O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LEGRACE NA PLACE - KDE JSOU VŠECHNY TY ZLAŤÁKY... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 12 leden 2023

Tak, ony ani nebyly naše, původně byly jakýchsi velmi bohatých podnikatelů, kteří si jimi zajišťovali kontakty do budoucna, a proto je poslali případnému budoucímu prezidentovi. Na letáčky, na úchvatné fotky, na strhující videa, na flanelové košile či potištěná trička – a jiné potřebnosti, bez kterých by se volící dav nedokázal rozhodnout: „Mám volit Máňu nebo Tondu? A co Ignác, nebyl by lepší, když rozdává tak hezký čepičky?“

 

 

 

William McKinley's 1896 Presidential Campaign poster, "Prosperity at ...

 

Tohle fakt není míněno adresně – jen mi připadá, že i kdyby kytka měla sebehezčí vázání, sebekrásnější papír, ve kterém bude obalena, nebude se mi líbit, když už bude suchá a zvadlá.

 

A že si nejde vybírat budoucího prezidenta jen podle jeho vzhledu a toho, co nám řekne či napíše pár týdnů před volbami on či jeho hlásná trouba, a už vůbec ne podle toho, co bude rozdávat – ať to jsou barevné letáky na křídovém papíře, nebo nějaké reklamní zhůvěřilosti.

 

Je na to „povoleno“ utratit v prvním kole 40 miliónů, pro ty, kteří se probojují do druhého, je to dalších deset. Neumím si představit, jak případní dva bojovníci využijí své milióny v druhém kole – to budou soutěžit, kdo toho druhého víc pomluví?

 

Nechci se vyjadřovat ke konkrétním kandidátům, to můžete vy, tedy pokud některé z nic znáte (ale stejně vám to nebude nic moc platné).

 

Myslím, že převážnou většinu z nich znáte míň, než „tamtu paní, co bydlí támhle naproti na rohu, má zrzavýho psa a snad i tři děti“, a se kterou jste nikdy nepřišli do styku.

 

A – teď si máte zodpovědně vybrat svého big bosse. 

Inu, vybírejte…

 

 

 

volební plakát z roku 1897

(25. prezident USA)

 

Hezkej den,

pokud si právě děláte chutě na oběd

 

d@niela

 

 

 


Komentáře (30)add feed
... : mamča
Škoda těch miliónů vyhozených do luftu. Hodily by se ledakde.
leden 12, 2023 10:03
... : Josef
Dík za přání, právě jsem povobědval guláž z mrtvýho španělskýho prasete a zapil dvouma akčníma pivama.
Volební kampaně jsou podle mě naprosto vyhozený prachy, ale to jen podle mě, protože kdyby význam neměly, nekonaly by se. Podle mýho skromnýho názoru, tedy bezvýznamnýho, má jedinou kampaní bejt konání v předchozím období. Pokud někdo žádný předchozí období nemá (namátkou Danuše, Hilšer...), neměl by mít vůbec nárok, do něčeho takovýho lézt.
Kdesi jsem vyčetl pěknou formulaci, nějak ve smyslu, že ani tak nezáleží na osobě kandidáta, jako na tom, kdo si ho platí. Číst takový KECY, že ten a ten dal někomu třeba 5 miliónů proto, že je mu sympatickej, to teda mě uráží už ze samý podstaty, že mi někdo otevřeně dává najevo, že mě považuje za idiota.
Sám za sebe bych kampaně zakázal.

leden 12, 2023 10:21
... : Josef
Vsjem, vsjem, vsjem! Dneska konečně jediná pořádná "superdebata". Bude Andy!!!!

Tv Nova v tiskové zprávě uvedla, že předvolební debaty odvysílá ve čtvrtek 12. ledna v upraveném zpravodajském studiu bez diváků a pozve do nich osm nejsilnějších kandidátů z devíti. První debaty, která začne v 17:00 a bude ji moderovat Bára Divišová, by se mělo zúčastnit pět kandidátů, kteří se v průzkumech neumístili mezi prvními třemi. Debata bude trvat hodinu a půl. Od 20:00 pak bude debata se třemi kandidáty s nejvyššími preferencemi v průzkumech veřejného mínění. Rovněž bude trvat hodinu a půl a moderovat ji bude Rey Koranteng.
leden 12, 2023 10:38
... : mamča
zdroj : https://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=141326
Nedělní program ČT:
ČT1 ve 20.00: Superdebata prezidentských kandidátů
ČT2 ve 20.00: Pověste je vysoko (western)


leden 12, 2023 11:40
... : Jiri Bilina
Podle me bodoval zdaleka nejlepe klidny a vtipny general. Ale i udajne mdla pani Nerudova si vedla prekvapive dobre a vedle Andreje pusobila jako dusevni gigant.
leden 13, 2023 01:23
... : Josef Kouba

(Aby nezapadlo.)
"Schmerlingovo divadlo" i s najatou oportunistickou šmírou:
Pavel - Aspen Institut
Nerudová - Aspen Institut
Janeček - Soros (OSF)
Středula - Aspen Institut
etc.
leden 13, 2023 01:54
... : Lenka1
Pár dní ty dohady tady sleduju a říkám si jediné - jak dlouho bude trvat nebo co se bude muset stát, aby někteří pochopili, v jak moc velkým průseru jsme.

Mám takovej pocit, že někteří to asi nepochopí nikdy. Smutné zjištění. No, jejich volba.

Za sebe - věnuju maximální úsilí k tomu, aby na mě konkrétně ty sra..ky dopadly co nejmíň. To je asi jediné, co můžu dělat. A myslícím lidem vřele doporučuju to samé.
leden 13, 2023 10:50
... : Milene
Mně vadilo u všech předvolebních debat, že už dopředu kandidáty rozdělili na hlavní a vedlejší. Proč?
Babiš se zúčastnil jen jediné? Asi se bál, že jeho nepřipravený projev nebude dobrý. Když se rozlobí, tak mluví fakt hrozně.
leden 13, 2023 16:16
... : Jiri Bilina
Ano Leni, jste v pruseru. Vy jste v pruseru.
Cesko nikoliv. Cesko a jeho obyvatele budou mit vedle slusneho a schopneho premiera doufejme i slusneho prezidentka ci prezidentku.
Ceska republika je respektovanym clenem Evropske unie i NATO. Hrozby dezolatu se nesplnily, zemniho plynu je dost na celou zimu, ekonomika nekolabuje. Do NATO vstupuji uz i Svedsko a Finsko a rusacti okupanti (nebo spise jejich zbytky) stoji namisto u slovenskych hranic diky statecnym Ukrajincum tisice kilometru daleko.
Pekne to Putler a jeho slavna armada podelali. smilies/grin.gif
Mikin
leden 13, 2023 17:15
... : Josef
Další díl PŠM. Výborný!
leden 13, 2023 17:21
... : Jiri Bilina
Dekuji Josefe. Ale ze nic jineho nez PŠM neznas, to je tvuj problem.
Mimochodem - ja mam pro zoufalstvi dezolatu nad dnesni situaci pochopeni, ale k soucitu to ma daleko. smilies/wink.gif
leden 13, 2023 17:51
... : Lenka1
Josef:

Nekrm trola.
leden 13, 2023 18:38
... : mila1
Náhodou Blekota byl na včerejší vystoupení pečlivě připraven Márou a jeho týmem. I tak občas nepochopil, na co je tázán. Ale čekala jsem to výrazně horší.
A koukám, že vrchní trollka je opět mezi námi. To je radosti. Už mi ty její katastrofické předpovědi, co nás čeká, snad i chyběly smilies/grin.gif
leden 13, 2023 19:16
... : AnickaM
Milo, nekteri lide si mysli, ze bychom bez jejich moudrosti neprezili. Takze pres vyhrozovani, ze uz sem nikdy nevstoupi, tak jim to neda a prijdou nas opet zachranovat. Zkratka jsou to dobraci. Anebo je to uplne jinak?
leden 13, 2023 20:47
... : Jiri Bilina
Aspon kdyby se doucila vyznam slova troll. smilies/smiley.gif
leden 13, 2023 23:44
... : Krakonoš
Tak co, Léňo? Babiš, nebo Bašta? Já doufám, že jsi konzistentní a že Bašta. Škoda, že nevyhraje, já se strašně těšil na to jeho odvolávání vlády smilies/cheesy.gif.
leden 14, 2023 00:41
... : Josef
Mílo. Jestli ono to taky není tím, že na stupidní otázky, některý dokonce s požadavkem téměř jednoslovný odpovědi, se inteligentnímu člověku těžko odpovídá. Málokdy je totiž něco jen "ano nebo ne".
Ale už bych to teď nechal bejt a vyčkal na odpoledne. Mimo jmen vítězů bude taky zajímavý, jestli před koncem průběžnýho sčítání nedojde zase k pětiminutovýmu výpadku počítačů. Sám to ovšem nečekám, poslední prezidentský volby v USA předvedly daleko sofistikovanější možnosti.
leden 14, 2023 08:54
... : mila1
Josefe, takže když vyhraje Babiš, je podle Tebe vše v pořádku a podle pravidel, když někdo jiný, tak to je podvod? Tak mám Tvoji poznámku ohledně konspirací chápat?



leden 14, 2023 09:29
... : Josef
Přesně tak, Mílo.
leden 14, 2023 09:55
... : Lenka1
Tak nic, Krákoro.

Na rozdíl od tebe a dalších tvých fans poněkud mdlého rozumu chápu, že prezidentská volba absolutně nic neřeší. A nejsem ovce, abych si poslušně vybírala z předem nastrčených loutek.

A poměrně zajímavé je, jak se tady oháníte budoucností národa a našich dětí a přitom vám vůbec nevadí, že tahle demoliční koloniální správa zadlužila tuhle zemí tak na deset generací dopředu.

A nebo je to tak, že počítáš s tím, že tvoje děti půjdou bojovat "za svobodnou a demokratickou" (checht) Ukrajinu proti tomu zlému Rusku, takže žádnou budoucnost už mít nebudou? Jaks to tenkrát říkal - že Rusko se "musí zastavit za každou cenu?" Neboj, kariéristickej podrazák Pávek ti tohle přání brzy splní.

O holce, která se zadlužila, aby dala prachy svému příteli, ses svého času vyjádřil, že je to "hloupé střevo", ale totéž ve velkém měřítku - tedy, že si tahle země vzala půjčku v miliardách, aby je věnovala Ukrajině, je podle tebe v pořádku.

Tak mi řekni, jak tě má někdo vůbec brát vážně?

Tak páčko zase někdy.
leden 14, 2023 10:05
... : Jiri Bilina
Pozoruji, ze dezolatum uz toho krome straseni hladem, zimou, krachem a posilanim ceskych deti do valky moc nezbylo.
A vono furt nic. I ti Ukraninci zenou okupanty sami. smilies/wink.gif
Mikin
leden 14, 2023 11:37
... : Josef
Tak je to pro dnešek jasný. Výsledek mě celkem otrávil, chtěl bych přes 50 proc. pro Andyho už dneska, abych zase nemusel přespříští víkend cestovat na Žižkov. No, tak holt pojedu, co nadělám.
Sice mě těší, že drůbež odpadla, ale to je zatím jen moc malej krůček pro lidstvo.
leden 14, 2023 14:29
... : Lenka1
I ti Ukraninci zenou okupanty sami.


Aneb další z vlhkých snů. By mě zajímalo, co vám tam v tom zapadákově lejou do vody.

Mám chuť tě poplácat po hlavě a dát ti rohlík, protože taková míra infantility se fakt jen tak nevidí.
leden 14, 2023 15:58
... : mila1
Josef: já jsem s výsledky spokojena smilies/smiley.gif
leden 14, 2023 16:22
... : mila1
A konkrétně v našem městečku získal Andík jen 18procent smilies/cheesy.gif
leden 14, 2023 16:26
... : Josef
Chápu, že seš spokojená. Já snad jen proto, že trapná slípka skončila. Jenže nejsem spokojenej s tim, že Andy nedostal přes 50 proc. hned teď, a proto budu muset zase za dva tejdny absolvovat další hrůzyplnou cestu MHD do Žižkova.
leden 14, 2023 17:40
... : Jiri Bilina
Rozlaman po dlouhem letu London-Colombo prohrivam kosti na Sri Lance a ctu zpravy i vzkazy. Prakticky vsichni znami i kamaradi kteri volili Danuši budou v druhem kole volit generala. Toz nevim, jak to ten Andrejko chce nevliknout. Na to nabude ani jeho slizactvi stacit.
Mikin
leden 15, 2023 04:25
... : Krakonoš
Rozložení "sil" je podobný na Kudle i v Chanově. Náhoda? Nemyslím si. smilies/grin.gif
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-babisuv-rekord-na-sidlisti-chanov-petra-pavla-tam-temer-neznaji-223546
leden 16, 2023 10:30
... : Josef
Rasýsto!!!!
leden 16, 2023 15:32
... : doktor
Není o čem se rozhodovat,vše je přece už dáné v srdci každého z nás.Ahoj.
leden 17, 2023 13:37
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]