O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NOUZE NAUČILA DALIBORA HOUSKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 26 únor 2023
Dalibor byl sice z domova z Kozojed zvyklej na kozí masíčko, ale to mu v hladomorně bylo plat prtný. Nakonec mu byly plat prtný i ty housky. Z mnoha dalších moudrostí víme, že nouze je lidstvu velmi prospěšná. Třeba z nouze ctnost, to je bezva, to se hodí dost často a teď čím dál, tím víc. V nouzi poznáš přítele - taky dobrý. V nouzi dá ti radu každý přítel, málokterý mouky pytel. Nouze je matkou nápaditosti. Když je nouze nejvyšší, Pánbůh je ti nejbližší. ... Máme nouzový východy, nouzový schodiště, nouzový padáky, nouzový signály .... Prostě nouze, kam se podíváš.


 


 

Teď, aniž by si toho mnozí vůbec všimli, už od 20. února máme ke všem těm nouzím další nouzi, tentokrát nouzi legislativní.

Zatím do 22. března, ale kdo ví, jak to bude dál? 

 

Cit: "Stav legislativní nouze je možno vyhlásit za mimořádných okolností, kdy: 

 

-   jsou zásadním způsobem ohrožena základní práva a svobody občanů, 

-   je ohrožena bezpečnost státu, 

-   státu hrozí značné hospodářské škody." 

 

 

Tady si nedokážu odpustit poznámku, že podle týhle tříbodový definice měl bejt stav legislativní nouze vyhlášenej okamžitě po volebním vítězství KNZ (koalice národní zkázy), protože naplněny byly rázem všechny tři podmínky současně.

 

Cit. dál:

 

"Procedura projednávání návrhu zákona ve zkráceném jednání (ve stavu legislativní nouze) nemá první čtení, předseda přikáže návrh přímo výboru a určí nepřekročitelnou lhůtu, do níž musí výbor předložit usnesení.

Poté se koná rovnou druhé čtení návrhu zákona, přičemž může být upuštěno od obecné rozpravy, o čemž se usnese Sněmovna.

Řečnická doba může být zkrácena na 5 minut.

Třetí čtení návrhu zákona se může konat bezprostředně po druhém čtení.

 

Toť rozdíly mezi normálním stavem a stavem legislativní nouze."

 

 

A o co jde konkrétně?

 

-  Schválit se okamžitě musí změna valorizace důchodů (tedy razantní snížení zákonnýho nároku na inflační zvýšení.

    To navíc retroaktivně, tedy protiústavně, protože zákonnej nárok vznikl 1. ledna t.r.),

-  dál se musí schválit změna složení Rady Český televize (tedy zajištění rozhodující většiny KNZ v Radě ČT)

-  a zavedení korespondenční volby ze zahraničí (tedy zajištění snadnější manipulace výsledků).

 

Na všechny tři tyhle zákony měla KNZ čas skoro jeden a půl roku.

Důvod, proč celou dobu nic nedělala a nechala to dojít až do časovýho presu, nevysvětlila, otázky ignoruje.

Nic nevysvětlitelnýho na tom ovšem není, a když už nic jinýho, měli by to aspoň říct otevřeně, bylo by to férovější. Jedinym důvodem samozřejmě byly prezidentský volby, tedy opět ten jedinej důvod - Antibabiš.

 

Ale kdo by čekal od KNZ něco férovýho?

Už je taky na stole návrh dalšího Lex Babiš, kterej opět začne vyžadovat premiérovo lustrační osvědčení, kterýho se v současnejch podmínkách Andy evidentně nemůže dočkat.

U nikoho už se nepožaduje, ani u prezidenta, ale Babiš? TEN MUSÍ!

 

Jo, taky jsem zaregistroval, že parlamentním zpravodajem k zákonu o Radě ČT je kartelem ustanovenej jakejsi poslanec Lacina, nacházející se v donebevolajícím střetu zájmů, kšeftováním právě s ČT.

Ale to už ani nikoho nepřekvapí. Vždyť je ze STANu, tam mají korupci zakotvenou přímo ve stanovách.

 

 


 

 

PS: Upozorňuju, že je jistý, že tenhle můj článek (pokud ho redakce zveřejní) rozšíří zámořskej práskačskej archív o další list.

       Já si stojím za každým slovem, ale považuju za nutný, upozornit na to případný přispěvovatele. 

 

(PPS - pro redakci: Když už tě popadla mányje, házet k mejm článkum prastarý fotky,

                                   hoď už teda klidně i tu ještě starší, kdy jsem byl ještě hezkej.)

 

 

Brejden všem.

 
Komentáře (8)add feed
... : *deeres*
Já si hned myslela že to nebude fotka Dalibora.
Koukla jsem ráno na Seznam a tedy i na nové nápady našeho ministra pro finance. Zase pobavil, jen, co bylo zavedeno výchovné, přemýšlí o jeho zrušení, protože je drahé. Co drahé není, je valorizace platů politiků. MPK takhle přišla měsíčně k dalším 30ti tisícům. Na nové šatičky a botičky se jí zřejmě už v červnu složí 30 důchodců. Možná, že zrovna já budu jedna z nich, a to bych si tak ráda sama vybrala, koho z nich budu sponzorovat, tou tisícovku, co nedostanu.
únor 26, 2023 06:40
... : Josef Kouba
Chodí se radit na US ambasádu. Příklad: daň z majetku. Zde je to již v Kanadě dlouho zavedené a souhlasím.
Peníze patří městu či malé obci a je na nich jak se rozhodnou co s nimi. Peníze nepatří státu.
Občané to mají pod kontrolou. Tomu říkám ferpley. S
únor 26, 2023 09:02
... : Míša šíša
Josefe Koubo, chyba lávky, tak to možná chodí u vás. Naše vláda se nechala slyšet, že zvýšená daň z nemovitostí by obcím zůstala jen částečně, ostatní by šlo státu. No proč by to taky jinak chtěli zvýšit? Musí z toho něco kápnout.
únor 26, 2023 13:18
... : Míša šíša
NČ, pěkný článek i foto. smilies/kiss.gif
Ještě ale nekončíme, viz info z dnešního rána:

Vláda plánuje zrušit desítku daňových slev včetně slevy na manžela či manželku a na polovinu, tzn. na maximálních 1000 Kč ročně, zvažuje snížit státní příspěvky u stávajících smluv stavebního spoření. U nových smluv by se mohly zrušit úplně. Změní se i podpora důchodového spoření, řekl Právu ministr financí Zbyněk Stanjura.
únor 26, 2023 13:20
... : Lenka1
NČ za 1*.

Já tohle všechno beru jako zajímavou psychlogickou studii. Říkám si, kam až musejí zajít, aby se lidi doopravdy nas.............

Mě pobavilo to zvýšení věku odchodu do důchodu, kdy nějakej "expert" - čti pijavice přisátá na státní cecek, která v životě nic užitečnýho nevyprodukovala a jenom spotřebovává - v nějakým rozhovoru prohlásil, že u těch 68 let se neskončí. Že se to bude dál zvyšovat a prý je to tak správné. Realita života ho zřejmě minula velkým obloukem.


No a vzápětí pod tím článek, jak se traktorista snaží vymyslet, jak přimět mladé, aby si spořili na důchod. To nevymyslíš.

A teď mě omluvte, udělala jsem si pleťovou masku ze zeleného jílu, kteroužto si dělám pravidelně, abych byla pořád krásnější a krásnější a už mi začíná tuhnout ksicht. Znamení, že to mám jít smejt.

P.S. Takhle nějak se asi baby musí cítit po botoxu. smilies/grin.gif
únor 26, 2023 17:27
... : Josef
Nojo. Bude toho moc, ani nemá smysl, se nad tim pozastavovat. Mě už zaujala jen ta nezbytná legislativní nouze.
Nedávno tady jedna dáma chválila vládu, že jí na vychovaný dvě děti přidala k penzi tisícovku. Fór je v tom, že to nebyla tahle vláda, nýbrž minulá, a to hlavně díky účasti socanů, jmenovitě Maláčový. Podle mě byla právě tahle vládní kombinace dost dobrá. A co semto vlastně chtěl? Jo, už vim. Tak tuhle tisícovku tý dámě teď nynější vláda zasejc zruší. Signály už jsou vyslaný.
Lenko, všiml jsem si, že slovo "expert" se přestává užívat; vyvolávalo v lidech negativní pocity. Teď máme místo expertů analytiky, dokud se analytici zase nezvošklivěj a budou pojmenovaný slovem dalším. Kléma měl pravdu: Se starou se žít nedá.
únor 27, 2023 05:37
... : Lenka1
NČ:

Mě při slově "analytik" vždycky vyskočí ksicht toho mamánka Visingera a jeho analýzy. Tedy spíše jeho vlhké sny. Nedávno pod jeho fotkou někdo poznamenal, jestli je vůbec plnoletej.

Ale víš, co je zajímavý - ještě se netrefil ani jednou, ale furt dostává v médiích prostor. Naprosto žádná negativní zpětná vazba. Nic- Když ty uděláš v práci něco blbě, vyrobíš zmetek, jdeš na kobereček a strhnou ti prachy nebo tak něco. A Anál-ytik (jsem prostě musela, checht) Visinger chrlí jednu kolosální hovadinu za druhou a prochází mu to. Oni nás opravdu mají všechny za totální blbce.
únor 27, 2023 17:23
... : Josef
To je zajímavý, Lenko. To si teda toho anála budu muset vyhledat, protože jsem o něm snad ještě nikdy neslyšel. Anebo slyšel a neshledal ho hodným mý pozornosti. Nevim. Zkusim.
únor 28, 2023 15:49
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]