O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DOVOLENÁ S BŘÍŠKEM PDF Tisk E-mail
Středa, 30 květen 2007

 Ahoj Kudlanko, mám jedno dilema - nabízí se mi možnost odjet koncem června na týden do Chorvatska, na Istrii, poblíž Rovinje. Je tu ale jeden problém - v tu dobu už budu na začátku sedmého měsíce těhotenství. Jeli bychom tedy já, manžel, tříletý syn a miminko v bříšku. Podle lékaře jsem v pořádku, cítím se vcelku fajn.

 

 

     Podotýkám, že nejsem žádná křehulka - kromě dítěte se musím postarat o dům a zahradu - muž je hodně pracovně vytížen... a proto bych i tu dovču ráda absolvovala - užili bychom si jeden druhého. Měli bychom to i s jídlem, nemusela bych tam dělat skoro nic. Jde jen o tu cestu - je to autem cca 11 hodin jízdy. A mám pořád trochu pochybnosti, jestli do toho jít. Nenašel by se mezi vámi někdo, kdo s tím už nějakou zkušenost má, a neporadil by? Předem díky.

 

ODPOVĚĎ:

 

     Hele, ty divoško, pokud je tvůj manžel povoláním gynekolog a pojedete sanitkou, tak proč ne?

 

     Nojo, přeháním, ale odpovídám za sebe:  i když jsi zcela v pořádku, neriskovala bych to. Už z toho, že se ptáš tady na kudlance, ale ne u felčarů, tím pověřených, je vidět, že si sama nejsi tak jistá, zda bys nedostala vyhubováno :-))). Co ty víš, může se vyskytnout jakákoliv nepříjemnost a ohrozíš mimčo. V tomtéž stupni těhotenství jsem s manželem a malou princezničkou také jela na dovču, a taky to nebylo za rohem, ale ne zas tak daleko... Byli jsme tenkrát někde na přehradě, bylo to fajn a bylo toho dost. Tedy - kus od Prahy, ale v podstatě "doma" a v blízkosti doktorů.

 

     Víš, raději bych si v duchu vymyslela všechny katastrofické scénáře a pak jak bych je řešila. Jestli to tedy má smysl... Ten pobyt tam by nemusel být špatný, ale uvědom si, že pojedete i krajinou, kde zrovna nemusí být všechno v dosahu.... Můj osobní názor je, že bys neměla riskovat. Pro jeden týden...

 

     Co takhle vymyslet nějakou podobnou dovolenou tady? Nevím odkud jsi, ale osobně by se mi líbilo jet někam do hor, do pěkného hotelu, tam mívají i pěkné bazény. A zaopatření můžeš mít to samé. Nehledě na to, že teď mimo sezónu tam a) nebude plno, b) to nebude tak drahé. Hlavně to ale bude v dosahu případné okamžité pomoci...

 

Tak - uvidíme, co ti na to řekne ostatní "kudlanstvo"...  d@niela

 

 

    

Komentáře (23)add feed
Taky mám pocit : Gita
že ten dotaz nepatří na Kudlanku (Dani, s tím strachem jsi na to možná káplasmilies/grin.gif). Myslím že věkově tu není moc "mladých maminek" (že by Johanka - Johankóóó, kde jsi?), ale možná by mohly poradit i ty, co už mají děti starší. smilies/shocked.gif
V sedmém měsíci bych asi nejela. I v Chorvatsku se dá chytit docela slušná střevní viróza, k tomu to břicho, no nic moc. A to ani nemluvím o předčasném porodu - náklady na léčení v zahranicí jsou vysoké a je otázka, jak vysoké připojištění by sis musela zaplatit. NAvíc bys dovolenou hodně zkomplikovala zúčastněným. Taky letadlo se ve třetím trimestru nedoporučuje - nevím, jestli vůbec těhotnou berou do letadla - na záoceánské lety myslím chtějí potvrzení od lékaře o povolení letu. No a autem nebo autobusem je to záhul i pro normálního člověka, hlavně na záda.
květen 30, 2007 09:57
No, zeptat se může, proč ne, jsme ženský - : Iva
ale myslím, že sama ví, že to nepřipadá v úvahu. Jen jí to je líto, no. A tak raději chce, aby jí to "zakázaly kudlanky" smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif - Hele, když počkáš, tak tam můžeš jet cca za dva roky... Teď by to bylo fakt "vo ústa".
A jak napsala Gita - mohlo by se to setsakra nevyplatit - a to nejen finančně.
květen 30, 2007 10:17
já bych nejela... : Kamila
... taky jsme to zvažovali, když jsem byla těhotná a pak přesně jako Daniela jsme si řekli - jestli nastanou komplikace (a nikdy nevíš), tak tady vím, kam se obrátit. Nenastaly, ale mám známou, která jela v pátém měsíci do Španělska a do nemocnice tam musela neb začla krvácet. Nic moc zážitek, miminko tedy v pořádku, ale přeci jen strach - a otázka - stalo by se to, kdyby zůstali tady? Spíš ne...
květen 30, 2007 10:18
Kamarádka letěla v 5 měs. do Řecka, : Ráček
no a Všechno teda bylo v pohodě, kupodivu ani to vedro jí nijak v jejím stavu nevadilo a naštěstí nic nechytla a užila si to...
Ale milá zlatá taky bych souhlasila s názorem, že přece jenom v 7.m je to už docela riskantní.
Já sama za sebe bych taky zvolila raději variantu bližší dovolené....
květen 30, 2007 10:39
Jo, holka... : Margot
s hodně vysokou pravděpodobností to dopadne dobře, nic se nestane, oba s mimčem se domů vrátíte spokojení a v pohodě, nebyla bys rozhodně první ani poslední, kdo si tohle střihnul (navíc doktoři dnes nezřídka říkají - jste v pořádku, tak buďte na sebe opatrná, ale klidně jeďte, těhotenství není choroba)... ovšem zároveň máš vždycky určitou pravděpodobnost, byť třeba ani ne tak úplně moc vysokou, že se to všechno škaredě zvrtne a přivedeš sebe i mímo do ošklivýho maléru. Hlavní vtip je ale v tom, že ať je riziko maléru jakkoli malé, tak JISTOTU Ti nedá nikdo a vždycky je tu možnost, že se něco zvrtne... a je jen na Tobě, jestli Ti ta dovolená za to fakt stojí. Prostě je to blbý rozhodování, ale rozhodnout se musíš sama a zvážit jestli bys pak třeba i ustála vědomí, žes tu dovolenou podcenila a mímo to nějak nedobře odneslo (holt i to se může stát, ale pokud budeš doma a něco se zvrtne, tak budeš mít aspoň klidný svědomí a větší šanci, že se do rukou odborníků dostaneš včas).
Jinak já teď řeším naprosto stejnou otázku o). Jsem ve čtvrtém měsíci, tříletá dcerka by moc potřebovala k moři, protože se jí tím vždycky zklidní atopický ekzém zas prakticky až do příštího roku a nemusí brát léky (které mívají i různé vedlejší účinky, hlavně masti s kortikoidy)... No a já se musím rozhodovat, jestli preferovat potřeby miminka a zůstat radši v klidu doma anebo brát ohledy na zdravotní problémy holčičky a dopřát jí tolik potřebné moře. Zatím jsme to s manželem rozlouskli tak, že zřejmě pojedem na Slovensko k minerálním pramenům a snad to holčičce kůži zklidní taky (uvidíme, mělo by to mít dobrý vliv na atopii) a miminko zároveň bude pořád "v civilizaci" a kdyby bylo nejhůř, tak se v každé nemocnici pořád ještě v klidu domluvím, nejedem na konec světa.
květen 30, 2007 10:42
kdyby ses mě zeptala ještě před 4 roky, : Inka
tak řeknu, jo jeď, ale ne letadlem, vždy jsem byla dost sportvní typ. S prvníma dvěmi dětmi žádný problém ani v těhotenství, ale před 4mi roky mi v sedmém měsíci těhotenství (a to bylo těhotenství naprosto bez probému též) ze dne na den zemřel bez důvodu dlouho očekávaný chpaleček v břiše a byla jsem ráda, že jsem byla doma (a to jsem celý čtvrtý a šestý měsíc strávila ve Francii, kam jsem jela autobusem tam i zpátka naprosto bez problémů. Co se stalo jsem špatně snášela i tak natož v pak v zahraničí. Tady máš svého doktora, tam může být všechno jinak. Kdyby se něco stalo, mohla by sis to vyčítat.
květen 30, 2007 10:45
no, neriskovala bych to : AlenaT
anebo bych se postarala o setsakra dobrý pojištění - navíc naše nemocnice jsou údajně ve srovnání s chorvatskými luxusní záležitostí. Hele , to tam musíte jet teď a ne později? A jak pojedete? Doufám, že ne autem nebo busem - ani letadlo není to pravý ořechový...chtělo by to vlak a to první třídu....to by to ten tvůj nepochopil?Co kdybyste zkusili dovču tady, pokud možno třeba v nějakejch lázních, které jsou obvykle na krásných místech, ty bazény jsou tam taky a doktoři okamžitě po ruce??? I jídlo je tam - nic nemusíš vařit a nakupovat, obvykle tam bývají i různé programy pro lázeňmské hosty. Nemusíš zrovna do Varů - zkus nějaké menší lázně - já byla kdysi ve Velichovkách - je to tam krásný, dají se tam dělat výlety po podkrkonoší a do hradce je to dvacet minut busem a tam je nemocnice a všecko - navíc už na tohle pojištěná jsi.
Těch malejch lázní jsou po celý republice mraky a jedny hezčí než druhý. Odpočinete si všichni a navíc něco uděláte pro svoje zdraví. A budeš pod lékařskou kontrolou a kousek od domova.
květen 30, 2007 10:45
Ještě dovětek : Margot
Možná jsem zbytečně opatrná a přeháním to, ale kdysi jsem maturovala jako porodní asistentka, takže ty obavy jsou zčásti asi profesní deformace - prostě jsem na praxi potkávala hodně mamin, které se do nemocnice dostaly s nějakou komplikací klidně bez varování ze dne na den a konec těhotenství třeba musely ve špitále doslova vyležet. Je to blbá nepříjemná náhoda, potká to málokoho, ale holt dopředu člověk nikdy neví.
květen 30, 2007 10:48
Taky bych se přilkáněla k dovolené v Čechách. : mamča
I kdyby se nestalo nic horšího, než třeba jen předčasný porod. Nikdy dříve mě nenapadlo, že mít nedonošené dítě je problém. Měla jsem jednoho bezproblémového donošeného valibuka, když se mi narodila nedonošená 7mi měsíční dvojčata. Co všechno měli "nezralé a nedovivynuté" by vydalo na román, a ten deficit dvou měsíců si sebou ponesou celý život.
Neriskuj jeden týden dovolené, aby sis pak po zbytek života nevyčítala, že možná mohlo být všechni jinak. Dopřej si klid těla i duše někde blízko civilizace, kde se v pohodě domluvíš, a hezky si bez obav tu dovolenou užij. Jedenáct hodin v autě nedělá dobře ani zdravým a netěhotným. Jestli to jde, pošli manžela s tím tříletým špuntem samotné, když tam mají zajištěný kompetní servis. Aspoň budou mít pocit, že jsou jako chlapi samostatní.
květen 30, 2007 11:12
doporučuji jet na dovolenou : Inka
do Vrchlabí, je tam pro případný porod či komplikace úžasná porodnice, můžeš tam rodit třeba ve vaně nebo jak chceš a mají tam opravdu krásný přístup, dokonce Ti tam i manžela uytují.
květen 30, 2007 11:12
Inko, : Margot
jestli se nepletu, tak Vrchlabí už "doporodnicovalo".
květen 30, 2007 11:19
... : Inka
aha to netuším, no já to teď ani neptřebuju.
květen 30, 2007 11:29
Asi budu jediná : MarkétaP.
ale pokud by otázka stála "Chorvatsko nebo nic", tak já bych asi jela. Zjistila bych si blízké nemocnice, z referencí na netu případně i jejich pověst a vybavení, zjistila bych si informace o pojištění, a teprve podle toho bych pak usuzovala, jestli ano nebo ne. Švagrová byla v šestém letecky v Řecku, já řádila se starší na tobogánu ... Nicméně rada najít něco v Čechách není vůbec špatná, koneckonců já strávila před porodem ve Vrchlabí tři týdny a i nějakou tu túru po horách jsme udělali ... smilies/smiley.gif

K Vrchlabí - je tam nový primář, na první pohled nic moc, tak jsem zvědavá, jak to dopadne.
květen 30, 2007 20:25
MarkétoP. - jenže ona má jet JEDENÁCT hodin autem... : Iva
a ne všude kolem trasy budou blízké a vhodné nemocnice...
Já nevim, - ale přeci jen bych neriskovala
květen 30, 2007 20:44
Díky : Martina Horáčková
Ahoj a díky všem za rady. Gynekologa jsem se samozřejmě ptala hned jako prvního, paradoxně žádné námitky neměl - jen cestu autem absolvovat co nejlepší a nejrychlejší trasou. A pravidelně dělat přestávky a hodně pít. Ale už jsem se přiklonila k tomu, že dovča bude nejdál na Slovensku ;o)
květen 31, 2007 06:52
Správné rozhodnutí Horáčková : wendy
k moři se ještě najezdíš ! A na tom Slovensku se možná potkáme, my tam jedeme za 10 dní a hrozně se těším. Hele, k moři jezdí všichni, ale kdo dnes jede do Tater ? Jsou tam kopce, medvědi, a možná přijde i kouzelník... smilies/wink.gif
květen 31, 2007 08:01
tak holky šťastnou cestu : AlenaT
a hezky si to užijte - ty tatranky radši kupte - když nic, tak bude něco ke kafi - jo a taky mějte na paměti, že ti medvědi mají v penisu kost! smilies/grin.gif
květen 31, 2007 08:03
... : bb
11 hodin autem bych v 7. měsíci nejela ani náhodou, děsná představa, kodrcat se, chtít co chvíli zastavit na čůrání a co když se chytí někde zácpasmilies/smiley.gif ale ani letecky, raději bych se nevzdalovala z dosahu péče našich nemocnic, které můžou případné potíže konzultovat i s tvým gynekologem, což by asi Chorvati neudělali
jak píšou jiné, i tady je moře krásných míst kam zajet na dovolenou, a za dva roky už pojedete ve třech smilies/smiley.gif

červen 04, 2007 09:55
... : bb
Margot, tak pošli manžela s malou a odpočiň si doma.
červen 04, 2007 10:11
... : bb
dopravní zácpa, samozřejmě... smilies/smiley.gif
červen 04, 2007 12:00
Já jela : Bajous
předloni začátkem července autem k moři do Polska. Termín porodu byl 9.9.2005. Cítila jsem se skvěle a jelikož přítel měl před dovčou šíleně náročný pracovní týden, tak jsem dokonce třetinu cesty i odřídila - zdálo se mi to bezpečnější než usínající chlap za volantem. Cesta byla v pohodě jen mi trochu otekly nohy, ale to při cestování asi každému. Dovču jsme si užili moc a moc a štěstíčko se nám narodilo sice o něco dřív - 9.8., ale naštěstí v pořádku :O). Takže je na tobě, jak se cítíš a jak si troufáš....
červen 12, 2007 11:31
Gynekolog : Nastula
Gynekolog by to asi nedoporučil, ale je to na Tobě jak se citiš, a co si myslíš - zvládneš, nezvládneš, aneb či si víš představít následky.
http://www.znamylekar.cz/gynekologie
listopad 04, 2013 00:38
... : pajdulinka
ahoj smilies/smiley.gif
Já jela s velkým bříškem minibusem http://autopujcovna-pujcovna-dodavek.cz/vozovy-park-detail.php?id=10 do chorvatska a bylo to ok. smilies/smiley.gif jelo nás 9 takže fakt plno. Ale je to na tom jak se cítíš ty. Já se cítila ok smilies/smiley.gif
leden 02, 2016 01:45
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]