O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BUBLANINA RYBÍZOVÁ, BUCHTA JABLÍČKOVÁ PDF Tisk E-mail
Středa, 27 červen 2007

"Jsem hvězda sedmi móóóříííí, hvězda sedmi móóóříííí.... sice ti pošlu velkej mail, ale to je mi jééédnóóó, jééédnóóó....", zpívala si Margotka, když se jí povedlo zprovoznit foťák, vyfotit svoje nádherný a novoučký dílko, přetáhnout fotky do počítače a poslat mi je. Ovšem, tohle už mi psát neměla:

"Kdybys nedržela svoje (ne)zodpovědný diety, tak tě budu svádět, ať si bublaninku taky upečeš, protože je skvělá, ňam!". Ne, to jsi, Margotko, to jsi mi dělat neměla Tongue out

 

Na zahrádkách dozrávají rybízové korálky... Včera nám naše vesnická babička přibalila na cestu z návštěvy krabičku vajíček a mísu červeného rybízu, takže došlo, jako každý rok krajem léta, na rybízovou bublaninu. Používám už pár let stejný recept, většinu roku peču z jablek anebo sem tam z hrušek, prostě podle toho, co mi zrovna přijde pod ruku -  ale teď nastal čas rybízový...

 

 

 

RYBÍZOVÁ BUBLANINA

 

 

1 kg omytých odstopkovaných

rybízových kuliček

500g polohrubé mouky

450g pískového cukru

kostka tuku (250g)

4 vajíčka

2 prášky do pečiva

 

    

       Ve velké míse dobře promícháme rozpuštěný tuk a cukr, přimícháme mouku a k pořádně promíchanému základu přimícháme rybíz.  V misce vedle vyšleháme z bílků sníh, v další misce vyšleháme žloutky a špetku horké vody na žloutkovou pěnu. (Šlehací metly musí pochopitelně vždycky nejdřív do bílků, žloutkové pěně zbytky sněhu na metlách nevadí, ale opačně to nejde.) 

 

 

 

     Do základu těsta zamícháme prášek do pečiva a pak opatrně zamícháme/zabalíme žloutkovou pěnu a sníh. Hotové těsto vylijeme na hluboký plech vyložený pečícím papírem, stěrkou pravidelně rozhrneme a upečeme běžným způsobem.

 

     Jablková varianta téhle buchty spočívá v tom, že namísto rybízu použijete hrubě nastrouhané kilo čerstvých jablek, klidně se slupkami anebo dvě velké lahve zavařených „štrůdláků", tedy jablek hrubě postrouhaných a zavařených bez cukru, kyseliny a koření jen ve vlastní šťávě. Nejdřív smícháme jablka a cukr, pak tuk, pak teprve mouku a dál podle postupu všechno ostatní. Do jablečné buchty se krom základních ingrediencí přidá ještě hrst rozinek, dvě až tři hrsti hrubě sekaných ořechů a troška mleté skořice. Vychladlou buchtu můžete dozdobit čokoládovou polevou a kokosem.

 

     Pro menší množství mlsounů je možno péct buchtu z poloviny dávky, ale u nás doma se to hrubě neosvědčilo :-)).

 

Všem mlsalkám a mlsálkům jsem, doufám, udělala chutě. Tak si upečte také, receptík už máte...

Zdraví všechny Markétka

 

Komentáře (13)add feed
Teda Dani, : Margot
Ty na mně taky všechno vykecáš smilies/grin.gif .
červen 27, 2007 22:24
:-))) - no, však už sem začla skuhrat jedný kamarádce a slíbila mi : d@niela
vlastnoručně přinýst pár hrstiček výše uvedených bobulí. A já to pak upeču... A večer s tím budu uplácet našeho webmástera :-)))
Není to hrozný? ta nesouměřitelná dělba? Já upeču a pak jen budu čuchat a vzdychat... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 27, 2007 22:29
čuchat, jo? : AlenaT
jojo když se ruka k ruce vine, tak se dílo podaří. Šlo by toto myslím, že i z malin.... smilies/tongue.gif
červen 27, 2007 22:32
ojojoj hmmmmm mňam : strejda
smilies/smiley.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif
červen 28, 2007 00:43
Taky chci bejt hvězda - aspoň třeba tří móří, když už né rovnou sedmi :-) : Ája
Bublaninka vypadá mňamkově :-) A víte, co dělávala v sezoně rybízu moje babička? Napekla do foroty v dortové formě placky z lineckého těsta - v upečeném stavu tak asi 1/2cm vysoké, na okraji zvýšené. A pak už jen chodila na zahrádku pro čerstvý rybíz - povrch placky s ním pečlivě vyplnila do poslední mezírky. Pak připravila z 15 dkg (myslimže z 15... snad :-))moučkového cukru a horké vody polevu a tou se, dokud byla tekutá, povrch koláče pobryndal a bylo. Je to mňamka - kyselý rybíz s tou sladkou polevou dohromady jsou moc dobré. Krmila nás tím, dokud rybíz neopadal, a všem to mooooc chutnalo :-)
červen 28, 2007 08:05
Trpím jak zvíře : Michal
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 28, 2007 14:33
STREJDO, : Jitka
řekni tady Michalovi,jaký že je nejlepší sex? Gastrosex. A co bylo to druhý? Jo:ventrikulární
orgazmus smilies/grin.gif
červen 28, 2007 17:17
Danielo, : Jitka
nač diety?? Ty nevíš,že: Ženská bez břucha jak džbán bez ucha a ženská bez řiti jak váza bez kvítí?? Tak si taky upeč,no...
Já jsem dostala kýblík višní.Kdybys nebyla z Prahy a já z Brna,tak ti je vlastnoručně přivezu.
červen 28, 2007 17:22
Jitko, zítra zažiju gastroorgáč, už se těším. : strejda
Před chvílí jsem mluvil se ženou, pro kterou zítra jedu a ona mi připomněla, že mám dopoledne svátek (já jsem na to úúúplně zapomněl, jako na smrt) a že mi babička upekla něco - babičkou, rozumněj tchýni...a když jsem se ptal co, tak pro to šla a ukázala mi to přes kamerku. No řeknu Ti...sliny se mi sbíhaly. Škoda, že internetová technika je ještě v plenkách, jinak...
Takže zítra budu mít také jéééé, áááách, óóóóóch.
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 28, 2007 21:09
poslechni,STREJDO, : Jitka
nejsi ty náhodou Michal? A Michale,můj drahý manželi,jak tě tu poznávám.Pamatuješ,lásko moje,na naše poslední láskyplné setkání.Dlouhé,přeedlouhé a přitom hebké ...byly nudle,které jsi krájel strojkem a ta vůně tvého živočišného těla blue cheese mě přiváděla do slanných rozpaků a to še kořeněno špetkou thymiánu a zaléváno tekutinami typu Tramínu.A pak ve slastném,ukojeném náručí jsme vilně umývali talíře.Ach lásko.Tvé jméno jest žrádlo.
červen 28, 2007 21:42
ale lásko, Jituško, copak Ty neznáš to staré známé - : strejda Michal
že láska prochází žaludkem???? smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Zkus se někdy milovat na lačno... smilies/angry.gif
červen 28, 2007 22:13
Vypada to moc dobre : Polarka
ale neznate nekdo nejakou bublaninu na dietu? smilies/tongue.gif
červen 30, 2007 07:47
ze som tento recept nenasla skor,,, : evica
tvarim sa ze peciem ceresnocu bublaninu a ona je z rybeziel,,a uz tusim porihorela,,,bezim ju vypnut na buduce si upeciem tuto
dik za recept
červen 30, 2007 16:13
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]