O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DO TEPLA, DO THAJSKA - 4. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 listopad 2022
Přejít na obsah
DO TEPLA, DO THAJSKA - 4.
Strana 2
A - máme tu další zážitek z dovolené ve Thajsku: Z příjemného městečka Chiang Kong jsem vyjel po výborné snídani. Čerstvou, chřupavou obkládanou bagetu v Thajsku najdete jen u hranic s Laosem, bývalé to francouzské kolonii. Přejel jsem velice rušnou křižovatku silnice, která vede k novému mostu přes Mekong, a po polních cestách jsem si s pomocí satelitní navigace podstatně zkrátil cestu zpět k řece. Tam už začaly první lesy, kopce a nádherné výhledy, ale bohužel ne nadlouho. Na krásné řece Mekong, která zde má peřeje, totiž pracují velké čínské společnosti, které se ji snaží splavnit pro velké lodě. A dělají tam hnusný bordel.


 

Vykácené lesy, odstřelené skály… a řeku namísto džungle lemuje jakási promenáda s nerezovým zábradlím.

V místech, kde nikdo nežije a nechodí...

 

 

Najlepšie ponuky pre Mekong Riverside Resort & Camping v destinácii Pak  Chom - Hotels.com

 

 

Takže jsem byl docela rád, když jsem v Chaen Pong ztratil řeku z dohledu a pokračoval dalších asi 50 kilometrů širokým údolím mezi dvěma horskými pásmy směrem na jih. Téměř jsem minul nenápadnou odbočku v Pang Hat, ale brzy jsem mířil do hor.

 

 

Phu Chi Fah: Thailand's Most Beautiful Sunrise - Go To Thailand

 

Silnice jsou v těchhle oblastech trochu jiné, než jsme zvyklí. Neuvěřitelně strmé kopce, a do toho velice ostré zatáčky, které by v žádné západní zemi projektant neschválil. Ale přitom téměř všude perfektní asfalt, takže je to taková horská dráha - sen každého motorkáře.

 

Tak jsem další dvě hodiny jel z kopce do kopce řídce osídlenou krajinou, kde na mě v každé vesničce mávaly děti a kde se hlavním zemědělským produktem zdály být výhradně jahody. Do turistické vesničky pod horou Phu Chí Fa jsem přijel  tou nádherně divokou jízdou už mírně znaven a tak jsem se za příjemnou cenu 300 Bathů na noc hned na pět dní ubytoval v malém bungalowu, kterých tam musí být aspoň 200.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]