O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZELENSKYJ U BIDENA PDF Tisk E-mail
Středa, 21 prosinec 2022
Včera, 21. prosince, prezident Volodymyr Zelenskyj přistál v americkém vojenském letadle na letecké základně Andrews ve Spojených státech amerických. Po začátku ruské invaze by takový závěr roku čekal jen málokdo. Když mu v únoru Američané nabízeli bezpečný odvoz, odpověděl legendární větou: „Potřebuji munici, ne odvoz.“ Kdyby tehdy zvolil odvoz, mohl teď žít v klidu někde v ústraní. Mohl ušetřit desetitisíce životů. Ale Ukrajina by dopadla jako Československo po srpnu 1968.

 

 

 

 

Zelenskyj to ale odmítl, což z něj dělá pro média osobnost roku 2022 a pro Washington partnera.

Spojené státy oznámily další pomoc Ukrajině - systém Patriot má být součástí dodávky.

 

Jakmile bude protiraketový systém Patriot spuštěn, "vyšleme prezidentu Bidenovi další signál, že bychom rádi získali více Patriotů", řekl poté ukrajinský prezident.

 

 

SLEDUJTE ŽIVĚ: Prezident Zelenskyj a prezident Biden tiskovou konferenci v  Bílém domě - Zpravy.news

 

 

"Je mi ctí být po vašem boku v jednotné obraně proti brutální, brutální válce," řekl americký prezident Joe Biden ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému v Oválné pracovně před jejich bilaterálním setkáním.  Zelenskyj dále předal Bidenovi medaili od kapitána ukrajinského dělostřelectva na frontě v Bachmutu na Ukrajině. "Nezaslouženě, ale velmi si toho vážím," řekl Biden po převzetí medaile. 

 

Americký prezident pak zopakoval, že Spojené státy budou Ukrajinu podporovat tak dlouho, jak to bude potřeba. „Nikdy nezůstanete sami,“ slíbil Biden Zelenskému.  Ministr zahraničí Antony Blinken oznámil dodatečnou vojenskou pomoc Ukrajině ve výši 1,85 miliardy dolarů, včetně převodu systému protivzdušné obrany Patriot. 

 

Pomoc zahrnuje čerpání 1 miliardy dolarů, které mají Ukrajině poskytnout "rozšířené schopnosti protivzdušné obrany a přesného úderu" a dalších 850 milionů dolarů na bezpečnostní pomoc.

 

 

FRANTA

 

 

 

Komentáře (65)add feed
... : Jiri Bilina
Diky za dobry clanek. Dovolil by si trochu nesouhlasit jen s uvahou, ze by Ukrajina dopadla jako Ceskoslovensko v srpnu 1968. Kreml chtel v roce 68 hlavne nahradit neposlusne reformni komunisty svymi poskoky.
Oproti tomu, Putin zpochybnil v predvecer agrese samotnou existenci ukrajinskeho naroda a jim ovladana propaganda se netajila s plany na rozbiti Ukrajiny na jakesi protektoraty, nektere jako legalni soucast Ruska. Melo to mnohem blize k planum, jake mel s Ceskoslovenskem Hitler.
A ted se jdu divat na Zelenskeho projev v Kongresu.
Mikin
prosinec 22, 2022 00:33
... : Jiri Bilina
No a ten projev pred spojenymi komorami Senatu a Kongresu vejde podle vseho do historie. Uz ted je srovnavan s projevy, ktere na stejnem miste pronesli Churchill nebo Havel. Stejna atmosfera, stejne ovace americkych zakonodarcu obou stran. Ve stoje.
Me se nejvic libilo, kdyz tenhle chlap, kterej jeste vcera stal mezi svymi vojaky za zvuku del v Bachmutu (ktery se rusti okupanti snazi bezvysledne dobyt uz od kvetna) prohlasil, ze Ukrajina nepotrebuje zadne americke vojaky, protoze se Ukrajinci nauci obsluhovat i americke stihacky a tanky sami. Coz byl takovy vtip, protoze stihacky ani tanky zatim Spojene staty nedodaly...
A kdyz rekl, ze se v pripade pomoci Ukrajine nejedna o zadne milodary, ale o vybornou investici kterou svobodny svet dela, aby svobodnym zustal.
Pane ukrajinsky prezidente, palec nahoru!
Mikin
prosinec 22, 2022 02:32
... : Josef
A kromě show něco novýho?
prosinec 22, 2022 05:04
... : mamča
...a pak že to není válka USA proti Rusku, pochopitelně na území Ukrajiny.
Kolik tam zbytečně umřelo a stále trpí lidí, jak kdysi zpíval Karel Kryl : "...syn otce nenáviděl, bratr bratru škodil...". Bratrovražedná válka mezi Slovany, a USA si v klídku vaří svojí polívčičku.
Jen zbrojařské firmy si mnou ruce, a USA "velkoryse" nabízí zbraně, které ale bude jednou potřeba zaplatit. Kde jinde by je tak snadno a levně otestovali ?
Je vidět, že "herec" stále nevypadl z role. Pořád v těch khaki teplákách...
prosinec 22, 2022 07:17
... : Josef Kouba
mamča:
Jen zbrojařské firmy si mnou ruce, a USA "velkoryse" nabízí zbraně, které ale bude jednou potřeba zaplatit. Kde jinde by je tak snadno a levně otestovali ?
Je vidět, že "herec" stále nevypadl z role. Pořád v těch khaki teplákách...
------
Jak to pravděpodobně skončí?
My si utáhneme opasky, někteří smyčky. Usák stáhne ocas a připíše si další prohru. Začne mít starosti s přicházející občanskou válkou, krachem státu, krachem dolaru a koncem snu o své říši světa. Pepa K.
prosinec 22, 2022 10:43
... : Petr Sysala
Já doufám, že například německé tanky Puma rohodnou válku velmi rychle. Při nedávném cvičení se jich z 18 porouchalo 18. Soudružka Uršula v.d. Leynova dovedla Bundeswehr do totalniho zmaru. Doufam, že tak dopadne i Evropská komise pod jejím velením. Chudáci Ukrajinci.
prosinec 22, 2022 13:29
... : Jiri Bilina
Netusil jsem Petre, ze by na Ukrajine bojovaly nemecke tanky Puma, nebo zeby pani Leyen velela Bundeswehru. Asi mas jako vzdy nejake tajne informace. smilies/wink.gif
prosinec 22, 2022 13:35
... : Petr Sysala
Ursula von der Leyenová 17. ministryně obrany Německa ve funkci: 17. prosince 2013 – 17. července 2019
prosinec 22, 2022 13:48
... : Jiri Bilina
Ja bych si tedy dovolil nesouhlasit s definici "bratrovrazedna valka mezi Slovany".
Podle me se jedna o zlocinnou, nicim nevyprovokovanou agresi Ruska proti Ukrajine. Tu agresi a vsechny hruzy muze ukoncit jedine Rusko, stazenim svych vojaku. Ukrajina zadne uzemni pozadavky nema a brani se, protoze ji nic jineho nezbyva.
Opatrny bych byl i s tim slovanstvim. Rusko zene proti svym slovanskym bratrum obrovske mnozstvi Dagestancu, Tuvyncu, Burjatu, Cecencu a dalsich porobenych narodu. A kdyz se jim nedari porazet Ukrajinu na bojisti, terorizuje aspon jeji obyvatele pomoci stovek dronu, dodanych islamistickym Iranem.
Co se tyce americke pomoci zakerne napadene zemi, ta je podobna pomoci, kterou Spojene staty poskytly zemim napademym nemeckymi nacisty. Nebylo to zadne "prilevani oleje do ohne", ale presny opak.
Lide kterym se to nelibi by se mohli aspon dohodnout na tom, zda ne te pomoci Amerika vydelava, nebo jestli ji to zakrouti krk.
Ty srandovni reci Pepy Kouby o krachu dolaru i Spojenych statu vedou komunisti uz od vystrelu z Aurory.
To znamena uz pres 100 let. smilies/wink.gif
Mikin
prosinec 22, 2022 13:59
... : Petr Sysala
Myslicim lidem doporučuji knihu Rozpojené státy. autor Martin Řezníček (český novinář a reportér, v letech 2012–2017 zahraniční zpravodaj České televize v USA)
prosinec 22, 2022 14:03
... : mamča
Jiri Bilina : Pro mě, a spoustu dalších lidí, jsou Rusové a Ukrajinci jeden národ. Už z dob SSSR jsou tak promíchaní, že se těžko pozná, kdo je kdo, čí babička byla Ruska a čí děda Ukrajinec. Dagestánce apod. bych do toho nemíchala.
Cílem téhle války je zničit Rusko a dostat se k jeho nerostnému bohatství. (viz "Krvavá Madla")Ukrajinci to nemají zapotřebí, mají vlastní zdroje. Tak komu vyhovuje bratrovražedný boj mezi Rusy a Ukrajinci ? Kdo se potřebuje se svými základnami dostat až na samotné Ruské hranice ?
Hádej, můžeš 3x.
Ale nedělám si iluze, že bys to mohl pochopit.
prosinec 22, 2022 14:47
... : Jiri Bilina
Jenze Ukrajincum je Mamčo uplne fuk, jestli je nekdo, kdo se hrbil pred ruskymi okupanty povazuje za narod, nebo ne. Oni svou rezistenci proti tem samym okupantum dokazali, ze narodem jsou.
Dagestance do svych zverstev michaji Rusaci.
Co se nasi krajanky, pani Korbelove - Albright tyce, ta udelala pro mir a ukonceni valky v byvale Jugoslavii vic, nez kdokoliv jiny. Uz je po smrti a slabomyslne urazky do nebe nejdou.
O nejakych cizich zakladnach nic nevim, v Cesku zadna neni a na Ukrajine se take zadna nechysta a nechystala. Vlastne jo - jednu meli Rusaci se svolenim Ukrajiny na Krymu a podivej, jak to dopadlo... smilies/undecided.gif
Mikin
prosinec 22, 2022 15:22
... : Josef
Kolikrát ses včera při projevu udělal?
prosinec 22, 2022 18:38
... : Marie
Jdu moc pochválit mamču, za mne palec nahoru, divadlo ještě chvilku potrvá, ale tady je to zbytečné číst a komentovat.
prosinec 22, 2022 19:16
... : mamča
Marie : Děkuji za nezaslouženou pochvalu, já to tak prostě vnímám.
Kudlanka se změnila na Mikinův blog, tak si tady většinou jen čtu.
Občas ale neodolám, a komentuju. Ale je to jako hrách na stěnu házet :-).
prosinec 22, 2022 19:32
... : Jiri Bilina
Jeste nez pribude dalsich oplzlych poznamek bych si dovolil, vratit se trochu zpet do zdejsich diskuzi. Ani ne tak k ruznym tvrzenim o tom, ze chudakovi Putinovi nic jineho nez valka nezbyla. To je provareny nesmysl, pro ktery neexistuji podklady.
Me zaujal hlavne ten skutecny hardcore, prezentovany predevsim panem Koubou a vojenskou odbornici Lenkou. Za nadseneho potlesku Pepy NČ.
Predevsim kouzelny komentar z 20. brezna, podle ktereho ukrajinska armada je v troskach. Dezerce uz dosahly takovych rozmeru, ze ukrajinsti velitele zacali privazovat retezy k telefonnim sloupum vojaky, kteri se pokusili dezertovat a utect na stranu Rusu. Dale Josef Kouba pokracoval: Situace je katastrofalni, v Kyjeve pry doslo ke statnimu prevratu. Prezidentsky palac je udajne vyrabovany a castecne vypaleny. Podle ukrajinskych zajatcu pry doslo k evakuaci Zelenskeho do Lvova jiz vecer 26. unora.
Pani Lenka zase opakovane nazyvala prezidenta napadene zeme "smažkou", prorokovala vitezne tazeni Rusaku na Odesu a kazdy jejich ustup vysvetlovala jako past, ktera sklapne a Ukrajince znici.
Ale vsechno je jinak - rusti okupanti byli vypraskani od Kyjeva, pozdeji ztratili behem jedineho tydne obrovskou Charkovskou oblast a nedavno museli v panice zdrhnout i z Chersonu. Nic jim nepomohly nasilim narychlo odvedene statisice mizerne vybavenych chudaku, kteri slouzi leda tak jako potrava pro dela. Prave v techhle dnech prislo ocekavane hruzne vyroci - 100 tisic mrtvych ruskych vojaku. Kdyz k tomu pripocitame vsechny ty zmrzacene, zajate, nebo treba ty mlade kluky kteri zdrhli, aby nemuseli do Putlerova mlynku na maso, nevypada to pro rusky zlocinny rezim nejlepe.
No a co se prezidenta Zelenskeho tyce - ten nejenze nikam nezdrhnul, ale stal se pro vetsinu sveta hrdinou.
P.S. Skoro jsem zapomnel odpovedet na Josefovu otazku, kolikrat jsem se vcera pri jeho projevu "udelal"?
Clovece, Josefe, ani jednou. Mnohem vetsi zabava byla pozorovat, jak dezolatum praskaji zilky. smilies/wink.gif
Mikin
prosinec 22, 2022 20:12
... : Petr Sysala
100.000 padlych ruskych vojáků?
Od kdy se tu cituji dezinformační weby?
prosinec 22, 2022 20:28
... : d@niela
Mikine, navrhuju ti takovou jednostrannou smlouvu :-)
tedy, já to navrhuju, ty to přijmeš, OK?


Hele, opravdu si nepřeju, aby se pod každým článkem rozplizla trapná debata, kdy ty vedeš a prakticky všechny omamuješ svou rétorikou.
Podívej, velmi ráda bych, aby tu tak jako dřív, mohl se zájmem o věc psát každý - jenže ty dokážeš cokoliv převrátit ...
Jak už jsem jednou psala - kdybych sem dala článek o dámských vložkách, jsem pevně přesvědčena, že velmi brzy bys tu zmínil Putlera, odsoudil fraze papouskovane furt dokola dezinformacnimi weby, rusackou agresi a genocidu... atd. atd.
Ano, ty nepoužíváš vulgární výrazy, ale sám dobře víš, že tvoje komentáře nejsou zrovna OK.

A tak bych nejen tebe, ale všechny, dnes opravdu vážně, (smrtelně vážně smilies/cheesy.gif) požádala:
dodržujte vzájemnou slušnost. Nepleťte do všeho politiku.

prosinec 22, 2022 20:34
... : Jiri Bilina
Petre, dezinformacni weby se zde cituji kazdou chvili. Ode me se toho nedockas, cituji oficialni cisla vydana vladou Ukrajiny. Verit tomu nemusis, verit muzes okupantum, nebo hledat pravdu nekde jinde. To uz je na tobe.
Ale podle Ukrajiny je tech mrtvych ruskych vojacku uz 100400, znicenych nebo ukoristenych tanku 3003, obrnenych transporteru 5981, protiletadlovych systemu 212 a sestrelenych letadel ci vrtulniku okupanta 267.
Pokud mas rozdilna cisla, muzeme je porovnat.
Mikin
prosinec 23, 2022 00:53
... : Jiri Bilina
Poslouchej Danielo, ja v zadnem pripade "nereaguji pod vsemi clanky". Pisi jen kdyz me to zajima a kdyz si myslim, ze mam co rici.
Tenhle clanek je o politice a o navsteve ukrajinskeho prezidenta v USA. A ja se drzim tema diskuse.
Urazku nasi zidovske krajanky pani Korbelove - Albright sem zatahla zcela nesmyslne Mamča.
Josef NČ nenapsal k tema nic, akorat se me zeptal "Kolikrat ses vcera pri projevu udelal"?
Vis vubec co to znamena? A jak bys na takovou stupidni uchylnost reagovala z me strany?
Mozna, ze si me pletes prave s Josefem. Prevratit kazdou debatu smerem k rasismu, homofobii, nebo dalsim fobiim dokaze prave on.
Ale ja se jeho zablokovani, nebo zablokovani komunistu, nacku, rasistu ci nejruznejsimi fobiemi posedlych nestastniku nedozaduji. Clovek s rovnou pateri a znalostmi se k takovym ubohostem nesnizi.
Ale ty jsi zde boss, big chief, head honcho, king of the castle... smilies/wink.gif
Pokud zde vyhlasis nejaka pravidla tykajici se urazek, osobnich utoku ci treba poctu komentaru, rad se podridim.
Ale muselo by to platit pro vsechny!
Mikin
prosinec 23, 2022 01:35
... : Josef
Už skutečně jen krátce. K tématu jsem nenapsal nic, protože k demonstrativnímu divadelnímu představení není, co psát a nic konkrétního, co by se už nevědělo, se neobjevilo.
A můj dotaz k tobě? Ten je zcela namístě, stačí, když si po sobě přečteš druhej (ale i první) příspěvek hned pod článkem.
A ještě návrh pro všechny: Pojďme se mít všichni rádi.
prosinec 23, 2022 05:06
... : Petr Sysala
Pokud si někdo musí neustále podkuřovat, kde a kdy to jenom jde, jak je čestný, spravedlivý a s páteří podle nejnovějšího dvojiho metru, tak to asi ve skutecnosti bude přesně naopak.
prosinec 23, 2022 06:12
... : Iris
Kudlanka se změnila na Mikinův blog, tak si tady většinou jen čtu.
Občas ale neodolám, a komentuju. Ale je to jako hrách na stěnu házet :-).


Ale kdepak mamčo moje oblíbená, to tak jen vnímáš Ty, resp.vy, podle všeho proputinovci.
Od Mikina tu nečtu nic sprostého, homofobního, urážlivého a jinak protivného. Píše slušně a k věci, tohle téma například je navýsost politické. A přesto je neustále okřikován a mírněn, fakt to Danielko necítíš?

Ne, že to tu je Mikinův blog. Je to tu naopak kolaborantské hnízdo, bublina, do které Mikin vnáší případným rudochům nepříjemné názory z druhé strany. Slušně a k věci. Se svými názory není zdaleka sám, jen je odolnější vůči některým pitomým výpadům. Zatímco my ostatní sem radši už ani nepíšeme.
Kdyby se agresorovi dařilo, to by tu bylo báječného chrochtání o politice. Takhle jsou to jen kyselé hrozny.

Mikine, ten projev skutečně vejde do historie, bude v učebnicích, navzdory odporu Kudlanky a jejich stálých přispěvatelů.

Přeji vám všem hezké svátky.

prosinec 23, 2022 09:46
... : *deeres*
I jiný, tehdy neverbální komický projev vešel do historie. Od té doby vím, že se penisem dá hrát na piano.
Vlastně se, Iris, tvému postoji nedivím při tvé vazbě na Ukrajinu. Ne kvůli milence tvého manžela, ale pokud se dobře pamatuji a myslím že ano, tak v 68. tady v řadách okupantů byl tvůj synovec.

prosinec 23, 2022 10:26
... : Iris
Deeres, nezklamala jsi, Tvoje čmuchání v historii je nepřekonatelné, byla by z Tebe STbačka jak vyšitá. Tady se tomu vznešeně říká "databázistka". Fakt ale klobouk dolů.

Takže vazba na Ukrajinu - můj táta se narodil v Jovře, dnes už myslím neexistující vesničce patřící zřejmě k Užhorodu. Narodil se v roce 1925 - otázka z dějepisu: kde se narodil? Na Ukrajině, v Sovětském svazu nebo v Československu? Těžko říct, že? Rusky ani ukrajinsky nikdy neuměl, tam se mluvilo maďarsky a nějakým východní dialektem, jako holka, kdy jsem tam jezdila na prázdniny, rozuměla jsem si s nimi ve svém rodném jazyce. Rusky nikdy ani škrt.

Sem přišel s vojskem generála Svobody, tedy ne, že by sem procházkově nakráčel, ale zúčastnil se bojů na Dukle. Ostatní příbuzní zůstali v Užhorodu. Z toho, jak víme, se stal ohromný a neporazitelný Sovětský svaz, takže když moji dva bratranci nastoupili na povinnou vojenskou službu (stejně jako mnozí muži tady na Kudlance), nastoupili do sovětské armády. Naneštěstí v roce 1968 nebo kolem toho roku, myslím, že tam trvala základní vojenská služba 3 roky. Šli tam, kam byli naveleni. Oni tušili, nebo spíše věděli, co se děje, jiní kluci neměli ani šajn. Velela Moskva.

Ano, máš pravdu, že v jednu chvíli jsem nenáviděla šmahem všechny Ukrajinky, právě kvůli milence mého muže. Ten vztek mě přešel, tak jako přešla i bolest z rozchodu, tak jako přejdou skoro všechny situační emoce. Když tu byl článek o tom, jak Ukrajinky mohou krást naše chlapy, protože jsou hezké atd., nezúčastnila jsem se radši diskuse, skutečně nejsem zaslepená ukrajinofilka. Už proto, že než jsem šla do důchodu a než začala válka, docela jsem měla co do činění s ukr. zdravotníky a tedy nadšena jsem nebyla. S ruskou agresí jsem ale samozřejmě změnila názor v tom smyslu, že vnímám, kdo je agresor a kdo je oběť. A i když se z nich fakt nepose*u, nesnáším, když je někdo označuje za vyžírky s nataženou rukou. Jednou tady někdo uvažoval o tom, jak by se s rodinou, dětmi a vnoučaty sebrala emigroval do země, kde se neválčí, myslím, že to byl NČ. Takhle vnímám ty rodiny tady. Utekly před průserem, šlo o životy. Moje kamarádka Oksana jen touží po tom, aby se už mohla vrátit zpátky, domů, na Ukrajinu. Je vděčna za to, co tu má u nás a od nás, ale chce domů, nepotřebuje tu natahovat ruce, teď tu plnohodnotně pracuje a odevzdává daně. A samozřejmě - nejsou všichni andělé, zrovna jako Češi nejsou všichni ukázkoví a ve světě žádaní.
prosinec 23, 2022 11:24
... : d@niela
Irisko, perfektní.
Budeš se divit, ale úplně - tedy téměř úplně - s tebou souhlasím.
Stejně jako mi vadí odpor k očkování.
Ale to beru tak, že je možnost se svobodně rozhodnout, jaké "sr.čky" si kdo do těla dá. Bohužel, ti, co odmítnou, mají tímpádem úžasnou možnost nakazit vsechno kolem... I tady kolem zemřelo zbytecně plno lidí.
Taky mám stejný (asi) názor na zde přítomné Ukrajince. Tady, na sídlišti, je jich opravdu neurekom. :-)
Vím tedy, že se sem dostali především ti bohatší. Stejně tak vím, že "lidé jsou různí", co si budem povídat... Takže, coby potulná pejskařka, mám už mezi nimi pár bezva kamarádek.
Ohledně našeho drahého Mikina: to si musím rozmyslet, jak to přesně napsat, aby to bylo pochopitelné všem. Uz mi poslední dobou ty zbytky mozkových buněk moc nefungují... :-)

prosinec 23, 2022 11:40
... : mamča
Iris 09:46 : Ano, vím, že se nacházíš na opačném konci názorového spektra než já. Stejně, jako Mikin.
Ale jsi zdravotnice, jistě jsi viděla mnoho bolesti a utrpení, a to byl mír. Jako matka synů bys jistě nebyla ráda, kdyby Tvoji blízcí umírali v nesmyslné válce, která nebude mít vítěze, jen poražené. Všichni tihle kluci a muži na obou stranách, co zemřeli tzv. za vlast, zemřeli vlastně za cizí zájmy. Po všech zbyly truchlící mámy, manželky, děti, co už nikdy nebudou mít život jako předtím.
Až tahle válka skončí, zbude mnoho zahořklých mrzáků, o které se „jejich zem“ nedokáže postarat.
A přitom k tomu, aby tahle válka nevznikla, stačilo tak málo : Ze strany mocných tohoto světa dodržovat dohody. A je jedno, jestli ten slib Gorbačovovi, že se NATO nebude rozšiřovat na východ, nebo obě Minské dohody, za které se zaručily země, jako Německo, Francie..a další.
Vadí mi, že na Ukrajině adorují Banderu, který se svými „tlupami“ i (nejen) v poválečném Československu vraždil nevinné lidi. Vadí mi „hajlování“ Ukrajinců a vyvěšené vlajky s hákovými kříži.
Už před touto válkou utíkalo mnoho Ukrajinců na západ. Protože se v té zkorumpované a vykradené zemi nedalo žít. Tohle nevyřeší posílání žádných zbraní. Kam se posílají zbraně, tam se válčí.
Jsme jen krůček od atomové války a tím i konce světa. Kdokoli, kdo přijde po Putinovi, bude jen horší.
Je třeba, aby se v pudu sebezáchovy spojil celý svět, a donutil obě válčící strany jednat o míru. Ale ty strany by měly být Rusko a Ukrajina. Ne aby se do toho montovalo USA a NATO.

prosinec 23, 2022 11:55
... : *deeres*
Iris, jaký čmuchání,pouze si pamatuji, co tu kdo,kdy napsal. Na rozdíl od jiných. Takže jsem dezolát, proruský šváb a lžu, když tvrdím, že jsem nikdy nebyla v Pionýrů, nevolila Babiše a zapírám podnikový být který jsem obdržela za členství u komunistů.
Ano nenosím v kabelce miniaturu tanku na baterky. Z
Jak se schvalování války pere s tvojí katolickou vírou? Nezabiješ?
Možná by se to chtělo podívat na statistiky, co způsobil mercedes. Nebo na nejnovější prohlášení Burly.





prosinec 23, 2022 11:59
... : Iris
Já, Deeres, rozhodně neschvaluji válku, kam na to pořád chodíte?

Válku začal a vede Putin, Ukrajinci statečně brání svoji zem. A zároveň tím blokují postup Rusů dál na západ. To mi připadá v pořádku.

Jak bys chtěla, aby tohle skončilo mírově? Poddat se rudochům? Vzdát se jim a nabídnout vše, co je naše? Oni neuvažují jako Ty, jako my. Oni zabírají, kradou a pustoší. Jsou to novodobí Avaři, stále budou vyjíždět po jiných a krást, jejich národní mentalita je taková. Chceš je tu mít zase? Opravdu věříš - Ty, mamča a ostatní - že tenhle predátor se zastaví u našich hranic? Vidělas to video, kde pochodují křupani s nápisy - "Prága, éto náš górod...? Kromě jiných měst, samozřejmě.

Iris, jaký čmuchání,pouze si pamatuji, co tu kdo,kdy napsa


Psala jsem, že klobouk dolů, opravdu máš asi jen výbornou paměť, to se tedy omlouvám. Jen se mi nelíbí, když se ta paměť uvolí vytáhnout na světlo boží hodně zasunuté příběhy v momentě, kdy se dají použít proti někomu v diskusi. Ale možná se pletu a myslelas to neprosto nevinně. smilies/smiley.gif
prosinec 23, 2022 12:18
... : zuza
Nestačím se divit, je Vás tu pár a napadáte jeden druhého. Krásné vánoce všem!
prosinec 23, 2022 12:46
... : *deeres*
Iris, o Minskych dohodach se tu psalo nedávno, zřejmě jako fialova Mila, věříš tomu, že je porušili Rusové. K tomu prohlášení Merkelove, že potřebovali čas na přípravu války, proto dohody, které nikdy nechtěli dodržovat.
Já už vám tu nebudu rozšlapávat babovičky, klidně si dál ignorujte realitu.


prosinec 23, 2022 13:45
... : Iris
A proto je nutné, Deeres, střílet do civilistů, masakrovat civilní objekty a vraždit a mučit dospělé i děti? Takhle se vedou války ve 21.století?
prosinec 23, 2022 13:50
... : Josef
Tak teď skutečně nevim. Jak by se měly vést války ve 21. století?
prosinec 23, 2022 14:55
... : AnickaM
Pepo, nedelej ze sebe blba. Valky v nasem stoleti by se nemely vezt vubec. A Deeres, ty moc dobre vis, ze vuci Iris to byla pospasovka. Ale dela ti to dobre, vid.
prosinec 23, 2022 15:30
... : Josef
Sorry jako, AničkoM. Nedělám ze sebe blba, ostatně, ze mě nikdo blba dělat nemusí. Jen jsem se slušně zeptal Iris, jak si vedení války v 21. století představuje.
prosinec 23, 2022 15:48
... : Jiri Bilina
Diky Iris, napsala jsi to krasne. A usetrila me tak spustu prace. smilies/smiley.gif
Problem mame u lidi kteri se netaji tim, ze podle nich ta komunisticka diktatura a podruci pod Moskvou nebylo vubec tak spatne. At uz prijde rec na jogurty, nebo vyjezdni dolozky. No a ti budou radostne ignorovat vsechny plany Velkorusu na znovudobyti ztracenych uzemi a prejimat jejich propagandu. Vcetne kecu o neexistujici smlouve o tom, ze se NATO nebude rozsirovat na vychod. NATO se pritom rozsiruje na zaklade dobrovolnosti a diky ruske agresivite. Zeme v sousedstvi proste nechteji dopadnout jako Ukrajina.
Z toho, ze agresorem je Rusko a ze se Ukrajinci maji pravo branit se proste vylhat neda. A snahy o zastaveni pomoci napadene zemi nemaji s vlastenectvim a mirem nic spolecneho. Presne naopak.
Videl jsem dnes krasny transparent neseny Ukrajinkou "Iranske zeny maji vetsi koule (vice odvahy) nez ruske zeny".
Mikin
prosinec 23, 2022 17:07
... : Jiri Bilina
Chucpe - slovo hebrejskeho puvodu, oznacujici neobvyklou drzost, aroganci, cynismus, casto spojene s prolhanosti.
Nejcasteji se za priklad dava vrah svych rodicu, ktery zada soud o shovivavost, protoze je sirotek.
Oznacovat napadenou Ukrajinu ktere agresor ukradl obrovska uzemi za prekazku miru, nebo obvinovat lidi kteri se Ukrajiny zastanou ze "schvalovani valky" (a jeste do toho cpat jejich katolickou viru), to je chucpe. smilies/undecided.gif
Mikin
prosinec 23, 2022 18:16
... : Petr Sysala
Mohl bych se zeptat, co dělala Evropa, USA, OSN, RB a další mocné entity, aby této šílené válce zabránili s ohledem na to co se na Ukrajině dělo od roku 2014?
Ptam se vážně, protože teď je najednou všem vše jasné, černobílé. Pokud budeme zavirat oči před zlem v jakekoli podobě, jendou nás stejně dostihne. Tim, že ho přemalujeme na bílo se nic nezmění. Sami Ukrajinci z toho měli už tehdy hrůzu, ale už to nemohli ovlivnit.
prosinec 23, 2022 19:13
... : Jiri Bilina
Ja myslim Petre, ze v roce 2014 po ruske okupaci Krymu i casti Donecka a Luhanska bylo hodne pravdepodobne, ze si Rusko prijde i pro zbytek. OSN toho moc nezmuze, ale zeme NATO od te doby pomohly s modernizaci ukrajinske armady. Ani ne tak ve zbranich, jako spis ve vycviku a strukture veleni podle zapadnich standartu. Vzpomen, ze Rusaci planovali dobyti Kyjeva za 3, maximalne za 10 dni a jaky to byl pro ne sok, kdyz dostali od zdanlive mnohem slabsiho soupere napraskano.
Co muze delat zapad ted, je podle me pokracovat v posilovani NATO (prijeti Svedska a Finska je dobry krok) ale jinak uz asi nic. Urcite by pomohla nejaka opatreni proti domacim quislingum, ale to by bylo nedemokraticke. Uz ted rvou, jako bys je na nože bral. smilies/wink.gif
Mikin
prosinec 23, 2022 19:52
... : mila1
Iris, divím se Ti, že se vůbec debaty zúčastňuješ. Je to tady marné, jak vidíš. Zbyl tu jen Jirka Bílina a proti němu proputinovská skupina, která se bude pořád ohánět Minskými dohodami, aniž by vzala na vědomí, ze právě jimi opěvované Rusko, tyhle dohody první vypovědělo s odůvodněním, že není odpovědné za jejich plnění. A vzápětí napadlo Ukrajinu. A ty kecy o tom, že na obou stranách umírají obyčejní kluci, kteří za nic nemohou. To přece víme všichni. Ale kdo to zbytečné umírání spustil? Ukrajina? Podle zdejších odborníků asi ano.
A ten hnusný útok deeres na Tebe, tak hluboko jsme tady klesli?
I tak přeju všem krásné svátky a proberte se už. Kudlanka bývala místem, kam lidi rádi chodili.
prosinec 24, 2022 10:52
... : d@niela
MILO 1,

ježišmarjá.... co mám prosím tě dělat, už si nevím rady. Snažím se, jak snad holky vidíte, dávat články, které toho s politikou moc společného nemají. Jenže... Za to, co je v komentářích, já nemůžu, prostitutka!
Taky bych ráda, aby se tu pokrafávalo jako dřív, aby byla zábava, jenže, lidi mají teď na humor málo času. A není asi moc nálada.
a sou cíplý!
Jsou Vánoce a bude Silvestr, a bude Novej rok a všechno začne - ale nikdo už neví, JAK.

Tak mi poraď, co dělám špatně... Vždyť já tu furt těm několika bojovnejm kohoutům píšu, aby vynechali jedovatosti, škodolibosti. Ale to ne. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif

Tak mne napadlo, že ještě něco zkusím...
No, a kdybys mi napsala nějakej článek, stačí krátkej, nebo alespoň námět... rukulíbám, jemnostpaní smilies/smiley.gif



prosinec 24, 2022 13:39
... : mila1
Danielo, neděláš špatně nic. Dáváš pěkné články. Já jsem jen smutná z toho, jak se tady osobně útočí. To, co deeres "vyhrabala" na Iris, to mne prostě nadzvedlo. Jinak, jak sis asi všimla, moc se už diskuzí nezúčastňuju, nemám na to sílu, je to jak boj s větrnými mlýny.. pořád melou a melou a melou...
Jestli mne napadne nějaký námět na krátký článek, pošlu. Měj co nejklidnější Vánoce a hlavně buď zdravá.
prosinec 24, 2022 14:34
... : Josef
No, zase žádná odpověď na mou jednoduchoučkou otázku. Ale už jsem si zvykl, že odpovědi nepřicházejí, jen další nový urážky.
Taky nevim, na co si, Mílo1 stěžuješ. Že tady zbyl jen opuštěnej chudinka z Jukónu a ostatní všichni proti němu? To je přece blbost! Zkus počítat. A vy jste jako co? Spíš jde o to, že vám chyběj odpovědi a argumenty na strašně jednoduchý otázky, který často i sami(y) navodíte. To se ale pak neohánějte slovama "zbyl tady je jedinej Bílina a proti němu bolševická většina". To fakt neumíš ani počítat?
prosinec 24, 2022 17:15
... : Jiri Bilina
Napsala jsi to Milo presne jak to citim. I ja se zhrozil.
U nas Vanoce teprve zacinaji, ale u vas uz cas vanocni jede naplno. A tak preji stesti i mir vsem lidem dobre vule. Navrhoval bych take vzpomenout na miliony lidi jedne evropske zeme, kteri jsou tenhle vecer v zime a pri svickach. Pri tech svickach ne z nejakych romantickych duvodu, ale protoze jim kdosi rozbombardoval elektrarny a trafostanice.
Editorce Daniele preji take zdravi, silu (a ferovost) pri uklidnovani bojovnejch kohoutu a kohoutic. (Nemohl jsem prece napsat slepic smilies/smiley.gif )
Mikin
prosinec 24, 2022 18:09
... : Jiri Bilina
Rekl bych Josefe, ze to mas spatne nacasovane. U vas je zrovna Stedry vecer a odpovedi se proto nejspis nedockas. Nastesti tomu tak neni u nas. 24.prosinec neni zadny svatek, obchody otevrene, lide chodi do prace, slavit zacneme az zitra. A tak ti na tvou otazku (ktera je vskutku "jednoduchoucka") mohu odpovedet aspon ja.
Valky ve 21. stoleti by se mely vest (a vetsinou vedou) presne naopak, nez jak to zrovna vedou Rusaci.
Vojaci by meli byt vzdelani, moderni zbrane ovladajici a vysoce motivovani profesionalove. Armada by mela mit vsestranne materialni zabezpeceni nejen co se tyka zbrani a munice, ale take vybavy, jidla, pitne vody. Ridit by ji meli schopni velitele a muzstvo by melo byt pravidelne stridano a posilano domu k rodinam.
Vsechna soucasna zverstva jdou na triko tomu, ze to Rusove nezvladaji. Tezko si dovedu predstavit situaci, kdy americka (nebo treba francouzska ci kanadska) armada jde do utoku bez vyhlaseni valky, bez poradne vybavy nebo pohonnych hmot a kdy dustojnici a poddustojnici svemu muzstvu toleruji opilstvi, znasilnovani, muceni, vrazdy civilistu a dokonce davaji k dispozici nakladni auta pro odvoz ukradenych pracek, televizoru ci zachodovych mis.
Vojaci by meli mit duveru ve sve veleni a rozhodne by nemelo dochazet k situaci jako ted u Bachmutu, kde po 6 mesicich neuspechu vsadilo ruske veleni na svou taktiku z 2. svetove valky a zene pod dozorem cecenskych hrdlorezu do utoku proti delum a kulometum jednu vlnu propustenych kriminalniku a nasile odvedenych, mizerne vyzbrojenych, pupkatych fotru za sebou.
Takovych hruz jsme se snad v 21. stoleti uz dockat nemuseli. A diky statecnosti Ukrajincu i pomoci zapadu (viz clanek pod kterym diskutujeme) doufam osobne ani nedockame.
Merry Christmas and Happy New Year!
Mikin
prosinec 24, 2022 19:44
... : Josef
Takže válka v 21. století musí bejt humanitární. S humanitárním bombardováním a humanitárním zabíjením.
prosinec 25, 2022 09:50
... : Josef
Z tvý "odpovědi" je zřejmý, že vůbec význam slova válka nechápeš. Místo toho jsi napsal ideologický školení o vybavenosti NATO pro zabíjení, narozdíl od nevybavenosti rusáků pro zabíjení. To jsem se ovšem neptal.
Jedinou správnou odpověď na ten původní slabomyslnej blábol, o kterej šlo "takhle se vede válka v 21. století?", napsala AničkaM: "Valky v nasem stoleti by se nemely vest vubec." Všechno ostatní jsou jen tupý žvásty.
Jenže na to, aby se nevedly, je občas nebo často potřeba jednat u stolu a ne jen s pocitem větší síly a nadřazenosti. Taky s velkou dávkou trpělivosti, vzájemnýho respektu a hlavně empatie vůči soupeři. Svět je prostě nějak rozdělenej a ještě předlouho bude, pokud ještě vůbec bude.
Prachy jsou vždycky až na prvním místě!
prosinec 25, 2022 10:47
... : mila1
Jenže na to, aby se nevedly, je občas nebo často potřeba jednat u stolu a ne jen s pocitem větší síly a nadřazenosti. Taky s velkou dávkou trpělivosti, vzájemnýho respektu a hlavně empatie vůči soupeři.

Tak to mne opravdu rozesmálo. Kde vidíš respekt ze strany Ruska? Kde vidíš ochodu jednat ze strany Ruska? Pokud vím, tak Putin chtěl jednat jen po "dokončení denacifikace a demilitarizace" Ukrajiny. To není nadřazenost? To je respekt a empatie?
A co se týče názoru jaká má být válka ve 21.století.. Souhlasím s Aničkou. Ale bohužel je to jen a jen přání, protože bohužel pořád existují mocnosti jako Rusko, které si myslí, že všeho je možné dosáhnout násilím, nejlépe páchaným na civilním obyvatelstvu, aby to co nejvíc bolelo.
prosinec 25, 2022 12:22
... : Jiri Bilina
Ja ti Josefe jen odpovedel na otazku. Ideologicka skoleni nechavam na tobe...
------------------------------------------
Takze mnohem silnejsi, jadernymi zbranemi po zuby ozbrojene Rusko prohlasilo sousedni narod za neexistujici, napadlo ho bez vyhlaseni valky, jako podminku si stanovilo jeho uplnou kapitulaci a odzbrojeni a pustilo sve vojaky (ktere tam poslalo bez zakladni podpory) z retezu, aby zajistili svuj postup stredovekym rabovanim.
Kdyz se nepovedlo a Ukrajina ziskala diky protiutokum polovinu uzemi zpet, jsou agresori najednou ochotni jednat. S tim, ze jim dobyta uzemi navzdy zustanou.
Zaroven soustredili vetsinu usili na teroristicke utoky proti civilnim obyvatelum cele Ukrajiny.
A jejich fanaticky zastance napise: ne jen s pocitem větší síly a nadřazenosti. Taky s velkou dávkou trpělivosti, vzájemnýho respektu a hlavně empatie vůči soupeři.
Vy se Josefe v tech zhovadilostech s dear Deeres fakt predhanite... smilies/undecided.gif
Mikin
prosinec 25, 2022 16:16
... : Josef Kouba
Můj názor na současné dění utvářejí politici sami. Mám slušnou sbírku jejich prohlášení.

Č.1) Prezident USA Clinton 13, února 1992 „Na přivedení Jelcina k moci  jsme utratili mnoho miliard dolarů, ale vyplatilo se nám to víc, než jsme očekávali: vyřadili jsme politického konkurenta – Rusko ze světové politiky a za zanedbatelné ceny jsme z Ruska odčerpali 20-tisíc tun mědi, 15-tisíc tun hliníku, 2 tisíc tun cezia, berylia, stroncia a mnohé další suroviny. „Zisk“ pro USA za přivedení Jelcina k moci byl víc jak 5700 %. To se ještě nikdy v historii nestalo!"
prosinec 25, 2022 23:14
... : Jiri Bilina
Nikoliv, Josefe Koubo.
Bill Clinton nikdy nic takoveho nerekl.
Bill Clinton zverejnil 13. unora 1992 pouze svuj dopis ohledne vyhybani se vojenske sluzbe.
Bill Clinton nebyl v te dobe prezidentem USA, ale stale jen guvernerem statu Arkansas.
A lhat Koubo, lhat se nema. smilies/wink.gif
https://www.nytimes.com/1992/02/13/us/1992-campaign-letter-clinton-his-draft-deferment-war-opposed-despised.html
Mikin
prosinec 26, 2022 01:14
... : Josef Kouba
Ano nepřesné datum, je to z roku 1997 kdy. B Clinton čte zprávu o úspěšném rabování Ruska. To bylo na sklonku vlády Jelcina Rusko krůček před bankrotem. Putin nastoupil v začátkem roku 2000 a začal k nelibosti US dělat v Rusku pořádek.
G.Kissinger: „Kolaps Sovětského svazu je bezpochyby nejdůležitější událostí naší doby a Bushova administrativa prokázala úžasné schopnosti ve svém přístupu k tomuto problému...„;

Britský premiér John Major
Musí být upřednostněn chaos a občanská válka v Rusku před tendencí umožnit mu sjednocení do jediného, silného, centralizovaného státu.
Margaret Thatcherová
„Úlohou Ruska po prohrané studené válce je poskytnout zdroje prosperujícím zemím. Ale na to jim stačí jen pár miliónů lidí. Na území Ruska je ekonomicky opodstatněné nechat žít 15 miliónů lidí, kteří budou sloužit na těžbu ropy a plynu, případně v dolech jako otroci".
 BEZESTUDU OTEVŘENĚ HOVOŘÍ O VYVRAŽDĚNÍ SLOVANŮ ! ! !
prosinec 26, 2022 02:04
... : Jiri Bilina
Kdyz vyvratis kolaborantovi jednu lez, naserviruje ti nekolik dalsich. smilies/wink.gif Tentokrat uz radeji bez jakychkoliv dat, nebo odkazu.
Podobne vyroky prednich politiku by se pritom daly najit na Google behem nekolika vterin.
Navic to nema absolutne zadnou spojitost s tematem clanku. smilies/grin.gif
Mikin
prosinec 26, 2022 04:21
... : Josef
Já vo voze, vy vo koze. Já vo posledních deseti až patnácti letech, vy jen vo posledním třičtvrtěroce.
Další pokračování nemá pro mě smysl.
prosinec 26, 2022 06:04
... : Josef Kouba
Na rohu ulice stojí jeptiška, když v tom k ní doběhne udýchaný český kluk: "Sestro, moc vás prosím, schovejte mne na chvilku pod sukni, pronásledují mne, pak vám to vysvětlím." Sestra svolí. 

Za moment k ní doběhnou dva vojenští policisté a ptají se, jestli neviděla běžet vojáka. " Ano, proběhl tudy a zatočil do tamté ulice. Policisté odběhnou, kluk vyleze zpod sukně: "Sestro veliký dík, zachránila jste mi život, já totiž nechci na Ukrajinu, no, a promiňte, máte krásné nohy."

Sestra se usměje a řekne: "Kdyby ses podíval výš, uviděl bys i krásné koule, ani já nechci na Ukrajinu!" 
prosinec 26, 2022 11:09
... : Jiri Bilina
Ne Josefe, rec neni jen o poslednim trictvrteroce.
Rusaci diky Budapestskemu akordu vymamili z Ukrajiny vsechny jeji jaderne zbrane vymenou za slib zachovani jeji uzemni integrity. V roce 2014 tento slib porusili a behem sve prvni agrese Ukrajine sproste ukradli Krym a velkou cast Donecka a Luhanska.
To je ta tvoje velká dávka trpělivosti, vzájemnýho respektu a hlavně empatie vůči soupeři . smilies/undecided.gif
Mikin
prosinec 26, 2022 16:34
... : Jiri Bilina
Do tretice spatne, Josefe Koubo.
Aby byl vtip vtipem, musi davat aspon nejaky smysl. Ceska republika zadne nasilne odvody neporada, ani sve profesionalni vojaky na Ukrajinu neposila. A nejen Ceska republika, ale ani zadny dalsi clensky stat NATO. Prezident Zelensky ostatne behem sve navstevy (o ktere tenhle clanek je) vyslovne rekl, ze zadne vojaky nepotrebuje a ze se Ukrajina ubrani sama.
Tenhle vtip zacal kolovat po odvodech v Rusku, pri kterych policie nahanela Rusy schopne (i neschopne) vojenske sluzby na ulicich, v metru i nakupnich strediscich.
Jak rikal Sverak ve filmu Kolja. Kradete uzemi a kufry.
A jak vidim, tak i vtipy.
Mikin
prosinec 26, 2022 16:45
... : Josef Kouba
Před měsícem po internetu cestovali pěkné fotky. Dokonalé svědectví z Iráku a Libye, jak amíci kradou zlato. Vojáci jej nakládají na auta a vozí na letiště. Ale nejdříve v TV přenosu bombardovali Baghdad, Celá jejich "vítězná" akce připravila o život 1,000 000 lidí, včetně dětí.
Na Rusko si amíci netroufnou a tak k tomu zblbli Ukrajince.
prosinec 26, 2022 22:58
... : Jiri Bilina
Fotky cestovali? smilies/wink.gif Povez Josefe Koubo - kdybys mohl aspon jednu z tech komunistickych lzi kterymi opruzujes vsude kam te pusti dokazat, nebyly by to krasne Vanoce?
Rekni hochu, sledoval jsi nekdy projev takove pani Thatcher, nebo presidenta Clintona, ktere zde "citujes"? Nerikam ze to byli nezbytne geniove, ale neco tak neskonale pitomeho by ani jeden z nich z ust v zivote nevypustil.
Ale zpet k clanku a recem o nutnosti vyjednavani s okupanty a vrahy, ktere zde tak nadsene propaguje druhej Josef:
Zde je vyrok Estonske premierky pani Kaja Kallas o taktice, kterou pouzivaji Rusaci uz od dob souduha Gromyka:
1) S krikem se nestoudne domahej neceho, na co nema Rus absolutne zadne pravo.
2) Predloz ultimatum a vyhruzky. Vcetne vyhruzek jadernymi zbranemi.
3) V zadnem pripade ani o kousicek neustupuj.
4) Spolehej na to, ze se na zapade nakonec najde slaboch, ktery ti da neco za nic.
Rekl bych vazeni, ze rusacke propagande a slibum mohou v ceskem narode (po vsech tech zkusenostech) verit jen ty nejtupejsi elementy. smilies/undecided.gif
Mikin
prosinec 27, 2022 03:17
... : Josef
Cit:
Bývalá nemecká kancelárka Angela Merkelová v rozhovore pre nemecké noviny Die Zeit odhalila skutočný zámer Západu, ktorý stojí za jeho rokovaniami s Ruskom a Ukrajinou o presadzovaní prímeria v roku 2014. Pripustila, že dohody z Minska boli „pokusom dať Ukrajine čas“. a že Kyjev to využil „na to, aby sa stal silnejším“.

Ruský prezident Vladimir Putin v piatok v reakcii na to povedal, že Merkelovej vyjadrenia boli “úplne neočakávané a sklamanie.” Ako zdôraznili americké médiá New York Post, Putin sa po dohodách z Minska cítil zradený Západom. “Ukázalo sa, že nikto neplánoval implementovať dohody,” zdôraznil ruský líder.
prosinec 27, 2022 05:17
... : Josef Kouba
Na závěr blábolů JB posílám pár informací jak ten bordel s Ukrajinou začal až do dnešních dnů.
Shlédlo jej 1.5 milionů lidí a je to bohužel jen v angličtině. Již se opakuji. Pokud by na Ukrajinu zaútočili třeba Turci, tak to kudlankového korektora nezajímá, je posedlý Ruskem. Ale bez komentářů fandí řádění podnikatelů s US armádou ve světě.
https://youtu.be/0-57KOwG9co
prosinec 27, 2022 10:56
... : Jiri Bilina
Snaha omluvit agresi, genocidu a zverstva proti civilnimu obyvatelstvu musi byt svizelna prace i pro stareho kolaboranta.
Tak to aspon zkusil zvatlanim mimo tema diskuse, demagogii, lhanim a opisovanim propagandy agresora.
prosinec 27, 2022 15:26
... : Josef Kouba
Znam 1000 zpusobu jak dostat ruskeho medveda z pelechu, ale ani jeden jak ho dostat zpatky. Oto von Bismarc.
prosinec 28, 2022 08:43
... : Iris
Mikine, zdravím Tě a děkuji moc za to, jak jsi tu za mne zodpovídal jednoduché a prosté otázky, na kterých zejména Josef trval. Jenže - přesně jak jsi napsal, poslední den, kdy jsem tu byla, jsem šla ještě něco malého dokoupit, a pak se za mnou zavřela voda, resp.počítač se odmlčel až do dnešního dne. Samozřejmě, že v tyto vánoční dny ženy s rodinou většinou nesedí u PC a nediskutují, já jsem navíc varhanice, takže jsem se od nástroje prakticky nehnula. Skončím až na Tři krále.

Takže - samozřejmě, že všichni víme a cítíme, že války by neměly být vůbec. Nemá cenu tohle papouškovat, je to skoro klišé, je to samozřejmé, ale je to iluze, známe lidstvo. Nicméně...

Takže válka v 21. století musí bejt humanitární. S humanitárním bombardováním a humanitárním zabíjením.


Každá válka je jistě špatná, někdy mají válčící strany pocit, že jinak to nejde a jejich boj je boj spravedlivý. Jenže - neměla by připomínat válčení neandrtálců. Mikin správně přirovnává běsnění Rusů ke středověkému rabování. Tím 21.stoletím jsem myslela - kromě toho, co píše Mikin o moderním vedení války, i všelijaké ty úmluvy a konvence, které právě už ve společnosti, která není primitivní nastolují nějaká pravidla válčení, boje, zacházení se zajatci a s civilním obyvatelstvem, ano právě humanitární způsoby chování i ve válečném stavu, co je na tom opovrženíhodného?. Nechce se mi to dále pitvat, zejména chlapi, kteří prošli vojnou tomu snad rozumí, každý rozumný člověk musí vidět hrůzu, kterou ta svoloč dnes, ve vyspělém a snad inteligentním světě, provádí. Jsou to zabijácké hordy, které navíc ani vlastně nejsou oficiálně ve válce, nýbrž provádějí speciální operaci zuřivě vylepšenou genocidou a všemožnými zvěrstvy.

Mikine, díky za Tvoje komentáře, Milo, Aničko, jste moje bojovnice. Mamčo, Tebe budu mít vždycky ráda, i když si v tomto nerozumíme. Vám, i všem ostatním lidem dobré vůle přeji všechno dobré do dalšího roku.
Hlavně zdraví pro nás a naše blízké a co nejdříve ukončení a spravedlivé mírové řešení válečného konfliktu smilies/smiley.gif
prosinec 29, 2022 11:31
... : Jiri Bilina
Dik Iris. Takze ty jsi i varhanice, to krasa! smilies/smiley.gif
Vaclav Havel se behem valky v byvale Jugoslavii vyjadril v tom smyslu, ze bombardovani nebylo zahajeno z duvodu uzemniho nebo jineho zisku, ale z humanitarnich duvodu. Protoze umoznilo navrat temer milionu upchchliku, ktere vyhnalo z jejich domovu Milosevicovo "etnicke cisteni". Vyrazy jako humanitarni bombardak nebo humanitarni bombardovani vymysleli az pak komunisti a drzi se jich jako lejno kosile.
Co se tyce ruskym opovrhovanim mezinarodnimi konvencemi a vsech tech zverstev (vcetne fosforovych bomb, muceni a kobercoveho bombardovani mest), na to neexistuje omluva. Ze se to snazi ospravedlnovat i nekteri cesti obcane, to je jejich obrovska ostuda. smilies/undecided.gif
Preji krasny a stastny Novy rok!
Mikin
prosinec 29, 2022 16:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]