O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DIVOKÝ JE VÍTR - FILM NA NETFLIXU PDF Tisk E-mail
Úterý, 27 prosinec 2022
Jde o dost tvrdý film, plný nenávisti. Děj se odehrává kousek od Johannesburgu, v Jihoafrické republice. Pochopitelně, že v něm jde především o neustálý boj mezi černými a bílými.  Je to zlý thriller, a i když základní problém – vražda – je úplně stejný,  jako kdekoliv na světě, tak po jeho shlédnutí vám bude zima, i kdybyste (náhodou) měli doma přetopeno. A ani to nezachrání ta nádherná hudba, která se celým filmem nese. 

 

 

Jen pro informaci - JAR je stabilně jednou z nejvyspělejších zemí na afrického kontinentu, podnebí má podobné jako u Středozemního moře, s vlhkými zimami a horkými, suchými léty. Města jsou nádherná a výstavná, okraje už jsou na tom hůř. Ale to, co z fotografií vidět není, ale z tamního života čiší – je jejich kriminalita. Pravda je, že jsou celosvětově na prvním místě v přepadení a znásilnění, na druhém místě ve vraždách.

 

 

Is Wild Is the Wind a True Story? Is the Netflix Movie Based on Real Life?

 

 

A co je neuvěřitelné - Jižní Afrika je zemí s nejvyšším výskytem dětských a kojeneckých znásilnění na světě! Hlavním důvodem je nebezpečná pověra, že sex s pannou léčí AIDS (které je tam pandemické), což vede ke znásilňování nezletilých dívek a dětí!!!

 

Ano, i ve velmi bohaté a příjemné zemi může být život velmi těžký a nebezpečně zlý. Je to vidět a cítit všude, i když se to v současné době všichni snaží skrývat. Jenže nevzdělanost, pověrčivost, závist a nenávist mluví za vše.

 

 


 

 

 

Nechtěla bych tam žít… A přitom je to tak krásná země.

 

d@niela

 

 
Komentáře (3)add feed
... : Josef
Nějak nechápu, proč se takhle cíleně tejráš?
prosinec 27, 2022 05:24
... : Petr Sysala
Dej si raději dvojku Na nože, pokud jsi neviděla jedničku tak i tu, klasická dedektivka ve starém až koloniálním stylu s Danielem Craigem.
prosinec 27, 2022 07:20
... : d@niela
nojo, když ten mizernej popisek sliboval nehynoucí zážitek... a zprvu to vypadalo pěkně... A pak mne to už vcuclo :-). Ale nelituju, protože jsem vlastně pochopila, jak to je i v tý Americe a jinde:
ona ta barevná nenávist ve skutečnosti není ani tak o té rase, tedy barvě, ale o vzdělání. Protože je děsně jednoduché, když člověku stačí udělat křížek místo podpisu! A bejt v nějaký bandě, nic nemuset dělat, jen sem tam něco ukrást, či někoho na požádání jinýho zmlátit.
Někoho nechytnou, jinýho, toho blbějšího, chytěj často.
Kdežto chodit do školy, vzdělávat se - to je přeci setsakra těžší!
No, v bohaté zemi se mají i chudí celkem dobře.

prosinec 27, 2022 07:42
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]