O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NA NOC PONOŽKY? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 17 duben 2023
Výsledek obrázku pro Děložní myomSvět je rozdělený na ty, co spí v ponožkách a na ty, co spí naboso. Nicméně pokud patříte k těm druhým a trpíte nespavostí, doporučuju vám své rozhodnutí přehodnotit. Ponožky na noc mají spoustu benefitů. A nejen spánkových. Když jsem byla malá, tak mi moje máma říkala, ať si na noc neberu ponožky, protože mi budou akorát škrtit nohy. Tak nějak jsem ale pořád měla nutkání to dělat. A teď už vím proč.

 

 

Ponožky regulují tělesnou teplotu, proto se s nimi lidem může lépe spát.To jsem samozřejmě jako dítě nevěděla. A možná právě proto se mi v nich spalo příjemně. Konkrétně jde o to, že tělo si v noci sníží teplotu, aby se nám mohlo líp spát. Pokud ale máte studené nohy, vaše cévy se mohou snadno stáhnout a krev v nich poté tolik neproudí. Ponožky vám nohy zahřejí, což uvolní a rozšíří cévy, které se při chladu stáhly. Lepší krevní oběh v celém těle pak pomáhá uvolnit více tepla přes kůži, tedy ochladit zbytek těla. A zvýšení krevního oběhu v nohách vede k nižší teplotě celého těla. Navíc prý lidé s ponožkami se v noci méně probouzí a spí déle než bez nich, a zároveň i rychleji usínají.

Sleeping with Socks on: The Pros & Cons of Wearing Socks to Sleep

 

Co se týče nevýhod nošení ponožek na noc, moc jich není. Tou největší je pravděpodobně to, že pokud je nosíte každý večer, je potřeba dodržovat řádnou hygienu. Tedy pravidelně je měnit, tak aspoň jednou za rok, ne? Zároveň zvolit takové materiály, které jsou vhodné pro naši pokožku. Doporučuje se nosit na noc ponožky vyrobené z přírodních měkkých vláken. Kompresním ponožkám bychom se měli vyhnout, nepředepsal-li je ovšem přímo lékař. 

Ale, pokud se vám sice líbí spaní v ponožkách, ale jednoduše máte pocit, že to není nic pro vás, pak je to naprosto v pořádku. Je to čistě vaše volba. Každému vyhovuje něco jiného. A ne každý má rád nohy v teple. Nicméně pokud teď spíte naboso a máte se spánkem problém, nasazení ponožek může být snadnou cestou k zlepšení, která minimálně stojí za pokus. Co vy na to?

ANDREA,

ženská v ponožkách

 


Komentáře (3)add feed
... : *deeres*
Konečně mám jasno v tom, proč pánové s takovou oblibou lezou do postele ve špinavých ponožkách.
Je to proto, že jinak jim v noci stydnou nohy.
duben 18, 2023 05:41
... : Markéta
Studené nohy mám pravidelně, takže v posteli jsou teploučké ponožky vždy připravené. Mám je bez silného lemu a sundavám je po zahřátí jen jednoduchým šoupnutím o prostěradlo, protože to už bývám opravdu na hraně spánku. Je pravda, že si je beru až opravdu po neuspěným pokusu o usnutí :-)
Takže ponožkám zdar, i když pánům přijdou asi neerotické :-) :-)
duben 18, 2023 08:06
... : doktor
Andreo,kočko v ponožkách.Výchovou jsem byl odpůrce,ale......!Vždy nějaké ale.Oženil se syn a snacha byla,je a bude vyznavačka hajání v ponožkách a vnuk ji jasně následoval a následuje. Přidal jsem, se je to žůžo.Ahoj.
květen 07, 2023 13:18
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]