O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BONNA, NAŠE MILOVANÁ POTVŮRKA PDF Tisk E-mail
Úterý, 03 červenec 2007

Tvoreček, který je na svá léta neuvěřitelně nabitý energií. Chová se občas zcela neúměrně svému vzrůstu a běžným zvyklostem. Občas si myslím, že má v sobě zakódováno dokonce cosi z pavouka... Velice ráda totiž leze po výškách. Když byla malá, byla  můj velký mazel. Nyní je to tvrdohlavá mrška, která ač malinká, ovládá celou naši rodinu.

Kdo je to? Přeci naše Bonna, svérázný trpasličí pudlík, kterého máme po zesnulé babičce.     

 

     Jednou si Bonna vyšla s námi na výlet, byli jsme tehdy na chalupě v Jeseníkách. Po dlouhé tůře samozřejmě všichni unavení,  jediné, co hledáme, je místo k odpočinku v trávě. A víte, co nám ta mrška provedla? Zatím,  co jsme využívali slunce, vůni trávy a a užívali si zasloužený relax, náš všímavý pes  poctivě oběhl všechny naše batůžky. Šikovně si vybalila všechny svačiny a v odlehlém koutku je zbaštila...Pak jsme – ale jen kvůli ní - nakonec skončili v útulné zapadlé hospůdce u pivečka a guláše. Dost možná to s námi myslela dobře - však platí heslo: pes je nejlepší přítel člověka ....    

 

     Poslední léta ji bereme jako psa-mudrlanta, který má doopravdy pod čepicí; nejradši sleduji její reakce na určité časem zaběhlé věty. Taková: "jedeme autíčkem?" milou Bonnu přímo vystřelí. Začne dělat kolečka kolem zahrady, pak si přitáhne svou deku, sedne si, kouká a blaženě čeká. Naopak, nedej bože, když někdo pronese: „Jdeme se koupat“. To okamžitě zmizí a a všichni abychom potvůrku hledali. Že by si byla vědoma, jak po vykoupání vypadá? Malá, hubená, spíše přerostlou krysu připomínající. Ale nejen koupání ji přiměje k útěku. Bonna je totiž pes-utíkáček odmalička. Stačí špatně zavřít a neuplyne ani minuta a psa není, takže následuje dlouhé hledání, pískání a volání. Vzpomínám, jak jsme opravovali plot, to vám bylo… Rozběhly se extra přípravy, kolem dokola jsme rozmístili různé kusy všeho možného, jen aby Bonna neutekla, ale neúspěšně. Neuběhla ani hodina a pes nikde. Nešťastná mamka běhala po domě a kolem domu, taťka vzal kolo a jel ji hledat na ulici… Já dostala za úkol pískat a volat. Nakonec se našla, díkybohu. Jen se pak kolem nás uraženě proplazila a rychlostí blesku zmizela v domě.    

 

      Zažila a přežila toho v životě už mnoho.  Na konci ledna letošního roku už vše vypadalo, že nás opustí. Na bříšku se ji udělala boule, která začala připomínat nádor. Poté, co už se jí přestala obnovovat tkáň, veterinář navrhnul utracení. Dohoda s ním byla jasná. Dáme jí šanci, a pokud nedostane bolesti (které zatím očividně neměla), neutratíme ji. Jenže ona se chovala jakoby nic. Venku lítala po zahradě, pokaždé, když někdo přišel na návštěvu, tak jásavě vyskakovala až ke klice a vítala nás, i když to byla minuta, co jsme odešli...  Ano, zázraky se asi dějí. Naše milá Bonna se během pár týdnů najednou uzdravila, a dokonce jí na bříšku vyrostly nové chloupky; nádor se nějakým způsobem vypařil. To už i na doktora bylo trochu moc. Koukal na ni jak na něco neskutečného. Ovšem jen do té doby, dokud na něj Bonna neupřela svůj kukuč, nedívala se na něj svýma velikýma očima. Sedla si před něj a začala poštěkávat, ale ne jako normálně, bylo to, jako by mu sdělovala, jak to vše bylo. Pak se otřepala, koukla se na nás, skočila ke dveřím a štěkla ještě něco ve smyslu: "Tak co je, jdeme, ne?" A bylo. 

     

     Od té doby se na ni díváme docela jinýma očima, nikdo neví, co se tehdy stalo, a proč se takhle chovala; ale všichni jsme rádi, že naši malou potvůrku máme doma, že je zase zdravá... Protože to zpestření, které nám každý den připravuje, je kořením našeho života. Teď netrpělivě čeká na své desáté narozeniny, které bude mít už za dva měsíce (vypadá přitom stále stejně). Ještě osm let a bude ve věku, kdy si bude moci pořídit řidičský průkaz… 

 

Teta Běta

 

.

Komentáře (6)add feed
Bonny : Jitka
je shodou okolností jméno našeho yorkšíra.Tomu bude co nevidět 13let a každý se za ním ohlíží:božíčku,to je ale milounké štěnátko.No a Bonyšek si to užívá.Když ejdeme někam,kde je víc jak 2 a mně jako srocení lidí,nejlíp ženskej,dostává náš stařeček druhou mízu.Vrti ocáskem,poskakuje,přišmrncává se zadkem k lidem o kterých je přesvědčený,že jsou tu pro jeho kratochvíli.Pak přijde ke mně vyžádá si něco:hračku,papírek a pak s tím obíhá dotyčné a rčí,jako že nedá.Když si k němu pak hlouček prodavaček dřepne a začně na něj šišlat,může se pominout blahem.Ještě má jednu neodolatelnou fintu,nevím,jak k ní došel.Když ho někdo volá,že si ho chce pohladit,rozběhne se napůl cesty,pak se pootočí na mě -ono to fakt vypadá,že se dovoluje jestli smí-tak to padají lidi na zadek.Pak mu nastavím "hotel"-jeho transportní tašku,řeknu nastup on tam skočí a řeknu otoč se a on se otočí čumáčkem dopředu.
Je to ten nejbáječnější kamarád,děti už jsou velké,tak si s manželem večer vykládáme,co zase Bonyšek vyvedl za zázračný kus a jak je inteligentní.Je hrozně umazlený, náručí se mi vyvrátí jako děcko,dá si hlavičku na moje rameno a funí mi do ucha.Ale máme obavu a hodně velkou,až mu ta jeho mrňavá svíčička dohoří,to mám slzy očích i teď.Ale co.Prožili jsme krásný život naplněný psím mazlením i lumpárnami a jedno víme jistě.Bez něho by nebyl býval náš život úplný.
červenec 03, 2007 10:25
Souhlasím : Teta Běta
Souhlasím, plně s tebou... smilies/smiley.gif
červenec 03, 2007 11:15
Jééé... : Alex
To je moc pěknej příběh. Bude ještě něco? smilies/grin.gif
červenec 03, 2007 12:47
chlupatý potvůrky : AlenaT
chlupatý potvůrky
sežraly brambůrky
kromě nich i kuřátko
to splivli pak zakrátko.
A zatímco měly hody,
my museli do hospody.
Čekali jsme veselo,
nic se tam však nedělo.
Četli jsme jen denní čtivo -
neboť jim tam došlo pivo. smilies/grin.gif
červenec 04, 2007 04:48
pokracovani : Tara
tak jsme pili slivovici
pod stolem jsme usli vsici
zatimco ty potvurky
vybehli ven z komurky
ze pry nemaj satisfakci
kdyz pacicky nejsou v akci
zamirily na namesti
hledat sobe nove stesti
zmerkl je vsak policajt
udelal co kazal gleit
povytocil jedna jedna
hned se sbehla cela sedma
zatkla male uprchliky
nekdo vzkrikl"Bohu diky"
zatim nasi ozrali
z opice se soukali
a tyhle jejich potvurky
vlezli do sve komurky
jakoby nic vsechno klaplo
jen ty hlavy neco zmatlo
kdo zaplati tu slivovici
vi jen ryba udici
a tak pribeh skoncil skvele
s pivem at jdou do .......


červenec 05, 2007 02:54
pokracovani 2 : Tara

ovsem ze do postele
červenec 05, 2007 03:08
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]