O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BLUDNÉ BALVANY SE VALÍ... PDF Tisk E-mail
Úterý, 27 březen 2007

Dvě věci na světě jsou nekonečné: vesmír a lidská hloupost. I když tím vesmírem si nejsem tak úplně jist. (AE) Tato moudrá slova moudrého muže budou platit, co svět světem bude. I nebude. Ne, nehodlám zde polemizovat o nekonečnosti vesmíru (na Alberta zdaaaleka nemám…, chci se jen zmínit o druhém nekonečnu a tím je lidská hloupost.

      

     Lidstvo si však nemusí zoufat, není to zas až tak strašné. S několika jeho jedinci se zbytek populace dokáže vypořádat. Jejich bludy jsou mnohdy bludnější, než sám balvan, ale morem bych to ještě nenazval. Pravdou ale je, že jsou tady. Jsou všude mezi námi. Ano, i ve vašem okolí, paní, pane, jsou všude vůkol – ti jejich příznivci, příznivkyně, jen se rozhlídněte, v každém oboru je jich hodně, vyrojili se jako houby po dešti. Ale zatím jsou zvládnutelní. Smutné ovšem je, že mnozí na „TO“ mají glejt i s íčem a díčem. I Prima už se opičila po německé TV a v nočních hodinách tam vystupuje kartářka… I když – od Primy to hloupost vůbec není, protože Prima právě na lidské hlouposti až vesmírně vydělává…

 

      Aby se ta epidemie, zvaná hloupost, nešířila lavinovitě, o to se u nás stará Český klub skeptiků – Sisyfos, který má kontakty se svými příbuznými kluby po celém světě.

     A buďme rádi, že jsou, že existují. Již několik let oceňují práci a činy i nečiny mnoha jedinců, kolektivů i firem, snažících se naši nic netušící bláhovou většinu, dostat do veličiny zvané lidská hloupost. Vždyť je tolik zlovolných, kteří důvěřivce a bláhovce nejen šálí, ale převážně odírají o peníze. Proč by to jinak dělali, že? Těmto pachatelům se správného „Ocenění“ dostalo i letos 12.3.2007  - za „bludnosti páchané v r. 2006“.

 

                                                                                V kategorii jednotlivců obdržel:

 

zlatý Bludný balvan obdržel Erich von Däniken

za matení veřejnosti v oblasti historie, archeologie, medicíny a kosmonautiky.

stříbrný Bludný balvan obdržel Mgr. Jiří Čehovský

za zásluhy o rozvoj homeopatie v ČR, za vydávání homeopatické literatury, za nezištnou léčbu lidí a rostlin a za další objev tzv.  a u t o p a t i e.

bronzový Bludný balvan obdržel MVDr. Josef Staněk

za objev a aplikace originální jasnovidecké metody historického bádání. 

                                          

V kategorii družstev:

 

zlatý Bludný balvan získala redakce časopisu Vesmír, Praha

za mimořádně zdařilou propagaci nevědeckého myšlení na stránkách tohoto prestižního přírodovědeckého časopisu.

stříbrný Bludný balvan získala firma WIGOPOL – Mauerentfeuchtung-Systeme
s pobočkou a výhradním dovozcem pro ČR: Rudolf Novák – WIGOPOL CZ
za reklamu a prodej přístroje, který „údajně“ vysušuje provlhlé zdivo.

(pozn. aut.: Jsem rád, že došlo i na Wigopol, protože podobná podvodná firma Aquapol získala Bluďase již v minulosti. Za úplně stejný výrobek pocházející z Rakouska. Tehdy mne to tak naštvalo, že jsem dokonce psal do časopisu, který tomu nesmyslu dělal reklamu. A nic... Ani neodpověděli. Ve zpravodaji Sisyfa č.3 z r. 2004 to pak bylo otištěno paní Noskovou s názvem „Aquapol a ti druzí“.)

bronzový Bludný balvan obdržela Společnost Noetik

za vývoj a aplikace dispoziční prognostiky a neokybernetiky, nových, dokonalejších metod jasnovidectví. (Naše policie už to jasnovidectví zkoušela v praxi, na letišti…a nic.  Konečně přišli na to, že to nefunguje.)

 

     Proč jsem to vlastně psal? Protože se o těchto lidech, skupinách a firmách musí dozvědět široká veřejnost. Ona musí být varována. Čím víc se budeme snažit zmenšit onu nekonečnou lidskou hloupost, tím lépe a hlavně levněji se nám ostatním bude žít.

 

Ex Master

 

Komentáře (31)add feed
nojo, copak sisyfos :)) chudáci jejich děti, když tatínkové Sisyfové neuznávají přírodní léčiva... : bb
"Homeopatie je podle údajů Světové zdravotnické organizace WHO, druhým nejrozšířenějším oborem léčby v současném světě. Homeopaticky léčí ve světě jak lékaři, tak i specializovaní homeopaté, léčitelé kteří nevystudovali klasickou medicínu. O tom jak rozšířená je tato léčebná metoda, svědčí statistiky, které udávají, že se ve Velké Británii takto léčí 16% obyvatel, včetně britské královské rodiny. V Belgii je to 56%, ve Francii a Německu kolem 32% obyvatel."
Z pohledu pacienta je homeopatie velmi šetrná medicína, která nepoužívá klasických léčiv. Její přední propagátor u nás a známý český homeopat MUDr. Miloš Rýc, o ní říká: "Může být použita u všech chorob, kde je známo spontánní uzdravení. Velkých úspěchů dosahuje také v léčbě chronických onemocnění. Přijde-li někdo s tím, že měl za poslední rok desetkrát angínu, neznám lepší způsob, jak mu pomoci."

"Homeopatické léky jsou v naší republice testovány ve Státním ústavu pro kontrolu léčiv, takže podléhají registraci stejně jako kterýkoliv jiný prostředek klasické medicíny. Momentálně se jich používá něco přes dva tisíce druhů."

To byly citace, které potvrzuje moje osobní zkušenost. Pes byl po 4 letech velmi drahého léčení antibiotiky, kortikoidy aj. léky, které zabraly spolehlivě, bohužel však jen krátkodobě, totálně vyřízený, ve stavu, kdy už jsem zvažovala utracení. Zkusila jsem poslední možnost, veterinářku, zkušenou a velmi úspěšnou chovatelku psů, která se zabývá homeopatií a při léčbě kombinuje tuto metodu s klasickou medicínou. Pes přežil, žije, teď po roce není úplně v pořádku, problémy už jsou asi chronické, ale zlepšení bylo veliké, je spokojený, hraje si, je v pohodě. Léčba za ten rok vyšla na polovinu toho, co předchozí rok. Jedna tubička o obsahu odhadem stovky kuliček (jsou drobounké a nikdy jsem je nespočítala přesně) léku, který se někdy bere 3x denně po 5 kuličkách a jindy třeba 1x za 14 dní, stojí kolem 50 Kč.

Tak by mě zajímalo, za CO PřESNĚ dostal ten homeopat balvan?
březen 28, 2007 00:39
Vždycky jsem homeopatií opovrhovala. : Boženka
Pak mi během celého roku nepomohla klasická medicína od bolestí v kolenou, a plněním instrukcí lékařů jsem získala bolesti místo v koleni v celé noze, po lécích mi otekly kotníky jako konve, po rehabilitaci jsem se mohla bolestí zbláznit. Po několika týdnech užívání homeopatického léku všechny bolesti ustaly. Můj manžel se 3 roky léčí na vysoký tlak, 3 roky bere patero prášků, a jeho trvalý tlak byl ještě před měsícem 150/110. Nyní, po měsíci, co vzal svůj konstituční lék, má tlak 120/80.
březen 28, 2007 05:59
bohužel si také myslím, : Inka
že jsou mezi námi lidé, kteří nedokáží překročit hranice svého vlastního myšlení a vidět dál věci které fungují daleko lépe a méně škodí nám i platentě. Mohli bychom naši zemi ničit podstatně méně a sebe samé též.
březen 28, 2007 06:27
já si jenom říkám, : AlenaT
že když existují národy, které prostě už z důvodů vzdálenosti od civilizace, prostě nepřijdou s moderními léky do styku - a přesto přežijí a těší se poměrnému zdraví a jejich "Lékaři " mají prostě jiné metody, proč by tohle nemohlo platit pro cokoli jiného. Já mám pocit, že na odmítání čehokoli jiného než "klasické" medicíny, mají lví podíl farmaceutické firmy, které pak méně vydělají.Všichni známe tzv. babské recepty, které naprosto spolehlivě fungují, alš kdyby to viděl "odborník" , tak ho klepne. Takže mám zásadu: vyzkoušet se má všechno - a pokud to pomůže, je fuk, jak se to jmenuje.
březen 28, 2007 07:14
Däniken aspoŘ probudil zájem lidí : wendy
o velice zajimavou problematiku, o věci, které jsou mezi nebem a zemí. A bylo by směšné to zužovat jen na zelené mužíčky v létajícím talíři. Stále zůstává podle NASA 9% jevů nevysvětlitelných, stále funguje SETI, stále nevíme co s fenomenem Area 51, takže já bych trochu ubrala. Někdy fabuloval, někdy se jen spletl, ale problém jako takový zůstává a je zajímavý. TV Prima mě s tou kartářkou dojala, to je teda fakt. Ale odsuzovat homeopatika ? Autorovi asi nikdy nic, s čím by si praktický lékař nevěděl rady, nebylo. Nebo je tak fundovaný odborník ? Pro začátek bych asi volila přístup ke světu jako uvádí Inka. Začněme každý u sebe a třeba šetřme víc přírodu.
březen 28, 2007 07:27
takze jen proto : Jasmina
ze jakysi klub skeptiku v CR dal Danikenovi zlaty bludny balvan,tak ja se ted budu chytat za hlavu,za to ze jsem ho se zajmem cetla a prijala nektere jeho teorie jako mozne....
Tak,ano-mate mne tady,hlupaka,ponevadz mne Dänikenovo dilo zajima,o homeopatii uz zde bylo psano,tak ja jen pridam ze kamaradka diky homeopatii dostala svyho syna z alergie,nu,co jeste;
MVDr. Josef Staněk,-sice neznam ale vim ze je par lidi,jasnovidcu,jednoho znam osobne,jinak se obcas podari kazdemu neco videt jasne predem,treba ve forme snu ci intuice,tak co,mam tleskat at zije Sysifos,ktery jediny si prevzal patent na inteligenci?
Tak jo,ja vam tleskam,mate tech bludnejch kamenu tolik,co,ze je rozdavate.....
březen 28, 2007 10:18
OOps! : ježibabka
To fuckt nevyšlo. smilies/grin.gif
březen 28, 2007 10:32
no nakonec, lepší bludnej balvan : AlenaT
než kdyby je rovnou upalovala inkvizice. Nakonec, oni vědí své a lidi by měli dostat VŠECHNY informace - ne jen ty "správné"
březen 28, 2007 10:49
Homeopata Mgr. Čehovského znám, : Ariana
jeden rok jsem k němu chodila na Homeopatickou akademii, pak jsem to vzdala, protože studium je časově velmi náročné, pokud se mu člověk chce skutečně na 100 % věnovat. Nicméně nějaké povědomí o jednotlivých lécích a jejích účincích mám. Na přednáškách měl Mgr. Čehovský zdokumentovány jednotlivé případy léčení na videu a kolikrát to byly neuvěřitelné případy. Na rozdíl od udělitelů bludných balvanů si velmi cením toho, že přispěl k rozšíření homeopatie v Česku, i když jeho teorie autopatie mě neoslovila. Homeopaticky se léčím tři roky a mám jak sama, tak i někteří mí přátelé a známí, s homeopatiky tu nejlepší zkušenost.
březen 28, 2007 11:36
aTeo : strejdaděda
to je těžké, jsou lidé, kteří jsou tzv. nedoceněni a pan Michael Primus mezi ně zřejmě patří. On má až chorobnou touhu zviditelnit se a to za každou cenu. Z jeho článku je zřejmé, že má v mnoha věcech zmatek, dokonce guláš. ?ekl bych, že pan Primus je všechno a nic a není ještě zralý ani na Bludný balvan, protože se nepokouší o žádnou ezoteriku, dokonce ani nevydělává na svých omylech a tím i neokrádá většinu. Od něho je však velmi netaktní až hrubé, nazývat pana Grygara Bludným balvanem. Pana Primuse není třeba brát vážně, protože někteří psychopaté - ač neléčeni - jsou svým způsobem šťastní lidé a pokud nikomu neubližují, jsou neškodní.

Jasmíno, skeptici nejsou pouze v Čechách, ale v celém světě! I v Holandsku. Jo,jo...
K té homeopatii, se kterou tu snad začal MUDr Jonáš se vyjadřovat nemohu, neb jsem z jiného oboru. Je však také ověřeno, že molekula čehosi v čemsi léčí pouze psychicky a teď půjdu trochu dál, protože se Vás, homeopatiků nebojím a řeknu, že léčí tzv. hypochondrii. :-))

A vůbec - nejlepším homeopatickým lékem je ranní vykloktání ústní dutiny lokem rumu, slivovicí či jiným kloktadlem :-))

A pan Däniken? Sám přece přiznal, že si v mnoha případech dovymýšlel, aby to dávalo hlavu a patu a protože byl prodejný, tak psal. A vydělával. Ale já se přiznám, že jsem ho v mládí také hltal.

A co se týká ostatních pavěd, jasnovidců, hvězdopravců, vynálezců perpeta a dalších podivínů, kteří si doma v garáži staví různé přístroje a zaručeně fungující patenty, o tom nehodlám vůbec diskutovat. To je přímo oblast pro soudy, protože pokud ti šibalové na těch obludnostech vydělávají, doplácí na to okradená a ošálená veřejnost, která naletí.
(A protože je venku hezky, jdu pracovat. A rukama... :-))



březen 28, 2007 14:50
Strejdodědo, : @Te0
sice mi píšeš korejsky, ale pochopil jsem, že se zabýváš osobou autora. Já si se zájmem přečetl jeho text. Bez toho, abych zkoumal autorovy motivace, mi přijde celkem logický. Aby bludné balvany spoluudílel někdo, kdo sám bloudí, mi přijde poněkud trapné a směšné...
březen 28, 2007 15:11
prosím, : AlenaT
nemáte někdo nějaký kontakt na dobrého homeopata? Jsem totiž už tři týdny nemocná a pořád se to motá kolem dokola a nemůžuse toho zbavit....já nevím, jak je to teď s těma e-mailama - ale Daniela Kudlanka to bude tutově vědět, jak mi poslat e-mail. díííky
březen 28, 2007 18:30
tak jsem konečně překĂłdovala strejdudědu : AlenaT
abych to mohla přečíst. Co se týče homeopatie - člověk má vyzkoušet všecko, nikdy neví, co zabere. Danikenovy knížky beru jako Verenovky - stejně nikdo pořádně neví. jak to vlastně bylo. On říká, že to tak mohlo být, ale nemuselo, třeba to bylo úplně jinak, nicméně, hezky se to čte a jak říkám, člověk má mít více možností a více informací, aby si mohl vybrat.Pokud ten člověk nikomu neškodí, tak ať si třeba v kůlně montuje perpetuum mobile ze zátek od piva.
březen 28, 2007 18:37
Strejdodedo : Jasmina
Doufam ze jsem tedy rozkodovala Tvuj text dobre,jo ja taky vim ze Dâniken sve prace udava jako hypotezy,ktere mohou byt i spravne,dokud se nenajde nekdo,kdo prijde s hypotezou dalsi.
Ze homeopatie je placebo?Mozne,ja ji jeste nepouzila,(ikdyz prave par dni premyslim,zda se neobratim na souseda homeopata-uplne stejny duvod jako AlenaT)))Placebo,neplacebo-mne vzdy zajimaji vysledky a kdyz vidis ze se lidem ulevi ,treba na zaklade ver a virou se uzdravis,tak si myslim ze o to hlavne jde.
Ale proc jsem takto reagovala v predeslem prispevku?Vzdyt je tolik lidi,co proboha mohou mluvit,publikovat,maji-li co.Proc je hned zesmesnovat?Proc hned z nich delat blazny?
Dokud neublizuji.Daniela sem drive davala par clanku o "blbosti",to ale bylo neco jineho-tam lide tahali z "vericich" penize.Komu ale ublizil Dâniken?A komu homeopat,kdyz si to lidi pochvalujou?Kartarky v TV-budiz ale ani kartarky by se nemely zesmesnovat,na co?Vzdyt tohle remeslo je stare snad uz 1000let,no a lidi tam chodi porad,nehlede na to ze verim,ze nektere skutecne nejaky talent maji.
Zkratka to zesmesnovani druhych mi vadi.
Hele,shledla jsem video ze slovenske TV,nejakou rubriku,kam byl pozvan Ivo Benda.To video je na wikipedii.Ja mu ty jeho malovane obrazky taky nezeru.Proste nejak mne to nepresvedcuje.
Ale zajimave je videt,jak ho opozice-vedci,zesmesnuji,delaji z nej debila.Tak se ptam-proc tak inteligentni lide,kteri presne vedi,jak to vsechno bylo,je a bude,maji zapotrebi druheho schazovat pouze za to ze hlasa jine myslenky?Nakonec at hlasa co hlasa-vysledek je ze hlasa lasku a respekt.Oni to snad lidi nechteji tu lasku a respekt?Vzdyt mu to nemusime verit ty mimozemstany ale proc ho zesmesnovat?To mi vadi,ne nazory jinych ktere se neslucuji s mymy.
Nerikam ze skeptik neni uzitecnej-on vraci lidi zase na zem ale staci vzdy rici na nazor druheho;-"ja si to nemyslim protoze mam info ze to a tohle....."a je to.Na co je dobre rozdavat bludne kameny,oskara za blbost,darwinovu cenu...pomuze to asi vysvihnout zakomplexovane ego.
Vzdycky kdyz se takhle z nekoho dela debila,-mam pocit,ze ti co zesmesnuji snad maji z neceho strach....a co kdyz ten "debil" ma v necem pravdu?.....
březen 28, 2007 19:32
kdysijsem si koupila tzv. cikánské karty : AlenaT
a jen tak z legrace jsem začala svým kamarádkám vykládat. Byla to sranda, popily jsme kávu, vyměnily informace atd.atd,...a vyložila jsem karty.Když jsem si je vykládala sama sobě tak mi vycházely naprosté nesmysly, které se nikdy nesplnilky...ale pro druhý - tady tedy přecházela veškerá legrace. Například jedné mojí kamarádce se měla vdávat dcera a ona chtěla vidět, jestli bude šťastná. A já jí řekla," holka, je to nesmysl, ale žádná svatba nebude - vypadá to na hádku, nebo dokonce na rvačku - ale nevěř tomu, je to blbost, jsou to jen karty." A buch. Ženich si byl příliš jistý v kramflekách a při prosazování svého při nějakém malicherném sporu, dal budoucí nevěstě pár facek. V té minutě byl konec. Naprostej. Okamžitě s ním vyrazila dveře a odmítla ho vůbec vidět. Udělala dobře, když ji mlátil už teď, pravděpodobně by ji zabil, kdyby si ho vzala. Jiný kamarádce říkám:"Hele dávej pozor na tátu, vypadá to na nějakej úraz - nebo náhlá choroba - ale dostane se z toho, doktora ovšem budeš muset zavolat" - za dva dny její tatínek upadl, narazil si ruku a sedřel si na ní kůži. Tu sanitku jsem volala já, protože kamarádky tehdy ještě neměla mobil. Dopadlo to dobře. Zlomený to nebylo. No, pak se mi ty karty nějak podivně ztratily a už jsem je nikdy nenašla - a tak ze mě holt druhá Kludská nebude a musím se zase živit prací - smutné, že?
březen 28, 2007 19:54
Kudlanko, nevim cim to je, ale ono mi to rika, ze me jmeno strejdadeda je jiz zaregistrovane, abych zvilil jine...Proc? .:-)) : kruci hergot fagot
Jasmíno, AlenkoT, nebylo mym cilem zamotat se do oboru, ktery je mi cizi. Pokud si o te homeopatii chcete neco precist, zde je odkaz na dopis Ministerstva zdravotnictvi, ktery pise CKS Sisyfos.
Sisyfos.cz, kliknes na zpravodaj a v prvnim cisle z r.2006 je citovany dopis. Je to vse v PDF formatu.
Zactete-li se do publikovanych clanku, sami poznate, s jakou mravenci pili a houzevnatosti bojuji skeptici s pavedou. Tady na Kudlance na to neni prostor. Ctete a sami uvidite, co vse se da vymyslet. A také prodat. A o zadnem zesmesnovani nevim. Naopak - ten pan xy pomyleny, ktereho aTeo tak peclive precetl a chvali, urazel Grygara jiz v samotnem zacatku dopisu. Predani Bludneho balvanu (nerikam oceneni) :-)) je jen jakesi varovani lidi, kteri se neumi orientovat v tom kterem oboru. Samotne predavani se deje humornou formou, ktera by nemela nikoho urazet, ale mnoho ocenenych si pro ten svuj sutr stejne neprijde. Proc? Jednoduse proto, protoze je tam tisk...a to je spatna reklama, ze? :-))
březen 28, 2007 21:54
tak balvany nesleduju, ale napadá mě ještě jeden důvod, proč nepřijdou, a nejsou to zrovna blesky novinových fotografů : bb
pokud tedy nepřišel někdo pro balvan kvůli homeopatii - když někdo věnuje léta úsilí něčemu, v co věří, má to nějaké výsledky, nikomu to neublíží, naopak, pomůže to desítkám, stovkám, nebo dokonce tisícům lidí, a to homeopatie prokazatelně pomohla, proč by si chodil pro jakousi sranda cenu, kterou mu udělili ti, co chtějí dokázat, že jeho práce nemá smysl? když výsledky mu stokrát potvrdily, že smysl má
Homeopatie není šarlatánství, není to hokus pokus amatérů, je to standardní léčba. Léky jsou registrované, podstatná část z nich je pouze na lékařský předpis, některé předpisy si ověřuje přímo výrobce léčiv, můj lékárník musel častokrát faxovat recept do Francie současně s objednávkou léku, tam recept prověřili a teprve potom poslali lék. A to šlo o psa.
březen 28, 2007 22:41
nu....... : Jasmina
ale zase balvan zlaty.....tisk netisk,kdyz uz balvan ....nakonec je na svete par lidi,co maji mineni o me osobe ze jsem blbec a je to zadarmo kruci.
AlenoT,tuhle zkusenost jsi uz urcite nekde psala,nejak si na to pamatuju.
Ja si myslim (je to jen ma domnenka)ze duverovat se da lidem,co to delaji intuitivne a zadara,treba jako Ty kamaradkam,nebo se uz stalo tolikrat,ze nekdo sel po ulici,cikanku potkal a ta se mu sama nabidla,ikdyz si pak rekla o peniz,to jo ale ty ceny byly symbolicke-zadnych 7stovek na ctvrt hodiny vykladu.Tu sel kamarad jednou po meste,zkrizila mu cestu jakasi zena a povida mu,aby nechal drogovani ze to neni jeho cesta.Tu zenu vubec neznal.Jenze v ten samy den,ve stejnem meste jakysi pan potkal jeho matku-taky ho neznala a ten pan ji povida at ten jeji kluk toho necha,ze to neni nic pro nej.Doma kdyz se pak syn s mamou setkali,jasne ze mama na nej vyjela,zda neco bere,on to nejdriv zaprel ale o te pani ji povedel.Jo,pak toho nechal ale da se hovorit o nahode?Skeptik by rekl ze je to pouze nahoda.Ja spis verim ze nic neni nahoda,jenze logicky to chapu ikdyz jen na zaklade hypotez.Pak si myslim ze vykladat nekomu budoucnost se ma delat v momente,kdy dotycny dostane impuls,kdy a komu a co ma rici,je jaksi rizen zhora.Nemame chodit ke kartarkam ze zvedavosti a kartarky nemaji si ze sveho talentu delat job.pak se vsechno mine ucinkem,coz vypovida to,kdyz jeden si behem dne zajde ke trem kartarkam a kazda mu da jiny vyklad a jeste vetsinou fadni,jako ze ho ceka stesti.Jo,mne taky ceka stesti,treba zitra mne prejde to nachlazeni a to je prece taky stesti.
březen 28, 2007 22:42
Ministerstvo zdravotnictví???????? : AlenaT
No to jsou namouduši ti praví!!!! Dlouho jsem se tak nezasmála.To bude to samé, jako ta příručka informující nás o tom, jak svítit a topit jejich barevným - teď to je pro změnu oranžovým proudem, kterou rozesílá ČEZ svým ovečkám. Ta nemá chybu.Prostě, ať už se to ministerstvu čehokoli líbí, nebo nelíbí, jak Grygar tak Daeniken mají právo říkat si, co chtějí a já mám právo si z toho vybrat dle vlastního úsudku. Já chci mluvit s homeopatem a ne s ministerským úředníkem. A chci slyšet jeho názor a jeho pohled na věc. Ne , že by ti ministřin (až na pár čestných výjímek) za něco stáli - ale zdravotnictví má skutečně neuvěřitelnou smůlu. Když už si člověk myslí, že tedy tenhleten ministr je vůbec nejhorší a teď že se to bude zlepšovat, že sehnat většího vola už není v lidskejch silách - tak néééé - voni ho seženou!
Jistěže, můj mozek nemá moc velkou kapacitu a už je používáním zvetšelý - ale i takto ho chci používat, ať už si o tom ministersvo čehokoli myslí cokoli. I já jsem skeptik - a proto si myslím, že jeden nikdy neví a vyzkoušet se má cokoli.
březen 28, 2007 22:48
AlenkoT, smejes se tomu ministerstvu? Ale bud jsi mne nepochopila : zase to hlasi, ze strejdadeda uz je registrovan, tak tedy strejcekdedecek
nebo jsi to necetla cele. Smysl toho odkazu nemel vyznit tak, ze jsou tam sami odbornici od kuriho oka az po slepe strevo, to neeee. Tam jsou spise neschopni Cvachove, kteri se v praxi neuplatni, :-)) ale Ty jsi si urcite neprecetla, ze ta homeopatika nemaji atest jako lek. Ani v EU. O to slo. A protoze my se bez Bruselu ani neuprdneme, ceka se, co na to EU.
Ale jen si to klidne uzivej(te), vzdyt je to uplne neskodne. Takrka pro kocku.:-) Niceho se nemusite bat. Musite si to ovsem zaplatit, protoze pojistovna na ten nesmysl neda ani haler.
To uz ale staci. Uz je te homeopatie moc. Ja si zitra rano vykloktam stamprdli Hanacke vodky, protoze ta ma atest a navic je dobra. Mejte se krasne a dobrou noc.
březen 29, 2007 00:07
takové názory by si balvan rozhodně zasloužily... : bb
mimochodem, je toho víc, co je registrováno jako léčivo, je to jen na předpis a pojišťovna to nepropácí, nebo ne zcela, ačkoli se léčba bez toho přinejmenším zkomplikuje
samozřejmě, homeopatie nezabere vždy na všechno, stejně jako spousta metod, léčiv, léků a léčebných postupů z klasické medicíny, které jednomu pomůžou a u pěti dalších selžou
ale kdo chce psa homeopatie bít, hůl obalenou žoviálností rádobynadhledu si vždycky najde
březen 29, 2007 00:26
STREJDODEDO, : Pavla
mám pocit, že nejsi přihlášený, když píšeš reakci. I když tam máš přezdívku předvyplněnou, tak bez přihlášení ti ji systém nevezme a jen oznámí, že už je používaná. Teď už by se nemělo stávat, že někdo zneužije nicku někoho jiného. Předpokládám, že musíš vypisovat písmena, co tam jsou na obranu před SPAMem, to jako přihlášený nemusíš. Pro ty co často píšou je nejlepší zatrhnout "Zapamatovat" a příště už je přihlášení automatické. Kdyby to nebyl tenhle problém, tak pošli e-mail na redakce(zavináč)kudlanka.cz a pokusíme se to nějak vyřešit. smilies/smiley.gif
P.S. Omlouvám se za Off Topic smilies/smiley.gif
březen 29, 2007 06:50
Aleno T. : Ariana
poslala jsem Daniele Kudlance kontakt na mou homeopatku, s kterou mám nejlepší zkušenosti.
Strejdodedo, při vší úctě, kterou k Tobě chovám, nikdy jsi homeopatii nevyzkoušel. A proč odsuzovat nebo zesměšnovat něco, s čím nemám osobní zkušenost?
březen 29, 2007 10:26
jednou když jsem byla na šlupky po rozvodu : Inka
a můj dosvadní život se rozpadl na molekuly, tak jsem se objednala po telefonu ke kartářce paní Kludské, nikdy jsem jí neviděla ani ona mě. Dáma to byla velmi milá a ta hoďka tam stála nějakou malou minci, kterou jsem mohla bez problémů oželet i přesto, že jsem žila sama s dvěma dětma. Setkání to bylo velmi zvláštní, já plna nedůvěry ale potřeby znát věci budoucí, abych se mohla zase nadechnout a sebrat veškerou sílu co mi zbyla a dát dohromady opět svůj život. Jen jsem se představila a pak už jsem nic neříkala, ona rozložila karty začala vykládat, řekla mi pár věcí z minulosti jako, že jsem teď byla u soudu, že mám dvě velké děti kluka a holku, že extchán před nedávnem prodělal klinickou smrt, že mi zemřel otec a mám jen maminku......vše jsem jí potvrdila a pak začala povídat budoucnost, je to už asi 9 let a téměř vše se do puntíku splnilo a vše je jak řekla, dala mi dokonce pár docela dobrých rad na věci na které jsem nahlížela poněkud jinak a to mi přineslo velký užitek. Od té doby jsem tam už nikdy nebyla. Chce to myslím rodělit lidi kteří opravdu vědí a lidi kteří neznají nic a jen na tom parazitují a tahají z lidí peníze.
Mám doma též tarotové karty, vykládám je sobě a občas rodině, občas se tam ptám na řešení věcí jak bych je měla udělat. Odpověď dostanu vždycky a dobrou, karty jsou mi dobrým pomocníkem v životě.
Jsou jasnovidní lidé, kteří umí. Kdysi dávno to už je snad asi 15 let mě moje kamarádka, která něco řešila, už přesně nevím co, zavolala a chtěla abych s ní jela do Orlických hor za jasnovidcem panem Touškem. Byla jsem z toho vykulená, ale pak jsme jeli, já byla jen jako doprovod, ale přesto jsem byla pozvána dovnitř s ní. Seděla jsem tam na gauči v koutě v tureckém sedu a poslouchala co jí říká. Najednou mě začalo projíždět horko odhlavy až k patě a zase zpět, bylo mi z toho úplně zle, myslela jsem, že omdlím. Najednou to z ničehonic úplně přestalo, v tu chvíli se na mě otočil pan Toušek a povídá mi, koukejte si okamžitě jít nechat vypálit ten vřídek na čípku, máte tam rakovinotvrný nález, to musí pryř a Vy o tom víte tak dlouho a nic s tím neděláte! Byla jsem červená až na patě a strašně překvapená, samozřejmě, že jsem to věděla už kolik let, jenže jsem na to úplně zapomněla. Den na to co jsme přijely domů jsem jsem si to hned nechala ambulantěně na gyndě vypálit a on mi pak vzkázal aniž bych s ním ještě mluvila, že už je to teď dobrý, že se na to díval, že nemám mít strach.
březen 29, 2007 12:05
... : bb
ano, myslím, že je jen dobře a ku prospěchu, když se člověk nebrání připustit, že jsou věci, jevy, které nemusí úplně pochopit, rozumně si zdůvodnit, a přesto mu mohou přinést užitek
a rozum použít právě na to, co píšeš, vybrat si člověka, kterému uvěří
březen 29, 2007 14:22
nanKludskou nedám dopustit : AlenaT
našla mi (SKUTEČNĚ!!!) manžela a když jsem u ní byla tak mi řekla všechno, včetně toho že a na co mi umře máma (teda neřekla že umře, ale že jí hrozí nebezpečí a jaký), řekla, že jeden můj syn je vodnář a to jsou takový studený čumáci, tak že se s tím nemám trápit, ten, že si bude žít tak, jak se mnie ani nesnilo, ale ten mladší, že je panna, že má ze mě hodně a že si budeme pořád blízký a ve styku. O sebe prý stach mít taky nemusím, půjdu sice z průseru do průseru, ale vždycky nakonec dopadnu na všecky čtyři a protože jsem ve svém nitru optimista, tak budu v podstatě šťastná . Akorát jediný se jí nesplnilo - prorokovala mi vnučku, která bude umělecky nadaná a vynahradí mi všechno, čeho jsem se nedočkala u kluků a že ji budu mít většinu času nakrku, tak já furt v duchu přestavuju byt, kam jako dám tu postýlku pro tu holčičku --ale žádný ze synků se k ničemu nemá. Píťa sice má vážnou známost, ale já to šacuju na Mirka, kterému donese jedna ze stovek milenek nechtěné děťátko na práh bytu.
březen 29, 2007 15:04
Ahoj Ariano, : strejdaděda
no to jsem rád, že chováš úctu k mému stáří. smilies/grin.gif Aspo? někdo...
Ale vždyť mě znáš, co jsem to za pacholka. Teď už se mohu přiznat, že ten můj komentář nahoře byl úmyslně šitý na Tebe a jak vidno, splnil účel. Ozvala jsi se. Ale i jinak se mi podařilo šťournout do vosího hnízda - pardon, do kudlančího. smilies/grin.gif
Ale skeptikem budu stále i kdyby na chleba nebylo... smilies/grin.gif

AlenkoT, s tou Kludskou jsi mne zklamala. A fest! A taková chytrá holka jsi...
To jsem ještě zvědav, kdo nedá dopustit na mediálně známého Baudyše... To už bych se fakt opupínkoval. smilies/grin.gif
březen 29, 2007 23:25
stejdodědo mysli si co chceš - ale nepiš Nˇˇ : AlenaT
Kludská je holt cirkusačka a v mnoha lidech nevzbuzuje důvěru.Nicméně JSOU věci mezi nebem a zemí...a i když je nechápeš, tak prostě jsou.Byla u ní i moje kamarádka. Jen vešla, tak bába, ještě než vzala karty do ruky jí řekla:"Sedněte si a vydýchejte se, jste na nervy.Dneska je nejdůležitější den v životě vaší dcery - ale nebojte se, dobře dopadne." Ten den totiž byla její dcera na umělém oplodnění.A nyní M? dceru Elišku. Tohleto ovšem nevěděl NIKDO. Já tedy určitě ne. Moje kamarádka mě pak vyslýchala, co všecko jsme o ní tý Kludský tenkrát řekla - nic. Jednak jsem nic nevěděla a druhak - na ni tenkrát vůbec nepřišla řeč. A vůbec - sám svobody, kdo hoden, svobodu zná vážiti každou - a to i svobodu myšlení a na tom trvám!
březen 30, 2007 04:56
.......................................... : AlenaT
kde jsem sakra to Nˇnapsala??? smilies/undecided.gif smilies/undecided.gif smilies/undecided.gif smilies/undecided.gif xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
březen 30, 2007 05:57
Aleno, : Pavla
prozradím ti sladké tajemství: zdá se, že paseku dělají i VELKá písmena s diakritikou. smilies/wink.gif
Ale blíží se návrat Tvůrce, tak už to nějak vydržíme smilies/cool.gif
březen 30, 2007 06:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]