Jsem sladkožrout, takže jsem za celý život těch sladkých laskominek
spořádala jistě velehodně. Ale přišla bída na kozáka, a já teď musím
kila sádla, do kterého se sladkosti přetransformovaly, odhodit do dáli.
Stejně jako ten známý pán, co odhazoval svůj širák (mj. víte, jak se
jmenoval?). Ale stejně se neubráním tesknému pohledu do míst, kde jsou v
sámoškách vystaveny čokolády, bonbony, a další podobné lahody.
Podívám, zasmutím si a zrak odvrátím. Jenže - dnes se mi oči téměř
přilepily na cedulku, která označuje cenu jedné té lahody:
Hele, cena Nutelly je jedna věc,
ale ta klasická 170g Studentská pečeť za 95,- Kč?
To už ji
můžou přejmenovat na Pečeť vyšších tříd, protože tohle nemá se studenty nic
společného. Studentská
pečeť od Orionu, která se aktuálně prodává za sumu vyšší, než kolik stojí
čokoláda přímo ve Švýcarsku? Řetězce Tesco a Albert tedy překonaly Švýcarsko.
Pro
zajímavost – víte, z čeho to vlastně je složeno?
z
cukru, želé (cukr, glukózový sirup, voda, palmojádrový tuk, kokosový tuk,
aroma
a látky E440 - pektiny, E330 - kyselina citronová, E331 - citronany sodné
a
E903 - karnaubský vosk),
z arašídů,
rozinek, kakaového másla, sušeného plnotučného mléka, kakaové hmoty,
rostlinných
tuků (palmový, Shea, Sal, Illipe, Kokum gurgi, olej z jader manga),
mléčného
tuku, slunečnicového lecitinu, laktózy, sušené syrovátky, aromat,
z lískooříškové
pasty
a
látky E476 - polyglycerolpolyricinoleát.
dobré pochutnání
d@niela
|