O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAKPAK JE DNES U NÁS DOMA? - ASI TAKY HEZKY, CO JÁ VÍM? PDF Tisk E-mail
Neděle, 28 květen 2023

Od toho okamžiku, co mne synek seřval, že se chovám totálně nepatřičně (cpaní se sladkostma je prej velice fuj), a že se to dokonce nechutně zobrazilo i na mém zdraví, se snažím. Jsem tedy na koncentráčnické dietě, která mi má prospět. No, ač je to k nevíře, funguje to. Dopoledne ovoce, odpoledne zelenina. A pohyb. Brrrr. Dosavadní výsledek? Pět mastných kil je pryč.

 

 

 

Mé neladné tělo vplulo do domu, kde se normálně nejí. Tedy, aby mi bylo rozuměno: Jí, ale ne normálně.

Matka rodu, má dcera, od mládí hubne, cvičí, přibírá, hubne, cvičí, přibírá.... V současné době se stravuje džusy z nejrůznějších zelenin. A cvičí... 

 

Kdyby tohle četla, asi by to zrovna neodsouhlasila, ale fakt je, že jsem přesvědčená, že je víceméně v rozepři se svým metabolismem. Její tělo si každou získanou kalorii uloží do toho nejhlubšího sejfu - a nedá! Takže to, co sním já, mým tělem projde, kdežto u ní všechno zužitkovatelné zůstane na věky. Nebo do příští příšerné diety...

Ale dost pomlouvání, v současnosti vypadá dobře, i když její denní příděl by běžným strávníkům nestačil ani k snídani.  

 

 


 

Vnouček je guru zdravé výživy.  Vysoký, štíhlý, velmi pohledný, pokud zrovna neběhá, není v posilovně, neplave, nebo necvičí nějaké zhůvěřilé cviky, tak se učí. Jedenadvacetiletý sympaťák. 

Vnučka, dvacetiletá štíhlá blondýnka si "vaří" taky sama. Její porce by vyhladověly vrabce. Ale ona vypadá super. Studuje a vzhledem k tomu, že to lze díky studiu z domova nějak sčítat, tak už má úspěšně nastudován téměř celý ročník navíc. 

 

 

 

 

 Takže teď jste trochu v obraze.

 

Mj. tady se nenajde nic, co by připomínalo chleba. Fuj. Normální mléko. Fuj. Máslo či další tuky. Velefuj. Maso: kuřecí a libové hovězí, jen minimálně a jen pro sympaťáka. 

Rýže pro vnoučata, kafe bezkofeinový,  džus polévkovou lžíci do ranní vody. Jinak plno citronů, grepů, jablek, avokáda, manga, ananasů, atd., ovoce fakt hodně. Ale to zas jsou cukry-fuj. takže jen po ránu.  

 

 


 

 

To je tak asi všechno o zdejším pro mne dosažitelném jídle; když tak se ptejte, ráda odpovím.

 

Osobně jsem nadšená, protože doma by mne žádná moc nepřinutila, abych tohle fakt dodržovala. Inu, musím však uznat, že za dosavadní zhubnutí jsem nesmírně vděčná. Opravdu se cítím o hodně lépe.

Už jsem byla na pláži i ve zdejším velkém bazénu. Pláže jsou dlouhé, takže dvounohá velryba se zas nemusí tolik stydět. Bylo to fajn. Zdejší velký bazén, který patří zdejší skupince domů, je většinou liduprostý, protože většina z nich má svůj vlastní na zahradě. Voda příjemná, plavu sem a tam co zvládnu. Když nezvládnu, plácnu velrybou na lehátko.

 

Hernajs, proč jsem na tohle všechno musela čekat do takového babího věku? Tohle si občas říkám, ale současně si odpovídám, že „buď ráda, nekveruluj, plno lidí tohle nemá“. A tak si lebím, užívám každou chvilku, občas zavzpomínám na doby minulé.

Taky nebyly tak špatný, no řekněte…

 

 

Takže se mějte co nejlíp,

d@niela

 

 

 
Komentáře (8)add feed
... : mamča
Jenom pohled na tu všechnu zeleninu a ovoce by mě zabil :-). Bez masa si nedovedu představit život, a ani bych tu zeleninu neuměla uvařit, nebo poživatelně naservírovat. Taky by mi nejspíš prchnul manžel. Napřed do hospody na pořádnou svíčkovou, a následně někam, kde se vaří a nechroupe mrkev za syrova.
Ale samozřejmě Ti přeju, že Tobě to chutná a zdravotně jde k duhu.
květen 29, 2023 07:37
... : d@niela
Chutná????
hahaaaaaaa - nic jinyho nejni!!!
květen 29, 2023 08:56
... : mamča
d@niela : Není-li nic jiného, než "zelí", prchla bych občas do nejbližší restaurace na pořádnou roštěnou na roštu, abych se odškodnila za ten zeleninový koncentrák. smilies/cheesy.gif
Pár kilo dolů bych taky snesla, ale né za tuhle cenu.
květen 29, 2023 11:57
... : *deeres*
Jdeš z extrému do extrému. Není ti dvacet a potřebuješ bílkoviny. Luštěniny ti živočišné bílkoviny úplně nenahradí. Já maso odjakživa moc nemusím, ale alespoň 3x do týdne ho kousek sním a ty bys měla taky, jestli se nechceš podvyživit. Bez mléčných výrobků, alespoň kysaných si odvápníš kostiva vypadají ti zuby.
květen 29, 2023 11:57
... : Giotta
Určitě je možné pár týdnů žít na tvrdé ovocno- zeleninové dietě. Zhubnou se kila, která člověku brání víc (a s radostí) se hýbat. Ale nejdůležitější je přejít po intenzivní dietě na dietu udržovací, eventuálně velmi mírně redukční. Aby si člověk mohl dovolit skoro všechno - jasně, vynechat slazené nápoje a větší pravidelné mlsání se musí, ale není třeba dělat ofuky, když vám na oslavě narozenin nabídnou kus dortu - ale s rozumnými porcemi a myslet na kalorickou hodnotu jídla.
Přiznám se, že po zhubnutí více jak 20 kilo v roce 2016 mám díky své mlsnotě asi půlku zpátky. Nejvíc tedy přes letošní zimu, kterou jsem promarodila, takže chyběl pohyb a miláček mi z obchodu nosil na přilepšenou čokoládičku, aby se mi lépe marodilo. Tak pevnou vůli fakt nikdo nemá...
Ale přesto, že už jsem zase kulatější, nezměnilo se to, že jsem si odvykla sladit čaj i kávu, a pořád se snažím mít ve stravovacím koši hodně zeleniny a ovoce. Taky je pro mne těžké držet osvědčené zeleninové dny (tenkrát jsem je držela 2-3x týdně), protože vyvářím partnerovi a dám si jídlo s ním.
(zhubla jsem, když jsem ještě žila s nevěrným exmanželem, tomu jsem uvařila, ale nesedla si k němu ke stolu, když se přišel najíst, raději jsem šla mýt nádobí... a zakousla si okurku nebo cokoli jiného...).
Dieta, co se mi osvědčila, je 1 den půst, 2 dny normálně s rozumem jíst. Při půstu se smí ovoce i zelenina, tedy ne třeba banány nebo brambory... Já si dělala saláty se syrovou nakrájenou mrkví, paprikou, salátem, okurkou, kedlubnou, zelím, z ovoce meloun, jablko, hruška, hroznové víno. Ale vše jen aby půst nebyl hladovka, tedy ne po kilech. Ráno jsem si nakrájela mísu zeleniny a připravila do krabiček. Do poslední, když jsem měla už dost hlad, jsem si přidávala nakrájené 2-3 plátky sýra nebo šunky. Další dva dny se smělo jíst cokoliv, já jsem tedy i tehdy jedla poměrně dost zeleniny a ovoce, samozřejmě maso, a tou zeleninou nahrazena část přílohy. Dobré bylo, že člověk neměl "chutě", protože žádná potravina nebyla zakázaná, ale díky další dobré fintě jsem toho nesnědla mnoho. Ta finta spočívá v tom, že si na jídlo vezmete menší talíř než obvyklý jídelní. Kde to nejde (restaurace), prostě porci schválně nedojíte.
Mimochodem - asi začnu pořádat demonstrace (nebo možná bude stačit petice?), aby se v restauracích nabízela jídla s dámskými porcemi. Moc mi vadí, že musím zaplatit jako ostatní za chlapskou porci, kterou do sebe nenacpu ani náhodou!

květen 29, 2023 17:21
... : mamča
Giotta : Nemusíš psát petice. Stačí, když do restaurace půjdete dvě, a necháte si přinést jednu porci a dva talíře. Někde Ti to rovnou rozdělí, ale cena je pak 75% celé porce. Někde prostě přinesou prázdný talíř, a samy si tu velkou porci rozdělíte a sníte.
Nebo je možnost nechat si zbytek jídla zabalit sebou.
květen 29, 2023 17:55
... : mamča
Kdysi dávno se moje kamarádka rozhodla, že budou s manželem jíst zdravě, a budou vegetariáni. Uměla různou zeleninu upravit opravdu chutně, a oběma to vyhovovalo. Jenže její manžel tehdy ještě závodně sportoval, takže po půl roce vegetariánství přišel s tím, že nemá žádnou energii, a že mu to sportování najednou nejde. Zkusili tedy do jídelníčku přidat napřed ryby a občas drůbež. Zlepšilo se to, ale energie se vrátila až po "pořádném" jídle. Dneska vaří všechno, vč. řízků a svíčkové, jen mají občas zeleninové dny. Jsou oba zdraví a spokojení.
květen 29, 2023 18:00
... : Lenka1
Umřela bych hlady. Kafe piju především kvůli kofeinu.

Nedávno jsem u nás objevila krámek, kde si můžu nechat namlít čerstvý kafe na turka s příchutí. Aktuálně u mě vede skořicový kafe. A chystám se vyzkoušet kokosový.

Jo a do toho kafe si leju smetanu ke šlehání. Stačí jen trochu a díky tomu tuku tam to stačí na celej můj oblíbenej čtvrtlitrovej hrnek.

A jinak - blbneš na kvadrát. Jak psala deeres, odvápní se ti zuby a kosti a já k tomu přidám, že jakmile si zobneš něčeho normálního, tak těch 5 kilo, cos sundala, máš zase zpátky plus tak další 2 kila navíc.
květen 31, 2023 21:16
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]