O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ČÍM ZAHNAT HLAVABOL Z PŘEMÍRY ALKOHOLU PDF Tisk E-mail
Středa, 20 červen 2007

 Jestli pak všichni víte, jak jednoduše a na úrovni  předejít kocovině? Dělejte přestávky. Organismus spaluje alkohol rovnoměrně - asi 7,5 g za hodinu (litr vína tedy spálí asi za 13 hodin). Pokud nebudete pít příliš rychle, do mozku bude alkohol přicházet postupně v množství, které jej méně zatěžuje. A - nezapomeňte na jídlo!

Jídlo v žaludku zpomaluje vstřebávání alkoholu - čím pomaleji je vstřebáván, tím méně se ho dostává do mozku.  

 

     Nepijte všechno, co je na stole. Nejzrádnější jsou takzvané dodatečné alkoholy, nápoje, do nichž je alkohol přidáván - nejméně toxická je čistá vodka. Zrádné mohu také být „bublinky", tedy sekty či koktejly míchané se sodovkou. Oxid uhličitý obsažený v těchto nápojích způsobuje, že se alkohol dostává mnohem rychleji do krve. Červené víno zase obsahuje tyramin, látku podobnou histaminu, která způsobuje silné bolesti hlavy. Je také vhodné nápoje nemíchat a celý večer popíjet jen jeden druh.


     A co vám ještě pomůže? Acylpyrin před spaním. Podle některých lékařů může ranní příznaky opilosti zmírnit tabletka acylpyrinu, kterou jsme zapili sklenicí vody předtím, než jsme ulehli. Proti překyselení žaludku je osvědčeným prostředkem jedlá soda (soda bicarbona) - 2 lžičky sody rozpustíme v 60 ml vody.

     Trávicí systém dokáže zklidnit také zázvor, který blahodárně působí i při cestovní nevolnosti. Pijeme zázvorový odvar nebo sníme kousek syrového zázvoru.

 

 



Domácí zázvorové pivo proti nevolnosti

 


      Nastrouháme asi 175 g čerstvého zázvoru a v hrnci jej smícháme s 450 ml vody. Směs přivedeme k varu, necháme 5 minut povařit a poté 24 hodin odstát. Odstátý odvar procedíme přes pláténko, nalijeme znovu do hrnce a přidáme 300 ml medu. Na mírném ohni necháme 5 minut povařit, vychladíme a slijeme do láhve, kterou uchováváme v chladničce.

 

     Podle potřeby užíváme lžíci roztoku rozpuštěnou ve sklenici sodovky.

 

 

 Ale - vůbec nejlepší je, používat "záklopku" :-))), což vám přeje -

 Marjánka

 

 

 

 

 

(vyhrabáno odevšad)

 

 

 

Komentáře (16)add feed
Nojo, ze včerejšího Bráníka a červenýho vína mám hlavu na rospadnutí : NČ
Už byl ranní vyprošťovací Bráník, pak paralen, teď zrovna polykám acylkofín, abysem si dalšim paralenem nedorazil už načatý játra:-(
Už abysem byl z práce doma, tam čekaj, a smějou se na mě z lednice, tři studený Bráníky....
Ono totiž pivo je JEDINEJ prostředek proti hlavobolu z přemíry alkoholu!!!!
červen 20, 2007 10:27
NČ : mamča
Není jedinej. Dobrej vyprošťovák je silná domácí česnečka (žádný pytlíkovky). Sice po ní člověk trochu zavání, ale na kocovinu funguje výtečně.
červen 20, 2007 11:04
Nojo, kde ale vzít v úřadě silnou domácí česnečku :-( : NČ
Lahváče můžu mít kdykoliv v lednici.
Ale vážně - Mamííí, lili do mě už kdeco, od rajčatovejch drinků s vorčestem a chilí, přes silný domácí česnečky, k silnejm slepiččim vejvarum, fakt už kdeco. Jenže já nemám problém se šimravym žaludkem, ten je naprosto OK. Ale zato bolest hlavy, zvlášť přímo za vočima, ta je skutečně svincká!
Pomáhá mi JEDINĚ to pivo! A bezvadně a absolutně spolehlivě! Jediná nevýhoda je, že se takhle nelze léčit, pokud chci řídit fáro.
červen 20, 2007 11:29
NČ, : Ariana
no tak holt už na starý kolena nevydržíš tolik jako za mlada, tak tolik nechlastej smilies/cheesy.gif Mezi námi, z kombinace Bráníku a červeného vína bych ležela polomrtvá s příšernou migrénou. Je to blbý, ale já mám jednak záklopku a jednak hrozbu migrény, kdybych to náhodou přehnala, takže já se prostě přepít nemohu, i kdybych chtěla. A že jsou situace, kdyby se to hodilo. No tak nevím, jestli Ti nakonec nemám ještě závidět . smilies/cheesy.gif
červen 20, 2007 11:44
Aríííí, fakt nejni co závidět! A už vůbec ne ty starý vetchý kolena :-(((( : NČ
Ty rána, vlastně celej následující den, to je hrůůůza!!!!
Jediná možnost, jak následující den přečkat je - co nejdřív po ránu se vožrat.
červen 20, 2007 11:56
existuje něco : AlenaT
co se jmenuje "samaritán" je to prášek, co se vysype do sklenice vody a rozpustí - prý to dost pomáhá, mně to taky jednou moc pomohlo! smilies/grin.gif
červen 20, 2007 12:06
Samaritán, Alkaseltzer, AE 07 : NČ
Vše vyzkoušeno, aplikováno i opakovaně. Výsledek = 00000000000000000000 !!!!
červen 20, 2007 12:08
Jsem šťastnej!!!!!!!!!!!!!!!!! : NČ
Zrovna jsem si přečetl, že Paris ve věznici už přestala odmítat stravu, krásně nám baští!!!!
A povolili jí i služku, která jí tam uklízí celu a pere prádélko. Uffffff, sem si voddych!
červen 20, 2007 12:29
NČ : Ariana
ty tvý starý vetchý kolena by ti mohl závidět i třicátník! Jen nás tu nebalamuť smilies/cheesy.gif
červen 20, 2007 12:36
Aríííí, nevěř všemu, co vidíš na fotce. : NČ
To víš, mám doma Photoshop 7.
Podle fotky by taky mnohej mohl závidět Paroubkovi jeho Zuzanku :-(
červen 20, 2007 12:47
NČ 11:29 : mamča
Ono se nadarmo neříká, že čím se člověk večer "upraví", tím se má ráno napravit. Já jsem takhle jednou ráno snídala Plisku. smilies/grin.gif
červen 20, 2007 13:15
Mamčo... tys mi připomněla, jak kdysi Pliska ubránila mou nevinnost... : d@niela
Byla jsem s kamarádkou v BLR a tam se tohle pití konzumovalo... Ještě Slnčev Brag... Joj cigán... Seděli jsme v kruhu, uprostřed oheň a basičky s pitim... flašky kolovaly, flaška se hrála.
No, trochu si vzpomínám, že jsem se najednou rozhodla, že si půjdu zaplavat. Někdo mi to rozmluvil, a taky mě trošku probralo studený moře. Takže jsem řekla, že jdu spát. A pak už si jen vzpomínám, jak jsem se ráno probudila ve stanu, zvednout hlavu? Nehrozilo, vážila snad dvě tuny.
Tak jsem jen rukou zašátrala po zipu džínů. Byl zapnutej až nahoru. OK, všechno v pořádku, oddychla jsem si, jsem furt slušná holka... (díky bohu, on totiž ten zip nešel normálně rozepnout, měla jsem na to kleštičky a musela si vždy vzpomenout včas :-).)

Příště už jsem si dávala pozor... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif

Nojo, vlastně, ubránil mě ten pokaženej zip, ne ta Pliska... hihihi
červen 20, 2007 13:29
d@niela : mamča
To na sebe nemáš říkat, že Tvou nevinnost zachránil nerozepínatelný zip. smilies/grin.gif Máš tvrdit, že jsi byla vždycky tak cudná dívčina. smilies/grin.gif
červen 20, 2007 13:55
no pamatuju se : AlenaT
jak jednou na dovolený v Bulharsku jsem sdílela balkonek s mladým maďarským párem, ti chodili nakupovat tak, že vždycky koupili bochníček chleba a plnou tašku lahvinek - různých.Já dala v plen svoje český kafe, který mělo ohromnej úspěch a večer jsme hráli žolíky a "družbili se" - a to dost intenzivně.Oni viditelně hodlali otestovat veškerý alkohol, který pohostinné Bulharsko nabízelo. Rána byla kalná, ale oni mi vždycky zaťukali na okýnko a zvolali "Alena, pohár - kóštonó!" to je mezinárodně a srozumitelný, překladu netřeba. Já došla poslepu ke dveřím, vystrčila ruku s "pohárem" oni mi tam něco chrstli, já to do sebe hodila - a bylo opět krásně. Takže tam asi zafungovalo pravidlo, čím ses večer zkazil, to tě ráno napraví. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 20, 2007 15:27
Jeden tip : Kačka
Někde jsem se dočetla a následně vyzkoušela grapfruitovy dzus. Docela dobre na zaludek, take troska coly a z toho jidla jedine ty vyvary (již zmiňované).
červen 20, 2007 20:36
uhorky : evica
uhorky a polievka od vietnamcov vela soli.pomaha na opicu. a tiez cukor.a pred spanim liter vody vypit.Bud sa poblijete ,co je dobresmilies/smiley.gifalebo nebudete dehydratovany.Cukor pre to ze alkohol navazuje na seba cukor a sol - minerali( sol zadrzuje vodu, aby ste neboli dehydrovany).Tak isto nbieco mastne ,navazuje na seba metabloity z alkoholu
červen 30, 2007 16:17
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]