O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDYBY TO TAK ROZHODL NĚKDO JINÝ... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 31 květen 2007

  Ahoj Kudlanko, moc prosím o radu. Je mi 21 let a studuji prvním rokem vysokou školu. S mým přítelem jsem už šest let (letos je mu 28 let). Během těch šesti let jsme si prožili několik krizí - dokonce se jednou zamiloval do jiné holky, ale ta ho odmítla a nakonec jsme spolu zůstali (i když mě to tenkrát dost bolelo).

 

 

     Bydleli jsme nejprve spolu rok v mém pokoji (v bytě s mými rodiči), takže mi trochu lezl na nervy, protože jsem neměla žádné soukromí.. Tak jsem jela bez něj, jen s partou na několik víkendových akcí, pak v létě na vodu a na hory - jen s lidmi z naší party. Bylo to moc fajn a s přítelem nám to zase docela klapalo. Nu a vloni v říjnu jsme se odstěhovali do podnájmu, takže celou zimu jsem zařizovala byt, neměli jsme žádný problém. Ale od letošního jara to zase nějak moc neklapalo; přítel býval dlouho v práci a taky musel i na služební cestu. Já se doma sama nudila a začala chatovat s jedním kamarádem (s Honzou) z těch hor.

 

     Začali jsme později spolu chodit plavat a do kina a postupně jsme spolu trávili pořád víc času. Bylo nám moc fajn a postupně jsme se do sebe zamilovali. Dokonce mě i seznámil se svými rodiči a několikrát jsem u něj přespala. On později opustil svoji přítelkyni (byl s ní rok a půl) a já se po těžkém rozhodování rozešla s přítelem (ale ještě jsem se neodstěhovala). Přítel se mi prohrabal v počítači a pročetl si nějaké chaty a jednou si přečetl i nějaké maily, když jsem se zapomněla odhlásit. Takže jsem si vyslechla ještě několik pořádně hysterických scén.

 

     Jenomže týden po tom, co jsem se s ním rozešla se Honza vrátil zpět ke své přítelkyni! Že mu prý chybí. Poslal mi mail, kde se  omluvil a že by chtěl předchozí tři měsíce smazat a náš vztah vrátit zpátky do přátelského. Později jsem se dozvěděla, že se k ní vrátil už o dva dny dřív, než mi ten mail poslal. Přítelkyni přitom vůbec nic neřekl (žádný rozchod) a zase ji začal brát na všechny akce...

 

     Jenomže přitom si se mnou pořád píše maily a chatuje. A tak jsme se od té doby dvakrát sešli a pokaždé se ke mně choval, jako kdyby se mnou pořád chodil...Říkal mi, jak moc ho vzrušuju a jak by mě chtěl...  A zve mě na výlety na celý víkend, že si to moc užijeme a že na mě často myslí... a to mu vůbec nevadí, že už je zase zadaný.

 

     A doma? Přítel mě pořád prosí, abych s ním zůstala. Takže u něj pořád bydlím a zkusila jsem se k němu vrátit..  Mám ho sice pořád ráda, ale zrovna zamilovaná do něj teď nejsem - jednou jsme spolu spali, ale vůbec jsem se nevzrušila - ale na druhou stranu, když jsem byla pár dní u rodičů, tak mi chyběl. Jinak se mě pořád ptá na různé podrobnosti ohledně Honzy a já se o tom nechci bavit. Řekla jsem mu, že to pro mě skončilo a že chci na to zapomenout. On mě teď hlídá na každém kroku, což mi strašně vadí.  Chtěla bych chodit na akce s partou a když mě tam přítel hlídá, tak se ani moc nebavím. Přitom Honza mého přítele nechce ani vidět. Můj přítel by se chtěl naopak s Honzou usmířit a když jsme se na jedné akci potkali, tak mu podal ruku na pozdrav, ale Honza se díval někam stranou a pak mě prosil, abych ho sebou na akce už nebrala. Prostě mého přítele ignoruje a je mu nepříjemné se s ním setkat.

 

     Zatím jsem pořád s přítelem, bydlím u něj, ale nechci se vzdát akcí s partou a chci se zase bavit. Ale na druhou stranu si nedovedu představit,  že bych se s ním už nevídala a odstěhovala se. On je teď na mě jinak moc hodnej a chce se mnou pořád být. Jenomže já ho na akce s partou nechci brát, to chápete.  Přitom v létě bychom zase měli jet na vodu a na hory...

Tak teď vůbec nevím, co mám dělat.

 

     Děkuju za radu, Karin

 


 

Můj názor:

 

1) vztah  je víc než přežilý

2) přítel je na rozdíl od Karin "dospělý" a ženil by se, kdežto ona?

3) Honza? Nezodpovědný, rozhodně nebrat...

4) takže: konec, studium, rozhodně už žádné "tam a zpátky" :-))) - ohřívané kafe v tomhle věku?

 

d@niela

 

 

.A jako vždy, teď je to na vás,

kudlanky a kudlánci!

 

 

 

.

 

Komentáře (10)add feed
já bych se vybodla na oba dva, : Inka
jestli dobře počítám, tak jsi se svým přítelem chodila od 15 ti let, člověk za 6 let v tomto věku přece jen zraje a dospívá, jeho názory se mění a někdy i životní cesty se rozchází. Je Ti 21 let, máš nárok se vyblbnout, zamilovávat a užívat si života a ne se nechat kontrolovat a žít s někým koho vlastně ani nemiluješ? To je jen ztráta času, který můžeš využít jinak a taky to sama velmi dobře cítíš.
S tím druhým bych tedy též neztrácela čas, pokud může chodit s Tebou a ještě se svou partnerkou, chtěla by si, aby tohle dělal jednou Tobě? Já bych si ho tedy neměla za co vážit, to není pro hezkou budoucnost, jen pro starosti.

květen 31, 2007 13:06
Chacháááá, : mamča
tohle že píše 21 letá vysokoškolačka ? Ta má v hlavě teda guláš ! smilies/grin.gif
Tyhle vztahy od 15 ti, to je mor. Ještě že se nestačili vzít a mít děti. To pak taková manželka s trochu odrostlými dětmi ve třiceti zjistí, že si vlastně v životě ještě nic neužila, a začne to dohánět.
Jsem zastáncem toho, aby si mladí aspoň do 25ti užívali života, studovali, cestovali, vyzkoušeli víc partnerů, aby měli srovnání, pak spolu chvíli žili nanečisto, a teprve pak uzavírali manželství. To už jsou oba vyblbnutí a jsou schopni na sebe vzít odpovědnost za rodinu.
Karin je ještě malá holka, co neví, co chce.
květen 31, 2007 13:07
souhlas s mamcou : LingII
a jeste neco. Je ti 21, zamysli se nad sebou. Nejsi 17nactka, abys resila kraviny typu 'vratil se k ni 2 dny pred tim nez mi napsal', a kdo koho bere a nebere na jake akce.
Seber si veci, osamostatni se, srovnej si v hlave, co vlastne od pritele ocekavas a podle toho hledej. Soucasny pritel uz je pro tebe spis pohodlna jistota a zazemi, pritele c.2 zapomen.
květen 31, 2007 14:46
Mam stejny nazor jako Inka. : Bara
S tim prvnim jste spolu uz moc dlouho a s tim druhym to nema budoucnost. Ja vim, ze namitnes, kdyz se dva lide vezmou, tak taky na dlouho, na cely zivot - aspon si to tak slibuji. Ale ty jsi nepoznala nic jineho, jsi nevybourena, nevyblbla, zacinas asi pocitovat, ze jsi neco zmeskala, ze si nic neuzila. Takze mas co dohanet, ale vseho s mirou.
květen 31, 2007 14:59
Něco k tomu : True
Karin,
ber to jako nazor zhruba stejně staré holky (23) - rozhodnout se musíš ale tak jako tak sama. Připadá mi, že si myslíš, že bys nepřežila nemít aspoň nějakého muže. Ale na vztah, co nedopadá tak jako ty, o kterých píšeš, je potřeba víc samostatnosti - citové i názorové. Všimla jsem si, že toho druhého sis našla v době, kdy ses nudila v nepřítomnosti toho prvního. To Ti má nějaký muž dělat kašpárka, aby ses nenudila? Řekla bych, že se dost ochuzuješ, když nežiješ sama za sebe a pořád se snažíš "s někým honem splynout." popřemýšlej nad tím, nepíšu Ti teorii ale něco, co jsem si uvědomila na sobě a snažím se s tím něco dělat. Život ženy je mnohem rozmanitější, když si sama dovolí nebýt bezmocná oběť nezralých vztahů. Mimochodem - ta parta -voda a hory - parádní věc. A sex? Už víš, o co go, tak chvíli vydržíš, ne? smilies/shocked.gif))) Pauza, jiné aktivity, dozrávání, nějak tak...Howgh.smilies/shocked.gif)
květen 31, 2007 18:48
... : Karin
Děkuju za rady.
Na Honzu už jsem se vykašlala a vrátila se zpět k rodičům..

S přítelem se scházíme - chodíme do kina, restaurací a na různé akce. A postupem času uvidíme, jestli se do něj zase zamiluju, nebo najdu jinde..
květen 31, 2007 20:58
2Karin : gio
S přítelem se scházíme - chodíme do kina, restaurací a na různé akce. A postupem času uvidíme, jestli se do něj zase zamiluju, nebo najdu jinde..

Mozna si poloz otazku, proc to dela on a proc ty - pak zjistis, ze ty duvody jsou urcite rozdilne a odpovi ti to na spoustu tvych otazek.
červen 01, 2007 09:14
Opět se potvrzuje statistika : : wendy
když spolu dva bydlí pár let jen tak na psí knížku, nemívá to zrovna šťastné konce... smilies/undecided.gif smilies/undecided.gif
******************************************************* ***************************
červen 01, 2007 10:56
Podle mě nevíš co chceš : Hanka
Ty máš přítele, Honza má přítelkyni a když jste na akcích tak se chováte jakobyste chodili spolu? smilies/sad.gif No to je mi teda divný přístup ke vztahu. To asi nebereš vážně ani jeden. Přítele nemiluješ a seš s ním, protože už jsi "zvyklá" mít někoho vedle sebe. A Honza no to je jasné, proč s ním nejsi - to nemá budoucnost, že? smilies/wink.gif A jestli si v duchu namlouváš, že se Honza změní a vezme Váš vztah vážně, tak s tím teda moc nepočítej. Znám taky jednoho Honzu (možná je to ten stejný). Chodil s mojí kamarádkou. Choval se k ní jak k "onuci". Na akce s partou ji taky jednu dobu brát nechtěl, strašně rád ji kritizoval. Pořád se rozcházeli a scházeli. Naposledy se s ní dal dohromady jen pro to, že měla jet na čaroďky k nám. Co kdyby si tam našla někoho jiného? Tak musel jet s ní. Teď už se snad rozešli navždycky. Přišla mu totiž na to, že si tajně chatuje s jinou holkou a zve ji na schůzku. Hurá prozření. Nemysli si, že by to s tebou bylo jiné. ... a to tvoje: Jenomže já ho na akce s partou nechci brát, to chápete. Přitom v létě bychom zase měli jet na vodu a na hory... Nezlob se na mě, ale i ten tvůj přítel má nárok na štěstí s někým jiným. Možná, že pro něj teď nebude rozchod příjemný, ale později bude rád. Najde si někoho jiného - se stejnými zájmy a tebe zapomene. O něj rozhodně starost mít nemusíš. A jestli máš obavu, že bys neměla mít s kým chodit do kina, na večeři nebo nějaké jiné akce, tak to neměj. Kamarádů máš zdá se spoustu. Tak nebuď sobec, a dej taky svému příteli šanci na šťastný vztah s někým jiným.
červen 02, 2007 16:35
Honzu : Jaguška
pošli k vodě ihned bez pardonu, příteli dej kopačky jemně. Za prvý byl nespolehlivý již od začátku a chlapi nevěru neodpouštěj.Taď tě naláká zpátky, kvůli svému sebevědomí a pak ti to dá sežrat, nedejbože až budeš těhotná. Co naplat, zvoralas to, ale můžeš ještě čistě začít jinde.Jdi do toho!
červen 18, 2009 12:44
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]