O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KE KOMU SE PŘIKLONIT? KOHO MILUJEM VÍC? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 31 srpen 2023
Příslušníci dvou protežovaných menšin se nám pustili do sebe a politikum tim vzniklo velký dilema - koho z nich se zastat. Ať tak či tak, druhá protežovaná menšina se naštve. A kdyby jen příslušníci, i třeba EU by mohla vydat pokárání. Co teď? Bábo raď! Všichni vědí, jak to skončilo. Toho bylo v médiích napsaný dost. Chudák Tomio  musel zapřít sám sebe a postavit se za příslušníka tý protěžovaný menšiny, proti který dlouhodobě mluví. Aktuálně ovšem usoudil za výhodnější, postavit se proti druhý protěžovaný menšině.

 

 

 Holejch informací je všude dost, furt jen to samý: "příslušník jedný protežovaný menšny propíchl příslušníka druhý protežovaný menšiny".

Už ale vůbec nic o tom, co předcházelo.

 

A tak soudím jen z úplně prvních zpráv, bezprostředně po "činu".

Tyhle zprávy ovšem z veřejnýho prostoru zmizely hned druhej den a právě proto je považuju za směroplatný.

A taky proto, že popisujou skutečnost velmi pravděpodobně; tak, jak ji známe z vlastních běžných zkušeností.

 

A když něco chytá myše a mňouká jako kočka, tak to nejspíš bude kočka.

 

Ve zkratce:

 

Banda výrostků dělala v tramvaji bordel, stejně jak jindy.

To jistě občas zažil každej, kdo denně tramvají jezdí. Jenže každej z nás taky ví, že není radno tyhle přivožralý a často sjetý pancharty dráždit, protože je pravděpodobný, že po napomenutí by skoro jistě  následovala jejich známá "férovka" 3 až 5 na jednoho.

Jo, to víme my. 

Ale zřejmě to nevěděl spolucestující příslušník druhý menšiny, nebo se prostě nebál a dovolil si něco, v Česku naprosto neslýchanýho: vyzval je ke klidu.

To si dovolil dost a tak, po vystoupení, následovala známá "férovka" 3 na jednoho.

A příslušník druhý menšiny měl na výběr. Buď se nechat zmlátit a pak na zemi i zkopat, nebo se bránit.

Nechtělo se mu, nechat se zmlátit a zkopat.

 

 


 

 

Měl u sebe kudlu, jakou, to nevim, a celkem logicky ji v sebeobraně proti přesile použil.

A to je uplně všecko, co jsem o tom četl hned první hodiny po události.

Nemám ani jedinej důvod, tomu nevěřit!

 

Všecko ostatní je dostatečně známý.

Včetně propuštění "vraha", jak ho nazývaj příslušníci druhý protežovaný menšiny.

Já jen vim co vim (viz vejš) a tak, na rozdíl od Tomia, má soudem propuštěnej příslušník protežovaný menšiny v tomhle případě mý plný sympatie. 

 

 

Jde jen o muj soukromej názor.

Tak by mě i zajímalo, co na to ostatní.

 

Brejden všem, NČ

 

Komentáře (18)add feed
... : mamča
Jakožto rodilá Karlíňačka mám s jistou menšinou své zkušenosti, takže jim nevěřím ani pozdrav. V mém dětství ovšem hnědočeši (tehdy si sami říkali Cikáni) chodili s námi do školy, a jejich rodiče do práce, takže na páchání nepravostí měli míň času.
Dneska pracovat ani se vzdělávat nemusí, a přebytky volného času a energie zúročují jinak.
Jestli PČR či soudce vyhodnotili potyčku mezi dvěma privilegovanými skupinami jako sebeobranu, musí k tomu mít hodně ostře nabito, aby mohli čelit všem 136 nebo už více ? rómským začleňovacím neziskovkám. (Ono prý existuje i video z tramvaje).
Ukrajinec by pak udělal nejlíp, kdyby odjel domů, na Ukrajinu.
Otázka je, jestli by ho hned Alzák neposlal do mlejnku na maso.
srpen 31, 2023 09:24
... : Josef
Je dotas k redakci: Proč mi opravuješ slovo "protěžovaný" na "protežovaný"? Jestli to s háčkem je pravopysně blbě, tak jo. Ale zní mi to bez háčku hrozně! Třeba jako vytežený uhlí.
srpen 31, 2023 10:07
... : Míša šíša
Vzhledem k tomu, že v této zemi člověk nemá možnost dozvědět se z médií nezkreslenou skutečnost, je poněkud těžké k tomu zaujmout objektivní stanovisko. Takže budu ale věřit popisované situaci, že ti tmavší výrostci dělali brajgl, dotyčný cizinec, jehož národnost se bojím vyslovit (napsat), je okřikl a oni si s ním pak dali "férovku". Pokud ti opálenější neměli u sebe žádnou zbraň, je použití nože na straně cizince nepřiměřená obrana, toliko hovoří naše zákony. Pak jsou tam ty kličky háčky, zda se mohl cítit ohrožen na životě atd., myslím, že dobrý advokát by ho z toho mohl vysekat třeba na podmínku, ale spíš bych si tipla, že to nebude potřeba, protože onoho cizince už nikdo nikdy neuvidí. Mohu doufat, že to je slušný člověk a že byl jen v nevhodnou dobu na nevhodném místě, ale na druhou stranu - kdo z nás běžně nosí u sebe nůž?

Co mě spíš zaujalo, tak to je video z posledních dní, které koluje po FB. Je na něm nějaký svár mezi cizinci, jejichž národnost se bojím vyslovit (napsat) a mezi jinými cizinci, kteří jsou ještě opálenější než opálení necizinci. Událost se odehrála v Praze, figurovala tam policie (respektive nefigurovala, byla úplně bezzubá) a video natáčel opálený necizinec. Nic neobvyklého nebýt komentáře natáčejícího spoluobčana, který vykřikoval: "Jen počkejte, Češi, ti vám ještě ukážou! Ti s váma zatočej! To budete ještě koukat, počkejte za rok."
Tak to mě jako zarazilo, že opálený spoluobčan, který sám sebe zřejmě za Čecha nepovažuje (existuje snad národnost Rom??) ví něco víc než my Češi a předpovídá nám do roka a do dne nějakou chmurnou budoucnost.
srpen 31, 2023 11:12
... : Josef
To s tebou, Míšo, krapet nesouhlasim. Když budu napadenej, a dokonce jasnou přesilou, použiju k sebeobraně uplně všecko, co budu mít po ruce. klidně i pistol, pokud ji budu mít. Vyhodnocovat v takovym momentě, co je a co nejni přiměřený, mi nepřijde jako nejlepší nápad. Ti chudáci chlapci docela určitě měli možnost toho nechat, nejpozdějc když viděli, že se napadenej hodlá bránit. Že nemohli tušit, že má nůž a je rozhodnutej ho použít? To je ale JEJICH problém! Dost pochybuju, že on za nima běžel a pro svý potěšení jednoho zničehošnic propíchnul. Zřejmě právě tu přiměřenost zkoumal i soudce, kterej ho propustil. Nevim, jak je kde popsáno, jakej nůž je ještě povolenej nosit a jakej už ne. Zkoumat to nebudu, ale věřim, že i to vzal soudce v potaz.
srpen 31, 2023 11:36
... : mamča
Míša šíša : K rómské národnosti se při posledním sčítání lidu přihlásilo asi 300 tisíc obyvatel ČR. Ti ostatní se zřejmě cítí být Cikáni, Slováci nebo Češi. Ale obavy z toho, co bude za rok, mám taky.
Až za "maminkami s dětmi" dorazí "tatínkové", kteří prošli válkou a kteří si jako suvenýr přivezou nikým neregistrované zbraně, může být neveselo, ba přímo truchlivo.
srpen 31, 2023 11:39
... : Míša šíša
Nejsme ve sporu, já osobně bych byla rovněž pro použití jakékoli obrany. Nad naše stanovisko je ale zákon a ten má k tomu určité definice. Soudce ho pustil, neboť neshledal důvod k vazbě (nebezpečnost pachatele, ovlivňování svědků atd.), rozhodovat o vině či nevině bude až soud.
srpen 31, 2023 11:42
... : Josef
Důvodem k vazbě je i možnost útěku. Ten je tady naprosto očekávatelnej. No nic, napsal jsem svý osobní stanovisko k věci, to je všechno.
K tomu, co píšeš pak, o navrátilcích, doufám, že ............ zbytek jen tečkuju, mohl bych z toho mít průser já i Kudla. Zámořskej práskačskej archlívář denně bedlivě registruje a ukládá každý slovo.
srpen 31, 2023 11:55
... : *deeres*
Dva druhy parazitů na jednom kmeni si nutně musí konkurovat.

srpen 31, 2023 13:25
... : mamča
*deeres* : Mnoho slimáčků a málo kapustičky. Těm tmavým slimáčkům to došlo hned.
Ale neházejme všechny nově příchozí do jednoho pytle. Někteří pracují.
Nedávno mě na pohotovosti ošetřovala lékařka, která moc neuměla česky. Pomáhala jsem jí s každým slovíčkem, jak usilovně lovila v paměti. Nakonec jsme se domluvily v ruštině. To jsem zas lovila v hloubi paměti zasutá slovíčka já. :-)

srpen 31, 2023 14:28
... : Josef
Mluvit rusky je ale v Česku zakázáno!!!
srpen 31, 2023 14:57
... : mamča
Josef : Ta paní doktorka studovala v ruštině, jako všichni na Ukrajině. Anglicky uměla přibližně stejně špatně jako já, česky skoro vůbec, i když nějakou švindl zkoušku z češtiny asi absolvovala, jinak by jí nemohli nechat samostatně ordinovat.
srpen 31, 2023 16:43
... : *deeres*
Já jsem na jazyky levá, tak poznám houby, jestli to je rusky, nebo ukrajinský. Ale to, co na Plzeňsku slyším v obchodech a v dopravě, tomu rozumím. Že by ruština?
Rozdíl je určitě v písmu,ukrajinská jména ani neumím přečíst.
srpen 31, 2023 17:20
... : *deeres*
Používají ukrajinskou cyrilici, vlastně azbuku.
Naše nová účetní se jmenuje Sakalouskaya Yauheniya, napsáno azbukou je děs. Jak se čte příjmení dodnes nevím, jméno se čte Evgenie.

srpen 31, 2023 17:24
... : Marie
Zrovna dneska ráno na CNN povídat mistr školství, že naše učitelky češtiny mají problém, že neumí učit češtinu cizince! No jo, to jsme to dopracovali... Ale jinak jo, můžeme být rádi, že i někteří lékaři zůstanou na našem území a nejdou dál na západ.
srpen 31, 2023 17:39
... : Josef
A já se musim kajícně omluvit redakci. Teď jsem si vyhledal "protěžovat/protežovat" a stydim se. Opravila mi to pečlivá madam redaktorka správně, byť ne zcela důsledně. Slovo je převzatý z latiny, známější z francouzštiny a má to co dělat se slovem protekce.
---------------------------------------------------------------------------
Volizuju z nějaký nauky bez dalšího komentáře:
"Správné řešení: protežovat
Také chladnokrevně používáte slovo „protěžovat“ k vyjádření, že někdo někoho vlivně podporuje nebo ochraňuje? A nikdy by vás ani ve snu nenapadlo, že tam má být e bez háčku?
Tak vítejte v klubu. Asi žádné jiné slovo se v českém jazyce nepoužívá tak chybně jako právě protěžovat. Pojďme si tedy rychle projít, jak je to podle českého pravopisu správně:
Co znamená protežovat?
To je to slovo! Pokud chcete říct, že někdo dává někomu či něčemu přednost ke škodě někoho či něčeho jiného, pak jediné správné slovo je protežovat...."
srpen 31, 2023 18:05
... : Lenka1
Pokud ti opálenější neměli u sebe žádnou zbraň, je použití nože na straně cizince nepřiměřená obrana,


Nemáš pravdu. Obrana nesmí být ZCELA ZJEVNĚ nepřiměřená způsobu a povaze útoku. To důležité jsem napsala velkými písmeny. Když na tebe pújde 110 kg chlap a ty jako průměrná netrénovaná žena proti němu nemáš fyzicky naprosto žádnou šanci, tak můžeš naprosto legálně použít i palnou zbraň a zastřelit ho A zákon bude na tvojí straně.

K Ukrajincům mám postoj neutrální. Hodnotím podle toho, jací jsou a jak se chovají a ne odkud jsou. Někteří jsou v poho, jiní napřesdržku. Příslušníci "Slava Ukrajini" patří samozřejmě k těm jmenovaným v druhé řadě.

Za mě k případu - dobře se bavím, jak se naše věrchuška zapotila, ke komuže se třeba přiklonit, aby neměli průser v Bruseli ani Fuckingtonu.

No, občas to nemají lehký.
smilies/grin.gif
září 09, 2023 18:56
... : Lenka1
Ještě něco:

Mohu doufat, že to je slušný člověk a že byl jen v nevhodnou dobu na nevhodném místě, ale na druhou stranu - kdo z nás běžně nosí u sebe nůž?


Třeba já. A za zločince se rozhodně nepovažuju.

Nosím ho například proto, abych se třeba v případě nějaké cikánské férovky, až jim třeba nedám cigára, dokázala ubránit. Trénovaná sice jsem, ale život mám jen jeden. A nehodlám zbytečně riskovat. A spoléhat se na polici. Mimo jiné i proto, že to prostředí důvěrně znám.




září 09, 2023 19:02
... : Josef
Jasan, Lenko!!!!! Jestlipak ten bezbrannej nevinnej chudák kvičel, jak podsvinče?
září 10, 2023 06:33
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]