O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK NA ZVÝŠENÍ VÝŽIVNÉHO? PDF Tisk E-mail
Úterý, 16 červen 2009

Dobrý den, mám na vás následující dotaz: přesně před rokem mi bylo na mou žádost soudně zvýšeno výživné na dceru, která je nyní na 2. stupni ZŠ.  Ona má vážně zdravotní problémy, které stojí nemalé částky měsíčně, jezdíme na vyšetření i 3-4 krát měsíčně mimo město; má speciální dietu, která také není finančně nejlevnější.

 

 

 

 

 

     Jsou to vysoké doplatky za léky měsíčně, takže se s výdaji za dceru vyšplhám i na 2000 a výše za cesty k lékařům a léky + má astma, kde za léky doplácím také max. do 500 měs., dále navštěvuje 2 kroužky za 350 Kč měsíčně. Ale to, že je astmatička a že má kroužky, to už zaznělo u soudu před rokem. Do toho ji musím živit, šatit a musím platit nájem. Nyní otec platí 2 500 Kč měsíčně. Je nyní ženatý a nemá jiné vyživovací povinnosti, jeho čistý příjem činí asi 15 - 16 000 Kč měsíčně. Můj dotaz proto zní: hlavně potřebuji vědět, jestli mohu nárokovat zvýšení výživného zpětně alespoň od doby posledního zvýšení  - tudíž 1 rok zpětně.

 

     Jinak otec se s dcerou nestýká od jejího narození, ani nejeví nejmenší zájem o ni a o podílení se na nějakém finančním placení mimo výživné. Jinak výživné platí řádně.

 

     A ještě jedna důležitá věc: on tvrdí a to i u soudu, že jeho žena je nezaměstnaná, ale já vím, že dělá, tak jestli mohu dát nějaký návrh na prověření téhle situace, jako aby soud vyžadoval nějaký důkaz, že je jeho žena opravdu nezaměstnaná? A pokud ano, mám tuto žádost vepsat už do žádosti o zvýšení výživného a jak?

 

   Nyní se má situace výrazně změnila, protože já mám ještě další vyživovací povinnosti - dostávám na další dvě děti, ale je nejdůležitější, že dcera a já máme tedy celkem se třemi dětmi příjem asi 14 OOO Kč a jen 7 500 Kč dám za bydlení, protože jsem samoživitelka. Takže bych chtěla nárokovat zvýšení výživného na 3 500 Kč. Myslíte, že je to vzhledem k příjmům otce dcery reálné? Děkuji za odpovědi.

 

Monika

 

 

 

 

Komentáře (44)add feed
... : katka*
Těch 14tis. pro 4 lidi je docela málo. Počítám, že chodíš do práce výživné na 3 děti to je snad víc, než 14, ne? Docela by mě zajímalo, jak souvisí to, že za byt dáš 7500 protože jsi samoživitelka - kdybys nebyla, tak by to bylo levnější nebo co?
výživné se neproplácí zpětně, ani se při přeplatku nevrací, s tím bych nepočítala.
Pokud vím, obvykle se žádá o zvýšení výživného nejdříve po 3 letech, nebo pokud se výrazně změnila situace - což by mohl být tvůj případ.
Jak to je u soudu s novou partnerkou, to říct nedokážu, to nevím. Vím že soud bere v úvahu příjmy i výdaje celé rodiny, ale jestli je musí dokazovat, to nevím. U mne to proběhlo tak, že bývalý řekl, že jeho žena má takový a makový příjem, žádný papír po něm nechtěli. tak nevím. Naopak po mně chtěli i doklady z lékárny za doplatky, potvrzení o zaplacení kroužků, prostě absolutně všechno. Tak nevím. Někdy pochybuji o nestrannosti soudu.
červen 16, 2009 16:15
divný.. : linduška
Pokud ovšem chodí do práce...
Podle všeho, jak to tak vypadá, tak Monika do práce asi nechodí.
Asi těch 14 tisíc je součet všeho, co dostává od otců a státu.

červen 16, 2009 17:59
linduško, : Vodoměrka
kolik tak asi mají třeba prodavačky v Penny, Lidlu nebo jinde? Kdybych vzala 3 x 2500 Kč na alimentech, tak je to 7500 a nějakých 7000 výplata... no a možná by dosáhla na přídavky, takže by bylo zase pár kaček navíc... a nebo je to i s přídavky a ostatními dávkami a maminka nepracuje, ale je doma... třeba ty další děti jsou malé a ona je na mateřské... ale určitě bych o zvýšení výživného požádala, třeba jí to přiklepnou... a do žádosti se píší všechny rozhodující skutečnosti pro zvýšení, tak ať tam vypíše všechno... jinak by jí určitě poradila příslušná sociální pracovnice a tu žádost s ní sepsala... mají zkušenosti a ví, co a jak...
červen 16, 2009 18:09
Akorát by chtělo ujasnit, jak to vlastně je... : Vodoměrka
"dcera a já máme celkem se třemi dětmi" - tak bych to chápala, že tazatelka žije s dospělou dcerou, svou nezletilou dcerou a ještě dalšími dvěma dětmi (od dcery? nebo její vlastní?), nebo má svěřeny do péče ještě i ty dvě dceřiny děti? Ale fakt je, jestliže se situace v rodině změnila, a vzrostly náklady, tak je namístě podat žádost o navýšení výživného... jen mě teď vrtá hlavou, jak to teda s Monikou a těmi dětmi je... smilies/wink.gif
červen 16, 2009 18:13
jo, je to trošku kostrbatě napsaný - : d@niela
ale podle všeho má CELKEM tři děti...

červen 16, 2009 18:24
pisatelka : monika
muj text byl trochu pozmenen,mam 3 deti 12,9 let a 1 rok,jsem na materske,beru vyzivne 2500,1000 a na nejmensi nic neni uveden otec,zadat bych chtela na tu 12ti letou.
červen 17, 2009 00:52
KATKA pisatelka : monika
vyzivne se zada zpetne az za 3 roky a pokud je zvysene za 3 roky rozdil mezi castkami otec matce dluzi a splaci,jinak pred rokem mi bylo receno soudkyni ze az porodim a dcera bude na 2 stupni zš mam znovu pozadat.
červen 17, 2009 00:58
... : katka*
tak to je fakt skvělé - takže jestli to dobře chápu, když si vzpomene matka dětí mého muže, že má málo, a soud to uzná, tak zaplatíme jako rozdíl za ty tři roky zpátky????? no to snad ne? To by bylo postavené na hlavu, nemyslíte? Chápu, že když neplatí, tak to musí zpětně doplatit, to jo, ale to zvýšení? Vemte si, že Monika chce přidat 1000, to je za tři roky 36tisíc - kde je má asi ten otec vzít? to bude nějaká blbost...
výživné se počítá z aktuálního příjmu - přece ne zpětně...
Jinak mi přijde docela nefér, chtít po otcizvýšit výživné, protože se mi narodilo další dítě, které "nemá" otce=výživné...
Nevím, nelíbí se mi to.
(pro informaci - dostáváme i platíme alíky - takže nejsem zaujatá)
červen 17, 2009 08:16
katko* : Kamila
ano, s tím výživným je to tak, až tři roky zpětně - co se divíš, v našich zákonech jsou věci, že zůstává rozum stát. Na druhou stranu se domnívám, že zvýšit se skutečně dá až po třech letech, ale nejsem v tom kovaná, naštěstí jsme se vždycky dohodli mimosoudně...
červen 17, 2009 08:34
no, já mám dojem, že lze žádat o výživné až tři roky zpětně, : Vodoměrka
ale při zvýšení již stávajícího je to přece vždy podle toho, že se změnily nějaké ty okolnosti, takže by to mělo jít od doby, kdy tato změna nastala, ne? Např. když začalo dítě chodit do školy, nebo začalo mít nějakou dietu a tak... a ne za tři roky zpětně, ať je to jak chce...
červen 17, 2009 08:36
katko, : Ája
ono je to těžké... žádat o výživné se dá až 3 roky zpětně, pokud vím. Pokud soud uzná, že skutečně už před 3 lety mělo dojít ke zvýšení výživného, vzniklý dluh se rozepíše do splátek. Nejsou to zase nějaké horentní sumy - u mě to třeba bylo tak (nežádala jsem zpětně, ale než soud rozhodl, vyřídil odvolání otce, kterému se nechtělo platit apod., tak vznikl dluh), tak soud první instance nařídil splátky dluhu á 100,- Kč měsíčně (tzn. otec by mi dluh splácel následujících 5 let...), soud druhé instance, kam se otec odvolal, potom splátky upravil tak, že je zvýšil na 1000,- Kč měsíčně.
Ono požádání o zvýšení zpětně je zřejmě jakousi ochranou pro rodiče pečujícího o dítě. Tříletá lhůta je skoro dost, to jo, ale zase si nemyslím, že by soud rozhodoval bezdůvodně a automaticky něco přiklepl.
Co se týče narození dalšího dítěte - neřikám, že s tím souhlasím bez výhrad, ale v tomto je situace rovná pro oba - zrovna tak, když si otec platící výživné pořídí dalšího potomka, může požádat o snížení výživného na to první dítě, protože se jeho situace změnila.
Takže tak smilies/wink.gif
No, pisatelce dotazu jsem moc neporadila, abych se přiznala, jsem z toho trochu jelen. Každopádně - kdysi na idnes.cz byla taková neoficiální tabulka soudů, jak přibližně určují výši výživného a na dítě ve věku 12 - 18 let(pokud je to jediná vyživovací povinnost otce) tam připadlo asi 21,5% příjmu otce, takže těch 3500,-, co chceš nárokovat, by tak nějak tipťop mohlo vyjít s tím, že to je teda horní hranice. Ale ta tabulka není nijak závazná, je to jen neoficiální pomocná záležitost.
červen 17, 2009 08:47
... : katka*
bohužel se u nás soudy neřídí žádnými tabulkami ani procentem z platu - i když by se mi to líbilo smilies/wink.gif
nevím, o tom zvýšení zpětně jsem ještě nikdy neslyšela navíc, když jsem žádala u soudu zvýšení na svoje dvě děti z důvodu zvýšení poplatků u lékařů/lékárnách, zvýšení cen obecně a zvýšení školních nároků, tak mi bylo řečeno, že to co uvádím teprve bude od nového roku (soud proběhl v prosinci) ale soud posuzuje aktuální situaci, která je právě ted.
tak jak může posuzovat zpětně? to pak musí vzít zpětně i příjmy rodiny...
nevím, naše soudnictví moc nechápu... smilies/angry.gif
červen 17, 2009 10:21
Katko : bb
ano, jde to. Jednomu z našich zaměstnanců strhávám z platu výživné exekucí už několik let. První roky platil 800 a jeho bývalá žena pořád volala k nám, protože jí nebral telefon, chtěla se s ním domluvit na vyšší částce, protože tohle určil soud když dítěti byly asi 4 roky. On víc platit nechtěl, tak to dala k soudu. Dostal 2 000 Kč a k tomu 2 roky zpětně, a rok předtím 1500. Takže z 800 platil rázem 2000 plus doplácel 2x12x(2000-800) a 12x(1500-800). Ale splácel to rok, nemusel to zaplatit najednou. Z platu jsem mu následující rok najednou místo 800 strhávala 5100.
No, a loni ho bývalá opět kontaktovala a velmi rád přistoupil na zvýšení o 500 bez soudů, aby mu to soudně nezvedli o víc.
červen 17, 2009 10:42
... : bb
a ano, soud obešle současné i bývalé zaměstnavatele, případně finanční úřad, a zjistí si příjmy i zpětně. Rozhodující ale je posouzení potřeb dítěte, 15letý středoškolák nemůže mít výživné jako 5leté dítě. V případě našeho zaměstnance soud vyžádal potvrzení jeho příjmů tři roky zpětně, podrobně za jednotlivé měsíce, včetně cestovních náhrad a nemocenské.
červen 17, 2009 10:47
... : katka*
jéžiši, doufám že to nečte taky bývalá žena mého muže... smilies/shocked.gif
červen 17, 2009 11:00
katko, : Ája
jinak souhlas - naše soudnictví též nechápu...
červen 17, 2009 11:02
... : monika
muze se zadat az za 3 roky zpetne ale samozremne pokud 3 roke zpet nebyl vydan zadny rozsudek,tudiz ja 3 roky zpetne zadat nemohu protoze pred rokem bylo vydano zviseni takze ja mohu zadat pouze za rok zpet,kde ma na to katko otec vzit???to je mi ukradene myslis ze da vice nez ja za jeji peci co se tyce jidla osaceni atd??on o ceru neprojevil jedinou znamku zajmu kdyz ji potka nepozdravi ji a pritom mu nebylo trapny prijit za mim bratrem na navstevu,vzivote ji nedal ani na zvykacku za 1 korunu,nezajima ho jeji zdrav.stav,a ja mam brat ohled na takoveho cloveka?jednou to dite je jeho tak jako mne a kdyz ja mohu jiz skoro 13 let si odtrhavat od huby a zajistit dceri vse potrebane tak proc ne on,nejsem bestie co chce chlapa stahnout z kuze do minuleho roku platil 1000kc a za 3 roky zpetne jsem nezadala a mohla jsem,2500 plati ted rok.
červen 17, 2009 12:50
katka : monika
nezadam proto ze se mi narodilo dite ktere neni tohoto otce od toho mam materskou a myslim ze 7500 matersky pokryje naklady rocniho decka dostatecne ale proto ze je dcera nemocna a pokud to takto necham nebudu moci dceri zajistit potrebnou peci,nema pouze chripku nebo banalni onemocneni,nsverim ji do pece k sarlatanovi jen proto ze nemam na cesty k lekarum kam musim dojizdet 30km,bohuzel v čr jsou na tuto nemoc pouze 3 detsti specialisti nemam jinou volbu a to neni jediny vysetreni nebo lekari ktre absolvuje.do prace jit nemohu a na brigady behem materske take ne jsem sama nemam hlidani na malou nemam ji kam dat.
červen 17, 2009 13:05
katko : bb2
a to jsem napsala jen jeden z příkladů :-) Měli jsme tu pěkné vejlupky. Jeden byl u nás asi 4 roky, už si přesně nepamatuju, a od začátku do konce na existenčním minimu. Pak to zabalil, že se mu to nevyplatí, šel dělat načerno, tudíž opět začal dlužit a nakonec šel sedět. Ale já fandím spíš jejich bývalým, ony mi sem chodily brečet, protože vykukové neměli účet, trvali na výplatě hotově a ony z nich pak nemohly dostat penízě. Tak chodily sem a dělaly jsme společně psí kusy, aby se tu sešli ona a on zrovna náhodou když bral dobírku, zálohu nebo cesťáky. Ona zaklepala, já ji pustila dál a před námi v kanclu se styděl jí výživné nedat. Taky jim dávám za odstrašující příklad toho za katrem, že jako se jim vyplatí dělat a splácet, protože děti jednou vyrostou a oni budou bez záznamu v rejstříku ;-) Ten co platil 800 nepřispěl dceři na nic, společný čas trávili u něj doma, nevzal ji nikam, nekoupil dceři ani dárek. Takže matka financovala všechny kroužky, rovnátka, očkování, brýle, všechny výlety, ZOO, kino, bazén, poutě, vánoce, narozky, svátky. S vypětím sil a pomocí svých rodičů, protože jeho byli ve pryč. Atd. atd., to by bylo na dlouhé povídání.
červen 17, 2009 13:08
moniko : mia
víte o tom,že byste mohla brát příplatek k přídavkům na děti z důvody nemoci dcery?
červen 17, 2009 13:54
Moniko, : Krakonoš
můžu mít jeden indiskrétní dotaz? Co tě vede k tomu plodit děti (už 3x) s "takovejma člověkama", zjevně pokaždý s jiným? Hodláš v tom pokračovat, nebo už sis mezitím stihla něco nastudovat vo antikoncepci? Tvůj přístup k mateřství teda fakt nechápu, ale jsem rád, že vytěžuješ naše soudy, voni by se tam bez takovejchhle případů nudou ukousali.... smilies/angry.gif
červen 17, 2009 16:20
krakonos : monika
vis chodim po svete a vyhledam takovy lidi aby mi udelali dite,ty asi deti nemas a ani se s takovym nazorem nedivim,tak za prve deti jsem si delala vzdy ze jsem chtela,ne ze jsem do toho vlitla nahodou,za druhe do toho ti je ho...o od toho jsem ten dotaz nepsala aby se ozval chytrak jako ty,neznas me,nikdy jsi me nevidel tak me nesud.a o co ti vlastne jde o to ze chci vyzivne od chlapa,z tvy kapsy to nepujde tak pomlc,pokud jsi muz podle prezdivky odhaduji ze jsi jeden s tech kteryho oskubala zena na alimentech a tady se snazis na me lecit komplexi,tak prosim odejdi od kud jsi se zjevil a hezky zbytek vecera.rady a nazory uvitam od lidi co maji zdrave nazory.
červen 17, 2009 19:53
No, měl jsem z tebe takovej zvláštní pocit, : Krakonoš
tvoje reakce tomu pocitu vodpovídá, tak sorry, že sem se zeptal a vobtěžoval, víc už ani psát nemusíš. Pa. smilies/wink.gif
červen 17, 2009 21:56
Přiznám se, že mi vrtalo hlavou to samé, co Krakonošovi. : Myška
Díky Moniko za poslední příspěvek, jak patrno z tvého projevu, musela Daniela tvůj úvodní příspěvek dost upravit.
Máš pravdu, nic nám není do toho, kolik dětí máš a s kolika otci. Ale chtěla jsi radu, obrátila ses na fórum, a musíš počítat s tím, že krom rad mohou přijít i pro tebe nepříjemné otázky.
červen 18, 2009 06:55
... : katka*
Když si jednou dítě pořídím, musím počítat s tím, že ho budu tak 20 let živit. Musím počítat i s tím, že otec se na to může (nebo nemusí) vy...(kašlat) a musím ho uživit sama. Když nemám prachy, chodím do práce a makám jak to jen jde a nelezu na mateřskou za 7tisíc.
Já se starám o své dvě děti - naštěstí po soudních tahanicích tatínek platí jak má (a že to nepokryje jejich spotřebu je jasné všem), navíc mám doma nevlastního syna, kterého máma vystěhovala k nám a na druého platíme - taky poctivě.
Nemám ráda typy lidí, co se chovají nezodpovědně a vinu hážou na všechny kolem, jenom oni za nic nemůžou...
červen 18, 2009 08:34
.. : monika
ano zadala jsem o radu ale krakonos mi neradi krakonos ma pouze rejpave reci,kdyz pujdu k pravnikovi pro radu myslis ze bude resit proc jsem si delala 3 deti????mate se snad vyjadrovat k tematu a zjistovat max.podrobnejsi veci k tomu abyste mohly poradit a rozhodne muj pristup k materstvi neovlivnuje to jestli ma nebo nemam pravo zadat zvyseni vyzivneho.katko to ze mam 3 deti nedavam za vinu nekomu jinymu co to meles????ja sve deti uzivim ja si do ted nestezovala na nic,ja preci nerikam ze nemam detem na jidlo nebo tak ale pokud ma dcera potrebuje zvlastni peci a ta situace nastala ted tak otec je povinej se na tom podilet a vubec me nezajima jestli chce nebo nechce to je jeho problem a pokud neni schopnej se domluvit normalne od tho tu jsou soudy!!!!a katko tva veta...Když nemám prachy, chodím do práce a makám jak to jen jde a nelezu na mateřskou za 7tisíc....me teda udivuje,rekni mi jak chces jit do prace s miminem to si ho mam dat do satku na zada a jit okopavat pole nebo co??kam ji mam dat mi rekni az to vymyslis dej mi vedet ja to udelam a pujdu makat rada,nebo bys mi mohla malou hlidat kdyz ses takova chytrolina!!!!!!zasnu optravdu.a zadam vsechny reste to co mate a nereste proc mam 3 deti to nema vliv na zvyseni vyzivneho.necekam jen pozitivni reakce ale necekam taky nic mimo tema a toto mimo je a dost.
červen 18, 2009 10:01
... : katka*
Moniko,
nerozčiluj se nemá to cenu. Psala jsem v první osobě (já) - tudíž z toho vyplývá, že jsem psala o sobě - to jsi nepochopila, viď? Já o sobě vím, že další dítě by bylo jenom problém - jak organizační tak finanční - a proto jsem si další nepořídila - tzn. chovám se zodpovědně. Možná by sis z toho mohla vzít příklad a nepořizovat si třeba čtvrté, možná jsi se tak mohla zachovat už před dvěma lety a nepořizovat třetí... ale je to tvoje volba, tvůj život a jaké si to uděláš, takové to máš.
Já chápu, že chceš zvýšit výživné na dceru - i s ohledem na zdravotní stav a nemám nic proti tomu, jen se mi nelíbí to "zpětně", a to "když má dítě ať platí" spíš by mělo být když má dítě, ať se stará... a do toho se mu asi moc nechce. Možná se mu ani nedivím.
Znám lidi, co pracujou z domova. Přemýšlej nad tím a neobviňuj okolí že ti nerozumí. No, nerozumí.
červen 18, 2009 10:13
... : katka*
... kousek mi z toho vypadl - nevím proč.
...v okolí je manželský pár - mají malou holčičku - on má invalidní důchod (právem) ona mateřskou. A taky mají nouzi o peníze. Proto ona chodí do práci na noční - a on ve dne a střídají se v péči o malou. Jenom nevím, kdy spí...
ale chápej SNAŽÍ SE!
červen 18, 2009 10:17
Moniko, pokud budeme řešit podle tvé rady to, co máme, tak ti nikdo neporadíme. : Myška
Protože si budeme každý řešit své problémy, a problémy těch druhých nás nebudou zajímat, i kdybychom nakrásně znali řešení.
No nic, měj se.
červen 18, 2009 10:18
moniko : mura1
cim dal vtipnejsi
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 18, 2009 11:59
chachá :-)) : bb2
ano zadala jsem o radu ale krakonos mi neradi krakonos ma pouze rejpave reci,kdyz pujdu k pravnikovi pro radu myslis ze bude resit proc jsem si delala 3 deti????mate se snad vyjadrovat k tematu a zjistovat max.podrobnejsi veci k tomu abyste mohly poradit a rozhodne muj pristup k materstvi neovlivnuje to jestli ma nebo nemam pravo zadat zvyseni vyzivneho.


Moniko, rády to uděláme tak zodpovědně a poctivě a bez komentářů, jako tvůj právník. Zaplatíš nám dejme tomu 60% toho, co jemu? 50% sleva za to, že mmáme jiné nikoli právní vzdělání :-) každému z nás, neb kolik právníků znáš, tolikkrát palmáre platíš.

Uvědom si, že tohle je 1. internet, 2. internet, 3. internet. A že ti nedlužíme nic a ptát se můžeme na co chceme. Ty nemusíš odpovídat a to je tak všechno, co můžeš.
červen 18, 2009 12:49
... : bb2
ano, jsme odkojení pětiletkou, pracujeme na 110%
a nebo jsem dyskalkulik
červen 18, 2009 12:50
vidis bb : mura1
a ja premyslela, jestli ta sleva 50% je z tech 60% smilies/grin.gif

červen 18, 2009 13:07
Moniko, : Vodoměrka
máš pravdu, právník nebude rozebírat jako krakonoš, proč sis pořídila tři děti, tomu to bude jedno, hlavně když mu dobře zaplatíš... no a krakonoš po tobě vlastně žádnej poplatek nechce..
červen 18, 2009 13:23
muro : bb2
mohla jsem to nechat jako rébus zdarma,co ;-)
červen 18, 2009 15:52
tak to co jste : monika
mi tu zatim rekli vy tak to uz vim davno tudiz spise nechapu ja proc odpovidate nekde kde nemate ani šajn o dane veci,myslela jsem ze tu odpovida clovek k věci vzdelani a ne kde kdo,tak pardon ze jsem otravovakla svym prispevkem a uz se s tim lamat hlavu nemusite a jinak diky za ucast.mejte se
červen 18, 2009 17:09
Moniko, : Vodoměrka
ptala ses, jestli je reálné nárokovat si zvýšení výživného a na to ti Ája 17.července v 8.47 odpověděla... jestli ti to nestačilo, tak jsi měla kváknout, co vlastně chceš, na co víc se ještě ptáš... jestli jsi chtěla jiné odpovědi, měla jsi položit jiné otázky... tak... a hlavy si tady lámeme moc rádi... smilies/wink.gif
červen 18, 2009 18:25
Člověk k věci vzdělaní :-) : Myška
My jsme tu Moniko parta lidí, kteří si povídají a vzájemně si radí. Není to odborná poradna. Pro tebe bude nejlepší, když zajdeš k právníkovi pro odbornou radu, kterou taky patřičně zacáluješ. To víš, co můžeš čekat za rady od neodborníků, kteří si dokonce dovolí ti položit pro tebe nepříjemný dotaz.
červen 19, 2009 06:59
Moniko : bb2
ptala ses, co si myslíme - přečti si poslední větu svého dopisu. A my ti teda napsali, co si myslíme. Hlavu si s tebou opravdu nelámeme :-)
červen 19, 2009 19:22
Pro zasloužilou matku tří dětí Moniku(nebo jak se jmenuješ) : tonicek
Pečlivě jsem si pročetl všechny tvoje reakce na názory všech zůčastněných na tomto fóru.(Proč jsi neuvedla otce toho třetího dítěte?Třeba ho ani neznáš,nebo snad s toho máš nějaké finanční výhody?)I kdyř výživné je samozřejmě pro dítě,ale měl by se brát při rozhodování o výživném v potaz i morální profil osoby domáhající se stanovení,nebo zvýšení výživného a pod.Buď nesmírně ráda,že žiješ v této společnosti-Muslimové by tě již dávno ukamenovali.Přeji zdraví tvojim dětem!!!
listopad 08, 2009 10:53
mullerOVA : VALERIE
dobri den pam prozbu mam dvje deti za svobodna a otec neplati a tet si pozadal o snizeni a cera de na druhi stupen a sin de do ctvrty moc vas prosim o radu s manzelem mam dvj deti tak ze to co videla to je tak akurat na najem a najidlo pak bobyram materskou 6000kc a manzel 15000kc nevim si radu.dekuji mullerova
duben 02, 2010 22:34
mullerova : VALERIE
a najem platime 8270 na obleceni pro ctri deti potrebuji mnmalne 5000kc a na jidlo 5000kc ta ze nepokreju ani skolu a skolku.
duben 02, 2010 22:42
:% : JINALU85
Dobry den,mam dotaz mam s byvalim manzelem dve deti dceru 8 let a syna 6,5 let a ex manzel na ne ma platit 3tis ale z toho mi strhava dluch co mam u jeho matky coz je 1tis mesicne dolu takze pobiram 2tice na ruku bez jakeho koluv dokladu,tak bych se chtela zeptat zda toto muze mi strhavat nejaky dluh s penez na deti a jeste jeden dotaz jsem v invalidnim duchodu a nemam skoro zadne prijmi mam pro nas tri je 7500 na mesic coz vubec nestaci jelikozmnajem,skola druzina,obedy ve skole,prukazky na bus,a skolni potreby jak uz to u skolaku byva zda mam narok na zvysenki alemintu a vyzivovaci povinost na me jako na rozvedenou manzelku kdyz ma v pracovni smlouve zivotni min 11tis a zbytek dostava bokem neni to nikde jako by ty penize nebyli dekuji :-
říjen 02, 2014 10:00
zadam o radu : ingrit
Dobrý den ,jsem nezamestnana ,a nemam zádny príjem ,Mam 1nezletile dite 15lete,ktere bydli u babicky .ale neni to soudne ,jen domluva a take domluva na vyživném mesicne posílam 2500kc.Mam manzela on ma s prvniho manzelstvi 2deti ,nezletile nane plati 3800 a bere 10200,Stoho me dáva penize na moji dcerku ktera není jeho ,.Jak me vypocita socialka vyživne kdyz nemam prijem a manzel ma vyživne 3800kc.Dekuji za odpoved
září 08, 2015 13:36
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]