O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HODNÝ HOLKY TO MAJ ZLÝ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 25 červen 2007

 Jsem 7 let, 10 měsíců a několik dnů rozvedená… Byla to tenkrát medická láska - v laboratoři a na pitevním stole, pak v nemocnici, v ambulanci. Do toho dvě děti, dům a zahrada. Hodně peněz, málo času, hodně let - a posléze prázdné hnízdo a jeho milenka... Tak jsem to vzdala a odstěhovala se. S klavírem a psem. Doslova.

 

    

Ve stěhovacím voze se divně vyjímal Petrof a vedle něj malý jorkšírek. “Tak to, paninko, ani nestálo za to!“ Bydlela jsem pak u rodičů a posléze se ještě i pro mne, tehdy 50 letou, našel muž, se kterým jsem postavila druhý dům, okopávám druhou zahradu a žiji druhý život. Je mi 57 a pořád jsem si nezvykla, že jsem rozvedená.

 

 

     S druhým přítelem jsme se nevzali, i když bych v tom viděla řešení svého problému, ale on po tom netouží. Všechno je tak nějak „druhé“. Už nikdy ta krásná samozřejmost slova MY, NAŠE. Nedokážu to ze sebe vykřesat já, nebo on? Nevím, kde se stala chyba. Jsem si velice dobře vědoma toho, že bydlím v jeho domě (protože mi hned na začátku řekl, že po dvou rozvodech a dvou těžkých ztrátách majetku se nehodná dohadovat ještě i o tenhle dům). Nehoráznost, nebo realita? Manželství? Pro něj zbytečný cár papíru, navíc dost pokořující předmanželská smlouva, která to všechno, co by bylo „naše“ vlastně boří. Ale opět jenom realita v mezích zákona. Jezdí k nám jeho synové, moji synové, všichni čtyři vnuci; nikdo nemá pocit, že já nejsem pravá babička, či on dědeček. I když je fakt, že asi rok zatvrzele trval na tom, že moji syni mu budou VYKAT. Přitom je ale zaměstnal ve svojí firmě a nastartoval jim podnikatelskou dráhu, o které by se jim jinak ani nesnilo.  

 

     Můj bývalý mezitím mění milenky jako ponožky, vždycky přijede s jinou, kterou představuje jako „moje paní“. Fakt, klidně měsíc jednu a hned další den, bez jakéhokoliv rozpaku, představuje jinou. Pak je na svatbě jednoho syna s jednou “svou paní“ a na křtinách vnuka s jinou. Ale tohle je mi celkem ukradené. Ale teď – pes z nouze i mouchy lapá - se dal v mezičase dohromady s tou první, kvůli které jsme se vlastně rozváděli. Mně bylo tehdy k smíchu, jak se snažila a říkala jsem, že: manželka jsem tady já, ta druhá je jen ku*va. Ach jo, a právě tato onuce se teď  válí v baráku, který jsem já stavěla, v kuchyni, kterou jsem  zařizovala... To ještě budiž. Co oči nevidí, srdce nebolí.

 

 

     ALE: Byly včera křtiny. A ONA se, "madam", nesla, jak by jí to všechno patřilo. Schválně před mýma očima k sobě přivolávala vnučku a říkala jí: “kuk na babičku“, a celá rozzářená se producírovala s kočárkem...  a mě mohl šlak trefit. Nevydržela jsem s nervama a hned po obřadu jsem utekla. Jo. Můj „přítel“ to jaksi celkem nezaujatě pozoroval, aniž by se mi snažil pomoct. Jestli vůbec registroval, o čem to je... Přišla jsem domů tak strašně vzteklá, že jsem vyžehlila koš prádla, kropila jsem ho slzami zlosti a bezmoci. Dala jsem si pak panáka, ale ani to mi neulevilo a není mi dobře ani dnes.

 

 

      Nevím, co v sobě cítím. Nechuť, závist, touhu, opovržení... Dřív jsem byla babička jen já. Je to správně, že má babičky tři? S tou druhou, pokrevní, se snáším velice dobře, nejsem nijaká nenávistná, však to překvapilo i mne samotnou. Nemám vyřešený rozvod? Proč to přišlo právě s touhle důrou zpět? Už jsem pustila z hlavy manžela, krvavě po odpoledních vydřený dům… Mám se líp, snad. Ale nikdy to už nebude poprvé… A vlastně ani sama nevím, co chci. Já vlastně chci, aby se vrátil čas o 10-15 let zpět, aby byli kluci menší, aby byla pohromadě rodina, která se už rozutekla, abychom museli šetřit…

 

 

     Připadám vám jako blázen? Ale i jenom to, že jsem to ze sebe všechno vypsala, mně udělalo trochu pořádek v mém zmatku...

 

Ivana 

 

ODPOVĚĎ:

 

     Ani nevíš, Ivano, jak moc moc ti rozumím... Přesně si umím představit tu situaci, když se díváš na tu důru, co veze TVOJE VNOUČÁTKO! Člověk oželí barák, zahrádku, chlapa - ale tohle? Je to chvíle plná bezmoci, já vím - chvíle, kdy si říkáš: "Mám udělat kravál, nebo se na to vykašlat?"  A taky chápu, že se tě hodně dotklo, že se tě tvůj přítel nezastal. Nemusel před lidma, ani před ní, ale že třebas nepřišel, nedal ti ruku kolem ramen a neřekl (jen tobě, nikomu jinému) třeba: "Prosím Tě, vybodni se na tu krávu, stejně ti nesahá po kotníky..."

 

     Máš výhodu (ale i nevýhodu) inteligentní holky. Asi proto jsi hrdě odešla jen s čubíčkem a Petrofem... Určitě jsi nedělala žádné scény. A i teď je to pod tvou úroveň... Já vím, ale přeci jen si myslím, že v případě tvého "ex" bys měla být - alespoň teď - trochu razantnější. Je to jen můj osobní názor, nevím, jak to berou tvoji synové, ale já sama bych jim asi řekla, že ti přítomnost téhle dámy na vyloženě rodinných záležitostech vadí. Vím, že většinou něco podobného děti chápou a respektují. Tady se nejedná o to, že bys nějak omezovala sexuální rozmach svého bývalého chotě, ale - jak říkám - já osobně bych prostě řekla, že ona tam nemá co dělat - z důvodů jim notoricky známých - a že pokud ... atd.  Ale - jak říkám, to je jen můj názor...  Ivanko, neboj se, tím bys se nesnížila... 

.     

 

     A co se jedná o toho tvého současného souputníka: přestaň po něm chtít to, co v něm asi není. Dokonce si myslím, že on z tebe cítí, že ho bereš tak trochu jako "second handového"... To s těmi tvými syny - tím si mě získal; asi bych tedy i omluvila jeho počáteční odtažitost. Podle všeho - a hlavně i podle toho jeho strachu se vázat - si nejspíš asi taky neužil zrovna jen nebe a housličky. Možná že i to, že nijak nereagoval, pramení z téhož - prostě "nechce se asi míchat mezi vaše problémy". Třeba si říká, že by mu tam kdokoli z nich mohl říct, že to není jeho starost... No, ale - jen tobě a třebas i jen doma - něco říct mohl, to jo... :-)))) Ale, to by zase byl úplnej anděl :-)))) 

 .    

 

     Co kdybys mu to zkusila říct? Rovnou? Jen tak, klidně, v pohodě se zeptat na jeho názor? Nemyslím si, že bys žila s nějakým hloupým chlapem. Tak určitě nehrozí, že by reagoval nějak mizerně... A jak říkám, spíš by debata na tohle téma mohla vyčistit nějaké tvé mráčky...

.

 

d@niela 

.

 

Komentáře (22)add feed
Ivo, rozhodně bych to nějak dala najevo, : kiwi
to by taky se mohl současnej s bejvalym dohodnout třeba o pronájmu nějaký místnosti pro "dočasné uschování" dalších milenek smilies/grin.gif
Co jim dovolíš, to si dovolej!
červen 25, 2007 09:12
...schválně, před mýma očima.... : NČ
A co když ne schválně?
Ale hlavně!!! Jsou to vnoučata tvýho bejvalýho uplně stejně, jako tvoje! A nynější baba k tvýmu bejvalýmu patří! Tak holt maj dětičky o jednu bábu víc. V čem je probůch problém?
Ty´s jim zase pořídila jednoho dědu navíc!
Nebo bys chtěla aby tvůj nynější "přítel" se od TVEJCH vnoučat dištancoval?
Jenže ty furt žárlíš na ženský bejvalýho manžela, jeho máš furt za jedničku, v tom je tvuj problém. Se ani nedivim tvýmu nynějšímu, že ho to s*re!
červen 25, 2007 09:28
... : mamča
Hrdost je krásná věc, ale podle mého názoru jsi až příliš vstřícná vůči chlapům. Asi sis to mohla až dosud dovolit, ale přijde stáří, důchod a event. nemoci. Je Ti 57, a i když jsi teď nejspíš naprosto soběstačná, ty peníze za dům, které jsi neuváženě a hrdě nechala bývalému manželovi, Ti budou v důchodu chybět. Teď děláš stejnou chybu : Tvůj přítel se ženit nechce, a Ty bydlíš v JEHO domě, který jsi s ním budovala, a jak píšeš, navíc jsi podepsala pro Tebe nevýhodnou smlouvu o majetku.
Jsi vzdělaná (možná půvabná) a chytrá žena. Proč se vůči chlapům i vlastním dětem vymezuješ jako chudinka ? Co si necháš líbit, (pro klid v domě) to si k Tobě všichni dovolí. Buď jednou taky trochu sobec, měj se ráda. Nemysli pořád jen na blaho těch druhých. Jak vidíš, nikdo necítí potřebu chránit Tvoje city – viz křtiny a ta CIZÍ ženská, která si dělá nárok na TVOJE vnouče.
Jsi dost chytrá na to, abys nedělala hysterické scény, ale synům bys měla vysvětlit, že takhle se s Tvými city zacházet nebude. Jistě vědí, proč jste se rozváděli. Klidně si je pozvi na kafe, a vysvětli jim, že Ti vadí, že se ta rozvracečka vaší rodiny válí v Tvé kuchyni. Buď to pochopí a zachovají se podle toho, nebo dají přednost tomu, kdo má prachy. V tomto případě je to jejich otec a ta mrcha.

červen 25, 2007 09:43
Já vůbec nechápu, : AlenaT
proč jsi veškerý majetek nechala svému bývalému....ale to, žes zůstala bez halíře, jen s piánem a se psem považuju za víc ponižující, než kdybys trvala na rozdělení BSM. Když nic jiného, byla bys nezávislá na svém příteli - tedy na tom, že bydlíš v jeho domě.To, že se tvůj nynější dobře postaral o své děti, bych považovala za jeho plus - většina otců - zvláštěpak rozvedených na své děti kašle.Jestli jsem to správně pochopila, jeho i tvé děti s vámi vycházejí v pohodě, navštěvujete se a děti jeho dětí ti říkají "babičko" - nejsi na tom tedy stejně, jako nynější "sqaw" tvého ex? To víš, že tu komedii hrála jen kvůli tobě - aby tě naštvala - ( a povedlo se jí to dokonale). Já osobně bych z toho měla spíš legraci - protože tím vlastně dala najevo, že si s tvým bejvalým zas až tak pevná v kramflecích není.Ale ty bys radši chtěla zpátky svýho bejvalýho, viď. Jo, děvče, nevkročíš dvakrát do téže řeky.
Byla jsem léta rozvedená a vychovávala sama dva syny. Byla to kolikrát hrůza. Dělávala jsem dvě zaměstnání (práci úklid), abych to utáhla, dvanáct let jsem nosila jeden zimník, atd.atd. Bylo to často o nervy, zvláštěpak, když byly děti v pubertě. A najednou buch - a vylétli z hnízda a já zůstala "sama". A já se pamatuju, jak strašně se mi stýskalo a jak jsem si přála, aby se to všecko vrátilo a děti byly zas malý..... . Ale život šel prostě dál...ráda bych ti něco zázračného poradila - ale o ničem nevím. Máš hezký povolání, zdravou a velkou rodinu, se kterou, zdá se - dobře vycházíš, tak jsi na tom vlastně dobře - i když tě bolí srdce.Chce to prostě jen čas - nic jiného - čas. A kdoví kde bude konec nynější "kamarádce" tvého bývalého. Do roka a do dne - hin se hukáže! smilies/smiley.gif smilies/smiley.gif smilies/smiley.gif
červen 25, 2007 10:18
i já myslím, že hrdost je sice hezká věc, : Inka
ale nic si za ní nekoupíš. Člověk musí být pro život trošku praktický. Udělala jsi chybu, měla jsi trvat na rozdělení majetku (nabyli jste ho spolu), ex by musel dům prodat nebo Tě vyplatit a Ty jsi mohla mít nyní něco svého a mohlo Ti být líp. Ex by na tom byl finanačně trochu hůře a možná tím méně imponoval jisté skupině žen. A ty jsi mohla být nyní finančně v klidu a nemusela pořešovat vlastnictví a to kde žiješ. Chyby, které uděláme se nám bohužel později vrací.
Já nevím, asi by mě také bolelo, kdyby si ex znova začal vodit do rodiny exmilenku kvůli které jsme se původně rozvedli. Ale už jen kvůli sobě by si měla dát prostě pravidla, asi by se mi ani nelíbilo to, že je to pokaždé jiná (na rodinných akcích, jinak je mi to šumák), dává špatný příklad svým dětem. Také jsem byla hodná holka, teď jsem trochu megera a jsem v naprostém klidu. Každému řeknu co si myslím a vzduch se vyčiští nato tata.
Asi už to s ex jiné nebude, tak ho musíš brát takový jaký je, ale vymezit svůj prostor za který půjde jen ten koho tam Ty sama pustíš. A vůbec celkově vztahy jsou jen a jen o komunikaci, tak jí zkus vést jak s bývalým o tom ce se Ti nelíbí, tak se současným o tom co Tě bolí. Jinak to nefunguje a budeš se zbytečně trápit.
červen 25, 2007 10:33
... : bb
hm, tak tentokrát to kupodivu vidím úplně a bez výhrady stejně jako NČ
chápu Ivu že se cítí blbě, pocity nemají racionální základ, skutečně je to ale stejné jako s Iviným druhým přítelem, který synům jejího bývalého zařídil snovou podnikatelskou budoucnost, i jejich táta může žárlit...pocitově, ne racionálně, jako Iva...jakkoli jsou její pocity pochopitelné, její bývalý nedělá nic špatného,stejně jako Ivan ne
červen 25, 2007 10:47
... : bb
pardon, "stejně jako IVA ne", ne Ivan
červen 25, 2007 10:48
mamčo, : bb
nerozumím, jak by synové měli zakročit? jak se zachází s city jejich matky? přece stejně jako s city jejich otce, synové přijali pomoc od matčina druhého přítele, proč by nepřijali povození vnoučat v kočárku od otcovy přítelkyně? že jejich otec střídal po rozvodu ženské je jeho věc, jako jejich, že podnikají s máminým přítelem.

červen 25, 2007 10:54
... : bb
Ivu jako mámu chápu, že je jí to líto, ale to je tak všechno, synům nemá co vyčítat, nemůže po nich chtít, aby zakročili, není proti čemu. Ostatně, vnoučata jsou dětmi nejen synů, ale i jejich žen, a k nim se třeba tchánova přítelkyně chová pěkně, proč by jí odpíraly povozit vnoučata? Iva je pro ně maminka jejich manželů, "pokrevní" babička, ta druhá je přítelkyně jejich tchána - "pokrevního" dědečka. Proč by jí kvůli Ivě něco zakazovali? A třeba vůbec nikdo nic nedělá nikomu naschvál, jen to Iva špatně snáší, což je přirozené.
červen 25, 2007 10:57
... : bb
docela by mě zajímalo, jakým právem nazýváš tu druhou mrchou...že chodila s ženatým chlapem? no asi ho milovala, takových příběhů už tu bylo dost. Ostatně, neodtáhla ho od rodiny s malými dětmi, děti byly dávno velké, Ivě bylo skoro 50 když se rozvedli. To se prostě stane, že vztah končí, jakkoli je to pro tu odejitou bolestivé, tak to neznamená, že ta druhá je mrcha.
červen 25, 2007 10:59
Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky... : Orinka3
Člověk si má vážit toho, co má a ne litovat toho, o co přišel. Když to nedodrží, udělá si z života slzavé údolí. Jsi šikovná činorodá ženská, dovedeš zlosti pěkně využít, ten koš vyžehleného prádla se mi moc líbí! Jen tak dál, a ono se to poddá.
červen 25, 2007 11:54
Pořád lepší mít tři babičky než žádnou : Ariana
děti a vnoučata nejsou naším majetkem, ale darem, a tak by k tomu člověk měl přistupovat. Vnoučata si určitě nepřebírají babičky podle toho, která je pokrevní a která je nepokrevní, ale podle toho, jak se babičky chovají. Ivana zbytečně žárlí. Místo toho by měla definitivně udělat tlustou čáru za minulostí, odpustit manželovi i sobě a raději si užívat současný vztah. Nejde to samozřejmě hned, ale jde to.
červen 25, 2007 12:07
Naprostý souhlas s NČ..... : Ráček
líp bych to nenapsala ... smilies/wink.gif
červen 25, 2007 13:12
no, uznávám, že mohou mít třeba 38 babiček do roka - ale... : libuna
přeci jen, na takový rodinný sešlosti by fakt měli chodit jen stabilnější partneři. Ale to je můj osobní dojem. Nevim jak vy ostatní, ale kdybych se měla podle vás chovat k bejvalého současné souložnici, případně k ženský, kvůli který jsme se rozvedli - s taktem, tak to přiznávám, že bych nezvládla. A před vámi, které to tedy zvládáte, nebo jste přesvědčený, že byste to s přehledem zvládly, či že to tak je jedině správný - tak fakt smekám.
No, já prostě tak dokonalá nejsem, mě by to setsakra vadilo.
Ale - to je jen můj názor, nikomu ho nevnucuju smilies/cheesy.gif
červen 25, 2007 13:30
Jak se k ní chovat? Právěže nijak! : NČ
.
červen 25, 2007 13:33
... : bb
no já chápu, že jí to vadí, když s tím pořád ještě není srovnaná (kdyby byla, nevadilo by, snesla by to v pohodě), a taky je normální, že se srovnává hůř ten, který byl nahražen
já bych třeba tomu, s kým jsem se rozešla, nového partnera na rodinné sešlosti nevodila, kdybych tušila, že to špatně snáší - ale z vlastní vůle, ohleduplnosti a taktu, proto, že jsem ho kdysi měla moc ráda a pořád si ho vážím, tak ho nechci trápit, ne z donucení, ne skrze domluvy přes děti apod., ty už vůbec bych do toho netahala
červen 25, 2007 13:44
ono to taky může být tak, : Inka
že ex není zas až tak moc štastný, komu ono stálé měnění partnerů dělá dobře že? Třeba vlastně závidí své bývalé nový stabilní vztah (protože do toho nevidí, co jí tam vadí, on pohled zvenku může působit jinak), také mu může vadit, že kluci pracují u nového partnera jeho bývalé ženy, že ona působí, že jsou za vodou a tak se jí tímhle prostě snaží točit a jak je vidět, tak se mu to daří.
Tak se Ivano prostě nenechej, na hru musí být vždy dva lidé. A oni si s Tebou hrají, pokud nebudou mít soupeře, tak není hry. Snaž se srovat si svůj současný vztah ať je opravdu dobrý a jsi spokojená. Také se to dá řešit, tak že když budou společné akce a budeš zvát Ty, tak ho můžeš pozvat ale bez této konkrétní ženy! A pokud bude zvát někdo jiný, tak se můžeš v klidu zeptat zda tam dotyčná bude a případně tam nejít sama. Já bych se k tomu asi postavila takto. Znám všechny milenky mého ex a velmi dobře se všemi vycházím a i ony se mnou. Mohou k nám kdykoliv přijít i sami. Ale fakt je, že dotyčnou, kvůli které jsme se rozvedli bych též prostě neustála, zvlášť kdyby stále soupeřila i po těch letech. Takže bych se k tomu postavila asi takhle. A to co oči nevidí, srdce nebolí. Ať si jinak hraje na babičku, když jí to baví.

červen 25, 2007 14:18
RE : Ivanka
Jejda holky,díky za všechny Vaše názory,díky za to, že vám stálo za to číst cizí příběh a reagovat na něj.A je bezvadný,že v každém příspěvku jsem si našla něco pro sebe.Ale,ruku na srdce - Danielo, tím "second handovým" jsi ťala do živého.A on si to přitom ale vůbec nezaslouží!!Budu s tím muset něco udělat,ukázat jemu,jak mi na něm záleží a všem ostatním vlastně taky.A to hlavně tím, že přestanu plakat nad rozlitým mlékem,popřeju svému bývalému a jeho staronové partnerce hodně štěstí a hlavně: Budu se starat hlavně o to,abychom byli šťastní MY. Jak jsem mohla být tak zaslepená? Díky ještě jednou všem!
červen 25, 2007 14:57
Ivanko, : Ariana
tak to je bezvadné resumé, které sis udělala. Užívej si současného hezkého vztahu, pracuj na něm, a hlavně na nic nečekej, nevíme, na jak dlouho je tady náš čas vyměřen. Tohle si člověk v mladém věku neuvědomuje, ale když už překročíš padesátku, tak je dobré si to čas od času uvědomit. Zkrátka a dobře žít přítomností a zbytečně se netrápit. Teď mám na mysli třeba to, že nejsi vdaná. Vždyť Tvůj partner má pravdu, nejdůležitější je vztah, ne nějaký papír. Tak hodně štěstí!
červen 25, 2007 16:35
Já se ještě přidam : carie
Na škole jsem měla kamošku, chodila se ženatým doktorem. No, a manželka mu do služby navařila a on pak šupky dupky do garsonky a večeřel pak nudlovou polívku z bandasky u ní. Moc jsme se nasmály... Došlo mi to všechno po letech, když jsem si na tohle vzpomněla a ten idiot, co vařil, jsem byla já.
Asi si zapomněla proč ses rozvedla a všechno si idealizuješ. Podívej se na to tak, že teď zase vaří ona. Pamatuješ na ty divný výmluvy, na to, že když si ho potřebovala, tak nešel sehnat? Nebo na "školení", kam si ho hezky vypravila a ona to byla trochu jiná školeníčka?
A na tu babu se vykašli, problém nebyla ona ale on. Kdyby to nebyla ona, bude jiná. A nemysli si, že je to nějaký extra odvaz, jít na křtiny a obdivovat cizí uslintaný mimčo. To můžeš tak ty, zvlášť jestli ona děti nemá. Věř, že se kvůli tomu s tvým ex určitě pohádali.
Žij si svůj život.
červen 25, 2007 18:24
To je daň za rozchod : KK
že to je ztráta nejen partnera, ale i dalších lidí okolo. Nebo když ne přímo ztráta, tak "zkomplikování" vztahu s nimi.
Podobně jako ostatní mám trochu pocit, že Ti bývalý manžel stále leží v žaludku, což je docela zvláštní, po tolika letech. A přitom vůbec není čeho litovat. Nebo že by ten současný partner skutečně nebyl tak super? Porovnej si je trochu v hlavince, ale pokud možno objektivně a nezaujatě. Jestli bývalý manžel vychází líp, tak je to zlý.
červen 26, 2007 10:44
Ivano, ja mam pocit, ze si vubec nevazis sveho druheho pritele.. : mila
zkus se podivat na celou situaci jeho ocima.. co uvidis? Ze Ti stale zalezi na Tvem exmanzelovi, ze zarlis na jeho pritelkyne atd.atd. A pritom nevidis, ze ten poklad, toho spravneho chlapa pro zivot mas uz par let vedle sebe.
červen 27, 2007 12:22
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]