O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ PRO ZLETILÉHO PDF Tisk E-mail
Neděle, 29 srpen 2010
Dobrý den, chtěla bych se poprosit o radu: syn je již zletilý (je mu 19 let) a stále studuje. Jeho otec mi sdělil, že už nebude pravidelně na můj účet zasílat výživné, ale bude jej předávat přímo zletilému. Může o tom rozhodnout sám nebo se mohu obrátit na soud? Děkuji, Naděžda  

 

 

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

     Jestliže se dítě, pro něž je placeno výživné, stane zletilým, mělo by výživné být poukazováno přímo k rukám dítěte a nikoliv již k rukám druhého rodiče. Druhý rodič totiž okamžikem zletilosti dítěte přestává být jeho zákonným zástupcem a není tedy již důvod, aby peníze byly předávány do jeho rukou.

 

     Soud o této záležitosti rozhodovat nemusí. Ve většině případů je výživné placeno i nadále do rukou rodiče, je to ale jen otázka dohody mezi rodiči a zletilým dítětem.

 

d@niela 

 

 

 

 

Komentáře (8)add feed
Že by obava? : Prsasvlík
Nebude se dostávat kopjejek na vodku a tabák, Naděždo?
srpen 30, 2010 09:45
No moc bych se nesmála : Zdena
mojí sestřenici také začal od osmnácti posílat otec na dítě peníze na účet dcery, ta peníze utratila nejdřív za hlouposti, pak se chytla špatný party a prachy šly na drogy, chlast, kuřivo a mami dej. A to pak byl horor, ale holku tátovi na krk nepřihrála, já nevím, co to v těch matkách někdy je. smilies/angry.gif
srpen 30, 2010 11:39
Alimenty, které inkasuje matka po dosažení zletilosti vyživovaného dítěte, : Milan
je povinna tomuto dítěti vydat, jinak se dopouští zpronevěry.

srpen 30, 2010 12:07
Milane, dotaz: : Kamča
když zletilé dítě všechno hned utratí za blbosti, co všechno mu je povinna dát jeho matka?
Když má "dítě" zdarma bydlení, úklid, praní, žehlení, když matka platí školní věci a kroužky?

srpen 30, 2010 12:12
To pak jen sklízíme plody své práce, : lp
když necháme svá "miminka" hodpodařit se svými prostředky. Já pro změnu nutím mladší dceru, jež letos odmaturovala a na kterou pobírám sirotčí důchod, ať si požádá o převod peněz na svůj účet a hospodaří si sama. Střechu a lednici má k dispozici, o zbytek se bude muset postarat sama. Pokud bude chybět prostředků, tak bude muset si hledat brigádu. Snad budu úspěšná ;-) a brzy se zortientuje ve světě nejen financí, ale vlastní zodpovědnosti ;-).
srpen 30, 2010 14:31
Milane, ono to vždycky není tak jednoduché : Jeja
Já "inkasuji" alimenty na dceru (23) stále na svůj účet a všichni jsou spokojeni. Nabízela jsem jí, že to změníme, ale odmítla to. Máme zavedené takové finanční fungování, které vyhovuje oběma a změna by podle ní pouze vše zbytečně zkomplikovala. Takže pozor na paušální odsudky. Jenom podotýkám, že nejsme ten případ, kdy by "dítě" vše utratilo a nastavilo ruku - mámo dej. Prostě je to pro ní takhle jednodušší, musela by mi část těch peněz stejně přeposílat, takže "vocogou".
srpen 30, 2010 15:05
Tak ono : Macesska
pokud je reálná šance, že dítko prachy prošustruje, tak je i reálná šance, že začne otce brzo popotahovat, protože mu (plnoletému) žádné výživné neposílá - páč co si posílají mezi sebou rodiče, to zletilého potomka nezajímá smilies/undecided.gif
Takže se otec v podstatě chrání před soudními popotahovačkami tím, že jedná tak, jak mu ukládá zákon. Jak by s penězi naložila matka, pokud by je dostala přímo, v tom nehraje roli.
Pokud dítě vyloženě chce, aby jeho alimenty dostávala na účet matka, jak píše Jeja, co je jednoduššího, než poslat otci lejstro, že dítko XY žádá o zasílání alimentů na účet 123, který patří paní ZZ.
srpen 30, 2010 15:36
Pijavka obecná : Jana1
Můj syn má 21 let a ještě neukončil řádně žádné studium (zatím má jen ZŠ). Školu navštěvuje jen občas, stále propadá. V tomto hodná i nadále pokračovat. Výživné, které mu otec zasílá mi neposkytuje, použije vždy pro svou potřebu - diskoteky, sázky a jiné "radovánky". Tudíž ho ze své výplaty živím, šatím, platím stravu ve škole, telefon, internet, jízdné, nájem energie, včetně opečovavání typu vaření, úklid, praní, žehlení, nákupy.....už mě to nebaví. Co s tím?
květen 22, 2015 18:09
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]