O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ALKOHOLISMUS - JEDNA Z "MOROVÝCH RAN" PDF Tisk E-mail
Neděle, 20 květen 2007
Přejít na obsah
ALKOHOLISMUS - JEDNA Z "MOROVÝCH RAN"
Strana 2

 Není snad mezi námi člověk, který by se už nesetkal s nějakým pijákem či alkoholikem a to buď ve vlastní v rodině, v práci, případně mezi známými. Je též možné, že máte sami problém s alkoholem. Závislými na alkoholu jsou v České republice desítky tisíc lidí, "problém" s alkoholem má dle statistik v ČR 25% mužů a 10% žen. Vcelku přesné odhady říkají, že je v ČR zhruba 26.000 alkoholiků!  

 

 

     Alkohol musíme považovat za tvrdou, silně návykovou drogu, obzvláště v psychicky těžkých obdobích, kdy se stává berličkou. Její nebezpečnost spočívá v tom, že je všude a patří k různým rituálům (oslavy, atd.). Nastala zvláštní doba, kdy není outsiderem ten, kdo pije alkohol, ale ten kdo abstinuje.

 

A tak není divu, že už pokolikáté máme dopis do poradny na toto téma... Lída píše:

 

     Mam kamarada, je mu 31 let, ktery jezdi z prace domu prevazne jenom o vikendu.. Jeho rodice jsou rozvedeni a jeho matka bydli asi 15km od jejich puvodniho bydliste s novym manzelem. Otec meho kamarada hodně pije a nechce jit na leceni, nesnazi se to pred synem ani schovavat a na to, ze je mu 50let, vypada strasne.,Malo ji,,jen jednou za cas jde do prace, aby se nereklo a zbytek roku promarodi,[propije], je vetsinou na neschopence, kterou mu vystavi jeho kamarad doktor  - mj. taky alkoholik.

 

     Miva obdobi, kdy je to lepsi a dokonce obcas navstivi dceru a pohraje se s vnoucaty.,Ale pak jako kdyz utne, a zmeni se ze dne na den.,Muj kamarad, se kterym se znam 15let ,je z toho dost spatny, protoze se jeho stav jeho otce za posledni 2 roky rapidne zhorsil a nevi jak mu pomoci.

 

     Zkousel mu domlouvat po dobrem a tisickrat se s nim taky pohadal, proc na vsechny kasle a je takovy sobec. Kdyz jsem s nim tuto situaci probirala, byla jsem z toho fakt smutna a jen jsem mu rekla, ze ani po dobrem ani po zlem nic nezmuze  pokud nenajde pricinu jeho piti a nezjisti  jak by mu mohl pomoci. Nevim  jake jsou u nas zakony ohledne leceni nedobrovolniku, jestli vubec neco takoveho existuje. Jestli nekdo z vas prozil neco podobneho, co by jste mu poradili VY? Jak se ma zachovat? Vim, ze se o otce boji.....

 

Lída

 




 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]