliknutím dostaneš.

 

 

d@niela

 

 

Komentáře (2)add feed
... : katka*
ještě přidám osobní zkušenost: k soudu advokáta mít nemusíš, je to sice jednodušší, protže bojuje za tebe a ví co kdy říct, ale pokud nemáš problém mluvit na veřejnosti a hájit sebe a své zájmy, tak si advokáta neber (já taky neberu). ALE - chce to dokonalou přípravu - mít všechny náklady - jak psala Daniela - vypsané pod sebou - tabulku - přidat náklady na domácnost, elektriku, nájem, telefony.... aby soud viděl, jakou máš režii. Samozřejmě musíš přiznat i všechny "výnosy" - mzdu, dávky soc. podpory i ty alimenty.
Musíš si obhájit důvod proč chceš zvýšit výživné. Musíš si obhájit i to, proč nemůžeš najít práci, že se snažíš, bereš brigády apod.
Jestli máš šanci uspět, to tady nedokáže nikdo posoudit, protože nevíme konkrétní informace - výšku jeho platu, tvého příjmu, výši původních alimentů atd.
Obvykle ale soud vyhoví, pokud to není nemorální...
Jo a k soudu musíš osobně - pokud nebudeš mít toho advokáta - jinak by tam mohl místo tebe. A o adresu bývalého se neboj, soud si ji vyhledá - jenom uveď že nevíš, kam se přestěhoval, že na něj nemáš žádný kontakt.
Držím palce - bojuj, bojuješ za své dítě!
leden 19, 2012 12:55
Lenko, : Ivča
pokud jde o děti, poplatek za soud se neplatí, aspoň já nic neplatila. Pokud bys přece jen něco platit měla, zažádej si o prominutí platby z důvodu, že jsi bez práce. Když jsem se rozváděla, z téhož důvodu mi byl poplatek za soud prominut.
leden 19, 2012 18:40
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]