O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CO JE ZAKÁZÁNO, TO JE DOVOLENO? PDF Tisk E-mail
Úterý, 03 leden 2023

Basne.net | Korektní i nekorektní básně, vtipné i pravdivé básničky,  sarkastické verše"Jak u blbejch na dvorečku", tak mi připadal letošní Silvestr. Nejprve se všude vehementně prohlašovalo, že se "musí šetřit, a nevyhazovat peníze do vzduchu, že je ohňostroj špatný pro ptáky i zvířata, že je to nezdravé pro naše dýchání a zbytečný kravál.." A tůdle. Kravál byl už od oběda a nevím, jak tam u vás, ale na pražském Jižním Městě to jelo proudem už od deseti. To nebyly jednotlivé výbuchy, to byl přímo kulomet... Teprve nějak po jedné ranní to trochu ochladlo, ale od dvou to pak prskalo až téměř do novoročního oběda. 

 

 

 

 

Co ale nejsem schopna pochopit, že když bylo zakázáno rachejtlovat a ohňostrojovat na Václaváku a dalších místech, a že i když tam byli nasazeni policisté, hasiči a záchranáři, tak stejně se prskalo ostošest.

 

https://1gr.cz/fotky/lidovky/18/011/org/GIB705f9a_IMG_0518.JPG

 

 

Podle pozdějších zpráv před půlnocí prý byly oslavy v centru Prahy relativně klidné,  tedy až na „drobné rozmíšky“:  mj. například napadení policisty, který po kopanci do hlavy skončil v nemocnici,  nebo poškození asi třiceti oken ve vnitrobloku ulice Ve Smečkách dělobuchem.

 

Přitom, jak výše uvedeno, a jak se už asi týden všude psalo a mluvilo a prohlašovalo,  v centru Prahy platí už od roku 2020 zákaz používání zábavní pyrotechniky

Rakety a dělobuchy pochopitelně práskaly i ve zbytku metropole, včetně náplavek, kde zákaz rovněž platí. Tedy, měl by platit.

Jenže oslavující na nějaký ten dozor s přehledem kašlali, takže už cca čtvrt hodiny před půlnocí vypukla tradiční "válečná zóna", a pak to už nebylo možno zvládnout…

 

 

Česko vstoupilo do roku 2020. Oslavy byly klidné, obešly se bez větších  incidentů | iROZHLAS - spolehlivé zprávy

 

 

Takže podle policistů, hasičů a záchranářů vlastně tahle noc nevybočila z normy běžných silvestrovských oslav.

 

 

Jak to vypadalo u vás?

Jak jste slavili vy?

 

 

 

Tak ještě jednou „pfuj pfuj“ do Nového roku

d@niela

 

 


Komentáře (7)add feed
... : Jiri Bilina
Tož pekne trapne, ze se lide v Praze tak chovali...
Ja oslavil prichod Noveho roku hezky, kanadsky, se sousedy a kamarady u velkeho ohne. Manzelka je zrovna v Montrealu na navsteve u sve sestry, tak bylo na me kam pujdu. Mel jsem dalsi dve pozvani (vcetne ceskeho Silvestra), ale to bych musel ridit, coz by byl nerozum.
Uz se zdalo, ze to na nasem Medvedim potoce kde je asi jen 25 domu probehne v miru a pokoji, ale jacisi lide ktere neznam a kteri zde dum jen pronajimaji ohnostroj o pulnoci usporadali. Trval jen 5 minut a ja pozoroval psy.
Dva Jack Russell Terieri zacali smerem k ohnostroji bojovne stekat. Obrovsky Newfoundlandak Griswald udivene, s vyplazenym jazykem civel, ale maval ocasem. Nase nemene obrovska fenka Leonbergera jmenem Winnie se bala. Tiskla se ke me, knucela a musel jsem ji uklidnovat. No a muj milovany krizenec huskyho, vlka a Border Collie zvany Charley nekde zmizel. Nasel jsem ho az po ohnostroji, zaklineneho v malem prostoru mezi sousedovym barakem a jakousi bednou. Knucel a trasl se strachem. Nejakou dobu jsem ho uklidnoval, ale uspech se dostavil az po polovine grilovane klobasy.
Stastny Novy rok! smilies/smiley.gif
Mikin
leden 03, 2023 15:57
... : Josef
U nás to vypadalo asi jak v Chersónu. Naštěstí, tady to už skončilo. Teď ještě, aby už to skončilo i tam.
leden 03, 2023 18:49
... : d@niela
Dva dny tu bylo nedýchatelno.
V parku ale bylo velmi brzy uklizeno, protože místní úřad zaměstnává hodné a šikovné Ukrajinky, které to všechno jako včeličky rychle vysbíraly.
leden 03, 2023 19:50
... : andrea
To je stejné jak řeči o letním čase.
Stále se o tom mluví, ale skutek utek smilies/grin.gif
leden 03, 2023 22:45
... : Petr Sysala
Mám návrh pro milovniky bouchání a hvězdiček. Ať si na hlavu nasadí kýbl (plechový),do jedné ruky zapalovač, do druhé ruky kladivo.
Jednou rukou škrtnout, druhou praštit kladivem do kýblu. Ohlušující rána zaručena a i ty hvězdičky by mohli, při troše dobré vůle, být.
Asi to navrhnu ekoteroristum, to je tak blbý, že by je to mohlo zaujmout.
leden 04, 2023 18:58
... : Bara
U nas v Holandsku lide nakoupili rachejtle za 106 milionu - ty vylitly jen tak do vzduchu. Tolik se nevybere ani na dobrocinne akci. Pulnoci, kdy se prehoupneme do noveho roku zacina veselici, lide se objimaji, pusinkujou, preji zdravi a pohodu. Hned v zapeti se to promeni v bitvu mezi mladymi muzi (nejen s emigracnimi koreny), lita vsechno, kontejnery, kola, rozbijeji se auta, vylohy u obchodu, na policisty vystreluji bezhlave rachejtle, hazi kameny, plivou....to vypada opravdu jako valka. Nekolik stovek jich zatknou, ale za hodinu je pusti a ti se vraci odpalit ten zbytek a to pokracuje az do rannich hodin. Mezi tim jsou doktori v pohotovosti a zachranuji tem idiotum prsty, ruce, oblicej a oci, letos bylo i nekolik mrtvych. Nejsem chemik ani fyzik, takze tomu nerozumim, ale neco rikali ve zpravach, ze nekteri jedinci vezmou velkou mlekarskou konev, karbid, zapali a uz to leti, bohuzel to neprzil. Uz pred koncem roku provadela policie kontroly a zajistila nekolik tun nelegalniho ohnostroje, hodne z toho bylo silneho a nebezpecneho kalibru. A ti debilni lide to maji naskladane v garazi, v loznice, pod posteli, proste v bytech kde ziji i s detmi!!
Ja jsem jeste nikdy nekoupila "ohnostroj". Kdyz jsem byla mala, tak to v Ceske republice nebylo, provadel se tradicne 15 minutovy ohnostroj na 1.ledna. Myslim, ze v te dobe to nikdo nepostradal, proste to nebylo.....mohlo by k tomu zase vratit!!!

leden 04, 2023 21:32
... : Petr Sysala
V Německu se některým asi začínají otvírat očička:

Mnoho útočníků pocházelo z migrantského prostředí a řada policejních složek měla dojem, že skupiny mladých mužů s migračním pozadím byly v těchto nepokojích zastoupeny nadproporčně,“ uvedl odborový předák Rainer Wendt.

Zatím jsou jen opatrné dojmy v mezích zákona, ale buďme rádi i za ně.
leden 05, 2023 07:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]