O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŘÍKÁM TI TO POŘÁD, UKLÁDEJ SI TO!!! PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 06 červenec 2023
Tak zas něco z mé floridské mučírny. Napřed si vám ale postesknu nad tím, jak jsem nepoučitelná. Docela bych brala, i kdyby se v tom posledním slově minulé věty vyměnilo "č" za písmenko "ž". To by se na mne taky hodilo. Ale napřed o kudle. Abyste byli v obraze: už hodněkrát se mi stalo, že jsem napsala článek (píšu ho nejprve ve wordu a pak překopíruju do administrace kudlanky), a pak jsem nějak někam blbě šáhla... a všechno to mé dosavadní snažení v nejtemnějších končinách ztraceno jest.

 

 

 

Totiž, administrace joomla, ve které kudlu mám a používám, je nejspíš jen o fous mladší než já. Takže to, co se dá v jinejch administracích používat, tady nejde.Nojo. No. A to samý mám, prosím,  i se psem...

 

Takže to, co nejspíš všem jiným trvá chvilku, tak já dělám převelice složitě, krkolomně a stoprocentně zbytečně.

Ach jo. Ale kdybych si to aspoň vždy napřed uložila… Jenže – kolikrát jsem hodně unavená, nebo spěchám, nebo (doplňte se jakoukoliv zbytečnou výmluvu) cokoliv jinýho, tak na tohle zapomenu. A velká práce pak nějakým tim zbytečným kliknutím je vniveč. Nebo se i stane, že úplně správně kliknu na „save“, ale ono to mizerný okno v administraci, kde byl článek a doprovodný fotky, tak je prázdný…Kdo, kterej zlotřilej počítačovej zloduch mi to sežral, to fakt nevím.

 

Tady, na té rozpálené Floridě, se mi to už stalo několikrát.

Ono když je ve stínu přes 40 celsiovejch a minimálně 80 procent vlhkosti, tak to člověku moc nemyslí. Ale musím přiznat, že to je tak  jediný, co mi tu vadí. Že budu mít nejspíš totálně vypálenej mozek.

 

Už jsem vám párkrát napsala, jak jsem tu blažená, protože se mi díky tvrdé kuratele mé dcery, podařilo zhubnout.

 


 

Není to nějak zrovna moc, ale těch deset odporných kileček jsem se snažila odhodit do dáli už pár let.

Jenže - snaha sice ta předchozí léta byla, ale... tedy spíš bylo jen to předsevzetí. Chápejte - raději před se vezmu talíř s něčim dobrym, než jen nějaký plány...

Doma, doma je to jednoduchý - nikdo vás nikam nehoní, doma vám nikdo nevnutí nakrájenou papriku, rajčata, okurky... a maminko jez. Tam si nakonec můžete říct: "Jsem já to chudinka životem zkroušená a stále kroušená, co bych se tejral? Babizno, seš stará, nervy ti tečou, máš zapotřebí si tuhle margotku (kofolku, zmrzlinku…) upírat? Nemáš!“

A chlamst, už to do mne padalo…

 

Tady je tvrdá kuratela: ráno kafe bez cukru, ke svačině kopeček jogurtu s ovocem (ovoce jako jediný zdroj cukru), k obědu mísu zeleninového salátu, nebo žejdlík zeleninové polívky. Totéž večeře. Ty saláty jsou nesmírně variabilní, a neuvěřitelně zdravé. Ach jo. Je v nich i maso, tedy kuřecí. Taky nic tučného… Musím uznat, že saláty jsou dokonce i dobré; sama něco podobného si nedělám. Rozhodně by mne nenapadlo si koupit čerstvý špenát a jíst ho! Ale jím tu tolik různých „zelených a jinobarevných rostlin“.

A hodně pít… vodu s citrónem, například. Pro změnu - vodu.

 


 

 

Ráno tedy hopky do bazénu a od jedné strany na druhou, co to dá (spíš co to dám).

Nejprve jsem byla ráda, když jsem dofuněla na tu stranu jednou, nyní to zvládnu o devatenáctkrát víc.

 

Stejně tak chození sepes. Samozřejmě v těchto podmínkách, kámošky a kámoši. V prvních dnech jsem měla „své“ obrubníky podél silnice, na které jsem se hroutila, po několika dnech jsem některé vynechávala, a dnes to ujdu stejně tak, jako v Praze po ránu.

Je to o zvyk. Zvyknout si, že v podstatě dýcháte vodu, že z vás leje, a kolem vás se to vaří.


U moře je to dost náročné. Jednak to není taková poklidná louže, na jakou vzpomínám z bulharské dovolené v mládí, ale docela drsný zážitek. Přece jen je to oceán, a ty vlny, i když to je jinak docela pohodový den, jsou setsakra tvrdé. Když si blbě stoupnete, tak s vámi mrsknou jak s peříčkem, a navíc, když si nedáte pozor, tak si vás snaží vzít na památku. V nejlepším případě máte v sobě žejdlík mořské vody. V tom horším budete odřeni o hrubý písek, po kterém se vyvalchujete veletoči ven.

Ale, to se tady dá přežít...

 

Hele, to o psovi jsem nestihla, takže příště. Jdu na salát...

 

d@niela

 

 


Komentáře (12)add feed
... : Josef Kouba
Jsem rád že čtu dobré zprávy o fyskultůře. Pobývat já v takových vedrech, tak bych se urychleně skamarádil s nějakým majitelem restaurace a chodil bych se k němu chladit do mrazáku. O PS a problémech raději pomlčím. Mám v tom strašný bordel. Měl jsem kamaráda která mi to vždy pošteloval i na dálku, ale moc marodí.
Když jsme děti vzali před mnoha lety do Disneylandu a potom na pláž po které jsme se rozběhli bosí, tak stejnou rychlostí jsme se hnali pro sandály. O vlnách škoda mluvit. Desetiletý synek jim vyšel hrdinně vstříc a ve vteřině se kutálel k břehu, oči a pusu plnou písku.
červenec 10, 2023 03:04
... : *deeres*
To je tvoje fotka a bez filtru?
Vypadáš jako někdo úplně jinej, sluší ti to, ale ta změna je dost o život.
červenec 10, 2023 05:41
... : mamča
No tak Hurááá !
Nesežral ! smilies/cheesy.gif
červenec 10, 2023 05:43
... : Josef
Nesežral.
červenec 10, 2023 05:43
... : Lenka1
Gratuluju ke zlepšený fyzický kondici i ke shozeným kilům. Tak se toho do budoucna drž.

Jo, a na tý fotce ti to opravdu sluší.
červenec 10, 2023 19:24
... : Markéta
Tak já mám zase problémy s fotkama. Oni to nejsou problémy, ale můj strach, že si něco krásného vzpomínkového smažu mě nutí skoro všechno uložit. Takže mám všechno asi 3x, všechna uložiště plná a moje předsevzetí, že si najdu čas, kdy to srovnám a projdu a promažu je v nedohlednu..... Ach jo.

Danielko, pokud Ti to někdo s láskoou uvaří, tak chapu, to člověk sní skoro všechno. Tak si užívej péči a chytej kondičku
červenec 11, 2023 10:33
... : Josef
Doufám, Markétko, že v tom slově nemáš překlep.
červenec 11, 2023 17:33
... : d@niela
Teda, Josef...
docela mi chvilku trvalo, než mi došlo, co tím pan proutník v.v. myslel...
červenec 12, 2023 22:44
... : Josef
No, asi to nejni uplně zřejmý. To proto, že mi při psaní vypadlo z textu "v posledním slově". To je tim, že si to po sobě většinou před odklepnutim nepřečtu, a přitom mi stařecká sklerosa navozuje větší a větší výpadky. A lepší už to nebude.
červenec 13, 2023 06:19
... : Markéta
No Pepoooo... smilies/cheesy.gif Ne nenám tam chybičku, i když ve mne docela hrklo, protože - přesně si to nečtu :-)
červenec 13, 2023 08:42
... : *deeres*
To by tam to "a chytej", bylo nadbytečný.
červenec 13, 2023 10:44
... : d@niela
Markétko... to s těma fotkama, ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost!
Já jsem žila v přesvědčení, že největší paseku ve fotkách mám na celém světě já.
Jednak to je tím kvantem, co jich mám, všudemožně sesbírám, atd., a taky možnostma, že to "mám kam dávat".
takže binec, čurbes, bordel, herberk, zmatek...
atd. - případně je možno přidat ještě další výstižné slovíčko smilies/grin.gif
červenec 13, 2023 22:40
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]