O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VESELÉ I MÉNĚ VESELÉ ZAJÍMAVOSTI O MYSLI PDF Tisk E-mail
Úterý, 03 leden 2023
Mysl člověka je plná překvapení jako hlubiny oceánu. Vědci neustále studují mozek a dozvídají se stále více o nových vzorcích chování. A počet překvapení roste! Věděli jste například, že čím je člověk chytřejší, tím méně má přátel? Kdysi dávno, když se naši vzdálení předkové zabývali lovem a sběrem, bylo přátelství zásadní pro přežití kmene, protože bylo snazší ulovit mamuta společně. Lidé se stále přátelí, ale už dávno ne kvůli jeho výhodám. (Tedy, teď si uvědomuju, že například vlivní lidé a případně "celebrity" mají kolem sebe hodně „přátel“.)

 

Další sociologický průzkum ukazuje, že nejvíce nešťastní lidé na světě jsou lidé mladší 30 let. Věřili byste tomu? Muži a ženy ve věku od 18 do 30 let jsou náchylnější k úzkosti a stresu. A proč tedy se říká, že mládí je nejbezstarostnější čas v životě? Mileniálové si to určitě nemyslí. Ale vzpomenu-li si na vlastní mládí, tak tomuto výzkumu musím dát za pravdu… V mládí – a dokonce i v dětství! – mají lidé tolik moc problémů... Je sice fakt, že ten samý „problém“ je za pár let jen pouhá prkotina proti tomu, co nás trápí třeba dnes. Bohužel, zrovna v těchto dnech jsem několikrát slyšela z medií či četla, že současní mladí jsou na tom opravdu psychicky mizerně. 

 

 

 

 Mám z toho dost hlavu v dlaních... A tak jsem pro vás našla písničku stejného názvu - kdo z vás si na tohoto pána vzpomene?

 

 

Ještě jedno - lidé říkají, že štěstí není možné koupit. Psychologové však tuto informaci vyvrátili: pocit štěstí si můžete koupit, ale peníze byste neměli utratit za sebe, ale za své příbuzné, přátele nebo charitu. Když přinášíme radost druhým, zlepšujeme si sebevědomí, vnímáme sami sebe jako důležitější a stáváme se šťastnějšími a spokojenějšími se svým životem. Jenže v tom  je asi současná potíž – že se podmínky na podobné „kupování si štěstí“ podstatně zhoršily, a také se zvětšil počet lidí, kterým by bylo potřeba nějak pomoct.

 

Nakonec ještě něco pozitivního:

každý den se nám v hlavě objeví v průměru 12 000 až 60 000 myšlenek. Náš mozek je – jak jistě víte - výkonnější než jakýkoli počítač. Ale podívejte se na to, čím utrácíme své myšlenky: 80 % našich myšlenek je negativních. A většina těchto negativních myšlenek se opakuje každý den. Takže všechny hloupé myšlenky, které vám každý den přicházejí do hlavy, jsou naprosto normální: stává se to každému.

 

 

Mějte se moc fajn

a jestli vy víte nějaký zajímavý drb, sem s ním!

d@niela

 

 

Komentáře (1)add feed
... : Josef Kouba
V článku čtu...
Psychologové však tuto informaci vyvrátili: pocit štěstí si můžete koupit, ale peníze byste neměli utratit za sebe, ale za své příbuzné, přátele nebo charitu. Když přinášíme radost druhým, zlepšujeme si sebevědomí, vnímáme sami sebe jako důležitější a stáváme se šťastnějšími a spokojenějšími se svým životem.
Takže, billionář George Soros je podle tohoto návodu nejšťastnější chlap na zeměkouli a někteří jej i tak pomlouvají.

leden 04, 2023 07:11
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]