O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TLAK MNE TLAČÍ K ZEMI ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 06 listopad 2023
To je fakt hrůza… Nejprve jsem zjistila, že jdu po ulicích jak opilá. Ale přitom nic, jsem absolutně střízlivá! Jen se motám a motám… Kdybych se nedržela vodítka, kterým mne táhne kupředu můj věrný chlupatý pán a vládce, tak bych snad s sebou i švihla... Po návratu domů jsem se dozvěděla, co se to zase se mnou děje. Tedy, když jsem se doma koukla na net, do novin: Česko se právě potýká se silným klesáním tlaku vzduchu. Tlak nám klesl a dole se drží. Což prý může dělat problém lidem s nízkým krevním tlakem. To jsem tedy věděla, ale že by nějak extra klesl tlak i mně?


 

Vzala jsem tedy tlakoměr, abych si svůj osobní tlak změřila. Co mi přístroj u ruky vrčí, čtu si dál: „Lidé mohou trpět bolestmi hlavy, kloubů, malátností a některým se i hůře spí." Ano, to přeci vím, ale že by se to nějak extra týkalo i mne?

"Ještě ve středu (právě uplynulou) v pravé poledne se na našem území pohyboval tlak vzduchu mezi 1 008 až 1 012 hPa, ve čtvrtek to bylo už jen mezi 989 až 994 hPa. A stále klesá, takže není divu, když meteosenzitivní lidé klesají také.“ Tlakoměr dovrčel a na stupnici se objevila výsledná cifra: – mám 106/61. No, tak tady je ten „zakopaný pes“ mé motolice…

Asi nejhůře působí na náš organismus rychlý pokles tlaku vzduchu – tedy při přechodu oblasti nízkého tlaku vzduchu nebo před příchodem studené a teplé fronty, a lidé citliví na změny tlaku vzduchu by proto svůj denní režim měli přizpůsobit zvýšené zátěži počasím. 

Všichni cítíme, že v posledních týdnech si s námi počasí pěkně pohrává. Zatímco jeden den bychom šli jen ve svetru či otužilejší jen v tričku, druhý den hledáme deštník a oblékáme bundy. Také rychlé změny počasí můžou nepříznivým způsobem ovlivnit naši psychickou i fyzickou pohodu. Když se počasí změní z plného slunce na oblačnost a déšť, můžeme se cítit letargicky a vyčerpaně. Rychlá a prudká změna počasí totiž zmate naše tělo. 

Motání hlavy – Jak se toho zbavit a první pomoc - iFaster.cz
 

 

Zítra bude pršet, cítím to v kloubech,“ říkával můj dědeček. A obvykle měl pravdu, pršelo. Ale nejen to – vytušil i změny tlaku, ochlazení nebo oteplení… Dnes už vím, že patřil mezi tu třetinu populace, která citlivě vnímá změny počasí. Někdy dokonce s předstihem. Nejspíš jsem to po něm podědila...

 

 

Vnímáte také současné prudké změny tlaku,

nebo jste „zocelení válečníci“?

  d@niela

 

 
Komentáře (5)add feed
... : Markéta
U mě vždycky platilo, že když se zlepšuje počasí, tak mě bolí hlava. Je fakt, že to vypozorovala moje kolegyně v práci. Naštěstí mi vždycky pomohl prášek a bylo po nějaké době zase líp, ale co si budem ... člověk je mimo. Já mám tlak vysoký, práškami hlídaný, ale při výletě a cestě do kopce mám pocit, že umřu :-). Někdy si říkám, že mít nízký je asi lepši. Člověk hodí panáčka a jupí :-)
listopad 06, 2023 14:05
... : d@niela
V tom mám právě potíž... Celé mládí jsem byla tvor s minimálním tlakem, ale když jsem cca před dvaceti lety těžce "zobezovala"*), tak jsem měla pak tlak setsakra vysoký a zobala prášky.
Teď se mi povedlo, vlastně tak v průběhu roku, podstatně shodit nějaké to nechutné sádlo, a tlak klesl na normál. A pokud je takovéhle kolísavé počasí, tak si ho musím dost často měřit.
Abych věděla: mám si dát "kafe a kapku něčeho", nebo naopak "zadrž, babo!".
smilies/grin.gif

*) = to jsem si právě vymyslela něžný výraz pro "zprasila se". Tedy ze slova obezita...
listopad 06, 2023 14:43
... : *deeres*
Nesmím si sednout, jak si sednu, tak usnu. V mládí jsem to měla stejné,jako Markéta. Bolehlavy mi věkem opustily a to jsem mívala migrény se vším všudy.
listopad 06, 2023 17:21
... : mamča
Překotně měnící se tlak ze mě dělá zombie. Usínám uprostřed dne, v noci pro změnu straším, a všechno mi padá z rukou.
Kančí svíčkovou jsem trochu přesladila, knedlíky jsou tužší než obvykle a "venkovní práce" se mi taky zrovna nedařily.
Do toho změna času. Ráno otvírám slepicím, a ony se tváří, co blbnu, když je venku ještě tma...:-)
listopad 06, 2023 19:47
... : Markéta
No ono holky... migrény jsem měla od páteře, protože prsa velikosti G mi fakt nedělala dobře na krční páteř. Ani na polštáři jsem nemohla spát. Vůbec nechápu, jak si to holky můžou nechávat zvětšovat do obřích rozměrů a jak s tím pak žijí. No nic... Po zmenšení na akorát velikost mám po migrénách a na polštář se těším každý večer. Jen s tím tlakem... moje nečekané těhotenství mě potkalo až ve vyšším věku, takže si myslím, že počátku jsou od toho. Jen tu váhu mi nejde zredukovat. Danielko zavidím Ti :-)
Nechápu, proč se říká, že se SPRAVILA, když hnusně přibrala smilies/cheesy.gif
listopad 07, 2023 07:04
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]