O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MILUJU HŘEŠIT PDF Tisk E-mail
Úterý, 16 leden 2024
Když jsem se před časem rozhodla, že prostě a jednoduše dosavadní život vezmu houbou, všechno smažu, a začnu znova, nedošlo mi, že to opravdu bude velká fuška. Neuvědomila jsem si, co to všechno bude znamenat nové práce, plánování, shánění, zařizování... Nechápete? Nevěříte? No, tak začnu tím prvním, co mne vlastně k tomuhle rozhodnutí přimělo:  zhubla jsem, a to docela dost, i když stále ještě nejsem se svou váhou spokojená. Ale už přeci jen zapadnu mezi běžný lid... Ovšem podepsalo se to na mém šatníku. Mám kvanta "hadrů", které mi jsou v lepším slova smyslu plandavě.

 

 

A hned je tu ten známý Nerudův povzdech „Kam s ním?“ Nevím. Já neumím vetešit na různých e-bazarech, a i kdybych něco nafotila a někam to plácla, tak si neumím představit, že budu pendlovat na poštu s balíčkama, případně přijímat návštěvy, kterým předám třebas bundu výměnou za stovku…

Jo, takhle kdybych mohla obchodovat se zavařeninama… Docela solidní kšeft se mi podařil zrovna nedávno, kdy jsem jedny psí šatičky věnovala kamarádce. Peníze jsem odmítla, bylo to už jednou zaplacený, tak co – ale zeptala jsem se, jestli nemá ve sklepě nějakou třebas pět let starou zavařeninu, kompot, džem… Jéžiš. Ona napřed, že jako to má, ale to přeci nejde. No, a já jí vysvětlila, že jednak se to nekazí a druhak já že jsem nedávno vyjedla svůj sklep, kde byly sklenice i víc jak deset let uložené, a jak to bylo super. Ne, fakt… umím čarovat i s tímhle. (Já prostě opravdu nic nevyhodím.) Takže to jo, to bych brala. Jenže, od myšlenky k činům je u mě cesta jak dvakrát kolem zeměkoule, mí pappenheimští to dobře vědí…

 

Dalších problémůch mám neurekom:

 

Jak jsem už napsala, tím, se kterým v současnosti bojuju, je jídlo. Jsem téměř všežravec, jen přesně pětačtyřicet let nemám ráda nic kyselého. Do okamžiku, než se mi narodil korunní princ, jsem mohla sníst dvě sklenice kyselých okurek, milovala jsem vlastní kyselé zelí, které jsem měla ve kvašáku ve sklepě, zavináče, citrusy všeho druhu, atd. Jenže -  ve chvíli, co jeho vytrvale přednasraný ksichtejček vykoukl do světa, mne chuť na vše kyselé přešla. A já jsem od té chvíle na sladké... Jenže doby koláčů, buchtiček všeho druhu, závinů, bábovek a dalších podobných potěšitelů jsou pro mne pryč. To je všechno nyní tabu; víc tabu, než kdyby ho rozpitvával Roman Šmucler. Snad kdyby mi v té jeho tajemné budce dali pár dortů... to bych na sebe řekla i to, co o sobě nevím.

No, a teď si zas jdu ohřát tu rozmixovanou zeleninu, co jí říkám polífka.

 

 

 

 

 

Velice trpím chronickou chorobou „škatulata hejbejte se“. U mne doma už bylo všechno všude. Dokonce jsem si řekla, že jednou (třeba v příštím století) si shromáždím všechny fotky tohoto jednoho jediného bytu, abych dokázala, že to opravdu je možné. Jednou byla kuchyň támhle, teď je tůhle, jednou bílá, pak béžová, pak žlutobílá, pak hnědá, jednou plechová, pak dřevotřísková, pak dřevěná.. tč. je bílá, ikeovo-papírová.  A to se jedná jen o malý kousek bytečku…¨

Ale to mi hlavu netíží, naopak. Už mám zrovna plán, jak "taktrochu" zase předělám ložnici.

 

 

Co je však v současnosti mým  obrovským, opravdu "nej" problémem, byste asi neuhodli - i když vy, kteří mne znáte už delší dobu, byste třeba po chvíli našli to správné téma.

Kamarádky a kámoši. Protože většina z nich se postupem času odmlčela, buď se zakutali někde ve svých důchodcovských papučích a nechce se jim už vylézat ani k počítači, nebo naopak teď nemají čas se pomalu ani najíst a vyspat.

Protože se jim rozmnožilo příbuzenstvo. Najednou to nejsou "jen" dvě děti, ale dva páry, plus dejme tomu pět kousků pidilidí, které je nutno pohlídat, někam odvést, něco naučit, něčím nakrmit.

A babičky najednou toho volna nemají ani co by se za nehet vešlo.

 

Mám sice taky vnoučata, ale vnučka je schovaná ve svém pokojíku  na Floridě, a vnouček si nedávno v jedné reality šou našel přítelkyni, která vyhrála dva milióny. Korun českých. Nyní spolu žijí někde v Praze a zabývají se influencerováním. Tedy ta jeho přítelkyně, vnuk ji většinu času obhopkává. Ne, chraň pámbu, nemyslím tím nic špatného, on opravdu jen kolem ní poskakuje. Hop, hop, hop... a dávají to na tiktok, na instagam a co já vím, kam ještě.

 

Zpět k problému: jak už jsem nedávno psala, kámoši, tedy chlapi, většinou už natáhli brka, a noví nejsou. Zůstal mi jeden, ale ten to má stejně jako většina babiček. Hlídá, zaskakuje, zařizuje, vyučuje. A taky mi dost často vynadá, protože je to můj absolutní protiklad - já něco naplánuju a skutek utek, kdežto on něco naplánuje a už to frčí... Je fajn, ale občas se to jeho remcání špatně poslouchá :- )))

Tak nevím, kam se obrátit, co začít dělat,  abych si zchrastila nějakou novou partu, někoho na pokec, na procházku s mým chlupatým drahouškem, nebo jen tak, třebas na telefonování - z kanape na kanape. Mj. jsem obrovskou obdivovatelkou moderní techniky, kdy si můžete telefonovat - a zadarmo! - třebas s Austrálií. Budu muset na tom zapracovat, a snad pro to něco i udělat. Třeba se jen oblíknout a jít ven ...

 

Jo, a ještě jedno - rozhodla jsem se začít hřešit.

V poslední době se mezi výživovými poradci, food bloggery i veřejností mluví stále častěji o tzv. „cheat day“ neboli „hřešícím dni“. Smyslem je dopřát si, na co máme chuť a co si zakazujeme. Ať už z důvodu dietního režimu, nebo zdravého přístupu k jídelníčku.

 

A pochopitelně, že něco podobného se dá říci i o dalších nápadech …

 

Nechci hřešit nějak nekale, výhradně kale, nemyslete si hned něco nestydatého, ale hodlám si vymyslet něco, co si tedy doposud zakazuju, abych si to pak mohla někdy s gustem dovolit.

Zatím nemám ani nejmenší potuchu, co by to mohlo být.

 

 

Tak mi poraďte – nebo napište,

co by bylo pro vás příjemné hřešeníčko?

 

 

d@niela

Třeba si vezmu z vás příklad…

 

 

Komentáře (5)add feed
... : andrea
Co já vím, tak chutě se prý během života mění. Mně bohužel chutě zůstaly všechny.
Ohledně těch věcí asi víš co s tím, nakonec ty nejrůznější sběrné budky jsou všude a taky je možno aby, kdyby toho bylo víc, někam zavolat, a přijedou. Ale spíš si říkám, že se ti s tim nechce loučit. smilies/grin.gif
Telefonování je potíž, protože někteří lidé preferují jen ten starý způsob komunikace, osobní kontakt. A když to nejde, tak raději nic. To mám s mnoha známými stejné.
Hříchy? Pro mne utrácení - co si dopřát nějaký "zážitek"?
leden 17, 2024 07:34
... : Markéta
Já ted hřeším s jedním obchudkem. Mám postavu na kterou bylo celá leta problem sehnat něco nositelného a hezkého. To se ted uz pár let hodně zménilo a tak jsem si občas s velkou radostí koupila jednou za čas šatičky. Ovšem TEĎ!! Našla jsem internetový obchod kde je nepřeberné množství šatů mnoha velikostí střihů, barev... a ještě za pár korunek Ach jo smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif

leden 17, 2024 08:01
... : *deeres*
Vlastně mám Hangouts a Telegram, na obojím se dá zadara chatovat i se vykecávat, jenom
musí být někdo na druhé straně. No a není!
Když na mne přijde bída a já začnu šmejdit a to, co bych kde slupla, tak skončím většinou u křížal, vlašáků, nebo buráků. Nesolených ve slupce, co jsou vlastně luštěnina. Mlsám a přitom jím zdravé jídlo.
leden 17, 2024 09:50
... : d@niela
Potíž je taky v tom, a to se fakt nechci nějak holedbat, že my, ženský, se spíš té moderní době přizpůsobíme. Kdežto ti naši muži, jak pravila Chytilová, velmi brzo všechno odpískají.
A když jim to nejde, tak nasadí naštvaný kukuč a že "oni todlenc už nemají zapotřebí".
leden 17, 2024 10:12
... : Josef Kouba
Co na sebe,? tak toho mám v hojném počtu, od ponožek, triček, kalhot a jiných potřebných věcí na do smrti dost. S jídlem jsem skromný a protože nic nedělám, kromě tří procházek s pejskem tak včera jen 2 míchaná vajíčka s cibulí a večer rozpůlená houska se šunkou. Dnes vyjímka, 4 kuřecí kousky pečené na syrových plátcích brambor. Ale jsme na to dva. Kafe jednou denně a večer jak kdy. Jen čaj, podruhé 1l piva a nebo necelá láhev vína.
Ženy se v každém věku šlechtí, malují, barví vlasy ale my muži na to kašlem. Asi by jste se hodně divili pokud by si chlapy v 70 letech začali barvili vlasy, obočí a vousy.
Pokud jdu něco koupit a pokud se mi to líbí, či mám na to chuť, o ceně nepřemýšlím.
leden 17, 2024 21:09
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]