O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HÁDANKY PRO KYTIČKOLOGY PDF Tisk E-mail
Úterý, 19 září 2023
Tentokrát to budou pro změnu kytky, které se vyskytují v okruhu mých možností - tedy tam, kam maximálně chodím se pesem. Vím, že to pro většinu z vás nebudou žádné hádanky, spíš to bude jen dobrý počin vůči mně, protože já nevím ani o jedné, co to je. Jen když si vzpomenu, jestli "to" roste jako keř, jako strom, či jako kytka. Takže to rozeznávám asi stejně, jako auta. Totiž - auta jsou pro mne nákladní, osobní, rozbitý a červený. Větší talent ani pozorovací schopnosti nevlastním. Jen ty kytky mám, na rozdíl od aut, nesmírně ráda...

 

 Tak - tady jsou čtyři fotky - a je na vás, jestli poznáte, co je to zač...

 

 

Zeptala jsem se pár kamarádek, jestli mají nějaký speciální zážitek, který se týká květin.

A tak mi jedna napsala: 

 

 

Je nádhera se dostat do pražské botanické zahrady a na chvíli býti v tropech… Pokud půjdete v chladnějších časech jako my, musíte si odložit v šatně, protože to teplo a vlhko připomíná opravdu tropy a nádherné květiny návrat do pralesů v Brazílii či pobyt v buši Austrálie, Mexiku a na Madagaskaru. 

My máme nejraději orchideje, strelície, i palmičky a obdivovali jsme všechny tamější rostliny. Barvy orchidejí jsou tak úžasné… Nádherná je i Japonská zahrada - zkrátka botanická zahrada v Praze Troji je podle mne jednou z nejkrásnějších na světě.

Pro děti byla nádhera vidět a pozorovat, jak se z larev líhnou motýlci. Mým vnoučatům se to tolik zalíbilo, že nechtěla ani domů. Nejvíce je opravdu upoutal tropický skleník Fata Morgana, což je  takový malý prales s jezírky a se vším, co k tropům patří. Včetně motýlků, což byl pro má vnoučata nejhezčí zážitek

Lidi, bylo to opravdu úžasné tam strávit odpoledne a vidět tropickou nádheru. A to tahle moje vzpomínka je dokonce zimní….

Zdravím moc,

 

DAGMARA

 

 

Další zajímavost - tentokrát ohledně květin,

které dostanete v papírovém obalu jako půvabný prezent.

Já osobně řezané kytky nemám ráda, prostě to ve mně navozuje nepříjemné pocity. Vím, že jejich život skončil, že jen pár dnů a půjdou do koše. Takže osobně mám nejraději jakékoli "květináčové". Ale když už, tak se snažím jim ty jejich poslední chvíle zpříjemnit - vždyť já se na ně dívám s obdivem každou chvíli... A návod, jak to udělat, mi napsala další hodná čtenářka:

 

 

 
 

Řezané květiny obvykle dlouho krásné nevydrží. Přitom ale stačí správně je seříznout, dodat výživu a dodržet jen několik dalších pokynů - jejich životnost se pak zněkolikanásobí. Říká se, že perfektně funguje tabletka aspirinu, ale jsou i speciální přípravky na „krmení“ květin ve váze.

 

O trvanlivosti rostlinek rozhoduje i umístění vázy. Rozhodně nepatří na přímé slunce, do mrazu ani do průvanu. Brzy by uvadly i u ústředního topení a ostatních zdrojů tepla, neprospívá jim ani cigaretový kouř.

Do vázy nedávejte dohromady ani různě staré květiny - uvadající a čerstvé růže k sobě rozhodně nepatří.

 

Jinak lze kombinovat všechny druhy květin, jen si na jaře dejte pozor na narcis. Ten vypouští agresivní látky, které neprospívají ostatním rostlinám. Nechte ho proto na pár hodin samostatně odstát ve vodě, poté ho můžete bez problémů přidat k ostatním. Tak, to je pár fíglů, jak prodloužit život řezaným květinám.

 

 

zdravím všechny "kudlanky"

LUCIE 

Komentáře (1)add feed
... : *deeres*
To první pozná každý, u druhého obrázku jsem musela přemýšlet, kde to u nás asi roste. Pak mi došlo, že z plodů bude asi kafe. To zelí, co se přidává ke kytkám, tak to nemám ani potuchy. V Jeseníkách jsem také byla dost v rozpacích, co to vidím na polích. Marjánu jsem poznala po čichu, nejspíš průmyslová, ale soju a pohanku naživo jsem viděla prvně v životě.

září 20, 2023 13:21
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]