O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Přihlášení
Anketa
DOBRÁ RADA PŘIJDE VHOD - I. |
![]() |
![]() |
![]() |
Čtvrtek, 12 duben 2007 | |||
Samotný recept ještě nezaručí, že se jídlo povede - mnohdy je zapotřebí i trochu "čarovných triků," které se předávají mezi kamarádkami, které okoukáme od maminky či babičky, které mnohdy vyčteme z různých časopisů. Pár jich vám nyní nabízím. A jestlï máte také nějaké, přidejte se - vedle (jako poslední v seznamu rubrik) je odkaz „Napište nám“. Jejich souhrn pak bude publikován příště.
· Oblíbené řízky můžeme vylepšit. Před obalením je můžeme potřít hořčicí. Trocha česneku taky zvýrazní chuť masa. Aby bylo maso křehké, pokapeme ho citronovou šťávou a do strouhanky můžeme přidat trochu strouhaného sýra.
· Při smažení ve woku je dobré pánev rozpálit nejdříve na sucho a potom teprve přidáváme olej. Kousky jídla pak nasáknou mnohem méně oleje. Je také dobré s wokem hodně třást, jídlo se upravuje stejnoměrně a zbytečně se nepřipálí.
· Rýži nikdy už nerozvaříme, pokud do vroucí vody přidáme trochu studeného mléka. Když rýže při vaření zešedne, použijeme citronovou šťávu. Ta rýži dokonale vybělí.
· Těsto na líté perníky je vždy řidší. Plechy s vyšší vrstvou perníkového těsta pečeme zvolna. Důležité je prvních 10 - 15 minut troubu neotvírat, jinak perník špatně kyne.
· Česnek se v oleji rychleji smaží, proto ho při přípravě jídel přidáváme až na konec. Zabráníme tak tomu, že česnek zhořkne. Česnek má také antibiotické účinky.
· Masovému bujonu zajistí krásnou barvu upečené kosti. Vývar zabarvíme cibulovými slupkami. Vaječné skořápky a mrkev polévku zase vyčistí!
· Základem každého těsta je správně zvolená mouka, v zahraničních kuchařkách se neuvádí druhy. Proto bychom měli vědět, že hrubá mouka se používá na nadýchané koláče a knedlíky, polohrubá na kynutá těsta, piškotová těsta a dorty a hladká na záviny. Záleží však na druhu těsta.
· Oblíbené palačinky budou velice jemné, pokud do těsta přidáme trošičku oleje. Nadýchané budou tehdy, pokud smícháte mléko s minerálkou.
· Když rozkrojíte oloupanou cibuli a jednu půlku necháte na řezné ploše osmahnout dozlatova na oleji, přidejte ji do hovězí polévky. Polévka tak dostane zvlášť dobrou chuť a krásnou barvu. Stejně vám poslouží i kousek oschlého sýra.
· Salát uchováme čerstvý celý týden tak, že listy rozebereme a vložíme do mikrotenového sáčku. Z lednice potom bereme jen to množství, které potřebujeme.
d@niela
|
< Předch. | Další > |
---|