O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK NAJÍT TEĎ TATÍNKA? PDF Tisk E-mail
Středa, 23 květen 2007

 Dobry den, nalezam se ted ve fakt velmi tezke zivotni situaci. Je mi 24 a na jedne diskotece jsem se seznamila s milym klukem.. Vecer byl tak prijemny, vsechno bylo nadherne a tak se stalo, ze jsme ho pote zavrsili spolecnym milovanim… Jenze i pres to, ze beru prasky jsem otehotnela a problem je v tom, ze jsem se to dozvedela samozrejme az pozdeji.

 

 

      Nu, a s tim klukem jsem byla jen tu jednu noc, od te doby jsme se nevideli. Detatko si urcite chci nechat, jenze nevim, jakym zpusobem ted najit toho kluka, ktery je otcem. Znam pouze jeho krestni jmeno a jinak nic... jit na policii je asi hloupost, ti mi prece nebudou hledat otce ditete. Slysela jsem, ze po porodu, kdyz nenahlasim otce na matrice, tak se o to snad postara socialni odbor mestskeho uradu, ale pokud jim reknu jen jmeno a mesto kde bydli, tak asi neni sance ze by ho nasli, ze? Nevim, tedy jak se ted zachovat, proto prosim o jakoukoliv radu.  

Nepiste mi, moc prosim, co jsem mela nebo nemela delat, nic se vratit zpatky neda, to vim.

 

    Ted potrebuju predevsim radu… Vsem vam uz predem dekuji, moc!

 

Jitka

 

Komentáře (23)add feed
... : bb
proč ho chceš hledat, aby platil výživné na dítě? pokud jsi s ním strávila opravdu jen tu jednu noc, nebyl mimo to mezi vámi žádný vztah, a ty jsi mu řekla, že užíváš antikoncepci, nemusí se ničeho bát, a netrvala jsi na tom, aby měl kondom, ani nevíš, kdo to byl, tak je to dítě jen tvoje starost...zaměř se tedy na to, kde, u koho můžeš najít pomoc, budeš ji potřebovat - jak finanční, dávky atd., tak podporu psychickou i výpomoc, třeba rodiče, sourozenci
květen 23, 2007 12:51
ten bude asi radostí skákat : Inka
až ho najdeš a sdělíš mu to. Vždyť se vůbec neznáte, má to smysl ho hledat? To, že si chceš nechat dítě, bylo pouze Tvoje rozhodnutí a ne jeho, tak jak myslíš, že se asi k tomu postaví, vždyť si mu řekla, že máš prášky?
květen 23, 2007 12:57
znám jednu holku z vesnice, : Inka
kde jsem bydlela, stalo se jí naprosto totéž, máme děti narozené ve stejný den já kluka a ona holku. Rozhodla se stejně jako Ty, kluka našla, ale postavil se k tomu tak, že když se vyspala a s ním, tak mohla i s kýmkoliv jiným a od něho bude chtít 20 let peníze. Rodiče jí hodně pomáhali a bydlela u nich, ale i přesto se už nikdy nevdala ani s nikým nechodila, měla dost starostí o výchovu holčičky, musela chodit do práce a na soukromý život jí už prostě nezbyl nezbyl ani čas. A léta utíkala, je jí teď přes 40 a je stále sama.
květen 23, 2007 13:18
No a proč ho nehledat? : Béda Traktorista
Na tom činu se podíleli oba stejnou měrou, oba dva spoléhali na antikoncepci, tak proč by teď následky měly zůstat jen na matce? V konečném důsledku má i on do toho co mluvit, a na nějaké závěry je vždy času dost.
Hledal bych ho na místě činu, tedy předchozího činu, čili na té diskotéce, někdo ze známých ho třeba bude znát. Třeba ti náhoda zahraje do noty a ještě se potkáte.
květen 23, 2007 13:27
To je pravda, Béda má pravdu! : alena malena
I on "nemyslel", respektive myslel jen na to jedno :-))). Tak proč má všechnu vinu mít na sobě ona? Stejnou měrou by mohli oni oba požadovat "náhradu" a vznášet "reklamaci" od výrobce antikoncepce :-).
Takže - jdi na tu diskošku, vzpomínej, kde jsi ho viděla, ptej se, popiš ho co nejvíc...
květen 23, 2007 13:30
Holky, : Margot
Jitka má pravdu v tom, že ten kluk má přinejmenším právo vědět, že někde po světě běhá jeho dcera nebo syn. Ať už se k tomu ten kluk postaví jakkoli, je to jen jeho rozhodnutí, jak se svým otcovstvím naloží. Každopádně by ale měl dostat šanci se sám rozhodnout, jak se k vědomí, že má někde dítě, postaví.
Ten úlet byl záležitostí jich obou, dítě vzniká jedině spojením muže a ženy. Selhání antikoncepce nebylo vědomé a osobní rozhodnutí Jitky, byla to věc, která náhodně zastihla je oba.
květen 23, 2007 13:33
... : Inka
má právo to vědět, to je fakt.
květen 23, 2007 13:47
Jen mě tak ještě napadl : Margot
ten známý příběh o tatínkovi v polepšovně a velrybí stoličce. Tam tatínek se synem taky prošvihli dost společných let jen kvůli maminčině preventivní skepsi. Vím, je to jen vymyšlenej příběh... no ale pokud to Jitka nastávajícímu otci neřekne, tak to stejně třeba může být pro všechny tři škoda, člověk nikdy neví.
květen 23, 2007 13:49
penize nebo rodina : petra
jedna se tady o to, jestli ho chceš najít kvůli placením výživného nebo jestli mu chceš nabídnout nějaký rodiný život. Pokud jste se ale viděli jen jednou, tak to bude asi ta první věc a to je nejlepší jít cestou vymáhání soudem.. je to drsná věc a ne každý na to má odvahu.
květen 23, 2007 14:10
Holka, holka. : Sinix
Samozřejmě, že jít na policii je hloupost. Co bys jim řekla? A navíc, bůhví, jestli ti řekl své skutečné jméno.
A věta: "Sociální odbor se o to postará" taky nemá chybu. Přijdeš mi opravdu, že ses narodila včera. Postará o co??? Myslíš, že oni ti budou hledat otce tvého dítěte?
Opravdu mě dojímají lidé, co říkají: "Mám problém, co s tím uděláte?" Pokud chceš najít otce svého dítěte, musíš si ho najít sama. A jediná pomocná ruka visí z tvého ramene. Sociální odbor tě jen zařadí do seznamu samoživitelek a budou ti vyplácet dávky, na které máš ze zákona právo a o které je požádáš, nic víc.
Samozřejmě pokud ho najdeš (v což nevěřím) a udáš, pak bude úplně jedno, jestli z toho bude mít radost, nebo ne. Že se spolehl na tvoje prášky, je jeho blbost (stejně tak, kdyby se spolehl, že mluvíš pravdu a přitom bys prášky nebrala vůbec). Problém by byl, kdyby to popřel, pak by tě (resp. vás) čekala anabáze vyšetření, soudů, prokazování otcovství, atd... Nic záviděníhodného.
Co chceš poradit? Vždyť ty už sis poradila - už ses rozhodla. Teď už musíš jenom přijmout následky.
květen 23, 2007 14:11
TAK TOHLE JE ASI UKÁZKA TOHO, JAK SE : monty
SINIXI, ona přeci už ve svém dopise psala, že žádnou kritiku nepotřebuje... Jsi jak zapšklá baba. Takže podle tebe má držet hubu a krok. Ona si to udělala sama, že?
Prostě - když, tak "hanba padne na její rodinu", on je v tom zcela nevinně...

"Mudrc" se prostě nezapře.
květen 23, 2007 14:17
Jasně, žádnou kritiku nepotřebuje! Jenom pomoc ... Ehm, taková skromnost.... : Kráťa
Cituji:"...a problem je v tom, ze jsem se to dozvedela samozrejme az pozdeji." Samozřejmě? Já tedy nevím, já JI nemám, ale myslím, že se to žena dozví dostatečně včas. Když selže nejen antikoncepce, ale i všechny signály - to sakra shoda okolností.
Ano, byli na to dva. I na to selhání preparátu. Oba však původně dítě nechtěli a z tohoto společného předpokladu vycházeli. To Jitka změnila svůj původní názor a rozhodla se dítě si nechat. Proto bych asi neměl "otci" za zlé, kdyby si ho nechat nechtěl.

Není nad to dělat vše s rozmyslem a řádnou přípravou. Není nad to nechat si podepsat prohlášení, že níže podepsaná se rozhodla soulož vykonat dobrovolně za účelem ... A nejlépe s ověřeným podpisem (mám kolegu, který si tato prohlášení dává do rámečků na zeď).
květen 23, 2007 18:49
Sinix to mel napsat takto; : JASMINA
Ale Ty nase chudinko mala,takova smula a zrovna potkala Tebe,vis,na policii nechot,oni by se Ti i vysmali ikdyz jasne ze kdyby policie byla citliva k mladym lidem,tak by ho hledat sli. A vis holcicko,socialni odbor nema kompetenci hledat tatinky dle krestneho jmena ale aspon Ti budou davat pridavky na dite. A on byl chudacek taky naivni,jasne,mohla jsi lhat ale Ty jsi verila tolik na tu antikoncepci,podvodnici jsou ti vyrobci....nic,necham toho.
Jen se ptam-kde je od Sinixe kritika,kde pise ze ma drzet hubu a krok?
Jak je to mozne,ze vsichni zde mluvime cesky a presto si nerozumime ale hned se napadame?
To uz ta nase generace fakt tak zblbla?
květen 23, 2007 20:11
alena malena, : bb
jakou vinu? snad zodpovědnost za dítě, ne?
morálka nemorálka, holka je ta, co rodí, kojí, a většinou, alespoň prvních pár týdnů, přebaluje...tak by se ve vlastním zájmu měla postarat, aby se nestalo, čili nespoléhat jen na jeden způsob antikoncepce. Když to neudělala, a pomilovala se s klukem, jehož příjmení ani nezná, nešla do toho proto, aby s ním zakládala rodinu, ale že jí bylo momentálně právě s tímhle hezky. Kdyby to nebyl on, byl by tam jiný. A co když ho najde, a on řekne, ale tys rozhodla za mě, já dítě nechtěl, tak dík za info, že nějaké je...a nebo vůbec, není to moje...že hon na DNA testy kvůli výživnému. Hezký.
květen 23, 2007 20:45
... : bb
čili, podle mě jediná rada je, nezdržovat se pátráním po tom, s kým jsem se jednu noc svezla na vlně touhy někde na mezi, a starat se o zařízení jiných věcí

květen 23, 2007 20:47
bb : JASMINA
Sice maji holky pravdu v tom ze by vedet mel,jednou ale asi nejrozumnejsi by bylo,kdyz se to dite uz narodit ma,aby mu to oznamila trochu pozdeji,az se to male narodi,at nejdrive ukaze,ze se umi postarat i sama,ze ho nehleda kvuli placeni,ze je samostatna.
Tim padem se to ten kluk dozvi bez tlaku na nej a byla by zde i vetsi nadeje,ze by se eventuelne (pokud bude volny) dali i dohromady jako rodina.
Kdyz ted bude potrestene patrat honem honem aniz by mela jeste brisko,ten kluk se vydesi a utece.Jinak kluk zareaguje na jakysi pomyslny zarodek,jinak kdyz uvidi bejby.
Nerikam nezjistovat,kdo to byl -ale neplasit.
A pak,pro Jitku,nejake nasilne vymahani alimentu (protoze ma to dite pravo) se vyplatit nemusi do budoucna,pac kdo ma povinnosti,ma i prava,vis prd,co je zac ale dite bys mu pujcovat musila,kdyby o to stal...muze to byt hodny trouba,muze to byt sadour...nevis....
květen 23, 2007 22:59
Já bych nepředjímala rozhodnutí budoucího otce : wendy
hlavně bych ho našla, bude koukat jako puk, ale to je život a ten se nemazlí. Buďto se domluvějí nebo ne, ale vědět to má právo. Existuje důkaz DNA to už není problém zjistit otcovství. Za všechno se platí, a někdy i alimenty. A na ty má právo dítě a to nemusí brát ohledy. Takže tak.
květen 24, 2007 08:36
presne vono : Jasmina
jak jsem to psala Wendy....aby za par let sem pak nepsala mlada maminka,jak to udelat,aby znemoznila styk biologickymu otci s ditetem,ze jo?
A pak se divime nektere ze chlapi jsou zbabeli balit zenskou.....
květen 24, 2007 08:53
Tohle dopředu nikdy nevíš Jasmi : wendy
všechno je svým způsobem risk, i to, nemít dítě vůbec. Na to je život příliš barvitý...kalkulovat dopředu co by kdyby, on i otec zpočátku vzorný manžel se může stát pro děti i manželku noční můrou. I když tahle probíraná rychlovka je fakt síla. Když se na to člověk třeba dívá v kině - jak kapitán nechá nastoupit celou jednotku a slečna jde a hledá otce, vypadá to jako dobrá operetní zápletka. Ve skutečnosti už to taková sranda není.
květen 24, 2007 09:21
Milý (-á) Monty, : Sinix
zkus si můj příspěvek přečíst ještě jednou a pomaleji. Stejně jako Jasmína (díky, Jasmíno smilies/smiley.gif ) tam nevidím žádnou zmínku o ničem z toho, z čeho jsi mě nařknul (nařkla).

bb, souhlas.

wendy, pochybuji, že ho má šanci najít jinak, než že se jí přihlásí sám (ale proč by to dělal, když to neudělal dosud - evidentně nemá zájem) nebo náhodou...
květen 24, 2007 09:37
wendy : Jasmina
Kdyz nekalkulovala pred tim,mohla by ted.Nerikam ze vykalkuluje manzelstvi ale tady nema co ztratit,leda by mohla ziskat,kdyz uz nic jineho,tak pratelstvi,coz by i to bylo pro decko lepsi.
Najit ho muze,testy dnes jsou,prachy od nej ziska mozna taky.
Ale nikdo z nas a ani ona nevi,co je zac onen mladik.To dite tu nebude jako morce na par let a zivot se vyviji dal.
Nezapomen ze kdyz ona pujde tvrde za svym-on taky pozdeji muze tvrde za svym.Jako uznany otec bude mit pravo na to dite,ne jen povinnosti. Muze delat naschvaly ve vychove,vzdyt preci vis,kolik uz bylo probirano pripadu,kdy i manzel po rozvodu delal skrze deti hnusne kousky.
Kdyz po porodu otce neuzna,nikdo ji pak nebude zasahovat do budouci vychovy ale kdyz za tim chlapem pujde slusne a nebude na nej tlacit a on bude treba taky slusny a vznikne oboustranna snaha o zabudovani kompletni rodiny-vzdy si pak sve dite on muze adoptovat.
Tady fakt nevidim dobre jit za nim s pozadavky,on ji bral jako ulet,po te noci ji neshanel,ona take ne,kazdy zije svuj zivot a ted nahle pro nej-jsi tatinek a plat.To vezme spousta muzu i jako podraz a bude ji verit ze mu nelhala a tu antikoncepci opravdu mela? Bude se citit podveden a mohl by ji to v budoucnu oplatit.
Takze,to co pisu,to ani neni kalkulovani,to je proste opatrnost a cit;-co zasejes,to sklidis.Ona se nakonec sama rozhodla to dite mit a nikoho dnes do snatku nedonutis ikdyz je dite na ceste,takze jediny o co prijde jsou alimenty,no na druhou stranu dostane od socialky pridavky,ktere by jako vdana pani nedostala.Otce at zjisti,aby jednou mohla svemu diteti rici,kdo je otec,zbytek jak se vyvine,zalezi na obou.
květen 24, 2007 10:00
Sinix : Jasmina
smilies/wink.gifvim uz ze staci male nepochopeni a vznikne valka ale ja jsem "mirotvorce" mam to v horoskopu))))
květen 24, 2007 10:04
Ať ho najde jakkoliv - bude-li chtít a bude-li mít štěstí, : wendy
bude pak už záležet na něm a na jejich další domluvě. Je fakt, že bych - se zbytkem hrdosti v tomto konkrétním případku - jej do ničeho taky asi na sílu nenutila...
květen 24, 2007 10:54
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]