O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KRÁTKÁ ZPRÁVA O DLOUHÉ CESTĚ PDF Tisk E-mail
Středa, 28 červen 2023
První místopředseda vlády a ministr vnitra Vít Rakušan odletěl 27. dubna se svým doprovodem do třech afrických států. Během devíti dnů navštívili Senegal, Ghanu a Rwandu. Z resortu ministra Rakušana s ním cestovalo dalších jedenáct lidí a dva osobní ochránci. Úředníků bylo hodně, třeba jen šéfů odborů a oddělení letělo pět. Cesta stála ministerstvo vnitra téměř milion.

 

 

 


 

Ministerstvo platilo za ubytování, stravné, očkování, víza, pojištění, setkání se zahraničními partnery (myšleno pohoštění a podobně) nebo místní dopravu, tzn. o pronájem několika minivanů nebo minibusů pro dopravu delegace, neboť kapacity českých velvyslanectví pro její zajištění nestačily.

 

Bohužel až na memorandum ve Rwandě nedošlo k podepsání žádných smluv o spolupráci na jakékoliv úrovni. Tudíž se může zdát, že cesty do Ghany a Senegalu, kde předal senegalské nemocnici dar osmi milionů od našeho ministerstva zdravotnictví, byly pouhou výměnou slov a možná slibů bez jakýchkoliv závazků. V Ghaně navštívil pevnost Cape Coast, v níž uctil památku obětí kolonialismu.

 

 

 

Když pieta, tak po novu. Ministr Rakušan v kraťasech na státní návštěvě

 

 

Bohužel, první místopředseda vlády a ministr vnitra Vít Rakušan tam nepodepsal jedinou obchodní dohodu a jediná věc, kterou dohodl, je spolupráce českého a rwandského hasičského sboru. Tak uvidíme… docela ráda bych věděla, v čem ta spolupráce bude spočívat. 

 

 

Jak to posuzujete vy?

 

d@niela

 


 

 

Komentáře (13)add feed
... : mamča
Uctívat památku obětí kolonialismu v kraťasech a vytahaném triku je křupanství. Na státní návštěvě má být politik oblečen civilizovaně, i kdyby se měl v obleku uškvařit.
Jenže tenhle tvor není politik, je to jen učitýlek z Kolína, co má "maminku tlačenku", která poněkud zanedbala výchovu.
Sice v Africe nic nevyjednal, ale výlet to byl pěkný, ne ? Zvlášť když mu to daňoví poplatníci nedobrovolně platí.
červen 28, 2023 06:52
... : Josef
No právě, Mamčo. Na vejlet se v obleku nelítá.
červen 28, 2023 07:00
... : Markéta
Takže jsme zase o 9 milionu chudší, k ničemu to nevedlo krom super výletu pro lidi, co jim zatím doma práce stála. No... asi jsem se špatně učila...
červen 28, 2023 07:48
... : Josef
Hm Markétko. Že jim doma "práce" stála, to je jedinej klad tohohle vejletu.
červen 28, 2023 08:13
... : d@niela
hm. a to je jen tenhle pán... Stejně je až legrační, jak na první pohled je to jen takovej obyčejnej "noname", co šel okolo. A ejhle. Najednou si poskočil a je z něj jeden z velice mála! Má ochránce, jeden ho hlídá zepředu, další zezadu, klubo rádců a připíječů kolem, chodí v oblecích šitých na míru a jeho slovo má váhu ...
Vzpomínám na text jedné slavné budovatelské písně: "Teď když máme, co jsme chtěli, do rachoty zvesela!"

Tak tedy honem honem, hezky do práce, ať ty penízky znovu vybudujete, kamarádi!

červen 28, 2023 16:00
... : Franta
Těch cest a setkání, různých meetinků a jednání na nejrůznějších místech bylo a určitě heště bude hodně. Přidal bych ještě oficiálního kameramana a zvukaře, a měla by se každá cesta natáčet, aby z toho taky něco měl i platící plebs. smilies/grin.gif
červen 28, 2023 20:46
... : *deeres*
Fiala a Rakušan jdou po pěšině a před nima se plazí had. Fiala na něj dupne a hada rozšlápne. Rakušan se rozčiluje, co to Fiala udělal, nemůže přece zašlápnout každého, kdo jim přejde přes cestu.
Za chvíli se na pěšině objeví žába, Rakušan na žábu dupne a je po žábě. Fiala se diví, proč to udělal, když před chvílí mu vyčítal hada.
Rakušan mu vysvětlí ten rozdíl, had se před nima plazil, ale drzá žába si vyskakovala a před ním si nikdo vyskakovat nebude.


červen 28, 2023 21:02
... : Josef Kouba
"Běžná populace nemá ponětí
o tom co se děje
nemá ani ponětí
že nemá ponětí" - Noam Chomsky
červen 28, 2023 21:11
... : Josef
Já bych jim zas tak nekřivdil. Denně tvrdě pracujou pro naše blaho, tak občas nějakej ten vejlet jim lidi rádi zaplatěj.
Pamatujete na tu bombastickou tiskovku k "balíčku" 11. května, kdy oznámili, že zachránili stát před krachem? Já jo. Pamatuju i to, že kromě ideologických žvástů tam neřekli vůbec nic!
A tak jsem napjatě čekal na včerejší noční tiskovku k "balíčku" po šesti tejdnech po předchozí tiskovce. A nezklamali!!! Sice nebyla tak bombastická jako ta první, ministr financí se tam pro jistotu už vůbec neobjevil (zřejmě si zapomněl doma příčesek) a přesně jako před šesti tejdnama neřekli, kromě ideologických žvástů, vůbec nic! Smysl včerejší tiskovky a její celodenní propagace mi unikl. Uplně totéž, prokticky bez změny, už jsem přeci slyšel před těma šesti tejdnama.
A už se fakt vážně začínám obávat, že národního ptáka, závazně vládou slíbenýho programovym prohlášením, se nedočkám.
červen 29, 2023 05:25
... : Markéta
Pepíí, ptáka tam vidíš pokaždé když otevřeš TV! Já už na zprávy raději nekoukám (kardioložka je od té doby s mým tlakem spokojena) a zprávy si čtu většinou podle nadpisu, čím úúžasnější, tím šílenější - a jdu na reakce lidí. To je síla, co se tam objevuje za názory. Ach jo... kde je zdravy rozum!!! Teď zrovna říkají v radiu, MPekAd za pultíkem plakala... smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
červen 29, 2023 07:31
... : Josef
Já myslel, že pokaždý, když kouknu do zrcadla. Ale to je asi uplně jinej živočich. Na tv koukám a dokonce jsem takovej masochista, že občas čumim i na přímý internetový přenosy z posl. sněmovny. Ale zase - uplně všecko nevydržim. Zrovna teď se dohadujou o uzákonění manželství buzen, tak to si asi chvíli pustim, jen tak pro tu srandu.
červen 29, 2023 11:53
... : *deeres*
Běžně o co hloupější, o to víc arogantní. Tentokrát jí postihl PMS.
červen 29, 2023 16:04
... : Lenka1
Chtěla jsem napsat něco vlastního, ale měla jsem tam příliš mnoho sprostých slov.

Takže nechám mluvit někoho o něco méně vulgárního:
https://antivirus.22web.org/av/230626-zadna-demokracie-neexistuje.htm
červen 29, 2023 20:47
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]