O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

UŽ TO NENÍ TO, CO POPRVÉ. PROČ??? PDF Tisk E-mail
Pátek, 22 září 2023
Přeju dobrý den všem. Třeba tu od vás získám nějakou radu, jak se poprat se svým problémem ... Jsem už šest let rozvedená. S mým exmanželem máme dvě dospělé dcery, které už mají svůj život, postavili jsme dům a vybudovali zahradu. Stálo to hodně peněz, málo času, sebralo to hodně let. Ale pak se na obzoru objevila jeho milenka, pak rozvod, a posléze jsem měla prázdné hnízdo... Tak jsem to vzdala a odstěhovala se. Vzala jsem si jen knihovnu – on knihy nerad, a svého jorkšírka.


 

Bydlela jsem pak u rodičů. Dokonce se ještě i pro mne, v té době 53 letou, našel muž, se kterým se starám o druhý dům, okopávám druhou zahradu a žiji druhý život.

Teď je mi 59, ale nějak pořád jsem si nezvykla, že jsem rozvedená. S přítelem jsme se totiž nevzali, i když bych v tom viděla řešení svého problému, ale on po tom netouží. Všechno je tak nějak „druhé“.

Nevím, kde se stala chyba. Jsem si velice dobře vědoma toho, že bydlím v jeho domě (protože mi hned na začátku řekl, že po drsném rozvodu a těžké ztrátě majetku se nehodlá dohadovat ještě i o tenhle dům). Nehoráznost, nebo realita? Manželství? Pro něj zbytečný cár papíru, navíc by k tomu byla dost pokořující předmanželská smlouva, která to všechno, co by bylo „naše“ vlastně bořila.

Ale opět jenom realita v mezích zákona. Jezdí k nám jeho synové, mé dvě dcery, mám ráda všechna vnoučata; nikdo nemá pocit, že já nejsem pravá babička, či on dědeček. Dnes je všechno v tom nejlepším vztahu.

 

 Můj bývalý mezitím mění milenky jako ponožky, vždycky přijede s jinou, kterou představuje jako „moje paní“. Fakt, klidně měsíc jednu a hned ten další, bez rozpaků, představuje jinou. Pak je na svatbě jednoho syna s jednou “svou paní“ a na křtinách vnuka s jinou. Ale tohle je mi celkem ukradené. 

Ale teď – pes z nouze i mouchy lapá - se dal zase dohromady s tou první, kvůli které jsme se vlastně rozváděli. Mně bylo tehdy k smíchu, jak se snažila a říkala jsem si, že manželka jsem tady já, ta druhá je jen ku*va. Ach jo, a právě tato onuce se teď  válí v baráku, který jsem já stavěla, v kuchyni, kterou jsem já  zařizovala... To ještě budiž. Co oči nevidí, srdce nebolí.

 

Ale včera byly křtiny malé vnučky. A ona se tam, "madam", nesla, jak by jí to všechno patřilo. Schválně před mýma očima volala na vnučku a říkala jí: “kuk na babičku“, a celá rozzářená se producírovala s kočárkem...  a mě mohl šlak trefit. Nevydržela jsem s nervama a hned po obřadu jsem utekla. Jo. Můj „přítel“ to jaksi celkem nezaujatě pozoroval, aniž by se mi snažil pomoct. Jestli vůbec registroval, o čem to je...

Přijela jsem domů tak strašně vzteklá, že jsem vyžehlila koš prádla, kropila jsem ho slzami zlosti a bezmoci. Dala jsem si pak panáka, ale ani to mi neulevilo a není mi dobře ani teď.

 

Nevím, co v sobě cítím. Nechuť, závist, touhu, opovržení... Dřív jsem byla babička jen já. Je to správně, že má moje vnouče babičky tři? S tou druhou, pokrevní, se snáším velice dobře, nejsem nijaká nenávistná, však to překvapilo i mne samotnou. Nemám v sobě vyřešený rozvod? Proč to přišlo právě s touhle důrou zpět? Už jsem pustila z hlavy manžela, krvavě po odpoledních vydřený dům… Mám se líp, snad. Ale nikdy to už nebude poprvé… 

 

A vlastně ani sama nevím, co chci.

Já vlastně chci, aby se vrátil čas o 10-15 let zpět, aby byly zas ty mé holky menší, aby byla pohromadě rodina, která se už rozutekla, abychom museli šetřit…

 

Připadám vám jako blázen? Ale i jenom to, že jsem to ze sebe všechno vypsala, mně udělalo trochu pořádek v mém zmatku...

Anna

 
Komentáře (3)add feed
... : *deeres*
Čas nezastavíš, minulost nevrátíš. Nejsem psycholog, ale tebe asi trápí tvoje neukotvenost v životě. Současnost ti asi připadá jenom jako náhrada, o kterou bys zase mohla přijít. A to, že tvůj současný partner netouží po nějakém cáru papíru ti asi na jistotě nepřidává.
Já osobně bych určitě měla v rukávu plán B, kdyby náhodou.


září 23, 2023 06:11
... : mamča
Tak, tak. Buduj si svůj rezervní vlastní domov (třeba u rodičů, jestli ještě žijí), spoř si vlastní peníze "na stáří". Nevydávej se jak z peněz, tak z citů. Nebo se Ti může stát, že se budeš jednou o svého přítele starat (v tu dobu už třeba nemocného senilního dědka), on si pak klidně umře v Tvé laskavé péči, a najednou "ten kus papíru" bude chybět.
Do té doby JEHO vstřícné děti a milá vnoučata Ti dají měsíc na vystěhování z JEJICH baráku, a jsi raz dva pod mostem.
To je zkušenost z příbuzenstva.
Na svého exmanžela a jeho partnerky se vykašli, žádných společných akcí se nezúčastňuj, když Tě to deptá. Pokud to tak chtějí vaše společné děti, tak ať udělají oslavu na dvakrát.
Třetí "babička" se může vašim dětem (potažmo vnoučatům) občas hodit, šoupla bych jí na část prázdnin do péče vnoučata-puberťáky :-).
září 23, 2023 06:36
... : Giotta
Tvé pocity se dají chápat, určitě mnohá z nás se někdy zasní a řekne si, co by bylo, kdyby... Kdybych se nerozešla s první láskou, mohla jsem veškeré životní zážitky sdílet s jediným člověkem, nebylo by to úžasné? Kdyby se vydařilo první manželství jako jediné a dožili bychom se společně diamantové svatby s tím, že naše děti měly a mají jednu mámu, jednoho tátu, vnoučata obdobně jen dvě babičky?
Prožívat bolest kolem "třetí babičky" je zbytečné. Buď ráda, že Tvé manželství krachlo v době, kdy dcery už byly dospělé, nenastala tedy situace, kdy by je vychovávala ve střídavé péči každou chvíli jiná partnerka Tvého ex.
Jsem také rozvedená, žiji s přítelem. Odešla jsem ze společného domu do pronajatého bytu, musela oželet spoustu jiných věcí. Já však vnímám hlavně pozitiva všeho. Mám daleko lepšího partnera, než kdy byl můj ex, takže neřeším, že zatímco můj exmanžel se s milenkou, co nás rozvedla, oženil, já znovu vdaná nejsem.
Vycházím ze zkušenosti, že žádný "papír" šťastný vztah nezaručí.
Přišla jsem o jednu z dcer ve smyslu, že ta je zcela na otcově straně, zatímco druhá dcera a syn úspěšně zachovávají jakousi neutralitu a jsou v pohodě jak s novou manželkou mého bývalého manžela, tak s mým partnerem. Pro partnerovy holky jsem minimálně žena, která mu zpříjemňuje stáří, myslím si, že jsou rády, že se vzájemně o sebe staráme. Vycházím s nimi velmi dobře, jsem šťastná, že mám za jednu ztracenou dceru čtyři nové. Vycházím dobře i s bývalou manželkou partnera (je fakt, že já jejich manželství nerozvedla). Pro sedm vnoučat mého partnera jsem třetí, z Tvého hlediska nadbytečnou babičkou.
S novou manželkou mého bývalého manžela se nepotkáváme, dcera, co je na otcově straně, mě na svou svatbu nepozvala, milenku otce ano (ještě jsme rozvedeni v té době nebyli). Křtiny se v mé části rodiny nekonaly.
září 23, 2023 08:09
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]