O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KOLIK DRUHŮ ZNÁSILNĚNÍ ZNÁŠ, TOLIKRÁT JSI ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 05 únor 2024
Poslední dobou se na nás hrnou nejen nejrůznější formy politických dobře míněných balíčků, ale i nejrůznější provedení znásilnění. Myslím, že by jejich seznam mohl dostavovat docela dost řádek... Znásilnění obyčejné - někde večer v parku, pusa sem, pusa tam, ruka šmátralka, ruka útočná ve spojení s pusou na pusu přilepenou... No, a pak jen oprášit, oblečení srovnat a domluvit si rande na příště... Znásilnění alkoholické - pokud se vůbec povede a paměť ráno fungovati bude... Znásilnění pragmatické - ty dáš, já dám... Ale nojo, nebudu si z toho dělat velkou legraci, i když mi to, co probíhá nyní médii, na mne působí všelijak.

 

 

 

Za dlouhou předlouhou dobu, co jsem na světě, jsem zažila leccos, dokonce jsem i přišla o panenství. Jednoduše jsem stejná, jako všechny ostatní; neměla jsem tu čest být jako panenka Maria, která zasvěcení do stavu ženského byla ušetřena.

Protože vždy záleží na obou, nemusí jít o něco, nač by se nemělo vzpomínat hezky, naopak.. Jako většina z nás jsem si se svými vrstevnicemi občas sdělovala své dojmy. Takže vím, že některé jsou plnohodnotnými ženskými už od třinácti, ktežto jiné si počkají ještě o pěkných pár let déle.

A že některé krasochvíli přijdou velmi brzy na chuť, kdežto jiné to mají naopak.

Ano, vždy totiž záleží na obou přítomných.

 

 

Nebudu psát a polemizovat o těch pánech, které byli obviněni.

Jejich úmysl a čin byl uznán, ale nějak se mi nezdá něco jiného. Byla jsem vychovávána (a stejně tak vychovávala svou dceru), že je dejme tomu nebezpečné se procházet ve čtyři ráno výrazně oblečená před Hlavním nádražím… Pak je to jak mít na přepadení přímo koupenou vstupenku.

 

Proč o tom mluvím:

Přesně to se totiž stalo mojí osmnáctileté dceři, která kdysi dávno, ve čtyři ráno musela čekat u Hlaváku na auto, se kterým měla jet ještě se dvěma trenéry do Vídně. Měla tehdy červený kožíšek, a stála tam chviličku pod lampou… No hrůza. Pochopitelně, že během pár minut ji oslovila skupinka slušně podnapilých mládenců a jednoznačně ji považovali za „slečnu-radodajku“. Jenže – nečekali, na koho narazili. Párkrát si troufli, že by si šáhli - jenže má  holčička, tehdy čerstvá mistryně ČR v karate, se s nimi nepárala. Policajti, kteří přijeli situaci vyřešit, téměř nevěřili, že byla napadena jako první. Nakonec vše dopadlo dobře. Ale tohle berte jen jako zpestření článku, protože karatistek se po Praze asi moc v noci netoulá.

 

Ten (myslím, že současný případ) muž, co přepadl ženu v autě – to je asi poněkud jiný level. To nejspíš bylo opravdu drsné znásilnění… Však také nechci psát o přepadeních, kdy je žena na nějaké opuštěné cestě přepadena a hrubým násilím k sexu přinucena, to je opravdu záležitost hrůzná, kterou bych nejspíš řešila podobným způsobem, jako se ve středověku řešila krádež: ruku, která kradla – useknout!

 

 

 Zobrazit zdrojový obrázek

 

Nechci nějak devalvovat současné rozsudky nad pány pachateli, ale moc mi nejde do hlavy, že si některé vzpomněly po dlouhé době, některé až po několika dekádách.

Čímž nechci napsat, že bych jim to třeba nevěřila, ale… ono je také rozdílné být znásilněna domovníkem, nebo třeba celostátně známým zpěvákem, že?

Vzpomeňme si starší případ - na katarského prince, který měl tehdy taxu dva tisíce, což před dvaceti léty byla slušná suma. Paní soudkyně dokonce připustila, že děvčata měla se sexem zkušenosti, a přišla si „na poměrně slušné peníze...

 

Jenže, většinou dívky a ženy k sexu dovolí, když už v dané situaci jiné řešení není.

Vlezly tam, kam neměly, v čase, kdy vědomě riskovaly; nebo i když něco podobného nečekaly, stejně se pak nikde a nikomu neozvaly…

Buď v tom okamžiku utéct nešlo (protože už dovolily, aby k nim vlezl do sprchy…), nebo je to třebas známý muž, jehož osobnost a vliv také hraje roli.

Případně, když s ním žijí léta pod jednou střechou a v podstatě souhlasně i pod jednou dekou…

To nic nemění na vině těch násilníků, ale oběť sama se vlastní vůlí dostala do situace, kdy to mohla očekávat.

Něco jako strkat ruku do tlamy krokodýla a pak se upřímně divit, že mě kousnul...

Prostě jde o to, že v části případů oběť mohla svému napadení/znásilnění zabránit, kdyby měla v hlavě mozek a používala ho.

 


 

JAK TO BERETE VY?

 

 

KUDLANKA


Komentáře (2)add feed
... : *deeres*
Zažila jsem ledacos a vidím to tak, že jsem žila v mnohem jednodušší době. Tak jsem si vzpomněla na svojí ségru, jak také ona se ubránila násilnikovi, až z toho bylo ublížení na zdraví a zničené paraple, které o násilník přerazila.
Dnes by za nepřiměřenou obranu skončila u soudu.
únor 06, 2024 05:35
... : Josef
Simi připomněla, jak uklizečka žalovala chlapa za znásilnění.
Uklizečka: Vytírala jsem úzkou chodbu a on za mnou. Nemohla jsem utéct ani napravo ani nalevo.
Soudce: A dopředu?
Uklizečka: Tam už jsem měla vytříno.
únor 06, 2024 08:42
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]