O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

AI - DOBRÝ SLUHA, ZLÝ PÁN PDF Tisk E-mail
Úterý, 11 duben 2023
Hned se musim omluvit ajťákum za svý laický vyjadřování. Oni by to určitě dokázali napsat líp, ale nikdo takovej mi není k dosažení. Jestliže se někdo znalejší zapojí pod článkem do diskuse, potěší mě. TAK TEDY: Mluví se teď o hrozbě umělý inteligence AI (Artificial Intelligence), což je v podstatě naprogramování, který počítači umožňuje se učit a přizpůsobovat. Jedním z odvětví je ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer), dneska už čtvrtej stupeň. Rozdělení do stupňů (úrovní) nerozumim, ale bude to nějakej vždycky další pokrok.


 


 

Další stupeň, ChatGPT 5, je na spadnutí a to už má bejt skutečnej průser.

Zřejmě nic nezabrání AI v rozvoji, a to přesto, že vědci a výzkumníci neskrývají svý obavy a někteří žádají pozastavení, dokonce zakázání dalšího vývoje. Reálně prej hrozí, že umělá inteligence se zcela vymkne lidský kontrole.

Určitě vědí, o čem mluví!

 

 

Artificial Intelligence | An Introduction - GeeksforGeeks

 

 

Vývoj se dostal na takovej stupeň, že tvůrci a architekti už ve čtvrtym stupni přestali nejen ovládat, ale i chápat vnitřní procesy, který od určitýho okamžiku začnou v umělejch mozcích probíhat už úplně spontánně, aniž by vědci vůbec tušili co, jak, proč, se uvnitř umělýho "mozku" děje. Stejně, jak to nevědí o mozku lidskym (ostatně, ten je možná taky umělej, kdo ví?).

 

Podle mýho názoru pak už bude stačit, aby si AI svou inteligenci uvědomila a zcela logicky odvodila, kdo je největším škůdcem života na Zeměkouli, a v zájmu zachování planety i života, škůdce zlikvidovala.

 

Sil a prostředků je k tomu už teď víc než dost. Ono k tomu sebezničení lidí není tý umělý inteligence ani třeba, na to už teď stačí ta lidská.

 

 

Using ChatGPT as an Enabler for Risk and Compliance

 

 

Každýho napadne, že není žádnej problém, vytáhnout šňůru ze zásuvky a bude po inteligenci. Nojo, to jo. Ale co když AI přijde na to, jak získat dostatečný množství energie ke svýmu životu a činnosti jinym způsobem, než ze zásuvky?

A co když už bude tak inteligentní, že si to nechá pro sebe, nevykecá to hned lidem, aby jí to nepřekazili a začne jednat?

 

Takovýhle velikonoční myšlénky mě napadaly a jako laik si na ně ovšem neumim odpovědět. Začíná to ale vypadat, že to začíná trápit i chytřejší hlavy.

 

 

Brejden všem.

NČ.

 

 

Komentáře (14)add feed
... : *deeres*
David Bowie zemřel v roce 2016. V počátcích internetu byl jeho velikým fanouškem, před svou smrtí před ním varoval.

Bowie věřil, že internet není jen nástroj nebo prostředek. Starý svět a nový svět internetu se spojily a staly se realitou. Kdo ovládá internet, ovládá vše.
V roce 2023 se Bowieho poslední varování pro lidstvo zdá více prorocké než kdy jindy. Klaus Schwab nedávno připustil, že „kdo ovládá AI, bude ovládat všechno“.


Lidé jsou přesvědčeni, že internet je dobrý sluha a využívají ho pro své vlastní pohodlí. Ale už teď je využíván k dotlačení někam, kam se vám nechce. Zatím internet ovládají lidé, ne vždy k vašemu prospěchu. Vývoj jde neuvěřitelně rychle dál a asi se nám nebude líbit.




duben 11, 2023 05:36
... : mamča
V hluboké minulosti varoval Karel Čapek knihou Válka s mloky. Teď jsme mnohem dál. "Mloky" si lidstvo vytvořilo samo. A teď bude boj o to, kdo má lepší programátory, a který programátor se projeví jako psycho-osobnost, a uvrhne tak lidstvo do zkázy.

duben 11, 2023 08:36
... : Lenka1
Mno, na tomhle principu stojí např. seriál "100". Někdy v polovině (má to asi 8 sérií) se dozvíme, že AI jménem A.L.L.I.E přesně na základě známých faktů vyhodnotila lidi jako hrozbu pro celou planetu a tak zahájila jadernou válku.......tudududum.

Nebo třeba "Stealth" - tam jako hlavní "hrdina" figuruje bezpilotní stíhačka, která se taky rozhodla dělat si, co chce.

A starej známej Skynet z Terminátora netřeba asi připomínat.

Na druhou stranu - pokud by to AI smázla všechno včetně těch zkurvenců (vomlouvám se) Gatese, Schwaba, Fauciho a dalších, který voděj za nitky globalisti (ty samozřejmě taky), tak mi to nepřijde jako úplně špatný řešení.

V tom, co pro nás chystají, se stejně nebude dát žít. A nevypadá to, že by se lidi nějak masivně začali probírat z kómatu a chápali to.
duben 11, 2023 12:55
... : mamča
Lenka1 : K tomu probírání z kómatu : "Kdyby mladí věděli a staří mohli...".
duben 11, 2023 13:11
... : Josef
Ajo. Tak zase nejsem originální se svejma nápadama. Už to tady je od jinejch, prt je mi platný, že jsem o tom nevěděl. Zase jsem za blbce. Ale i za to dík, Lenko. S AI teda už končim a všem se omlouvám.
duben 11, 2023 14:54
... : Josef
Ještě mě napadlo, že ke zničení Česka není vůbec žádný umělý inteligence třeba. Hravě to zvládá Fiala and his boys and girls s jejich IQ 150 (v celkovym součtu, samozřejmě).
duben 11, 2023 15:07
... : Petr Sysala
Pepo, IQ150 byl snad nejtupejsi počítač, jaky byl kdysi v Československu kdy vyroben. I tak by ale současnou vládu svou inteligencí trumfnul.
duben 11, 2023 16:53
... : *deeres*
Původní 3 zákony robotiky formulované spisovatelem Asimovem:

Robot nesmí ublížit člověku nebo svou nečinností dopustit, aby bylo člověku ublíženo.
Robot musí uposlechnout příkazů člověka, kromě případů, kdy jsou tyto příkazy v rozporu s prvním zákonem.
Robot musí chránit sám sebe před poškozením, kromě případů, kdy je tato ochrana v rozporu s prvním, nebo druhým zákonem.


Existuje ještě nultý zákon, protože tyto tři jsou děravé a pořád lze robota zneužít proti lidstvu.

Tohle je jenom literatura. V reálu je otázka, jestli je lidstvo skutečně tak debilní, aby inscenovalo svůj vlastní konec.

duben 11, 2023 20:02
... : Josef
Nojo, Deer. Tři zákony - dost dobrý. Jenže teď je právě ta otázka o který píšu, do kdy bude robot ochotnej, se těma zákonama řídit.
Jistě taky může bejt řeč o zneužití lidma (konstruktérama, hackerama), ale to je zase vo něčom jinom, než píšu.
duben 12, 2023 05:33
... : *deeres*
https://www.flowee.cz/civilizace

Článek se jmenuje:
5345-zakony-isaaca-asimova-pro-roboty-neplati-zabijeji-uz-od-roku-1979

Odkaz je dlouhý,tak jsem ho rozdělila a neprosvítila.
duben 12, 2023 06:27
... : mamča
OT : Nevíte někdo, co je s "Velkou Kudlankou" ???
duben 12, 2023 11:48
... : Josef
Jako jestli žije? Snad jo. Proč by neměla?
duben 12, 2023 12:52
... : Josef
Co řikáte na ty uniklý dokumenty, jak USA s NATO dirigujou válku do posledního Ukrajince a kdekoho šmírujou, hlavně Zelenáče, aby jim tu válku nepřekazil?
duben 12, 2023 12:57
... : *deeres*
Nic překvapivého, pořád se používají služby rozvědčíků a kontrarozvědčíků.
duben 13, 2023 05:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]