O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZASE JEDNY VÁNOCE ZA NÁMI PDF Tisk E-mail
Úterý, 26 prosinec 2023
Doufám, že většina z vás se moc nepřejedla a že máte doma ještě nějaký ten opuštěný vanilkový rohlíček nebo pár pracinek... No, já vim, já to fakt nezapírám - mluví ze mne příšerná závist. Nejraději bych se toho všeho napucla jako v mládí, ach jo... Pamatuju doby, kdy jsem pod deset druhů nešla - většinou to bylo tak kolem třinácti druhů vánočního pečiva. Jednoduše - já bych bývala mohla žít jen jako cukrová princezna. Jenže, časy se mění a když chci vypadat jen trochu obstojně, tak "Odstup, sladký satane!"

 

 

 

 

 

Tedy, já měla moc hezký večer, byla jsem pozvaná na milou rodinnou večeři: dýňová polévka, losos s bramborovým salátem, báječné bílé vínko – a – domů škatuli a balíček… Ve škatuli ten vynikající salát, přibalena porce losůska a samozřejmě, že nechyběl ani pytlík s cukrovím.

Že jako to mám na těch pár dnů do Nového roku, ať pořád neremcám, že nic jíst nemůžu…

 

Hádejte, jak to dopadlo.

Sotva jsem vylezla z auta, vyvenčila svého drahého čtvernožce, který pochopitelně byl se mnou, a vešla do bytu, už se mi stoprocentně zvýšil tlak. Odstrojit psa, opláchnout všechny tlapajzny, odložit boty a kabát –

 

A už jsem seděla na gauči, v jedné ruce dálkáč, ve druhé pytlík s cukrovím…

 

Ano, přiznávám se, ještě ten večer jsem do posledního drobečku snědla to cukrovíčko, od kterého jsem se na návštěvě tak odtahovala, a na závěr, když už, tak už – jsem ještě snědla ten salát.

Škoda, že nejsem už věřící, protože bych hned šla ke zpovědi, aby mi to pan farář odpustil…

Takhle to musím odpustit sama sobě.

 

 

Ale když ono to bylo

 tak ňam…

 vaše Kudlanka

 

 

 

Komentáře (3)add feed
... : Josef Kouba
Sladké ochutnám pouze ze slušnosti. Letos až druhý den po vánoční večeři jsem snědl kokosovou kuličku. Vánoční odpoledne jsem měl fofr. Pozvali jsme synkovu rodinu v počtu čtyř na pátou odpoledne a ženuška před polednem ohlásila že jde na nemocenskou. Veškerá příprava jídla byla na mne. Brambory na salát byly již den předem uvařeny a tak i ten sváteční jsem zmáknul s profesionální lehkostí. Místo ryby byl v plánu řízek s vepřové panenky. Krocan, což je tradice v Kanadě se nekonal. Pečící zařízení trouby nepracovalo a nová el. kamna přivezou až v lednu. Řízky naklepané, obalené jsem začal smažit před pátou. Stůl jsem prostřel v mezičase, stihl okurkový salát s malinkými rajčaty a vypít dvě piva. Pět minut po páté se pejsek rozštěkal a ohlašoval příchod návštěvy. Ženě se ulevilo a večeře se účastnila.
prosinec 26, 2023 23:48
... : d@niela
Jé, Pepíčku, tak to gratuluju, že jste byli u večeře všichni, a určitě báječně spokojeni.
A pak gratuluju tvojí ženě, že má tak šikovnýho chlapa, co ji perfektně zastane!
prosinec 27, 2023 00:31
... : Josef Kouba
Úsměvné je, že je profesionální kuchařka, ale vždy vaří jako by mělo přijít 20 hostů a jsme většinou jen dva pejsek, ale ten má svoje.
prosinec 27, 2023 19:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]