O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KTERAK JSEM POLÍBILA PREZIDENTA PDF Tisk E-mail
Pondělí, 27 březen 2023
Na začátek tohoto příběhu bych chtěla předeslat, že tento příběh je především o člověku. O člověku, kterého si vážím pro jeho píli, znalosti, zkušenosti a v neposlední řadě pro jeho pokoru a do jisté míry i pro jeho skromnost. Sympatie k tomuto člověku nijak nevyjadřují můj politický postoj, mé politické zaměření, či souhlas s veškerým jeho počínáním. O tomto člověku se mnoho řeklo i napsalo, ale kde je pravda, ví jen on. Mně, ani nikomu nezaangažovanému nepřísluší ho soudit. To ponecháme povolanějším.


 



Výhodou randění s prezidentem soudní komory patří mimo jiné to, že se dostanete na místa, kam se obyčejný smrtelník nedostane.

Já si toho privilegia byla vědoma a řídíc se celoživotním heslem: ""Hodné holky se dostanou do nebe a ty zlobivé všude, "jsem ráda využila jeho výsad.

 

Bylo to na jaře, ve Švýcarsku se schylovalo k dalšímu referendu, jež mělo rozhodnout "vstoupit, či nevstoupit do EU, " a při té příležtosti se setkali zástupci státu, aby poněkolikáté probrali pro a proti.

Krom hlav státu byl přizvaní i něktreří zástupci z lidu, jež obsazují menší nebo i větší pozice v kantonální politice.

 

Hlavním hostem tohoto setkání byla mně milá osoba, na kterou jsem se doopravdy těšila.

Už při příchodu do sálu konání v Bernu jsem se cítila trošku nepatřičně, neboť můj vzedmutý hrudník budil pozornost. Čekala jsem, zda mi ho bude chtít ochranka pořádně prohlídnout, ale nestalo se tak.

 

Ostýchavě jsem se usadila na přidělené místo ke stolu, jež jsme sdíleli s jakýmsi zástupcem mysliveckých spolků a s jednou paní, která dle výzoru připomínala zástupkyni cechu bednářského.

Můj slovanský temperament dával znát, že nejsem "jejich" a jakmile jsem promluvila, nebylo co skrývat. Zelený panáček mě podrobil přísnému výslechu a jeho kritické poznámky mě nenechávaly na pochybách, že jsem si jeho sympatie nezískala. Ačkoliv jsem několikrát zdůraznila, že jsem z Česka, neustále mě nedopatřením považoval za dobře živenou azylantku z Čečenska.

Nemohlo mi uniknout, že konsternovaně pozoruje můj výstřih a čeká, kdy z něj vypade bomba, nebo ještě hůř... další Čečenec.

 

 

 

Byla jsem z jeho pohledů celá nesvá, a tak jsem s sebou nečekaně trhla, moje poprsí vytvořilo detonační mexickou vlnu a mysliveček zapadl pod stůl.

Dle jeho počínání tuším, že ho opustila odvaha, a soudě podle mírného zápachu i něco opustilo jeho střeva.

Po pár minutách bylo jasné, že pod halenkou žádnou bombu nemám a referát mohl začít.

 

Byla jsem jak na jehlách, když do místnosti vstoupil ON.

Polil mě studený pot a hlavou mi probíhalo, jak ho oslovit, abych neztrapnila celý český národ a zároveň, abych udělala dojem.

Nenápadně jsem mrkla doleva i doprava, kde se nachází ochranka, jež by mi mohla zabránit přiblížit se k němu blíž než na deset metrů, ale v okolí jsem nezaznamenala žádné gorily, které by mi mohly v mém úmyslu zabránit.

Prudce jsem vstala, prodírala se mezi stoly s pečlivě usazenými distingovanými švýcary, můj hrudník mi klestil cestu ven a už už jsem byla u něj.

Než se na cokoliv zmohl, vlepila jsem mu na hladce oholenou tvář hubana, jen to mlasklo.

Jsem si jistá, že jsem jedním činem dokázala náš národ ztrapnit a zároveň udělat dojem.

 

Pan prezident byl formát. Lehce se začervenal a podal mi ruku.

Naštěstí se nevynořil nikdo, kdo by mě zpacifikoval a poslal v balíčku 40 x 60 cm zpátky do Česka, a tak jsem mohla s panem prezidentem prohodit mnoho vřelých vět a poznatků.

Řeknu vám, že to byl jeden z nejkrásnějších okamžiků v mém životě.

 

P.S. Myslím, že nemusím představovat prezidenta, jehož jsem políbila.

Věřte, nebo ne, je to neuvěřitelně vzdělaný a skromný člověk a pro mě to byl celoživotní zážitek.

 

 

Vždy a všeho schopná

 

VERONIKA

 

 
Komentáře (11)add feed
... : Josef
Jo, dobrej zážitek. Já bych ho teda nelíbal, co kdyby přecijen škrábal, ruku bych si s nim podal moc rád. Vážim si ho.
březen 28, 2023 05:15
... : *deeres*
Mohla bych mu ledacos vyčítat. Co mu vyčíst nemohu, tak to, že má v hlavě vzduchoprázdno. To se stalo u politiků normou až nyní.
březen 28, 2023 05:37
... : *deeres*
Ústavním soudcem by se mohl stát Marek Benda. Vystudovaný právník v Plzni. Za podvodnou diplomovou práci získal titul Mgr. a JUDr.
Když se to provalilo, tak se hájil tím, že tituly nepoužívá a praxi neprovozuje.

březen 28, 2023 05:54
... : Josef
Zasejc ovšem musíš brát, Deer, v úvahu, že se jedná o mimořádně schopnýho a pilnýho, jedince, když ty studia zvládl vystudovat přes prázdniny.
březen 28, 2023 06:54
... : Míša šíša
Byly doby, kdy mě tento člověk neskutečně iritoval. Však i tady na stránkách Kudlanky se toho o něm hodně nadiskutovalo a s odstupem let jsem s pobavením sledovala, jak lidé, kteří ho nejdřív vynášeli do nebes, k němu posléze zaujali až nenávistný postoj. Já jsem naopak postupně začala být tolerantnější a už mi ten jeho narcismus až tolik nevadí. Teda kecám, vadí mi pořád, ale přimhouřila jsem nad tím oko. A jak jsem s ním v dobách jeho slávy v mnoha věcech nesouhlasila, v některých zase ano (Lisabonská smlouva, samostatnost Kosova, válka v Gruzii, globální oteplování...). A hodně mě překvapil (příjemně) svojí statečností (ano, dá se to tak nazvat) v době covidové a s jeho názory na současné politické dění a vlastně i dění ve světě se už de facto zcela ztotožňuju. V devadesátých letech bych takovému obratu vůbec neuvěřila, no ale je to tak. Né tedy, že bych k němu zamilovaně vzhlížela a chtěla ho zrovna líbat, ale jeho názory si ráda vyslechnu nebo přečtu. Musím tedy na stránkách jeho institutu nebo na alternativních zdrojích, neboť mainstream našeho bývalého prezidenta totálně ignoruje. Ten, který ho kdysi vyzdvihoval, dnes ho zatratil, protože jeho názory se jaksi nehodí.
březen 28, 2023 07:04
... : Josef
Jedna z nejdůležitějších věcí, která mi imponuje, je, že hluboce a okázale pohrdá hlupákama a zrádcema.
Tím pádem je i jasný, že pro současnou ODS je zcela nestravitelnej.
březen 28, 2023 07:21
... : Veronika V.
Krom vyse jmenovaneho mluvi anglicky a nemecky na urovni rodileho mluvciho temer bez akcentu a je vyborny ekonom. Neskutecne si jej vazim za to, ze nepodlehl tlaku a nepodepsal Euro.
Jinak by Cesko bylo vite kde.
Ani do EU vstoupit nechtel. Videl dopredu. Mel za to, ze Cesko dokaze byt sobestacne i bez EU a mel recht. Vzdyt pred 2. svetovou jsme byli nejbohatsi a nejvyspelejsi zemi Evropy a v Nemecku nemeli co zrat, diky inflaci.

březen 28, 2023 07:30
... : kim
No ta ukradená propiska, tak to jsem se styděla za něho. Milost pro podvodníky z H-systemu i jiné mi také vadí. Kikina si při své vysoké inteligenci umí žít život podle sebe a ne podle toho co se od něho očekává.
Určitě byl lepší prezident než Havel.
březen 28, 2023 15:08
... : Josef
Já to tak nevidim, Kim. To asi nebyla propiska, spíš památeční plničko, co si strčil do kapsy. Ale vostuda? Tu z toho udělali akorát novináři.
Amnestie - to byl docela obyčejnej kšeft s kontrasignujícím Nečasem. Jo, to nebylo pěkný, ale zase, co by asi tak bylo bez amnestie? Já bych řek, že jen další nekonečný desetiletí průtahů a nakonec osvobození těch, kteří se omylem ještě dožili; pro nedostatek důkazů.
Srovnávat osobnost Klause a Havla, je pro Klause urážející.
březen 28, 2023 17:17
... : Josef
Dneska mě potěšil prezident současnej, když na otázku, jestli zaletí na Tchajwan odpověděl, že nemá v úmyslu, dráždit hada bosou nohou. Má u mě za to jedno malý plus.
Je vidět, že IQ 107 je přecijen víc, než IQ drůbeže.

březen 28, 2023 17:44
... : kim
Dnes jsem někde četla, že prezident by souhlasil, aby bylo volební právo od šestnácti let, přitom před volbami říkal, že ve svých 24 letech vstoupil do KSČ z mladické nerozvážnosti.
březen 29, 2023 23:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]