O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

OKOUZLUJÍCÍ VĚČNÝ CHLAPEČEK PDF Tisk E-mail
Středa, 14 únor 2024
Že jste tohle nevěděli, nebo minimálně neznali tuhle psychickou poruchu? Konkrétně Syndrom Petra Pana. Jedná na první pohled o báječného chlápka – ano,  muže s tímto syndromem hned nepoznáte. Naopak. Ženy jsou okouzleny jeho dobrou náladou, nezávislostí a smíchem. Chvilky s takovým mužem jsou osvěžující a zábava nikdy nekončí. (Jeho ztřeštěné nápady všem přijdou neuvěřitelné, roztomilé.) Po čase ale přijde drsné vystřízlivění a jeho partnerka zjistí, že se v podstatě stará o přerostlé dítě.


 

Syndrom je pojmenován podle vymyšleného hrdiny z knižní předlohy, jenž se dostane do Země Nezemě, kde nikdo nestárne a tím pádem ani nedospěje. Což je případ i některých mužů.

‚‚Peter Pan má hravost, která může být úžasná. Když chce, dokáže být opravdu okouzlující,” popisuje Carla Marie Manly, klinická psycholožka z Kalifornie, která se tímto problémem aktivně zabývá, s tím, že „jejich chlapecké kouzlo přitahuje ženy jako magnet“.  Na první pohled jsou naprosto úžasní a nějaké ty malé chybičky se lehce přehlédnou. Dokud se bezstarostně baví, mají stálý tok peněz a nemusí nic řešit, jsou to andílci; jakmile se ale dostanou do úzkých, však začnou couvat a dělat, že problém neexistuje. V horším případě se psychicky sesypou ...

 

 


 

Nějaká finanční gramotnost jim absolutně nic neříká. Když peníze mají, rádi rozhazují i za druhé. Partnerka se cítí jako princezna, a na chvíli snad i ona zapomene, že se také musí platit nájem.

O měsíc později jí ten skotačivý drahoušek v lepším případě sdělí, že tento měsíc na tom není finančně dobře, ale že se to nějak udělá. V horším případě si peníze půjčí a začne nekončící kolotoč dluhů.

 

Po čase odpadne i nějaká snaha o zvelebování domácnosti, protože na to je přeci spousta času a teď je přece důležitější rozdrtit soupeře v Mortal Kombat na herní konzoli. Ano, tihle dospěláci jsou mnohdy neskutečně vášniví hráči,  kteří celou noc prožijí u kompu, mnohdy jsou dokonce účastníky nejvyšší úrovně, kteří se zúčastňují mezinárodních turnajů...  

 

Pokud ještě žijí u milující maminky, ta pak bedlivě hlídá, aby jejího „mistra“, nikdo nevzbudil; mezitím vše u něj uklidí, vypere mu a vše čisté přinese, a má-li synek auto, tak ho vygruntuje.

 

A těší se, až mu bude moci naservírovat zdravou snídani.

Ano, potud jsou tito dva spokojeni.

Jenže tohle vydrží pouze milující máma.

 

 

Jeremy Sumpter - herec (film Peter Pan)

 

 

 

Říká se, že v každém muži zůstane kus chlapce, což je sice hezké, možná roztomilé, ale pouze jen nějakou chvíli. Na začátku vztahu může jeho pokoj/byt připadat jako pořádné doupě drsného chlapa, dokonce se občas zvládne „z lásky“ ovládnout a uklidit si… Bohužel nelze hned poznat, že je to jen nedospělý člověk - dítě, které jakmile se ocitne v nekomfortní situaci, ihned vycouvá nebo přenese odpovědnost na ostatní, tedy nejprve - viz výše -  na maminku, pak na své partnerky, které to zprvu ochotně a s láskou převezmou.

 

To, co je pro ostatní zcela nepochopitelné a proti dospělému uvažování, je pro takové muže zcela normální. Za jejich chování může podle psychologů těžké dětství, kdy si již dospělý muž kompenzuje vše, co mu bylo odepřeno, když byl malý chlapec.  Ano, většinou mu jeho táta moc nepřál, podceňoval ho,  byl na něj hodně přísný, kdežto maminka se snažila pro klid doma řešit všechny problémy. Když táta  synkovi něco nařídil, máma to fofrem udělala, „aby byl klid“…

 

Život s takovým partnerem není rozhodně procházkou růžovým sadem, ale dá se s ním žít.

Pokud se jeho partnerka smíří s tím, že veškerá rozhodnutí i zodpovědnost bude na ní, a někdy holt nebude na nájem.

 

 

Ano, tenhle pan Úžasný - s tímto syndromem – je fakt úžasný. Tedy, pokud ho nevlastníme my, či některá z našich dcer…

 

Znáte nějakého podobného?

d@niela

 

 


Komentáře (9)add feed
... : *deeres*
Já jo, do porodnice jsem šla pěšky, domů s dcerou se vracela stopem.
únor 15, 2024 06:35
... : BARBORKA
já taky. Naletěla jsem jeho sladkejm kecům, tak to nikdo neuměl. Opravdu mám pocit, že podle něj vzniklo přísloví, jak "vykecat z jalové krávy tele".
Současně nesmírně veselý, mazlivý, báječný - bezva kus do pohody, ale rozhodně ne do nepohody.
Až po třech létech jsem ho dokázala poslat o dům dál...
únor 15, 2024 20:36
... : mamča
Ono se s takovým "lupínkem" dá i dlouhodobě žít, pokud jste dostatečně samostatná a zvyknete si, že máte dítě navíc.
únor 16, 2024 07:39
... : *deeres*
Prvních 12 let bylo zábavných. Pak se narodila holka a já najednou měla děti dvě, z toho jedno hodně dospělý.
Jeho vztah k financím byl skvělý, když měl tak dal, když neměl tak někdo dal jemu. Většinou máma a babička. Holce byly tři a jeho máma nám dala hodně slušný obnos pro rodinu, jenže on ho půjčil svému nejlepšímu kamarádovi. Nenávratně. Mámě tvrdil, že jsem je utratila já a to byla poslední kapka. Když to prasklo, tak jsem ho vyrazila, nikdy nepochopil proč.
únor 16, 2024 13:54
... : mamča
*deeres* : Předpokládám, že se vrátil ke své milující mamince.
únor 16, 2024 15:15
... : *deeres*
Jen na nějaký čas. Chodil za mnou do práce a prudil. Moje kolegyně z něj byly většinou unešené a já byla ta zlá mrcha. Oblbovat uměl dobře a tak si ho nastěhovala jedna má kolegyně. Tam se dlouho neohřál a přestěhoval se k další obdivovatelce, která mi psala sprosté dopisy.
únor 16, 2024 16:12
... : mamča
*deeres* : Koukám, že sis užila s mamánkem. Hlavně žes ho poslala kolovat, aby si ho užily i jiné opatrovatelky. Ta, co Ti psala ošklivé dopisy, je psala proto, že si taky naběhla, nebo Tě "miláček" vylíčil jako sedmihlavou saň ? smilies/cheesy.gif
únor 16, 2024 18:36
... : *deeres*
Dneska se tomu říká hejtování. Zřejmě to byla z její strany žárlivost a tak mne napadala pro můj vzhled. Jenže, já byla vždycky dost sebevědomá, ale pro někoho jiného, by to bylo na mašlí. Nakonec jí dohnala karma. Když Karel předčasně zemřel, tak dcera nebyla ještě plnoletá a při vyřizování dědictví jsem se s ní setkala. Kdysi krásná ženská někde chytila zlatého stafylokoka do obličeje a mně se omlouvala za to, jak vypadá. Na dopisy se asi už nepamatovala a já mlčela.
únor 16, 2024 18:51
... : mamča
*deeres* : Jo, jo. Karma je zdarma.
únor 16, 2024 19:03
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]