O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MHA PŘEDE MNOU, MHA ZA MNOU... PDF Tisk E-mail
Středa, 28 březen 2007

 Dobrý den Danielo, narazila jsem na Vaši poradnu náhodou. A měla bych na Vás dotaz. Po pětiletém manželství (po psychickém nátlaku manžela) jsem se úspěšně rozvedla. Ačkoliv jsem si (bláhově) myslela, že zůstanu sama. Náhoda tomu chtěla a jsem znovu vdaná.

 

 

    

 

     Po materiální stránce spokojená. Jen ta psychika! Tři měsíce po porodu dcery jsem náhodou přišla na to, že má manžel již dva měsíce poměr.Jelikož mám ještě syna z předchozího manželství, který to všechno co rozvod obnáší těžce nesl. Reagovala jsem velice klidně. Manžel (jak tvrdí) vše ukončil, ale odmítl se se mnou o tom bavit. Chová se jako by se nic nestalo. Na čas dal pokoj. Jenže začal rád navštěvovat Chat, kde si rád povídá a později i telefonuje ze slečnami.

 

 

     Nelíbí se mi to. Několikrát jsem mu to řekla. Nedokážu mu nějak věřit. Moc bych si to přála,ale nejde to! Už několikrát jsem mu přišla na to, že si s někým píše, telefonuje. Pokaždé když mu to řeknu, tak se odmítá bavit. Tvrdí, že se nic neděje, že nic není a smsky mu přišly náhodou. Nevím co dělat, jsem znovu těhotná a děsím se co bude po porodu. Až zase nebudu mít čas....

 

 

     Hodně se změnil, je náladový. Nechci se znovu rozvádět, jen prostě nevím, co se vlastně děje.

Děkuji za odpověd, Blanka

 

ODPOVĚĎ:

 

      Milá Blanko, chápu, že člověk může šlápnout vedle, udělat chybu. Ale nějak mám pocit, že ty sis utvořila někde hluboko v duši svůj vzor a jedině ten hledáš... Tvůj první manžel ti psychicky ubližoval. A když jsi přišla tomu druhému na nevěru, tak nejen že jsi z toho nevyvodila žádné důsledky, ale zavřelas oči a poslouchala, že nebe je zelené, voda se sype, ptáci žijou pod vodou... jen aby byl pokoj... a ještě si s ním pořídila další mimino! Prostě - chtěla jsi mít klid v rodině... (kolikrát už jsem tuhle příšernost slyšela), ale věř mi, tím se ještě nikdy nic nevyřešilo a všechny, které raději odmítají něco řešit, tolerují téměř všechno - jen aby to "bylo dobré", tak nejen že nic nezmění k lepšímu, ale ještě víc a víc jsou ušlapány a jen víc a víc ztrácejí i tu špetku sebevědomí, kterou mají.

 

 

     Máš tři  (skoro) děti, malé. Teď budeš pár let jen kmitat kolem nich a domácnosti. A co tvoje duše, tvoje vnímání života? Jak myslíš, že budeš spokojená a šťastná? A i kdybys nasnadě se rozhodla svůj život a spokojenost "obětovat", tak jaké dětství připravíš dětem? Uvědomuješ si, že to, jak oni sledují, jak se k sobě chovají rodiče, se do jejich dušiček ukládá jako vzor jednání? Nemůžu ti radit nijak konkrétně, na to vím velmi málo - nevím, v jakém vztahu jsi s rodiči, sourozenci, přáteli - jestli máš někde nějakou opravdovou oporu, pomoc. I když se mi moc nezdá... Nemyslím, že bys teď něco mohla dělat, tedy nějaký zásadní zvrat, ale něco přeci:

 

 

a) rozhodně přestaň svého manžela nějak oficiálně kontrolovat (tedy tak, aby to poznal),

b) v žádném případě se o jeho nevhodném jednání s ním nebav,

c) už vůbec mu nic nevyčítej.

 

 

     Co zmůže nějaká skuhralka? Nic, maximálně se mužskému zprotiví... Co myslíš, že bys tím dokázala? Nic, ostatně o tom ses přeci už přesvědčila, ne? Takže - teď se věnuj dětem a budoucímu miminku. Není nic horšího, než když se těhotná ženská stresuje, pláče, nespí, trápí se... Tím tomu miminku jen ubližuješ ... Prostě si myšlenky na jeho nepravosti zakaž!

    

     Řekni si, že nejbližší rok věnuješ sobě a dětem a že budeš opravdu pevná! Ale: až budeš doma sama, nebo v práci, jestli tam ještě chodíš, jinak řečeno - až budeš mít chvilku volna a budeš sama, vezmi si kus papíru a napiš si pár bodů:

 

 

 - můj nejstarší synek dělá to a to - potřebuje to a to - (napiš si všechno, co bys pro něj mohla udělat, kam s ním chodit, atd.)

 

- co holčička - totéž - napiš si, co a jak se můžeš věnovat jí, jak to skloubit se zájmy staršího chlapce a co a jak s ní, až bude na světě miminko,

 

- už teď přemýšlej o nějaké vhodné kamarádce, příbuzné, mamince, babičce - o někom, kdo ti bude moci alespoň trochu pomoct ( onö stačí i jen to, když někdo vezme jedno - dvě děti na procházku). Jednoznačně:  v duchu se chovej tak, jako kdybys byla matka-samoživitelka :-). Tak, a tím budeš mít vše připraveno pro "kalamitní situace".

 

- a nyní se zamysli nad tím, jaké jsou časové možnosti manžela. Kdy chodí z práce, co dělá po příchodu z práce... Jak ti pomáhá s dětmi? To je něco, o čem s ním můžeš debatovat - o tom, co a jak a kam by mohl chodit se dvěma staršími dětmi... je přeci táta... Buď milá, snaž se ho nějak zaměstnat tím, aby se dětem věnoval co nejvíc. (Mj. jak se o nejstarší dítě stará jeho biologický otec? V jakém jste spolu kontaktu?)

 

 

     Pokud se jedná o to manželovo zalíbení v chatování - zajímalo tě někdy, co by řekl, kdybys něco podobného provozovala ty?

 

Víš, pokud bys zvládla situaci, tak bych ti to doporučila, ale jen tak, aby to velmi lehce našel :-))). Ale v žádném případě, kdyby se tě zeptal, proč to děláš, tak se opovaž říct něco vyčítavého... že jako on ... atd. Ne, s úsměvem bych odvětila, že je to vlastně super zábava, že se takhle dozvíš moře zajímavostí, seznámíš se s báječnými lidmi. Neboj, docela si myslím, že ho ta "jeho " zábava přestane bavit, že mu dost zhořkne...

 

 

     Ale jak říkám, hloupost by byla, abys to pak brala vážně... Nedělej to samé, co on - ber to jen jako "pomůcku v boji o manžela". Abys si jednou mohla říct, že jsi zkusila všechno, co šlo (nebo alespoň něco!). 

 

 

Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny

Komentáře (26)add feed
ja nevim, : dorka
chapu, ze pro deti je rozvod stresujici. Teda nejen pro ne. Ale mam pocit, ze neni jine cesty...
březen 28, 2007 08:55
... : Kamila
Nojo, chtělo by se říct bič a pryč, jenže to naprosto nejde, jsi opět těhotná. Nebudu psát, žes to neměla dopustit, to určitě víš. Takže bohužel ti zbývá jen to, co píše Daniela. Až budou děti aspo? trochu větší a ty tím pádem trochu samostatnější, pak můžeš přemýšlet, jak situaci vyřešit. Teď se můžeš akorát modlit, aby neutek....
březen 28, 2007 08:57
Volba toho, : wendy
že si budu taky chatovat a ještě mu poděkuju, že mě navedl na super zábavu, je dobrá. Snad to neni cholerik...já bych to zkusila. Ono je těžké orientovat se mna cokoliv jiného, i na děti, když pořád musíš myslet jen na to jedno, že. Ale - zkus to jak ti radí Daniela.
březen 28, 2007 09:08
Co poradit? : NČ
Komu není rady, není ani pomoci.
Tohle je už druhej. Nakonec se stejně rozvedeš, to je jasnější než vobloha.
Pak třetí - uplně stejnej......
Anebo třetí uplně jinej, pohoďák, kliďas, jenže pro Tebe zanedlouho šedivej šmudla, a tak zase pryč s ním! Protože, jak zní jedno Kudlí motto: "Pokud ženská nedostane toho, kerýho chce, tak běda tomu, kerýho dostane!"
březen 28, 2007 09:08
sedávej u chatu : AlenaT
a vykecávej se s chlapama - najde se jich dost. Manžel se může mezitím postarat o děti. Bude mít méně času na lumpárny a ty se báječně pobavíš.
březen 28, 2007 09:39
hruza : Jasmina
v tehotenstvi a po porodu,to bych psychicky odnesla i ja :-,to je zena citove fakt krehka a priznejme si ze i nejsamostatnejsi zena v techto dobach je citove zavisla,potrebujic oporu.
Taky mne napada co je to za blba,kdyz na jeho neveru mu manzelka prijde.Neumi v tom chodit-takovym bych neveru zakazala)))nu a ted vazne;dela ze nic se nedeje,nezbyva Ti delat to same s tim jak radi Daniela-zamerit se na sebe a peci o deti,jakobys byla matka samozivitelka.
Mne by ty telefony ale stvaly-protoze co vim z okoli i int. povidani,jsou lide co provolaji tisice korun.O ty penize okrada ten blb rodinu.Internet,-prosim.
na druhou stranu,jestli financne nestradas,tak halt,at telefonuje,akorat byt Tebou ,zalozim si samostatne konto,nu aby jsi nedopadla jako mnohe manzelky,kterym je vycitana kazda koruna,aby se pak po letech dovedely,kolik daru,zajezdu jejich setrivi manzilkove vrazili do milenek.
Uvedom si,ze pokud chlap chce mit vic zen-ma na to mit,a ne ze manzelce a detem bude utrhavat od huby,na to dej pozor.
Co se tyce romanticke lasky tohoto prince na bilym koni,ktery Te ochrani;-tak na to uz zapomen.To proste neni on,spletla jsi se.Pravou lasku muzes potkat treba az za 10 let,nespechej a mysli ted na deti a sebe spise ekonomicky.Z manzela tu lasku k detem asi nevydolujes,kdyz se nedokazal s Tebou tesit na sve prvni dite,v 9. mesici,kdyz to dite tak kope v brise a mamina je tezka a trpici,proste ti pravi tatove se mimo prace od te maminy nehnou,oprasuji ji,strevicky ji zavazuji kdezto ten Tvuj honil baby a asi Te zapiral,protoze ver,ze ac jsou zeny treba jako hyeny,kdyz jde o chlapa,kazda,ktera by zjistila ze novy napadnik ma doma tehulku,by takovemu chlapovi jeste vrazila jednu mezi voci.(nebo skoro kazda).
Tak si uz prestan delat iluze ze jednou manzilek bude jiny-nebude a nebudes v nem mit oporu.
Slysela jsem ze japonky,jen co vstoupi do manzelskeho svazku,zacnou si tajne setrit,protoze hodlaji vychovat deti do dospelosti a pak odejit.nediv se jim,je to jina kultura,kde zena jeste dnes ma nizkou hodnotu a ze japonci jsou "macho"tudiz si japonky iluze nedelaji.U nas v Evrope mame sice jiny pristup k manzelstvi ale-ne kazde zene se podari nalezt muze,ktery ji bude milovat a respektovat.Mas dve moznosti;psychicky se osamostatnit a venovat se detem,nebo si delat iluze a dopadnout mizerně...
březen 28, 2007 09:47
Všechno už asi bylo řečeno : Gita
takže bych se jen připojila s tím, snažit se být trochu sobecká a manžela zaměstnat, aby neměl čas na nějaké roupy. Myslím, že se dvěma dětma je už takhle práce dost a až přijde to třetí, tak bych mu nedopřála ani minutu volna smilies/grin.gif No a sama bych se snažila najít si zábavu, být nezávislá, samostatná, co nejvíc to půjde. Ono to bude hodně těžké, to je mi jasné, ale v tuto chvíli, pokud se nechceš rovnou rozvést, asi jiná rada není. Když ani to nepomůže, jak už tu padlo - po narození dítěte a po určitém čase, kdy budeš schopná zhodnotit, nakolik tato doporučovaná strategie vyšla, uvidíš, jestli zůstat nebo jít... Hodně štěstí a pevné nervy. smilies/smiley.gif
březen 28, 2007 12:48
Tak tedy znovu: : @Tei
Komu není pomoci, tomu netřeba rady...
březen 28, 2007 15:03
Nojo nojo : wendy
vám chlapům to je všechno jasný. Ale my ženský to musíme probrat... smilies/cry.gif
březen 29, 2007 06:25
věk : ja
Ahoj,hodně záleží na věku a na zkušenostech manžela.Někteří jsou životem omlácení,jiní ne...moje maminka mi vždy říkala,že chlap vyspívá duševně až v padesáti...ono se to dobře čte v časopisech,jak těhotné ženy potřebují psychickou podporu a pomoc i v domácnosti...ale někteří muži to nechápou nebo jim to nedochází...někteří jsou sobci..jak kteří...rada,že se máš věnovat dětem a chovat se tak,že jsi samoživitelka,je super,snaž se být na ,manželovi citově nezávislá,věnuj se dětem,ale snaž se najít i nějaké dobré kamarádky,abys citově nezačala být závislá jenom na dětech.Nono někdy s chlapem dokáže pořádně zamávat právě ta nezávislost...na druhou stranu znám z okolí hodně mužů,kteří s echovali podobně,jako píšeš....nejlépe je takove rozmazlene sobce,co se neumí vžít do pocitů těhotné manželky zapřáhnout do práce a snažit se u nich navodit fyzicky přiměřený stav jako má manželka(tou prací),pak se začne vcitovat....jak sem říkala,znám z okolí pár takových případů-a co je zajímavé-jedna taková manželka zůstala v nemocnici po porodu kvůli komplikacím déle a pan manžel se musel zničehonic starat o malé děti.....neplavce někdo hodil do vody...zvládnul to prý dobře,večer utahaný prý usínal v sedm a po příchodu manželky před ní klečel,objímal ji a brečel.
březen 30, 2007 08:28
reknete mi ale : Jasmina
devcata-jak zaprahnout sobce? Ono se to lehce radi ale jak se to ucini,aby sobec doma maknul?
Nerikam normalni chlap;ktereho treba jen jemne upozornit,ptam se-jak zaprahnout sobce?
březen 31, 2007 12:41
... : bb
když je domácností utahaná, tak i na sex, tudíž bude odmítat/nevyvolávat milování, a občas prostě neuvaří, nevyžehlí, ale vyrazí na masáž a kafe s kámoškou

duben 01, 2007 13:02
jj bb : Jasmina
aby to nebylo jako s tim forem o feministkach)))) 1. tyden nic nevidim,2.tyden nic nevidim....
duben 01, 2007 16:45
... : bb
no, tak s takovým nesmí zůstat, když ano, pak se nemůže divit
domlouvat a ustupovat lze, nechat se bít ne, to je konečná
duben 01, 2007 16:56
dobre to byla nadsazka : Jasmina
ale vime,ze sobecek se dokaze postrat o sve pohodli;-neuvaris,pujdu k mamince na obed,nevyperes atd. nebot jsou chlapi treba zvykli z domova na servis avsak pripominky manzelky jim staci na to aby aspon v necem se snazili.
Sobec bude hledat spoustu vymluv,proste takovy pripad Blanky-rozvadet se nechce,chapu ji na jednu stranu,dite,mimino a zas tehotna,bud by manzel musil byt opravdu nasilnik aby od nej zdrhala nebo ona by musila byt silna osobnost aby za takoveho stavu se osamostatnila,on se s ni bavit nechce,zrejme si domu prijde kdykoliv a odejde kdykoliv,najist se muze kdekoliv a kdyz do dusledku-jsou i pradelny a zehlirny a kdyz Blanka odmitne milovani-vidno zrovna tomuhle to problemy delat nebude,tak ja zrovna u tohoto pripadu fakt nevim-jak ho zaprahnout.
duben 01, 2007 17:19
... : bb
no já vím...a taky vidím, že pomoc v domácnosti není to první co ona řeší, samozřejmě to souvisí s tím, jaký je on typ, a to zase s její celkovou situací, nicméně ona je asi ve stavu, že pro klid a rodinné štěstí bude zubním kartáčkem čistit jeho boty, jen aby byl doma...
na jejím místě, na kterém nejsem a tak můžu jen odhadovat, bych postupovala jako v tom pořadu co jsem viděla v televizi, léčba obézních...museli si sepsat, co za týden snědli
Tak být jí, sepsala bych, co všechno jsem udělala za měsíc, pak bych to sesumírovala:
20x vařila teplou večeři, 10x chystala studenou
30 snídaní, 10 teplých rodinných obědů, 20 "malých" pro děti a mě
15x běžný nákup, 5x velký nákup
roztřídila, do pračky dala, vyndala, pověsila, sebrala, poskládala a vyžehlila 25 praček prádla
zašila košili, tepláky dětí, přišila několik knoflíků
vytřela 6x schody, 15x kuchy?, 10x vydrbala koupelnu a záchod
30x umyla celodenní nádobí a s ním sporák, linku, dřez
3x vynesla odpadky, zalila kytky
10x vyluxovala a utřela prach
30x vykoupala děti, 90x je oblékla, svlékla, utřela jim pusu, umyla ruce, utřela zadečky
30-50x (před odpoledním spaním a večer po usnutí) uklidila dětské oblečení, koupelnu po koupání, posbírala hračky, bačkůrky, knížky po bytě
20x převlékla dětskou postýlku, 4x postele dospělých a staršího dítěte, ložní prádlo vytřepala, vyprala, složila a odnesla na mandl, nebo vyžehlila
a dejme tomu byl navíc čas na větší úklid, takže:
1x umyla okna, sundala záclony, dala prát do pračky a vyprané pověsila
1x umyla, vyčistila, otřela opatlaný a zaprášený nábytek, dveře, obkladačky, zrcadla, lampy, lampičky, lustry
30x vynesla odpadky, ze kterých vytřídila plasty a papír a pak to odnesla do příslušných kontejnerů
30x si zapsala denní útratu a 1x udělala celkové měsíční domácí účetnictví, aby zjistila, co za kolik kdy a jak
5x došla na poštu zaplatit složenky, 5x poslala plaťáky internetem, telefon, elektřinu, nájem, staršímu dítěti školní obědy, předplatné manželova časopisu atd.
1x vyčistila psovi uši, podala mu Drontal na odčervení, Frontline na odblešení, vyprala mu psí pelech, zastřihla drápky, dotáhla 10kg pytel s granulemi a uklidila po něm 3x hromádku, když měl průjem
10x upekla koláč, bábovku, protože mužíček rád sladké k snídani a ke kávičce
tchýni koupila kytici a bonbonádu k svátku
poslala velikonoční pohledy celé rodině
a když muž zaspal po nočním fotbalu, zavolala jeho sekretářce, že leží s horečkou a sedla na něj viroza

uf, jsem utahaná jen z toho seznamu a musím si uvařit kafe a natáhnout se s ním na gauč k časáku smilies/smiley.gif
duben 01, 2007 17:38
... : bb
a až si odpočinu, tak být jí, půjdu a ten seznam vytisknu, písmo vel. č. 14, a pověsím na dvířka u lednice, a pak mu povím, že tohle je fakt nad moje síly a že se domluvíme, s čím mi může pomoct
a pak sestavím jeden seznam pro něj a druhý pro sebe
a pak už bude jen kmitat, kmitat, kmitat...
smilies/smiley.gif
duben 01, 2007 17:40
bb dobry : Jasmina
Tento seznam az daniela opravi by si zde mela vytisknout kazda zena))))) i pro svuj dobry pocit,kdyby se nasel kdosi,co tvrdi ze zeny v domacnosti si valej sunky)))))
duben 01, 2007 17:54
no a Blanka to sepsat skusit muze : Jasmina
ze jo-vzdyt uz nema co zkazit))))
duben 01, 2007 17:56
:) : bb
nojo, takhle ten seznam vypadá obzvláštˇ divoce
zatracená oháčkovaná kuchyn
duben 01, 2007 18:00
jestli to pro tisk nevadí, : Pavla
tak jsem si to dovolila opravit já smilies/wink.gif
duben 01, 2007 18:43
... : bb
fíky smilies/smiley.gif
duben 01, 2007 22:30
... : bb
teda díky
duben 02, 2007 10:29
:-) : Amson
Ty jo, to se doma skoro nezastavíte, i když se mne zdá že ten seznam je zbytečně dlouhý smilies/smiley.gif Jo a jdi taky na net se bavit smilies/wink.gif No nechci nic říkat, ale ona to není podle mne jen mužova chyba že byl za jinou. Ženy si bláhově myslí že když už ho jednou ulovily že mají vyhráno. Jenže kor po dětech se změní všechno, skoro o sebe přestanou pečovat, neudělají si čas na manžela kor pak na sebe. Tak co vlastně čekají? Uznám jsem mladý, nezkušený žabec:-D no zas tolik ne. Ale vidím to doma na přítelkyni.
duben 20, 2007 09:33
))):- : Miliwanili
KAZDA RADA JE DOBRA ;OTO REALITA JE UPLNE NECO JINYHOsmilies/grin.gifRZIM DRZIM TI PALECKY smilies/cheesy.gif
květen 28, 2007 20:08
aleneT potreti : martin
"sedávej u chatu : AlenaT ". jo, jak jsem psal, muzes treba delat po chatu i striptyz, znam takovej pripad. aleno, nerad tem zofalcum takovy blbosti a priznej, ze si to delas sama v koupelne! to jen aby vedely, kam tvy rady vedou...
říjen 27, 2007 03:28
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]