O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEŠLO BY TO BEZ KRAVÁLU ASPOŇ LETOS? PDF Tisk E-mail
Středa, 28 prosinec 2022
Tak tady zase máme Silvestra a Novej rok. Většinou bude méně chlebíčků, o to víc lacinějšího alkoholu a tím i o to víc vožralejch a bolavejch palicí. Skoro všude veselí na povel, spousta upřímnejch přání, teda od někoho upřímnejch upřímnejch, od jinejch neupřímnejch upřímnejch, jak už to tak je na světě zařízený. Co ale bude určitě, budou ohňostroje, rachejtle, dělbuchy. I to už je tak na světě zařízený.


 


 

Jen mi má stařecká moudrá hlava nebere, proč je to tak zařízený. Proč se lidi nedokážou bavit a těšit bez kraválu a lítajících světel?

Říká se, že chlapi si tím dokazujou svou mužnost. Soudím, že asi teda ti, kteří ji jinak dokázat nemůžou?

Dámy na tom lákají zřejmě nějaký jejich neuspokojený sexuální představy? Neboco?

 

No, nevim, nerozumim, jen se dohaduju, třeba mi to někdo odborně objasní. 

 


Zábavná pyrotechnika – Wikipédia

 

To, že tím k smrti děsej psy, kočky, ptáky, vlastně všechno živý kolem, to jim musí přijít náramně zábavný. Někdy se "to vymkne" a s rachejtlema lítaj i prsty, ruce, voči. Nejsem zas až tak škodolibej, abych jim to přímo přál (i když, tady bych ruku do vohně za svou upřímnost nedal), ale líto mi jich docela určitě není.

 

Jenže letos zejména mi to přijde teda skutečně mimořádně trapný, nevkusný, hodný opravdovejch idiotskejch dacanů.

Pár kilometrů odsud to práská skoro denně.

Měl jsem teď v létě pár tejdnů možnost často mluvit s dvěma Ukrajinkama, a líčily mi svý vlastní ohňostrojový dojmy. Jak to letí, přitom tak zvláštně sviští, pak rána, někdy i ohňostroj, ale že by báby byly z toho úchvatnýho divadla u vytržení, to jsem na nich skutečně nepozoroval.

Kdybych měl tu moc, nařídil bych, aby tam naši ohňostrojoví a dělbuchoví idioti museli povinně jet, těch taškařic si užít přímo tam, kde jich je dosytosti.

Tu moc bohužel nemám.

 

 

 

Zato jsem se dočetl ze zpráv magistrátů různejch měst, že se pořádáním hovňostrojů přímo  chluběj. Taky jsou nabídky na jízdy parníkama po Vltavě s pořádáním ohňostrojů, a soukromý domácí "oslavy", ty budou jistě zase výživný.

Na otázku z titulku si teda odpovídám: Ne, ani letos by to bez kraválu nešlo! Fauna se opět má na co těšit. Taky hasiči, záchranky, pohotovosti.

 

Tak jsem aspoň ocenil Pražskej magistrát, že letos se žádnej oficiální hovňostroj pořádat nebude. Díky.

 

 

Hodně zdraví a pevnejch nervů

přeju do Novýho roku všem.


 

Komentáře (5)add feed
... : Míša šíša
Pepo, jako tvoje přitakávačka (jak jsem tu byla jistou dámou označena) musím konstatovat, že jsi napsal skvělé zhodnocení situace, ostatně jako vždy. Ale kvůli tomu sem nelezu, vlastně bych ti jen taky chtěla popřát do nového roku hodně zdraví, aspoň v rámci možností, a abys ty skvělé zítřky, co nás čekají, zvládnul s grácií sobě vlastní.
prosinec 29, 2022 07:38
... : Josef Kouba
Palec nahoru, dobré. .

Lehká hádanka, odkud rachejtlový cirkus přišel? Ne z východu, ale od americkejch kamarádů a přišlo více obchodně zaměřených "svátků" .
Po vánocích black friday - v obchodech sleva až 50% a lidé před tím krámem čekají od půlnoci aby koupili TV obrazovku levně. Je několik svátků, jež jsme od západních "kámošů" převzali.

Ale k ohňostroji a raketám. Pro moje domorodé přátelé v Krkonoš je to nejhorší den v roce, co den ! rakety létají a bouchají již 4 dny před silvestrovskou půlnocí.
Psi celou tu dobu strach vyjí a kočky jsou zalezlé. Pustíte si TV, je tam záznam ohňostrojů s celého světa.
Myslím si že není co oslavovat. Poslední 3 roky hrůza. Ale i tak nám všem přeji lepší časy. Není dobré válčení jak Američanů tak ani Rusů. Mé přání je aby se konečně domluvili.
prosinec 29, 2022 08:05
... : mamča
Když už nevadí všemožným ochráncům vyděšená zvěř a po ohňostroji mrtvé labutě padající z oblohy na dlažbu (viz jeden rok v Praze), tak by mohl vadit aspoň ten rachot a hlavně toxický smrad, který je "určitě" neškodný, oproti CO2. Škoda je i těch peněz, které by mohla ta města, která se na ohňostroj chystají, dát třeba Ukrajincům dočasně žijícím u nás. Určitě by jim to udělalo větší radost, než aby ve stresu leželi půl hodiny po půlnoci někde ukrytí.
Jinak všem přeji hodně zdraví a optimismu do nového roku. Budeme ho potřebovat.
prosinec 29, 2022 09:16
... : Petr Sysala
Hlavně, že Lidl je super eko bio friendly, kapry neee, ale tohle svinstvo prodává po tunách.
prosinec 29, 2022 11:04
... : Jiri Bilina
Me by nevadil jeden poradny, velky ohnostroj v provedeni profesionalu. Treba o statnim svatku, nebo na Silvestra. Takove veci jsem ostatne zazil uz jako pacholik pri oslavach jakesi rijnove revoluce kazdy listopad.
Co me vadi je naprosta bezohlednost lidi, kteri ty nesmysly nakoupi a odpaluji kdy se jim zachce aniz by zkusili podumat nad tim, jestli ten kraval nahodou nevadi jejich sousedum, zviratkum a podobne...
Ohnostroje pochopitelne neprisly z Ameriky (to si zase nekdo nemohl odpustit chvilku propagandy), ale z Asie. Tam to boucha uz od dob, kdy Cinane vynalezli strelny prach. A nejen v Cine.
Ja zazil nejhruznejsi den v indickem Rajahstanu, kdy jsme sli s manzelkou od nadrazi k hotelu a pripadali si jako ve valecne zone. Recepcni v hotelu nam vysvetlil, ze zacina svatek Divali a ze pravy rachot uvidime az se setmi. A taky ze jo - kraval, dym a smrad jaky jsem jeste nezazil. Deti se predhanely v odvaze tak dlouho, at jednomu z nich bouchlo v ruce a bezelo s placem domu. Ostatni pokracovaly... Chvilku to bylo fajn, protoze nas pozvala domu mistni rodina, hostila nas a dostali jsme i cervene tecky doprostred cela.
Ale na spanek nebylo ani pomysleni, protoze ten mumraj pokracoval i po pulnoci. Kdyz ve 4 rano bouchla petarda primo v hotelu a zatrasly se steny, rekl jsem manzelce ze kdyby si Indove na par roku tu zabavu odpustili, zili by v nejbohatsi zemi na svete.
Mikin
prosinec 29, 2022 15:32
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]