O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HYNKU! VILÉME! JARMILO! PDF Tisk E-mail
Neděle, 30 duben 2023
Přejít na obsah
HYNKU! VILÉME! JARMILO!
Strana 2
Strana 3

Byl pozdní večer – první máj… Nádhera! Jak krásně dokáže křehká citlivá duše básníkova vyjádřit tu něhu... Duše básníka, který s kyticí květin doufá v i jen nepatrnou známku náklonnosti na tváři své vyvolené a neskromně doufá v alespoň letmé políbení něžné ručky. Holt, básník, romantik, to se hned pozná.  A i kdyby se to hned nepoznalo, tak takhle si to každej pamatujeme ze školy, tedy z časů, kdy jsme, coby puberťáci, pravidelně na prvního máje s děvčetem z tanečních navštěvovali na Petříně sochu Básníkovu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Byl pozdní večer – první máj

 -

večerní máj – byl lásky čas.

Hrdliččin zval ku lásce hlas,

kde borový zaváněl háj.

O lásce šeptal tichý mech...

 

 

 

 

 

 

Ruku v ruce, někdy ruku kolem jejích ramen, v druhý ruce s její kabelkou, coby galantní rytíři, kteří nejsou žádní burani, a vědí, že se patří, nosit dámě zavazadla.

Dokud nám taneční mistr Otta Poul neřekl, že kabelky se dámě zásadně nenosej, a též, že dívka není pes a nevodí se za krk. 

To už je dávno a teď už docela fuk.

 

Nedávno mě ovšem potěšilo, když mi internet dovolil nahlédnout do citlivé, křehké, romantické duše básníkovy v několika úryvcích z jeho deníku:

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]