O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK NA SOUSEDKU „POTÍŽISTKU“ PDF Tisk E-mail
Neděle, 06 srpen 2023
Tady je asi každá dobrá rada drahá – ale zkusím to: Bydlíme na sídlišti. Vcelku pohodový dům, běžný panelák, dá se říci udržovaný a v dobrém prostředí. Sousedi jsou většinou už dávno „-sátníci“, jen snad dvě partaje jsou nové. Ale jedna paní, která se nastěhovala do bytu 1 plus 1, který se ve druhém patře uvolnil, nám působí už delší dobu velké potíže. Je jí tak kolem sedmdesáti a má dceru, která za ní často chodí. Na tom by nebylo nic špatného, ALE:

 

 

 

Ta paní se do našeho domu přistěhovala nějak koncem pandemie. Takže když začala všem ostatním sousedům tvrdit, že to v domě páchne, brali jsme to tak, že asi má nějaké následky po covidu, a snažili se jí nějak uklidnit.

Jenže ona se rozhodla, že „zápach v domě“ bude likvidovat.

Začalo to loni v zimě, v těch mrazech. Ona chodila, a neustále otevírala okna na chodbách v celém domě. Aby se větralo…

A navíc začala po domě rozlévat ocet, který prý má desinfekční účinky.

Totéž dělala i na chodbách v suterénu, ve sklepech – a prostě všude, kam se dostala.

Bylo to hrozné, protože venku mrazy a neustále otevřená okna! A my jen chodili a zavírali a domlouvali.

 

Jenže paní přešla do bojovné pozice. Začala na všechny křičet, nadávat, a na předsedu SVJ, který už byl naštvaný, a řekl jí, že nám bere všem peníze, protože topení domu platíme všichni, tak na něj dokonce plivla.

 

V současné době to pokračuje, stále občas polévá chodby octem, stále chodí větrat –  a je "velmi vynalézavá": vezme si kapuci, na smeták dá hadr a ten strčí před kameru, kterou máme na chodbách. Takže je přesvědčená, že ji „nikdo nevidí“…

 

A každou chvíli otevře dveře a jen křičí do domu, huláká a nadává.

Také chodí a zvoní na lidi zvonkem z přízemí, klikne na všechny zvonky a pak tam řve.

 

 

Тяжело общаться с мамой? Как прекратить оскорбления и манипуляции ...

 

 

Policajti jí už mají také plné zuby, protože jim stále volá a hlásí chemické napadení.

Obvinila už několik sousedů, že mají ve sklepě rozlitý benzin, naftu, atd.

Ti musejí pochopitelně sklep otevřít, nechat zkontrolovat, a nic se dál neděje.

Snad dvakrát zavolala i hasiče a záchranáře.

 

Ale – nic se s ní zatím prý nedá dělat, protože to jsou snad jen „drobnosti“.

Je pravda, že sem tam se někdo na stáří trošičku změní, i takových máme tu v domě nebo okolí pár, ale zatím nikdo takhle nevyvádí.

P.S. Ta její dcera ji v tom podporuje, což nechápeme.

 

Nevíte nějakou radu – co tou babou?

Jarmila

 


Komentáře (11)add feed
... : Bara
Asi by ji pozarnici a zachranka meli dat ten vyjezd k uhrade, kdyz je vse v poradku, je to proste zbytecny vyjezd.....
Policajti se neplati, ale po nekolika planych vyjezdech ji treba taky postrasit, ze priste ji daji vyuctovani za benzien a odvezou ji k psychiatrovi.
Nevim, to je jen moje spontanni reakce, ale verim, ze takove chovani cloveka vytoci!!!!
srpen 06, 2023 20:54
... : Josef
Nojo. Každá rada drahá. Taky bych nevěděl, co s takovou krávou, takže bych se alespoň mstil. Montážní pěnu do kasliku na dopisy, vteřinový lepidlo do zámku dveří, něco mazlavýho na kliku, něco smradlavýho pod rohožku u dveří ....
srpen 07, 2023 11:01
... : mamča
Vyžádat si jako SVJ všechny protokoly od Policie od zbytečných výjezdů (protože oni to musí archivovat). Také od Hasičů a ev. Záchranářů.
Pak požádat nejprve Praktického lékaře a následně nějakého odborníka na "duševní zdraví" o posouzení svéprávnosti dotyčné paní. Všechny její výlevy a nadávání si pokud možno nahrávat.
Je to běh na dlouhou trať, ale lepší než nedělat nic.
srpen 07, 2023 12:21
... : JARMILA
No tak vidíte, taky toho moc nevymyslíte. Kvůli penězům za výjezdy se s ní asi nikdo handrkovat nebude. A vzhledem k tomu, že máme kamery, tak ani to, co navrhoval Josef, není proveditelný. Baba tedy má absolutně volno.
Samozřejmě, že to, že si všechno máme nahrávat, nám bylo taky řečeno, ale většina zdebydlících má buď obyčejné mobily, kde to není možné, nebo by to asi hned nezvládli. Ostatně zkusili jste vytáhnout proti zuřící babce mobil a říct jí: Paní, byla byste tak hodná, a počkala, až si to tu zmáčknu, abych to mohla nahrát?
Ale vymýšlejte dál, my se taky snažíme.
srpen 07, 2023 14:19
... : Markéta
Co ji omýt dveře savem, to je taková čistota, že nemůže protestovat.
Jinak promluvit s dcerou
srpen 07, 2023 16:33
... : mamča
JARMILA : No, nebo jak radí Josef - na hrubý pytel hrubá záplata. Přikrýt oko kamery dokážete taky.
U nás v paneláku byla kdysi taky taková "herdek baba". Kdo přišel a zrealizoval ten nápad, se nikdy nezjistilo. Faktem je, že se jí někdo vykálel na rohožku, přikryl to novinami a zapálil. Pak na ní někdo od vchodových zvonků zazvonil. Baba vyběhla ven, na rohožce oheň, tak ho udupala :-). Domem se neslo klení mohutné, ale od té doby byl od prudičky klid.
srpen 07, 2023 16:59
... : *deeres*
Nejrychlejší by bylo babu srazit ze schodů. Jako SVJ máte ale možnost si odhlasovat nový domovní řád a za obtěžování stanovit pokuty.

Nový OZ v tomto ohledu přináší zásadní změnu oproti současné právní úpravě, neboť nově se písemná forma smluvní pokuty nevyžaduje. Proto se lze domnívat, že pokud bude domovní řád přijat na shromáždění (a to nejlépe všemi vlastníky), budou pro ně smluvní pokuty závazné. Pokuty pak lze v domovním řádu upravit buď pro veškerá porušení řádu. Výši pokut pak buď stanoví přímo domovní řád, nebo jsou ponechána na rozhodnutí shromáždění.
srpen 08, 2023 05:47
... : andrea
To savo je dobrý nápad, není vidět, a utrousit jí pár krůpějí před práh... smilies/cheesy.gif
srpen 08, 2023 18:24
... : JanaJ.
Paní je psychicky nemocná, nemá cenu se jí mstít, nepochopí to. Měla by to řešit její dcera, ale jak ji donutit nevím. Jeden čas jsem pracovala v pečovatelské službě a měli jsme podobné klienty. Problém je, že nikoho nemůžete donutit, aby zašel k psychiatrovi a léčil se.
srpen 09, 2023 16:48
... : Lenka1
Jak říká Josef, mamča a deeres - n a hrubý pytel hrubá záplata. A na mě by flusla jen jednou. Dostala by lepáka, že by měla kousavý na druhý straně a fízlům, který by ta kráva zcela jistě zavolala, bych zapřela i nos mezi vočima. Důkazní břemeno je na jejich straně.

Ale musíte ji prudit všichni dohromady, když se obětuje jeden, tak to obvykle dopadne tak, že ten jeden to odsere a bábu to jen utvrdí v tom, že "ona má právo". Bože, teď jsem si vzpomněla na tu podobnou pizdu jak tenkrát řvala v tom v metru že má právo sedět.
srpen 09, 2023 17:38
... : *deeres*
Babka je buď psychicky nemocná a to jak pořád cítí cosi, co ostatní nikoliv, může být důsledek nádorů. Asi by to chtělo vystrašit dceru pokutami a třeba by potom začala situaci řešit. My jsme v bytovém domě také měli problém s jednou rodinou. Verandy a terasa patří společenství vlastníků, jenže přístup na ně mají pouze ti, kterým to umožňuje bytová dispozice. Na terasu má přístup pouze problematická rodina a ta měla dojem, že si tam může dělat co chce. Ostatním nájemníkům zbývalo jen se na terasu koukat ze svých
oken. Kouřením, někdy i smradem z marjány, grilováním, soustavným řvaním jejich vlčáka a napouštěním si bazénku a zalévání bohaté květeny ze společně vody, neustále prudili. Tak jsme jim to domovnim řádem zatrhli.

srpen 10, 2023 10:22
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]