O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEMOC Z VODY - LEGIONELLA PDF Tisk E-mail
Středa, 02 listopad 2022
Pozor na bakterii Legionella! Rady a tipy jak se těmto ...Bakterie legionella žije na vnitřním povrchu vodovodních systémů a ve ventilacích. Vzduchotechnické a teplovodní systémy pro konferenční sály, kancelářské budovy nebo nemocnice pro ni představují ideální "životní prostředí". Vyhovují jí teploty zhruba 20 až 45 °C, kdy se množí. Vyšší teploty nesnáší, při 70 stupních hyne. Existuje vyhláška, která stanoví hygienické požadavky na pitnou a teplou vodu. Její dodržování hlídají hygienické stanice. Jen v Praze letos vyhlášce nevyhověla polovina kontrolovaných míst.

 

 

 

Legionelóza neboli legionářská nemoc je akutní horečnaté onemocnění vyvolané bakteriemi. Onemocnění bylo poprvé popsáno u veteránů americké legie ve Filadelfii v roce 1976, odtud jeho zvláštní název, ale výzkumy směrem do minulosti ukázaly, že se zřejmě vyskytovalo už minimálně ve 40. letech.

Od té doby nemoc nejenže získala jméno, ale začala se celosvětově sledovat.

Nákaza probíhá skrz plíce vniknutím miniaturních kapének vody, ve kterých je bakterie obsažena. Nejzávažnějším projevem může být zápal plic, ale jindy je průběh choroby podobný chřipce s bolestmi hlavy a svalů.

 

U pacientů po operacích nebo při jiném oslabení, zejména při užívání imunosupresivních léků, je především nutno se vyhnout místům, kde se tvoří pára z teplé vody (např. sprchy).

Úmrtnost se odhaduje kolem 20 procent, ale pokud se nemoc neléčí antibiotiky, může být i mnohem vyšší. 

 

 

 

Onemocnění Legionářskou nemocí  

 

 

Vše nasvědčuje tomu, že celosvětový rozmach nákaz souvisí s tím, že lidé v rámci úspor snižují teplotu vody.  

Při podezření na nákazu navštivte okamžitě lékaře.

Po potvrzení nákazy neprodleně oznamte problém správci budovy, nebo tomu, kdo zodpovídá za kvalitu vody v místě nákazy.

 

 

HLÍDEJTE SI VODU I SVÉ ZDRAVÍ

 

d@niela

 

 


Komentáře (12)add feed
... : Josef Kouba
Do 250 ml. vody či minerálky, 1 čajová lžička lékařského 3% peroxidu a vypít.
Odkaz na pana doktora.
listopad 03, 2022 05:29
... : d@niela
Pepíku, zní to velice jednoduše, ale
to se bere kdy? Na zdraví v případě, že ti to doktor diagnostikuje?
Nebo se s tim spíš pak jen meje mrtvola?

Hele, nezlob se, ale účinnosti téhle rady moc nevěřim. Měla jsem tu pochybnou čest to z rour našeho paneláku vdechnout, ale dostala jsem na to antibiotika.
listopad 03, 2022 07:06
... : Iris
Tak jednak legionářská nemoc je nemoc čistě respirační, ne alimentární, tedy přes trávicí trakt. Tudíž vdechne-li se, popíjení peroxidu je asi na pytel, i kdyby to bylo léčivé.

Jinak je tu možné okopírovat spousty textů na dané téma, nebaví mě to číst, tak tím ani nebudu zahlcovat čtenáře. Snad jen:

Peroxid vodíku je běžně používaný dezinfekční prostředek. Perfektní na drobné řezné rány nebo oděrky. Příznivci alternativní medicíny ji bohužel někdy užívají orálně, což podle lékařů může skončit tragicky.
Peroxid vodíku neboli peroxid vodíku (H2O2) je reaktivní forma kyslíku, která byla v posledních letech v některých kruzích propagována jako „přírodní prostředek“ pro očistu těla. Mezitím vědci zdůrazňují, že jeho pití může vést k mnoha vážným nemocem a dokonce i smrti.
"Konzumace vysoce koncentrovaného peroxidu vodíku může způsobit embolii, která naruší srdce, dýchací a nervový systém, což může vést k trvalé invaliditě nebo smrti," řekl Dr. Benjamin Hatten z University of Colorado School of Medicine, hlavní autor studie. Ačkoli je alternativní lékařská komunita nabízena jako „supervoda“, realita je taková, že peroxid by se nikdy za žádných okolností neměl konzumovat, dodává výzkumník.


Jasně, 3% peroxid není moc koncentrovaný, na tu hygienu dutiny ústní jsme s tím jako žákyně zdravotní školy kdysi v pravěku pracovaly. Ale nepilo se to. A při občasné lidské blbosti lze předpokládat, že se klidně někdo napije i koncentrovaného peroxidu, což tedy může být smrtelná darda. A jak se s peroxidem asi snáší kyselina přítomná v žaludku, milí mladí chemikové? smilies/cheesy.gif

listopad 03, 2022 07:28
... : Josef Kouba
Pan doktor je asi "vůl"(odkaz se ztratil) jsme nevzdělaný národ a pražci ví své. Asi lže..?! ?§ Já se vyznám trochu ženách a do toho doktorům nekecám. Ale pro mne to pracuje. Nikdo není nucen prodělat tuto preventivní ochranu. Danielo, jíž mnoho let se mluví i neúčinnosti antibiotik.
Takže jen odemne dobrá rada,. Leze na vás podzimní chřipka?? zvaná nyní kovid? Do decky vody 10-14 kapek peroxidu a vstříknout do nosních dírek. 1X denně pokud hodláte jít do davu. Nebo když jde do tuhého vypít 1x denně 250gr voda s 1 lžičkou 3% peroxidu. Nemám doktora a je mi 78 let.

Ahoj Pepa K.
listopad 03, 2022 07:56
... : Milena Nováková
Josefe, život je co se týká zdraví, trochu loterie. Někdo si vytáhne špatnou kartu a trpí nemocemi, jiný eso a doktora nepotřebuje, což bude asi i Tvůj případ. A pak je lhostejné, když člověk, jemuž bylo dáno pevné zdraví, užívá peroxid nebo bylinky, nebo chodí do kostele a pod. Ten dotyčný nedá dopustit na např. šípkový čaj, protože když ho celá léta pije a je zdravý, musí to být tím čajem. Ale těm, co mají špatnou kartu, to fungovat nebude...
listopad 03, 2022 08:17
... : Iris
Josefe Koubo, jak nejsem pomstychtivá, tak moc si přeji, aby ti byla dopřána ta "podzimní chřipka", nyní zvaná covid", který tu řádí celé jaro i léto už dva roky, a na kterou umřela taková spousta nebohých lidí, než se coronavirus povedlo trochu zkrotit. Potřeboval bys pořádnou, kvalitní formu nemoci, která by tě pořádně sundala tak, aby tě přešly ty kecy. Ty budeš ale asi železný muž, co si myslí, že je nesmrtelný. A možná jsi fakt superman.

Samozřejmě, nějaká forma profylaxe, zejména když se třeba chystáme jít do toho davu, nebo z něj přijdeme, tedy vykloktání, hygiena rukou, respirátor atd. je správná. Dokonce i to ošetření nosních dírek beru (jsou na to ale příjemnější metody). Ale pít na "podzimní chřipku, zvanou covid" peroxid s vodou, to promiň, tomu nevěřím. Zjistí-li se a řádně doloží, že to funguje, pak se ti tady omluvím.
listopad 03, 2022 08:18
... : Iris
Mileno, dobře napsáno. Někdy jsou tihle nesmrtelní superlidé docela obtížní tím, že nevěří jiným nic, pokud jde o bolesti, nemoci a jejich léčení. Věří svým "vyzkoušeným metodám", mnohdy nesmyslným a náhodně pospojovaným, a nutí je ostatním, na které samozřejmě nic takového zabírat nemůže.
listopad 03, 2022 08:28
... : Josef Kouba
https://youtu.be/1YAphhiUvCUhttps: Pan doktor o peroxidu.
Jen doporučení. Jediné co postrádám, peroxid to není.. i 78 letech je to sex. Bohužel jsem v tom stále aktivní a nemám s kým.

listopad 03, 2022 09:40
... : Iris
Josefe Koubo, jaký doktor? Kdo je pro tebe doktor? Tenhle specialista na pijavice, který dosáhl v tomto oboru na světový vrchol, jak o sobě píše? Budiž, možná léčitel, někomu asi pomohl, ale doktor a vědec to fakt není. A co je to "národná medicína"? Nechápu, jaké zdroje si neustále vyhledáváš, Josefe, vždyť je to hrůza, co čteš za nesmysly.

.........Vtedy som sa stretol s prácami ruského
profesora Ivana Pavloviča Neumyvakina a ukrajinského akademika Igora Michajloviča Danilova, ktorých práce výrazne doplnili všetky predchádzajúce poznatky o medicíne, ktoré som do tej doby nazbieral a navždy zmenili môj život. Vtedy som pochopil, že som si národnú medicínu z veľkej časti osvojil tak, aby som pomocou nej mohol pomáhať veľkému množstvu ľudí pri rôznych ťažkostiach.



listopad 03, 2022 10:08
... : Iris
Bohužel jsem v tom stále aktivní a nemám s kým.


Uber peroxidu, Josefe, asi ta přemíra bublinek s tebou dělá divy...
listopad 03, 2022 10:12
... : Krakonoš
"Vše nasvědčuje tomu, že nárůst souvisí s drahotou a úspornejma vopatřeníma při vohřevu vody," říká článek. A pak se podívám na graf. Zajímavej je, ten graf, jako barometr vokazuje, kdy začalo bejt v Česku zle a kdy bylo úplně nejhůř. Stojí to za zamyšlení... smilies/wink.gif
Pěkná svině je taky prvok Naegleria fowleri, nedávno se vo něm psalo v tisku, ani jsem netušil, co je to za neřáda a jak řádil zrovna u nás. Zaplťpánbu je nesmírně vzácnej, ale proti němu je Legionella jen takovej trochu zlobivej domácí mazlik,
listopad 04, 2022 19:14
... : Jiri Bilina
Jak muzes Iris pochybovat o tvrzeni cloveka kteremu je 78 let, pije peroxid a je stale jeste nazivu?
Ale je znam jeste lepsi trik. V Kazachstanu pil jakysi borec kazdy den 3 dcl. vodky a dozil se 120 let! To by sakra stalo za pokus? smilies/wink.gif
Mikin
listopad 07, 2022 20:59
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]